Kisebbek lesznek az atomórák

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

húh, ennyi hülyeséget.
arra visszatérve, hogy miért nem kell atomóra egy GPS-es készülékbe, annak az az oka, hogy létezik olyan funkció, hogy óra szinkron, gyakorlatilag választ egy random mûholdat és lekéri annak a pontos idejét. egyébként meg tényleg csak a különbözõ jeleket hasonlítja össze, a belsõ csak arra van, hogy ha hirtelen egy kivételével megszakadna a kapcsolat a mûholdakkal, akkor is tud egy bizonyos pontosságot biztosítani. persze egyéb feltételek mellett, pl hogy ne kapcsold ki. aki már vitt kikapcsolt GPS-t párszáz km-el odébb, az tudhatja, hogy még több mûhold esetén is percekbe telik, hogy újra normálisan mûködjön.

toto66: fizika bsc 2. félévben szépen elmondják, ezt a vonatkoztatási rendszeresdit. szakközépben meg még emelt szintû fakultáción is csak említik, hogy van ilyen is.

Persze okoska, biztos azért kevered a két dolgot, mert annyira tudod :D

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

A GPS meg nem bizonyítja, mert akkor lehet helymeghatározásra használni a mûholdakat,ha azonos vonatkoztatási rendszerben használjuk!
Mûködése a Wiki szerint:
A GPS-vevõ folyamatosan rendelkezzen a mûholdakon lévõ atomórák pontos idejével
Legalább 4 mûhold láthatósága esetén „háromszögeléssel” meghatározható a földfelszíni pozíció
Ehhez ismerni kell a vevõ és a mûholdak pontos távolságát, amihez a mûholdak aktuális pályájának és a kisugárzott jel megérkezési idejének ismerete szükséges
Hibák és korrekciók

Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:

Valószínüleg azért nem tanultam róla, mert nem bizonyítottak semmit!

Ezzel a módszerrel bármit bizonyítani lehet: nagyságrendek, módosítása elõjelváltás... C:

És akkor mi van azzal amit #21-ben írtam?

Igen és olvasd el!
"A kísérlet eredményeként a leközölt grafikonok alapján számított eltéréseket nem lehet a relativitáselmélet jósolta valóságos eltérések bizonyítékaként elfogadni az eszközölt korrekciók nagysága, gyakorisága miatt, amivel a mérési eredményeket néhol az ellenkezõjére változtatták, máshol nagyságrendi korrekciót vezettek be "
Érdekes nem?

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Hát én most nem foglak korrepetálni.
Ha érdekel nézz utána, csak a hülyeségtõl kímélj minket!

Egyébként illusztrációként van benne a középiskolás könyvekben a repülõs rajz az atomórákkal, és ez nem valódi, csak gondolat kisérlet. Érdekes hogy milyen sokan úgyhiszik igazi.

Egyébként pont azért mert nemlétezik kitüntett pont, lehetetlen a dolog.
Mert van három vonatkoztatási rendszered, kettõ azonos sebességel csak ellenkezõ irányban halad a harmadikhoz képest, akkor mivel az irány nem számít akkor az idõnek azonosan kell tellnie mindkét renszerben. Ha most az elsõ vonatkoztatási rendszerbõl nézzük második rendszert akkor sem lehet eltérés, pedig az elsõhöz képest sebessége van a második rendszernek, aminek következménye minden rendszerben azonosan telik az idõ.

Nyilván valóan itt arról van szó, hogy egy halvány remény csillant meg arra, hogy bebizonyosodjon az az elmélet ami azt mondja, hogy a gravitációs hatás sem terjedhet a fénynél gyorsabban.
Ha ez bebizonyosodik, akár még azt a következtetést is le lehet vonni, hogy a gravitron tényleg létezik és ez a részecske közvetíti a gravitációs hatást, de ez már egy következõ lépcsõ, új problémák és feltételezésekkel együtt.

Repülõvel.
Ne mond már, hogy nem hallottál róla!
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer 2 atomóra akik pontosan jártak egymáshoz képest. Elvitték az egyiket egy rövid utazásra, és az eltérés pont annyi volt, mint amit a relativitáselmélet megjósolt.
Fizika, 8. osztály, tananyag vége felé.

Persze a cikkben nem errõl van szó, hanem arról, hogy ha majd olyan kicsi lesz az atomóra hogy érdemes lesz felvinni akkor végezhetnek pontos méréseket.
"az órák szállíthatóvá válnak és alkalmazhatók lesznek az ûrbeli kísérletekhez,"
Akkor hogyan is bizonyították a te állításod?

A gravitációs hullámok elmélete tényleg nincs bizonyítva (legalábbis én sem tudok róla), de én másról beszéltem.
Az idõ akkor is lassabban telik, nagy sebességnél mérhetõ is a különbség, ezt két atomóra segítségével már bizonyították.

Tehát igazolva van amit én állítottam, amirõl te beszélsz az meg más dolog, nem is értem hogy keverted ide.

"ûrbeli kísérletekhez, melyeknél elengedhetetlenek a pontos idõzítés vagy idõmérés, vegyük csak az Einstein elméleteit igazolandó gravitációs hullám észleléseket.
"
Tehát még nincs igazolva...

Ha nagy sebességgel mozogsz akkor kell, lassabban telik az idõ.
Ûrben való közlekedésnél már kell ilyenekre gondolni.

gps vevõbe nem kell atomóra, mert totál felesleges, a mûholdak szinkron idejéhez mért elcsúszások alapján számolja ki hogy hol vagy, nem a saját órájához viszonyítva.
n3whous3
Mi a faszomnak atom óra, kell csinálni egy hálózati csatlakozást egy atom idõ szerverhez és kész...

púúúúú

GPS-be teljesen felesleges, mivel hogy pontos idõ nélkül eleve nem menne a rendszer (értsd: már meg van oldva, és a legtöbb gps vevõ egyben stratum 0-ás time source is).

Mellesleg meg melóhelyen is van atomóra, és nem nagyobb, mint egy lapos pc... szóval nem tudom honnan vették ezt a frigó hasonlatot. Ettõl függetlenül mûholdakba jól jöhet a kis méret és súly miatt.

Narxis
Fejezd be ezt a baromságot.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Narxis
Mert.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

KM
Miért?

mûholdakra megteszi, de hogy egy mezei gps vevõben is legyen, az felesleges

<#szomoru1><#zavart2><#conf>
Aztán majd meglepõdsz, ha a GPS-ed szerint valójában a Holdon tartózkodsz.
<#violent> csak nehogy a teroristák kezébe kerüljön! <#gun>
Helymeghatározásnál jól jöhet egy mozgatható atomóra. A GPS mérés pontossága a mérõkészülékbe épített óra pontosságától is függ.
zola2000
A gyakorlatban nem kell hogy egymillió év alatt se késsen egy másodpercet se, elég ha évente egy perces a pontosság...

A

atomóra mert egy szó<#nezze>

techgarazs.com ingyendomain.tk BME

Egész jól hangzik remélem egyszer a mobilomban is lesz egy atom óra.

techgarazs.com ingyendomain.tk BME

← ElőzőOldal 2 / 2