A víz lehet a "balkezes" élet egyik magyarázata
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"akkor a Naprendszer bolygói épp ellenkezõ irányban forognak" - és keringenek is.
A Naprendszer bolygóinak keringési iránya lényegtelen, mert csupán nézõpont kérdése: a Tejútrendszer "északi pólusa" felõl nézve szokták meghatározni, de ha "délrõl" tekintünk a Tejútra, akkor a Naprendszer bolygói épp ellenkezõ irányban forognak, ahogy maga a Tejútrendszer is.
Az aminosavak, cukrok stb. csavarodási iránya ezzel szemben független attól, honnan nézed õket, ugyanis térben csavarodnak, míg a bolygók keringése ill. a Tejút forgása egy síkban határozható meg.
Az aminosavak, cukrok stb. csavarodási iránya ezzel szemben független attól, honnan nézed õket, ugyanis térben csavarodnak, míg a bolygók keringése ill. a Tejút forgása egy síkban határozható meg.
Ezek az aminosavak mindenféle érdekes alakú molekulák, amik ugye léteznek saját tükörképükként is. Ki dönti el és mi alapján, hogy melyik a jobb, melyik a bal?? Egy csavarmenetnél még ez érthetõ, értelmezhetõ (bár ott is érdekes mondjuk hogy ha jobbra tekerem, befelé halad, de ha nincs feje a csavarnak, akkor nincs befelé sem). De pl. egy ötágú csillag, vagy egy paralelepipedon, vagy egy tetszõleges test hogyan lehet jobb, vagy bal???
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Én ezt még bal és jobbsodrású néven tanultam annó, de lényegében a mi is bal és jobb kezünk ujjaival prezentáltuk. Mondjuk az, hogy valaki bal vagy jobb kezes az ugye egészen más témakör.
A mi naprendszerünkben milyen irányban keringenek a bolygók? Mind egy irányba megy? Gondolom igen, de ez is egy érdekes felvetés.
A mi naprendszerünkben milyen irányban keringenek a bolygók? Mind egy irányba megy? Gondolom igen, de ez is egy érdekes felvetés.
Soyo 4saw2 | AMD 486DX5-133 | 64MB EDO | Tseng ET6100 2.25MB | Crystal ESS 1696 | 14" Samsung CRT
és lám, az ikrabirkák sem értik...
Kara kánként folytatom tanításom.
Ha a terroristák kezébe (mindegy, hogy melyikbe) jobbkezes aminosavak kerülnek, nem is tudom mi lesz. :-)
Kara kánként folytatom tanításom.
Ez érdekes téma.
Ha létezne jobbkezes cuccokból felépített ember, akkor az képtelen lenne szaporodni a többi között?
Ha létezne jobbkezes cuccokból felépített ember, akkor az képtelen lenne szaporodni a többi között?
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
Ugyan ugyan, mibõl gondolod, hogy valaki, aki fröcsög a kurucon nem kattintott X-et, amikor a cikkben az elsõ "aminosav" szóhoz ért?
Sosem értettem a bal/jobb-kezességet. Tényleg lehet, hogy lokális feldúsulás áldozatai vagyunk, vagy szól valami amellett, hogy a szimmetrikus irányok közül az egyik gyõzzön?
Sosem értettem a bal/jobb-kezességet. Tényleg lehet, hogy lokális feldúsulás áldozatai vagyunk, vagy szól valami amellett, hogy a szimmetrikus irányok közül az egyik gyõzzön?
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Nem valószínûbb, hogy azért több a balkezes aminosav, mert a naprendszer elemei egyirányban forognak? Egyéb gyenge kölcsönhatások miatt rendezõdnek át az aminosavak balkezes irányban.
Azaz ha találunk egy másik naprendszer, amely másik irányban forog, akkor bizonyítható lenne.
Vagy esetleg néhány retográd égitesten találnánk több jobbkezes aminosavat...
Azaz ha találunk egy másik naprendszer, amely másik irányban forog, akkor bizonyítható lenne.
Vagy esetleg néhány retográd égitesten találnánk több jobbkezes aminosavat...
Van egy jobbkezes egered, amit hiaba forditasz at baloldalra, attol az meg nem lesz balkezes eger. Eleg hulye pelda, de mas nem jutott eszembe! 😄
Sejtettem, hogy nincs rendben velem valami! 😄
Tehát akkor lehet mondani, hogy mindenki aki balkezes az földönkívüli. Tudtam! Az idegenek köztünk vannak!😊
Jobb kezes vagy bal kezes? Hogy döntik el? Ha jobbra fordítom jobb kezes, ha balra fordítom bal kezes. Vagy mégsem?
Akár balról, akár jobbról nézem, te mindenképp hülye vagy....<#lama>#lama><#taps>#taps><#szomoru1>#szomoru1>
már szinte elõre látom a cionista fórumozók politikai vonzatú hozzászólásait <#violent>#violent>
A MUNKA SZABADDÁ TESZ
← ElőzőOldal 2 / 2