Puskás Hungary

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

19 éves vagyok, bocsánat, hogy élek, többet nem fordul elõ :\
sambauer
ember te nagyon durván fogalmazol

Turn Me On Dead Man

Carloska
ahgy észrevetem csak a 20 évesek irógatnak pedig pont nem nekik van nyitva ez a topik és a film és az élõ rokonjai igenis jogdijat kapnak a film után és nem avgyok focibuzi

Atti12
Nagyon jó volt, igaz kis terembe voltunk de az majdnem tele volt :) Örülök hogy megcsinálták.

Guilty01
moziban néztem, és rajtunk kívül kb. 8-an ültek a 100 fõs teremben...

You\'ll never walk alone!

<#eljen>
Tyler1
nem az a lényeg h ki fizet érte és ki nem, hanem h rengeteg embert érdekel! ezt a filmet töltik legtöbben a torrent oldalakról, és addig ameddig az embereket érdekli Puskás Ferenc, a magyar labdarúgás legnagyobb alakja, addig ne érdekeljen, h vki nem pénzeli utólag is a producert!
ezt én ingyen vetítetném a mozikban, h tényleg mindenki ismerje meg ki is volt a mi Puskás Öcsink! Ugyanis más dolog tudni a nevét, és más dolog tudni hogyan is lett õ a nemzet legismertebb sportolója!
Szóval ha te mozijegyet veszel, akk nem Puskás elött tisztelegsz, hanem a film készítõi elött, és ez a nem mind1!

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Lacee
hát tényleg, egy valaha élt legendáról csinálnak egy tizenhatodik rókabõr filmet, és az emberek ennek ellenére nem állnak nagy tömött sorokban a pénztárnál... felháborító!

aról nem is beszélve, hogy akármennyire is lehet Öcsi bácsira büszkének lenni, marha sok embert egyszerûen nem érdekel maga a film. Persze akkor le sem töltik, szóval megintcsak nincs probléma.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

autoszimulator
ez egy kicsit azért túlnyúlik a focin, az õ nevét külföldön is rengeteg helyen ismerik, tudják hogy magyar, rá lehet büszkének lenni, nem mint a mai mondvacsinált szar celebeknek, akik maximum égetnek minket.

ettõl független ennek a filmnek a bevételei mindenhova menni fognak, csak jó helyre nem.

.: mobilize.hu :.

miért? szerinted beteszik öcsibácsi mellé a pénzt a kriptába? komolyan mondom, hogy te nem vagy normális, ennyire elmebeteg gondolataid hogy lehetnek, hogy neki megy a pénz?
hunbasser
:Ddddddd

#1:a gond ott van,hogy a pénz amit te kifizetsz a filmért nem Öcsi bácsinak megy,hanem olyan emberek zsebébe,akik magasról leszarják Öcsi bácsit,õk csak a pénzt látják a dologban.

#5: nem focibuziságról van szó. Puskás Öcsi bácsi egy hõs. az õ nevét mindenhol a világon ismerik és hozzásegítette Magyarországot egy kis hírnévhez. tökmindegy,hogy mi volt,ha nem sportoló lett volna,hanem bármi más,akkor is ezt mondanám. nem véletlen,hogy a külföldiek,ha meghallják Magyarország nevét egybõl két dolog jut eszükbe: "áhh,gulash,Puskas"

ReaL MaDRid x siempre

MR ME
dde ügye nem elloptad <#ejnye1>

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Guilty01
Hja, és szted ha azt mondod rubik-kocka, hányan tudják, hogy az magyar találmány? Hidd el, nem sokan...

Tegnap néztem meg, nagyon tetszett, megmutatta, hogy öcsibácsi nem csak a pályán volt a legnagyobb, hanem azon kívül is, õt nem lehet összehasonlítani pelével vagy maradonával...

You\'ll never walk alone!

csak mert te focibuzi vagy és ilyen értékrended van, más még nem az. én még letölteni se fogom, hûha. szerintem a legjobb kulturális exportcikkünk, a rubik-kocka, azt is ismerik mindenhol a világon, azt nemis említve, hogy mennyire ösztönzõleg hatott: egy rakat programot írtak a mûködési elve alapján, már van videójátékban is és világversenyeket rendeznek.

vegicsek
Biztos az én hozzáállásommal van a baj, de én ebben már csak egy rókabõrt látok

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

Carloska
én nem vagyok ártatlan mert sok dolgot ellopok de ez hihetetlen sajnálatos hogy az emberek erre nem szának pár ezer forintot de piára cigire mindenre meg igen épp észel nem bírom felfogni hogy az öcsi bácsi filmje felkerült az internetre mindenhova magyar focilegenda filmjét lopják el erre még énse vagyok képes amint lehet megfogom vásárolni és amig élek megörzõm mert még egy ilyen magyar focilegenda sose lesz

