65
  • gettoharcos2
    #65
    Ennyit a szar Vista alapú oprencereitekről...
  • Throme
    #64
    gothmog: Ezen ne múljon: Bocsánat!
  • gothmog
    #63
    légyszíves, és ezért kérj elnézést:
    "a linux fanok is előmásznak."
  • Throme
    #62
    1., Lehet! Mondjuk nekem az OSX nem bejövős annyira, hogy elcsöppenjek tőle. Azonban a linuxnál jobban látszik az ablakos törekvés. Próbál szélesebb rétegnek is tetszetős lenni. Valljuk meg ma már nagyon keveseket hoz tűzbe egy parancssoros disztribúció!

    2.,Örülök ha ma már megoldódott ez az eszközhasználati nehézség és nem kell kerner fordítást - vagy mit - csinálni linux alatt, de mindenkitől elnézést ha tévedek!

    3., felhasználó közelibb nálam annyit tesz, hogy felismeri az eszközöket és újak installálásához nem kell érteni annyira a rendszerhez. Fontos, hogy a melóban vagy máshol használt progik legyenek otthon is. Nem akarok egy feladatra 5 programot megtanulni. Kicsit kinézzen valahogy és kényelmesen használható legyen. Nem érdekel a parancssor. Ok, a windowsnak számos hátránya van 1 lunux-al szemben, de ezek sokakat hidegen hagynak.

    Még mindig nem értem miért kell windows-os hír esetén felhozni a linuxot!?
    Egy windows felhasználót szerintem marhára nem érdekel a linux....
    Persze jó látni, hogy nyitottak és kíváncsiak a microsoft újdonságokra a linuxos emberkék :). Fordítva ez már kevésbé igaz :) !

  • MiZY
    #61
    Szogezzunk le par dolgot:

    1., A Windows akar olyan lenni kulsore, mint az OSX.
    2., Pendrive hasznalatahoz nem kell mast csinalni, csak mint amit Windowsban csinalnal: csatlakoztatod a gepedre, es hasznalod. Nem tudom miert el az emberekben meg ez a tevhit. Gyorsan szabaduljatok meg ettol a teveszmetol! :)
    3., Mit is jelent a felhasznalobarat kifejezes?

    Nincs tobb kerdesem! x)
  • Throme
    #60
    Érdekes, egy windows-os hír láttán a linux fanok is előmásznak.
    A cikk olvasásakor nekem eszembe nem jutott a linux. Akinek nem tetszik a sok ablakos oprendszer megjelenése az ne vegye meg, ne töltse le. Ez üzlet. Mármint a microsoft-nak!!! A linuxok meg tepernek, hogy olyanok legyenek mint a windows, vagyis felhasználó közelibb. Ablakok, csili-vili és hasonlók. Csak ez a terep már foglalt. Mac OS és windows. A világon sokkal több az a 'user' aki egy pendrive használathoz valahogy nem akarja átprogramozni az egész rendszerét. Persze az ilyeneket hívják a linuxosok buta embernek. Aztán kikerülnek az életbe és mondjuk céges rendszergazdaként 'végzik' akik egész nap a 'userek' sírását hallgatják, hogy nem jó a ...windows!!! Azért ne haragudjon meg senki! És bocs!
  • MerlinW
    #59
  • MiZY
    #58
    Nem a programban van a hiba, hanem a user nem ert hozza. Halvany fogalmad sincs rola, johogy nem fog menni! Egyebkent nem tudom miert nehez hasznalni a Network Managert, nem bonyolultabb mint Windows eseteben. Jahogy az Atheros Wifiket csak 8.10tol tamogatja hivatalosan az Ubuntu? Ki is tehet errol? Megnyugtatlak: a hardver gyartoja.
    De annyit mondok, hogy hasznald a Windowst, mert az legalabb neked valo!

