Humanoid robot a kifutón
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ahol az ember is olcsó ott nem foglalkoznak robotok elõállításával, hanem beraknak a feladatra egy humanoidot egy marék mogyoróért... Ez egyébként jól látszik ha világot jársz - hol oldják meg a jegyvásárlást automatával és hol emberrel.
Ennek a "humanoid" robotnak a mozgása, egyensúlya kb. 5 éve ugyanaz, semmit nem fejlõdött. A súlya meg lényegtelen ameddig csak játszani jó. Ha már fel tud emelni egy 60 kilós embert, akkor lehet azon dolgozni, hogy ne törje össze a lakkozott padlót, de egyelõre ez így bohóckodás.
Kara kánként folytatom tanításom.
Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
egy pneumatikus szivattyút mégis mivel szeretnél meghajtani ha nem egy villanymotorral? másrészt, egy kis servo-hajtásnak sokkal jobbak a mechanikai idõállandói mint egy pneumatikus rendszernek
pl. ha majd a leendõ pneumatikus robotodtól kérsz egy kávét akkor lehet délre el is készíti neked, aztán 2-re megkapod kihûlve...
a lényeg, hogy olyan bonyolúlt komplex mozgást mint az emberé, csak sok-sok apró servo-motorral és léptetõmotorokkal lehet leképezni, hogy az a mozgás tényleg kellõen gyors is legyen amikor szükség van rá
"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
EGYÉBKÉNT ELÉG GYENGE, ROSSZAK A REFLEXEI,NAGYON GAGYI!!!!
(Amerikai fejlesztésbe már láttam jó reflexekkel rendelkezö,végtagokat,rakéthajtómügyártásánál alkalmazott technikával,készitették tiszta terminátor kar,nagyon gyors reflexekkel),na majd ha ezt a tecnikát tudják komplett robbottá fejleszteni az lessz az igazi áttörés,ez itt egy szopó automata,de nem robot ember.....
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
Amúgy meg 100 000 dollárt lealkudnék belõle. Nekem nem kell az elcseszett kézfejük, fejük, meg a védõlemezek. De valószínû kidobnám belõle a számítógépet is. Legalábbis inkább alami okostelóra biznám az irányítást. Abban legalább van gyorsulásmérõ, gps, gsm, 3g, bármi, akármi, na jó egy gyroskopot még jó lenne beiktatni, hátha véletlenül megpördül a robot. 😄
Hmmm... holnapi program: takarítsd ki a lakást, rámold ki a sarki bankot, add le a dohányt, rendelj repjegyet, shutdown.<#banplz>#banplz>
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
Nyugi ezek még nem bírják (fenti humanoid) el vagy ha elbírják nem tudják mivel megfogni (big dog). Vagy oda vannak valahova erõsítve (ipari robotok). Ha más nincs megdobod egy kõvel és annyi nekik. ... egyenlõre 😄
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
Amúgy, persze igazad van, ezek a motoros megoldások elég ósdiaknak tûnnek, nem hiába nem alkalmazza õket a természet.
Ami az egyensúlyozást illeti, a Segway ezt a részét egész jól megoldotta. Nem mondom ki a varázsszót.
Kara kánként folytatom tanításom.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Viszont a keze eléggé idétlen még, valamint a roggyantott láb sem túl szép. A helyükben inkább ezt finomítottam volna a mimika helyett. Na, de ne akarjunk egyszerre mindent. A kövi biztosan még szebb és jobb lesz.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
hát persze