73
  • raingun
    Divattelefon divatmajmoknak.
    Tipikusan azok vásárolják, akiknek egy 5000 forintos készülék képességeit sem tudják használni, közben meg alig van pénzük másra vagy retek gazdagok és csak azért veszik mert drága.
    Mellesleg amit meg hihetetlen és fantasztikusan új és jó dolognak tartanak, azt meg okostelefon/pda már 5-10 éve tudja.
    Sosem értettem az apple sikerét, nekem eddig egy terméke sem kellett.
  • Sir Ny
  • Sir Ny
    na ez egy nagyon értelmes, mondat volt. ha lesz is MMS, akkor nem lesz kötelező használnod, => nem visszafejlődés.
  • G_ArchAngel #30
    Annyira jo, hogy olyanok fikazzak megint az iPhone-t, akik meg kirakatban sem lattak...

Remelem soha nem lesz benne MMS, nem kellene az oskorba visszamenni...
  • pasi29uk
    Kipróbálod, és vagy tetszik, vagy nem. Lesz egy szubjektív véleményed.
    De hogyan minősítesz ilyen-olyan cikkek alapján egy terméket amihez soha életedben nem volt közöd? Puding próbája az evés. Ez nagyon LOL!

Kíváncsi vagyok, hogy melyik appe boltból zavarnak el ha ki szeretnéd próbálni bármelyik terméket is... még akkor is ha úgy kezded: Bácsi én csak ki szeretném próbálni, NEM MEGVENNI!
  • pasi29uk
    Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a sok okostojás közül hány vette a fáraságot, hogy a reggeli fingján kívül másból is szívjon némi infót az apple termékekröl...

Ha nincs pénzed: ne vegyél
    Ha van, és nem kell: ne vegyél
    Ha negyed annyit keresel mint amerikában AZ ÁTLAG: az a TE BAJOD. Felülsz a repülőre mint sok másik magyar, és megpróbálod. (nem láttam még kolbászból kerítést pedig jártam már erre-arra) És senki se nyavajogjon, hogy akülfőőődi megveheti stb... NEM DUMÁLNI KELL, HANEM CSINÁLNI!
  • darph
    SDK szvsz ingyenes. Ha el akarod adni a progidat appstoreban (tehát ha megkéred applet, hogy ugyan adja már el neked, meg tesztelje le, hogy működik e), akkor kell fizetned 20 000 hufnak megfelelő USD tipusú pénzmagot/év asszem.
    m$ visual studio 200 000, bötűt nem írtál még és máris ennyibe fáj.
  • Tetsuo
    Ezek tobbnyire crackelt oprendszeren elerhetok ingyenesen.. nem?
  • Tetsuo
    A flash, a jobb kijelzo es a GPS az viszont igen..
  • Darth Sith
    MMS támogatás 2009ben végre bekerül? az első szines kijelzős ericsson tudta kb 10 éve..
    háttérben történő futtatás? mintha ezeket a win mobile már tudnáa egy ideje
    másolás-beillesztés? 2009-ben? LOL
    stb...

Apple megint feltalálta a semmit, jó pénzért :)
  • Ferrer
    Én életemben láttam már Iphone-t, és nem csak a Mediamarktban, és el kell mondanom, hogy pont az az imádnivaló benne, hogy olyan egyszerű, de mégis egy csomó lehetőség van benne. Nekem biztos nem érné meg, a zenelejátszóját ki nem állhatom, a kameraszoftverek bloá, és nincs benne rádió. Majd ilyen touch-szart fogok venni egyszer, a programok miatt.
  • smv
    Ez engem is érdekelne:D
  • smv
    Bazki:D A 3 nyomásos visszalépésről komolyan nem tudtam:D
  • passatgt
    hangerőt hogyan lehet?:O
  • Ulkesh
    "Az SDK pedig annyira nem pofátlanság, inkább az a pofátlanság, hogy csak mek alól lehet fejleszteni."

Valószínű az egyik újdonság az lesz, hogy az SDK elérhető lesz más platformra is.

" (No és persze a valódi multitask hiánya)"

Egy BSD Unix-on eléggé valódi a multitask szerintem.
    Aki nem akarja, hogy kiléptesse az alkalmazásokat a Home gomb, az telepíti a Backgrounder-t és voila már meg is van oldva.
    Érdekes, hogy WinMo alá meg azért telepítenek az emberek programot, hogy kiléptesse az alkalmazásokat és ne fusson az a háttérben :D

"Örülnék pl egy normális doc/xls szerkesztőnek"

Én egész jól elvagyok a Documents-el, de persze én is várom a QuickOffice-t.