    Next-Next-Finish! :)
  • TonySoprano
    #57
    Nem értem a linuxosok miért verik a nyálukat folyton.Használjátok azt a szart!Mi meg majd használjuk a másik szart!
    Egyébként még kezdöként is simán feltudtam tenni és be tudtam állitani a win op rendszert anno.De a nagy linux nyavajgásnak engedve,kiprobáltam az ubuntut is.
    Azt már nem régen.Még azt a kibaszott wirelles netemet sem volt képes elinditani.
    2 nap káromkodással egybekötött probálkozás után,örömmel raktam vissza a wint-t.
    Semmi sem tökéletes.
  • phoenix1
    #56
    Basszuskulcs... új év új windows? Nem, hogy már nevetséges, de már ... undorító.
  • Subutai
    #55
    Már most is többet tud a Vista, mégse használják. A cégeknél sosincs roham, ott amíg él a gép addig ua. oprendszer marad rajta, otthoni júzerknél meg páran sznobságból, de legtöbben pénztelenségből nem váltanak. XP-re van frankó crack, a Vistához meg állandóan új kell. Persze a warez az eladásokat sose növelte, de az elterjedtséget igen.
  • Vorpal
    #54
    Ezen aztán hogy fog futni a TOR mi?.DDDDD
  • hottold
    #53
    [b]mikor jönnek már rá, hogy hiába adnak még ki vagy 20 windowst , akkor se fogja a kutya se használni, ha nem fog legalább annyit tudni, mint a Windows XP ...
  • Yv@n
    #52
    Tehát ha valamit használsz, de látod bizonyos hibáit, akkor kuss legyen, mert használod?

    Okos meglátás. :)

    Én azért inkább örülnék, ha tovább javítgatnák, és megszünnének a bosszantó problémák, mert attól csak jobb lenne. És jelenleg win és linux alatt is fel tudok sorolni jó pár dolgot, ami zavar miközben mindkettőt használom.
  • haxy27
    #51
    Jó látni hogy vannak akik vitatkoznak még ilyenen.
    Szabad ország vagyunk ugye nektek minyátoknak pisztolya tartanak a fejetekhez és így kényszerítenek hogy mit rakjatok a gépetekre.
    ha önszántadbol raktad fel akkor meg ne rinyájatok.
  • Yv@n
    #50
    "Végül, ha a megerősödő asztali linuxok"

    Én erről már rég letettem. Igazából ahhoz hogy egy magasabb szinte eljussunk egy dologra lenne szükség. Hogy a korábban már említett egységsugarú userekben - de legalábbis egy mérhető részükben - kialakuljon némi vágy, hogy kiemelkedjenek a tudatlanság feneketlennek látszó kútjából.

    És itt nem arról van szó, hogy minden második user tanuljon meg drivert programozni, hanem arról, hogy eljussunk addig, hogy hasz nálják az agyukat az alapvető létfenntartáson kívül egyéb dolgokra. Gondolkodjanak, ha egy problémával kerülnek szembe, ne fagyjonak merevre és forduljanak egyből telefonos segítségért... Túl kéne lépni a "valamit kiírt a gép, de nemtommit mer leokéztam" szinten, de az emberek jórészének nem megy.

    Ha ez meglenne, akkor nagyjából egyből lényegtelen lenne hogy mi az aktuális OS, amíg a szükséges szoftverek elérhetőek alá, nem okozna problémát a felhasználónak annak kezelése.

    Amíg ez nincs meg, addig viszont hiú ábránd bármiféle megerősödésről fantáziálni.
  • Yv@n
    #49
    'A "nekem nem volt vírusom" érvelés meg azért sántít mert te csak egy vagy a sok közül. Én is használtam Windowst, én se szedtem össze vírust, de _nagyon_ figyelni kellett. Linux alatt nincs az az érzésem hogy elég ha egyszer rossz helyre kattintok, és annyi a gépemnek.'

