57
  • SRobert
    trainspotting?
  • Sanyix
    a 28 nappal később nagyon jó film, főleg a 28 héttel később-el kiegészítve.
    Életszerűen bemutatja hogy mennyire veszélyes az emberi hülyeség, mindezt zimbes-zombis tájon, vérrel :D
  • NiGhTM4R3
    Gran Torino

Gettó: Won 8 Oscars. Another 71 wins & 26 nominations
    Torino: Nominated for Golden Globe. Another 2 wins & 3 nominations
    (számomra ez a differencia valami döbbenet)

Nem rossz film ez sem. De a Gran Torino szerintem sokkal jobb. Clint Eastwood-ra szavakat sem találok.
  • IMYke2.0.0.0
    A "28 nappal később" minden, csak nem jó film - még a kategóriájában is gányadék.
    A "Sekély sírhant"-tal és a "Part"-tal egyet tudok érteni. A "Napfény"-hez nem volt szerencsém - hál' istennek.

• totoro
    A környezetemben is sokan leszólták, hogy nem érdemelte meg a díjat, nem volt egy nagy szám. Amikor visszakérdeztem, hogy ok, akkor légyszives mondj egy filmet 2008-ból ami jobb mint ez, akkor csend lett. Az igaz hogy nem egy aranypolgár, és nem egy Gandhi, csak egyszerűen nem született tavaly egy jobb film se. Nyert volna a B. Pittes közhelyekből összefércelt filmkorcs?
  • viizo
    vitán felül az év eddigi legjobb filmje, 10/9.
  • herlius
    Akkor beszélhetnénk szerencséről, ha az összes választ a hasára ütve adta volna meg anélkül, hogy halvány fingja is lett volna melyiket kell választani. De itt ugye nem erről volt szó (OK, az utolsó válasznál már valóban mákja is volt), vagyis a D válasz a helyes:)
  • winnie
    látszik. és a tavalyi 3 indiában játszódó film. de volt, ami vetnámban vagy botswanában játszódott. az miért nem kapta meg?:) a díjat azért kapta, mert a szavazók szerint nem volt se egy, se tíz jobb az öt jelölt között. az, hogy más szerint volt, irreleváns. mert nem szavazott. (a díjátadóknál mindig itt a félreértés. mindenki aa saját ízlésével példálózik és próbálja magyarázni, hogy "nem is ez volt a legjobb, csak azért kapta, mert...")
  • Beyond silence
    nagyon ócska, valószerűtlen film.
  • 1Obi1
    Nem rossz film, de az Oscar-t látszik hogy csak az indiai helyszín miatt kapta.

Több tíz (számomra) sokkal remekebb filmet tudnék felhozni amúgy 2008-ból.
  • Loverman
    sokkalni? lol
  • BaliBoy
    :)

Pont kimondod te is: "gazából semeddig nem jutott volna el, ha az élete folyamán át nem esik tulajodnképpen a kérdéseken."

Tehát a D a helyes válasz. Így volt megírva :) Vagyis ki, hogy fogja fel. Végül is lehet szerencse is de az így volt megírva szerintem jobban passzol.
  • winnie
    na, de érted. hiába remekművek, ha DB eddigi 7 filmjével összesen nem termelt 100 millió dollárt amerikában, ez meg önmagában már 132M. meg aztán az indiai helyszín, az ismeretlen színészek és a feliratosság sem lebegtetette meg a dollármilliókat a producer szemei előtt. passzolt. (anno valahol olvastam egy jó cikket ezekről a passzolós emberekről, arról, akinek anno nem kellett a star wars, a lost meg ilyenek - a film/sorozat pedig átkerült másik stúdióhoz és aranybánya lett:)
  • winnie
    azon nincs mit sokkalni, hogy 8 oscar, az nem azt jelenti, hogy 8szorosan, hű de jó:) lehet 8 oscar hangeffektvágásban, zenében, dalban is (oké, pont a hangvágásban kikapott) - meg aztán az oscar relatív kategória. ha a többi rosszabb volt, akkor megérdemli:)

de hangban nyert. megérdemelte?:) én még ahhoz is hülye vagyok, hogy a rendezésben eldöntsem, hogy tényleg boyle érdemelte-e meg, nem hogy vágásban vagy fényképezésben.
  • chase
    "Aki pedig a Warnernél visszautasította..." pedig aztán ehhez nem kellett nagy ész: elég csak megnézni DB eddigi munkásságát: csupa gyűjteménybe való remekmű.

"Szinte Ridley Scottként lubickol a műfajok között..." LOL egyik istent a másikhoz hasonlítod? :)
  • Broafka
    detto
    Mondjuk az elején amikor megkérdezték oylan vágósan, hogy
    A: Csalt
    B: Szerencséje volt
    C: Zseni
    D: Így volt megírva

én a film végén B-t mondanék, igazából semeddig nem jutott volna el, ha az élete folyamán át nem esik tulajodnképpen a kérdéseken. Egyszerűen szerencséje ovlt, hogy pont azokat a kérdéseket kapta.
    nah de mind1, művészi film értem én
  • HeadHunter86
    Kicsit sokkallom a 8 oscart neki. Jó film aláírom, de azért nem 8 oscar.