"örülnék neki ha a programok nem csak a saját fájlaikat látnák"

Én meg nem.
    Az iPhone egyik legjobb dolga, hogy minden alkalmazás egy saját virtuális rendszerben létezik csak. Nem szemetel bele a rendszerfájlokba és a másik alkalmazás könyvtárait sem cserélgeti le.

Persze könnyen megoldható lenne, hogy lenne egy dedikált adatterület ahova lehetne menteni és azt más alkalmazás is látná.

" annak is örülnék ha az aksi jobban bírná"

Az iPhone akksija nagyon jól bírja, de ezt a készüléket az ember állandóan használja ezért ez is kevésnek tűnik. (Nem sok készüléket tudsz mutatni, ami valós 10 órás beszélgetési idővel büszkélkedhet.)

"esőben sem kezdene el vacakolni az érintőképernyő"

????
    Ezt még soha nem tapasztaltam.

"lenne távirányító a fülesen"

Hát lehet vele, megállítani a zenét és újraindítani, halkítani, hangosítani és előre, hátra léptetni. Mi az ami hiányzik neked még róla??

" azért néha jól jönnének olyan "apróságok" mint a szöveg kijelölés..."

Clippy telepít és máris tudsz szöveget másolni Safariból is. :)

"megoldhatnák végre a konvertálás nélküli filmlejátszás problémáját"

:D
    Ez annak a cégnek, amelyiknek zenék és filmek eladásából származik a bevételének egy része nem igen tűnik problémának.

"Jah és igen. Az itunes sem a kedvenc progim:)"

Lehet, de az Active Sync-hez és PC Suite-hoz képes maga a paradicsom :)

"Ettől függetlenül akinek üzleti felhasználásra kell (word/excell/adatbáziskezelés/stb) az ne az iPhone -t válassza."

Én jól elvagyok a Documents-el, mindent meg tudok vele oldani, az adatbázis kezelési igényeimet meg vígan kiszolgálja a HanDBase.
  • WolfSK
    besz@rok, én még komolyan nem vettem észre csak most a :)))
  • passatgt
    1 nyomás megállítás, 2 nyomás következő szám, 3 nyomás előző szám
  • smv
    Muti meg az iphone alap fülesén, hogy hogyan váltok vissza egy számot, és leborulok előtted :* (Esetleg, hogy hangerőt hogyan állítok rajta)

Nem neveznék teljes értékű távirányítónak egy olyan kis izét amivel lehet számot váltani előre, meg megállítani a lejátszást. Ráadásul a számváltáshoz duplán kell lenyomni ami sokszor (télen fagyott ujjakkal stb) nem feltétlenül jön össze. :)
  • passatgt
    viszont ha iphoneod van és még nem vetted észre, epic fail:D
  • passatgt
    "lenne távirányító a fülesen stb (noha persze ez már nem szoftveres rész, de most az iphone hibáiról van ugye szó)."

van rajta:)
  • smv
    Az érdekes mód nem kérdés, hogy a dell notihoz mennyit kell fizetni a photoshopért, office-ért, (esetleg windowsért) stb. Kerülőúton pl semmibe se kerülnek ezek az appok.

Az SDK pedig annyira nem pofátlanság, inkább az a pofátlanság, hogy csak mek alól lehet fejleszteni. Gondolj bele, a programot csak meg kell írnod a terjesztést teljes egészében az apple vállalja, reklámozza, profitot termel neked.

Látszik amúgy, hogy a fikázók többsége látni sem látott még iphone-t, érdekes mód a valódi problémákra senki sem hívja fel a figyelmet, csak mindig a szokásos (orvosolható) dolgokat lehet hallani mint az mms, sms kezelés, bluetoth, csengőhang, videorögzítés, hangrögzítés. (No és persze a valódi multitask hiánya)

Engem speciel jobban zavarnak az olyan dolgok amire még nincs megoldás. Örülnék pl egy normális doc/xls szerkesztőnek (persze ez inkább a fejlesztőkhöz szól), örülnék neki ha a programok nem csak a saját fájlaikat látnák (mailban kapott pdf-et be tudnám nyitni az olvasó progiban, és nem minden progi magának berhelné, hogy mit tud megnyitni és mit nem), de annak is örülnék ha az aksi jobban bírná, esőben sem kezdene el vacakolni az érintőképernyő, lenne távirányító a fülesen stb (noha persze ez már nem szoftveres rész, de most az iphone hibáiról van ugye szó).

Apple pedig engedélyezhetné végre a nem webkit alapú brúzereket (bár a safari eddig mindent izomból ver, azért néha jól jönnének olyan "apróságok" mint a szöveg kijelölés...), megoldhatnák végre a konvertálás nélküli filmlejátszás problémáját, és mellette igazán kezelhetné az srt-ket.