    Van ez így mindaddig amíg a kritikus tömeget meg nem üti linux alatt is a "buta user" felhasználó tábor, akit rávehetsz egy emaillel bármire.
  • gothmog
    #48
    Először csak annyit akartam hozzáfűzni, hogy "Ámen!"
    Viszont van itt még valami. A Windows 7 ingyen van. Még néhány hónapig. Naná, hogy mindenki megváltóként tekint rá. Érdekes lesz látni, hogy
    mennyire szigorodik majd az eredetiség-ellenőrzés a végleges kiadásban, és hogy fogja ez érinteni a jelenleg elégedett felhasználókat. Lehet, hogy bejön a ms taktikája, és a nagy részük megveszi majd, és csak a kisebb hányad fog továbbra is ingyenes ;) változatokat használni. Vagy nem. Meglátjuk.
    A linuxok továbbra is ingyen vannak. Az itt többek által sérelmezett túl rövid élettartam csak a fizetős rendszereknél hátrány, hiszen az újért, a fejlettebbért újra és újra fizetni kell.
    Az Ubuntuból -és családtagjaiból- félévente jelenik meg új verzió, és csupán a fejlesztői akarat kérdése, hogy implementálják-e az új technológiákat, a kernelszintű bluetooth-sata-wifi-stb-kezeléstől a nem töredező fájlrendszerig. És a fejlesztői akarat általában az, hogy "miért ne?". A felhasználó pedig megkapja az újdonságokat egy verziófrissítéssel, és örül neki. Ingyen. Honosítva. Legálisan.
    Ja és tokkal-vonóval, irodai és multimédia programcsomaggal, swapterülettel együtt is alulról nézegeti a 6 (hat) gigabájtot.
    Persze itt sem teljesen rózsaszín a világ, rengetegféle -és egyre több- hardver van a piacon, és még sok időbe telhet, míg egy linux-hardver-inkompatibilitás érdekes ritkaság lesz, nem pedig a linux terjedésének elsődleges akadálya. De ez a rés is szűkül.
    Végül, ha a megerősödő asztali linuxoknak csak annyi haszna lenne, hogy a microsoft végre nem a hardvergyártók, hanem a felhasználók igényei alapján kezd szoftvereket gyártani, akkor már megérte. Ha sikerül a jelenlegi monopolhelyzetéből is kibillenteni -és valódi versenyre kényszeríteni-, az már csak hab a tortán.
  • lami321
    #47
    jah komolyabb architekturakon nem is fut a windows:D pl SPARC
  • lami321
    #46
    Nem hallani kell hanem utanna nezni:D:D:D http://www.top500.org/stats/list/32/osfam Hat csoppet lel van maradva a nagy halak kozott:D:D:D:D
  • NullZ3r0
    #45
    A registry helyett kéne pl. az hogy a program a saját mappájában tárolná a beállításait is, így unistalláláskor az is törlődne.

    Biztonság: "elterjedtség kérdése is" - úgy látom neked kimaradt az "is" szó.
    Windows tele van hónapok, évek óta foltozatlan biztonsági lukakkal, nem sietik el a foltozgatást. Ehhez képest amikor Linuxon kiderül valami, 1-2-3 napon belül ott az update. Ha tényleg írnának vírust Linuxra (van pár, csak nem igen terjed) akkor nem nagyon lenne képes sok mindent csinálni mivel nem kapna admin jogokat. A Vistás UAC-t meg már régen kitalálták, hogyan kell kijátszani (csak keress rá és meglátod), de a Microsoft fütyül rá. És bizony, van olyan hogy a vírus egyszer csak "fölmászik" a gépre, még pornóoldalakat sem kell nézegetni hozzá, elég, ha bedugsz egy pendrive-ot vagy épp valami aktuális távoli sebezhetőséget használ ki, aminek a javítását elhanyagolták.

    A "nekem nem volt vírusom" érvelés meg azért sántít mert te csak egy vagy a sok közül. Én is használtam Windowst, én se szedtem össze vírust, de _nagyon_ figyelni kellett. Linux alatt nincs az az érzésem hogy elég ha egyszer rossz helyre kattintok, és annyi a gépemnek. A vírusirtók meg még mindig nem ingyen vannak. Havernak volt olyan vírusa amit még a NOD32 se bírt leszedni.
  • Yv@n
    #44
    Ezt mondjuk kb max akkor tehetted meg, ha telepítéskor nem adtál a rendszergazda fióknak jelszót. Ez pedig megintcsak a "cserélje ki a felhasználót, és nyomja meg az entert" kategóriás hiba.