Carloska

színes magyar életrajzi film, 116 perc, 2009
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

rendezõ: Almási Tamás
forgatókönyvíró: Almási Tamás
zeneszerzõ: Dés László
operatõr: Tóth Zsolt
narrátor: Gyabronka József
rendezõ munkatársa: Kõrösi Gábor
producer: Hollósi G. Zsuzsanna, Varga Gábor, Neményi Ádám
gyártásvezetõ: Balázs Gábor
vágó: Hargittai László
line producer: Zsoldos László

szereplõ(k):
Csuja Imre (Puskás Ferenc hangja)

szereplõ:
Puskás Ferenc
Puskás Ferencné Bözsike
Puskás Éva
Grosics Gyula
Buzánszky Jenõ
Szepesi György
Franz Beckenbauer
Alfredo Di Stefano
Raymond Kopa
Pelé

Puskás sztorija önmagában hollywoodi történet: a városszéli nyomortanyáról indulva, a szomszéd kisfiúval együtt a világ tetejére jutva, a polgári kispesti belvárosból menyasszonyt találva õrjöngve rajongott világsztár lesz, aki táviratok százait kapja minden szállodában, ahol csak pár éjszakára megszáll bárhol a világon... Olyan világsztár, aki egész életében - politikától, háborútól, társadalmi konvencióktól függetlenül - mindig csak azt csinálja, amit szeret, s amit a legjobban tud a világon: focizik.

Igazi öntörvényû mûvész, szikrázóan szellemes mókamester, szeretnivaló népi hõs, akire ugyanakkor folyamatosan ránehezedik családjának, népének, tragikus sorsa, amelyet a maga módján cipelnie kell. Ebben benne van a sváb családjára leselkedõ kitelepítés veszélye, az ötvenes évek végletes viszonyai, az emigráció lelki nyomorúsága és szorongásai, s mindez úgy, hogy ösztönös intelligenciája folytán tudja, hogy õ Mr. Magyarország, ezért mindig, minden pillanatban ennek megfelelõen kell viselkednie.

"Elõször az volt a film címe, hogy Az igazi Puskás, aztán arra gondoltam, hogy nem vindikálom a jogot arra, hogy én mondjam meg, ki az igazi Puskás. A dokumentumfilm ugyanannyira szubjektív mûfaj, mint a játékfilm. Fel kellett építeni Puskást. Nyilván annak alapján, amit kiolvastam a dokumentumokból, a leveleibõl, az archív anyagokból. Összeállt személyiségének képe, életének történései, és ezt próbáltam filmes formába önteni. A filmben megjelenõ Puskás, tipikus magyar - azzal együtt, hogy félig sváb származású -, kicsit svindler, átveri a hatalmaskodókat, ugyanakkor mérhetetlenül tehetséges. Puskás titka abban van, hogy õ olyan, mint amilyenek mi szeretnénk lenni. Élete során folyamatosan vált egyre jobbá, izgalmasabb személyiséggé. Jó nézni, hogy õ helyettünk is elért valamit, ráadásul sok országban. Nem is csoda, hogy imádják Spanyolországban, Görögországban, Ausztráliában és a világon mindenfelé, hiszen elfogadta szokásaikat, kultúrájukat, megtanulta nyelvüket. És mindeközben megmaradt magyarnak, és õ lett a világ legismertebb magyarja. Puskás neve jelenti Magyarországot." - Részlet egy Almási Tamással készített interjúból.

Carloska

Puskás Ferenc a legismertebb magyar tágas e világban, minden kontinensen ismerik a nevét, ráadásul objektíven nézve is a legeredményesebb labdarúgó a sport történetében. Itthon fõként az Aranycsapat kapitányaként ismerjük, de azt nem mindenki tudja, hogy Öcsi bácsi pontosan honnan jött, és hogy hová ment a forradalom leverése után. Ezekre a kérdésekre keresi a választ Almási Tamás (Tehetetlenül, Sejtjeink) és csapata, amikor beutazza a világot Puskás egykori barátai és kollégái után kutatva, és archív anyagokat gyûjt sokrétû szakmai életérõl. A szegényes körülmények között (ám szerencsére egy focipálya mellett) felnõtt kis sváb gyerek ugyanis szinte a semmibõl lett a világ legnépszerûbb játékosa, kinek bal lábát úgy félték más népek, mint annak idején a kalandozó magyarok nyilait. Vagy még jobban. Öcsi bácsi azonban tudott valamit, amit Attila és Árpád nem: beilleszkedni más kultúrákba, idegen körülmények között eredményt elérni és kivívni a helyiek szeretetét. Az ‘56-os mizériát követõ hosszú bécsi kényszerpihenõ után ugyanis Puskás Madridban élt és játszott, késõbb Görögországban volt sikeres edzõ, de megfordult más kontinenseken is - és az emberek mindenhol sajátjukként szerették.

Lehet azt mondani, hogy Puskás a magyar Zelig, vagy tekinthetjük a legjobb kulturális exportcikkünknek, mindenesetre ebbõl a filmbõl csak töredékesen ismerhetjük meg azt a sportolót, aki nemcsak magyar volt, de ember is.

← ElőzőOldal 2 / 2