Jah és igen. Az itunes sem a kedvenc progim:)

Tehát ha mindenképpen csomót keresünk a semmin, akkor picit mélyebbre kell ásni és nem a buták által hangoztatott közhelyeket kell ismételgetni.

Cserébe viszont az iphone-sok olyan felhasználói élményben részesülnek ami magához láncol. És itt nem arról van szó, hogy csilivili és animált (bár tény, hogy szép, főleg a win 3.1 -es Symbian és a WinMo dizájnhoz képest), hanem az olyanokról, hogy nem kell egy kis műanyag fütyivel eltalálni egy 3 milis kis X-ecskét, hogy nem 1-9 számgombokkal kell pötyögni és érintőkijelző nélkül végiglépni 600 menün, hogy nem lassul be, hogy még sohasem hagyott cserben, hogy pörög az egész, 2 pillanat egy programot felrakni rá, hogy a mobilnet már majdnem megközelíti a desktop gépes böngészést. Olyan apróságokról, hogy 800 képet betölt 2 sec alatt és utána úgy pörgetheted végig az összes képet, hogy egy pillanatot sem gondolkodik azon, hogy mi a következő kép, mindenre rögtön reagál, és sohasincs homokóra...

Ezek olyan dolgok amik után semmi pénzért sem cserélném vissza, hiszen kényelmesen használni akarom a telefonom, nem nézni ahogyan tölt/lépkedni a menükben/stylusért kotorászni/stb. Ettől függetlenül akinek üzleti felhasználásra kell (word/excell/adatbáziskezelés/stb) az ne az iPhone -t válassza.
  • Rexhawk
    egy kérdés:mennyit kell fizetni ezekért a programokért?

"Valószínűnek tűnik, hogy a külső fejlesztőknek új SDK-licencekre kell majd szert tenniük."
    Na ez is hatamas pofátlanság az Appletól...
  • Alec
    az mms szerintem a kutyának nem hiányzott.. egyébként meglátásom szerint az apple lehet, hogy nem tesz bele minden szart a telefonba viszont amit belerak az kurva igényesen és jól van megcsinálva.. kb. ez különbözteti meg a többiektől
  • Alec
    jól mondod, járj trabanton, az is négy keréken megy mint az audi
  • smv
    Kopipészt iphoneon
    mms szifonon

A multitask viszont tényleg gáz, bár korlátozottan elérhető. (msn + brúzer + zenelejátszás pl mehet egyszerre)

Zola:

Olyan dolgokat viszont ne hozzunk már fel a szifon ellen ami programmal gyorsan orvosolható. Kb mintha a windowst azért szaroznánk mert túl kevés és gagyi programok jártak hozzá alapból, esetleg "egy 190 ezres Dell notitól elvárható lenne, hogy legyen rajta photoshop"
  • zola2000
    Ja, az iphone lassan fog annyit tudni mint a 3éve 30k forintért vett nokia 6600am.
  • valaé valaé ná
    Meg a multitaskingot...
    Ami a Nokia 3650-ben már benne volt 7-8 évvel ezelőtt.
    Az meg külön pofátlanság, hogy újabb pénzt akarnak lehúzni a fejlesztőkről.
    A copy-paste hiányára meg már nem is tudok szavakat találni. Főleg egy olyan telefon esetében amelyik még billentyűzettel sem rendelkezik.
    Okostelefon, hát hogyne...
  • smv
    Aki akart eddig is tudott róla mms-t küldeni (én speciel életemben 1 darabot sem küldtem soha senkinek). Nevetséges kifogás. Egy mms áráért küldök 20 mailt...
  • Gladiator
    Annyit irt, hogy vicces, hogy 2009-ben rakjak csak bele az MMS funkciot meg a copy-pastet, meg igazandibol tenyleg szart sem er az egesz iPhone, foleg nem ennyi penzert. Ertelmezz, ember!
  • Dynamic
    A tökömet sem érdekli az idióta mms. Sosem használtam az előző telefonjaimnál sem, részemről nem sok értelme van. Jó lenne valami IGAZI változtatás. GPS vagy flash például.
  • Sir Ny
    persze, sokkal jobb lett volna, ha az újjabb Iphone-ben nincs MMS ugye? ha nincs az a baj, ha van, az a baj? gondolkozz, ember!
  • Polllen
    Na hja, de erre van a jailbreak...:)
  • fft580
    imádom, hogy az apple feltalálja a dolgokat nagyon profik benne :D most pl.: MMS-t találták fel, amit a nokia már a színeskijelzős mobilok hajnalán megcsinált. Meg ez a cut and paste... neveccséges az apple milyen hülyeségeket követ el és mégis szárnyal a cég...