    Már egy nyüves karakteres javító konzol sem enged be a rendszergazda jelszó nélkül xp alatt sem, és még auth után sem enged belépni a legtöbb könyvtárba(pedig rendszergazda vagy!).

    Megint más kérdés, hogy az egyik legalapvetőbb dolog a biztonság terén a fizikai védelem. Ha lehetőséget biztosítassz a támadónak/kárt okozni akarónak, hogy fizikailag hozzáférjen a rendszerhez, akkor szinte bármit megtehet. Ha máshogy nem, akkor egy kb 1floppys linux-al, amiben beépített NT jelszó váltó programocska van.
  • Palinko
    #43
    mondjuk xp ben ami emlékezetes baki volt, nem tudom később javították e nem is lényeges, mert ilyet elkövetni...
    szóval boot után nyomtál f8 at, beléptél csökkentett módban, törölted az admin jelszavát, beírtál valamit amit csak te tudsz és máris admin lettél a gépen beléphettél más felhasználók fiókjába is ezzel a módszerrel.

    szerintem az ilyen brutális hibákra azért kéne figyelni.
  • Yv@n
    #42
    "Arra nem gondoltál, hogy esetleg a telepített programok nem pucolják ki a registry-t uninstalláláskor, mert ez nem a Windows feladata"
    De ha ezt más megközelítésből nézed, akkor belátható, hogy ez egy tervezési hiba. Egy rendszer területre bármi process bármi fost beírhat, és aztán otthagyhatja csak úgy. És az OS erre semmiféle megoldást nem képes felmutatni. Nincs egy olyan karbantartó eljárás, ami heti egy alklommal lefutna és a döglött bejegyzéseket kitakarítaná.

    "de én még mindig azon az állásponton vagyok, hogy aki egy kicsit is tisztában van a biztonságos géphasználattal, értem ez alatt: Nem nyit meg kétes tartalmú E-maileket, baráti körökből szerzett cucokkal óvatos, nem böngészik mindenféle kétes pornó és warez oldalon, nem ment el automatikusan mindenféle bigyó.exe-t ami codec-nek, vagy médialejátszónak adja ki magát stb stb"
    A tipikus leggyengébb láncszem. Ezek a userek ugyanúgy elindítanának rendszertől függetlenül bárhol bármit. Ők azok, akik ha linuxot használnának és megkapják mailben, hogy "írd be konzolban hogy 'rm -rf ~/*' és kacagj egy jót" sián megteszik. Én úgy látom bármennyiszer is hangzik el egész sokan egyszerűen nem képesek felfogni, hogy alapvetően senkiben sem kell feltétel nélkül megbízni. Nem kapsz notebookot ha elküldöd bárhova az adott levelet 10 példányban, nem utalnak pénzt a bankszámládra, ha megadod azt, ahogyan jézuska sincs, és a tojást sem a húsvéti nyuszi hozza.

    Aztán amikor megvan a baj, és ott a vírus a gépen, akkor "az valahogy magától került fel", vagy "letöltődött". Majd mikor áthvnak hogy eltávolítsd, akkor látod, hogy valami ismert dialer, vagy egyéb tójai, aminek legfőbb származási helye valami ingyen pornóvalkecsegtető oldal. De azt persze soha senki nem nézte a gépen, sőt, azt sem tudják mi az a pornó... Nyilván, hisz ezek a dolgok maguktól kerülnek fel a gépre :)

    "A Windows 7 tűzfala bőven elegendő, akinek routere van annak még az se fontos. Vírusirtónak jó a NOD32, kémprogramírtó de árt"
    Szerintem már az xp tűzfala is bőven elegendő. Ment a hiszti korábban, hogy de ha valami bejut, akkor le tudja tiltani a tűzfalat...jó de ezzel ott vagyunk, amit az előbb említettél. Ahhoz, hogy az a valami bejusson, kellett a balfasz a gép elé, aki azt a valamit bejuttatta a tűzfal mögé. Megint más kérdés, hogy sokan összemosság a biztonsági szoftvereket. Keverik a tűzfalat mint fogalmat a mindenes svájcibicskával. A tűzfal az tűzfal, a vírusirtó meg vírusirtó. vannak komplett biztonsági csomagok, amelyek tartalmazzák mindkettőt, és esetleg ezeken felül további szoftvereket is, de ezek túlmutatnak a tűzfal fogalmán. mégis úgy látom, hogy nagyon sokan keverik.
  • Yv@n
    #41
    "A registry-t ki lehet pucolni egy ingyenes programmal,"
    Külső segédprogram kell, mert képtelen rendet tartani a rendszer?

