16
Mediacenter + PC wifin keresztül ad-hoc kapcsolattal? Hogyan?
 • Hunnenkoenig
  #16
  Na ujra nekiveselkedtem hosszu idö utan es vegre sikerült megcsinalni.

  Vettem wifi routert, mert mondom ugy talan egyszerübb.

  Sokat szenvedtem, de aztan kiderült (mint az esetek 99%-ban), hogy en voltam a hülye.

  Eljutottam odaig, hogy a media center felismerte a halozatomat (mert kellett egyet csinalni, nem csak ugy gyere buci hamm bekaplak), de a fajlokat nem latta benne.

  A NAS meg ugy nem müködött, ahogy volt, tehat a gepen nem lattam a media centert.

  Aztan kiderült, hogy en hülye az xp antispy progival letiltattam minden halozati cuccot, pl hogy ne lassa a gepet a halozatban stb.

  Amikor ezeket visszakapcsoltam, akkor mar latta a media center a gepem, de a NAS nem müködött. Aztan belementem a halozatokba es akkor sokaig berregett valamit homokoraval es eccercsak megjelent a NAS is...

  Szoval most baban müködik minden. Tudok fajlokat tologatni (igaz viszonylag lassan) es filmeket nezni a gepröl halozaton keresztül.
 • f12f8
  #15
  Segítene valaki a következökbe?

  A Fantec MM-HDRL WiFi Mediaplayer/recorder

  -tud fölvenni av csatlakozójára csatlakoztatott eszközről?
  -tud valamijen formába időzített felvételt készíteni nem arra gondolok mikor nekem kell elindítani hanem úgy mint 1 video-nál vagy dvd fölvevőnél hogy beállítom x-órátó x óráig
  -tudja kezelni a 1080i-t?
  -internet rádiót kezeli?
  -némely áruház kínálatában úgy szerepel hogy Fantec MM-HDRL WiFi Mediaplayer/recorder+Dvbt az mit jelent? esetleg tudja Budapesti kabhegyi szentesi új digitális adások vételét?


 • Carlos
  #14
  cat 6 garantálja a gigabitet. Ha ennél nagyobb kell, akkor cat7 bár ehelyett inkább már télleg optikai kell.
 • Sir Quno Jedi
  #13
  Gigabit lan alatt semmi, de inkább réz, vagy üveg.
 • Carlos
  #12
  AMúgy énsem értem a nagy wireless mizériát. Tény, hogy kényelmes, De mire átpaszirozol rajta 200 gigát, addigra lemegy a nap. Egy szexi cat6-os kábellel sokkal tisztább szárazabb biztonságosabb érzés. Szerintem.
 • trogerzsiger
  #11
  venni kell lan kábelt. 210 forintért láttam 20 méterest :D
 • Carlos
  #10
  Egy hálózatban vannak a készülékek? (IP cím)
 • Alwares
  #9
  Nekem is ez a gond :D
 • trogerzsiger
  #8
  Én is ezzel szopok :D:D Bár xboxon akarok moedia centerezni, portokat nagynehezen kinyitottam mostmeg a wifis vétel gyenge :D
 • Sir Quno Jedi
  #7
  Admin jelszót kér.

  Magyar windowsnál ez a júzer a rendszergazda, angolnál administrator. Ha nem tudod a jelszót hozzá, akkor júzer menedzsmentben állíts be hozzá valamit, amit nem felejtesz el.
 • Hunnenkoenig
  #6
  Köszi a tippet.

  Most olvasgattam a hasznalati utasitast es igaz nem valami reszletes, de rajöttem, hogy halozatot kell letrehoznom a gepemen. Nem eleg a wifi adapter a gepben.

  Mar odaig eljutottam, hogy a media centerben latom a PC munkacsoportjat, igy elvileg tudnam a gepen levö anyagot is nezni a mediacenteren keresztül, csak nevet es jelszot ker es fogalmam sincs, azok mik lehetnek.

  Van valami emlites arrol is, hogy tudom w-lanban gepröl tologatni az anyagot, de nem ertem... valami \\NAS -rol beszelnek.

  Azt hiszem ujra rakom a windowst, aztan frissen megprobalom megint, mert mar mindent szanaszet allitgattam es mar en sem ismerem ki magam :-)
 • autoszimulator
  #5
  nézd meg a leírásban, támogatja-e az SSH-t, ha igen akkor pl egy winscp-vel tudsz böngészni a merevlemezén
 • Hunnenkoenig
  #4
  Igy nez ki a szoftver
 • Hunnenkoenig
  #3
  Fogalmam sincs. Valoszinüleg sajat.

  Fantec MM-HDRL WiFi Mediaplayer/recorder
 • passatgt
  #2
  ezen a Fantec cuccon milyen szoftver van?
 • Hunnenkoenig
  #1
  Hello mindenki.

  Van egy olyan problemam, hogy van egy Fantec media centerem (500GB merevlemez taviranyitoval) ami a TV-re van kötve es van egy PC-m.

  EZt a kettöt szeretnem wifi-n keresztül összekötni, hogy a mediacenter megjelenjen merevlemezkent a PC-n es a mappakba bele tudjam pakolni a filmjeimet, kepeimet, amiket azutan a TV-n meg tudok nezni.

  USB kabellel ez müködik egy csapasra, de wifin keresztül sajna nem.

  A PC-ben van egy PCI wifi adapter, a mediacenterben egy USB-s wifi adapter. A csatlakozas elvileg meg van, mivel a PC talcajan latszik zölden a kapcsolat es a TV-n is azt irja a mediacenter, hogy kapcsolat sikeres (igaz van ott egy olyan, hogy DHCP nem kesz... nem tudom ennek van e jelentösege).

  Szoval a bajom az, hogy a kapcsolat igaz meg van, de megsem latom a PC-n a mediacenter merevlemezet es mappait.

  Mi a francot kene meg csinalnom?