    "a töredezettségmentesítést szintén."
    Ezt meg minek? Elég néha idle bekapcsolva hagyni a gépet, tökéletesen megoldja magától. Valóban arról nincs különösebb visual feedback, de a feladatra tökéletesen megfelel.

    "A rendszer akkor lassul ha a hozzá nem értő emberek kezelik,"
    A rendszert jó 90%ban hozzá nem értő emberek kezelik.

    "A 15 gigás helyfoglalás hülyeség, 7.2 gigát foglal nálam a rendszer, amúgy se téma az 500 gigás vinyók korában..."
    De eléggé téma, mert a rendszer egyre nagyobb bloat lesz. Normális esetben pedig nem ghostolgatja a nép a rendszert másik winyóra, csak mert kifogyott a helyből. Múltkor is olyan ügyesen figyelmen kívül hagytad az ehhez fűzött commentet, de egy rendeltetésszerűen használt vista64 alatt a winsxs mappa tartalma nálam jelenleg 11G. ez egy rendszermappa a sok közül, a komplett oprendszer helyfoglalása nálam egy 2gigás swap file mellett 20G. És ez csak az oprendszer - nincsenek épp egyéb telepített programok a gépen - ha jótékony akarok lenni, akkor levonok belőle 1gigát ami a userprofilom(bár nincs annyi). Kizárólag a winupdate-től duzzadt ekkorára.

    Gyak bizonyos felrakott libeket sosem távolítja el a rendszer, ott rohadnak ezen mappában, és az eltávolításukra semmi lehetőség. Számos megoldás lehetne a problémára, amit megoldani sem tartana sokból. Egyszerűen szarnak bele.

    "A parancssor jobban használható mint a Linuxban"
    Nem láttál még linuxos parancssort :)

    "biztonsággal meg nagyjából a Vista óta semmi probléma nincs"
    Ha az ember nem egysejtű, akkor szerintem xp ót sincs semmi gond. Néhányakban krónikus kényszer van a winupdate letiltására. Aki annyira ostoba, az meg meg is érdemli.
  • DjDano
    #40
    Jó tudom én természetesen az asztali gépekre gondoltam... Bár én pont azt halottam, hogy a MS ott ia kezdi behozni a lemaradását!
  • Sanyix
    #39
    igazából arra sincs szükség hogy egy program a registrybe írjon. Az vicc hogy ilyen omgwtf telepítők vannak, mindenhova beírnak minden szart 54 bejegyzést a registrybe, és mivan ha legyalulod a vindózt? Elindul simán újratelepítés nélkül a nagy részük! Ezért van, hogy inkább elkerülom a telepítős programokat. A kicsomagolod egy mappába azt jóvan, sokkal jobb.
  • beef
    #38
    A baj ott kezdődik, hogy a registryre sincs semmi szükség, arra meg főleg nem, hogy minden program oda azt írkáljon amit akar. Van egy saját könyvtára tegye meg ott, eddig is megvoltunk a *.ini fileokkal és mennyivel egyszerűbb eltávolítani.
  • Palinko
    #37
    hallottál már arról hogy a webszerverek töbségén nem windost használnak? azt ne lenne érdemes feltörni?
  • DjDano
    #36
    Arra nem gondoltál, hogy esetleg a telepített programok nem pucolják ki a registry-t uninstalláláskor, mert ez nem a Windows feladata (kivéve ha Windowsos progiról van szó, ami Windows Installert használ általában), hanem az telepítő motoré, mint pl a InstallShield stb

    Biztonság: Bizony a Windows elterjedsége 90% körül van. míg a Linuxé 2-3% nem kérdés, hogy melyikre érdemes vírust írni, de én még mindig azon az állásponton vagyok, hogy aki egy kicsit is tisztában van a biztonságos géphasználattal, értem ez alatt: Nem nyit meg kétes tartalmú E-maileket, baráti körökből szerzett cucokkal óvatos, nem böngészik mindenféle kétes pornó és warez oldalon, nem ment el automatikusan mindenféle bigyó.exe-t ami codec-nek, vagy médialejátszónak adja ki magát stb stb

    A Windows 7 tűzfala bőven elegendő, akinek routere van annak még az se fontos. Vírusirtónak jó a NOD32, kémprogramírtó de árt, de nálam például már évek óta nem talál semmit pár nyomkövető cookie-n kívül, pontosan az említett elővigyázatossági intézkedések okán!
  • NEXUS6
    #35
    Nos, ha most éppen az azóta megboldogult béketáborban a nagytestvér kibrminisztériuma által kibocsájtott egyszem OS aktuális verzióját ócsárolnánk, akkor megérteném az anyacég iránti mérhetetlen szimpátiádat és toleranciád.

    Csak ugye most éppen a szabadvilágban vagyunk, ahol minden kis és nagy cég egyenlő esélyekkel, a győzzön a jobbik elvén megmérettetve adhatja ki a rengeteg sok OS-ét a nép boldogulása és saját meggazdagodása okán. Ennek ellenére, most a bigbrader által 2-3 évente kiadott aktuális OS-ről vitázunk, ami kb 15 éve ráadásul ugyan az.

    Hát ez gáz szerintem!
    Úgy vélem nem ez a lehetséges világok legjobbika.
    Neked mi erről a véleményed?
  • Vorpal
    #34
    Egy Windows kerül 20 rongyba bruttó - ez 3 évre számítva havi 555FT.

    Aki ezt soknak tartja céges keretek közt egy uj oprendszerre, vagy nem tudja kitermelni a számítógépével az árát - az mennyen már el a picskába.

    Petikét meg otthon a MS sem zargatja a warez miatt.

    Tessék már felébredni fikamagyar - nyílik a világ - neked is nyitni kell.
  • NullZ3r0
    #33
    Néha kedvem támad flémelgetni, na. :)
    De megpróbálom kulturált stílusban, nem ilyen arrakistor/gettoharcos/vajon_kiki félében. Tényleg, most legújabban hogy hívják?
  • NEXUS6
    #32
    Akkor ne olvasd!
    :DDD
  • NEXUS6
    #31
    Registryzést nem kéne megvédeni, ezek az ingyenes pucolóprogik tudtommal nem a win részei és nem is a M$ termékei, márpedig ők lennének egy ilyen megírására a leginkább felkészültek, mivelhogy ők tudják mit is raktak bele!!!

    A rendszer alapvetően lassú a kismillió betöltődő, de soha nem alkalmazott funkciótól, és attól a másik kismilliótól, ami a lassulás kompenzálására csinál mindenféle varázslatot. A további belassulást a folyamatosan bővülő font készlet, meg mindenféle anyámtyúkja okozza, aminek eltávolítására a M$ 2 szalmaszálat nem tesz keresztbe.

    A funkciók 2/3 részének kipucolása után érdekes módon nem akar lassulni és kb olyan (a Vista) amilyennek az emberek a Vin7et 8-at szeretnék (de amilyen soha nem lesz!;)))

    A Vista nálam is kb 7GB-t foglal el, de ehhez gyak erényövbe kellett zárnom, mert amúgy megállíthatatélanul szaporodna. A Csúcs az volt, amikor egy kb 70 MB-os frissítés után 1,5 GB-tal lett nagyob!!!

    Nem mondom, hogy nem értesz a windózhoz, de ha azt hiszed, hogy ahhoz hogy használható formába hozd/tartsd elégséges az átlagnál kicsit ravaszabb júzer tehetsége, akkor nem ismered az embereket.
    Szerinted, hányan hajlandók órákat a netet bújni 1-1 beállítás ismertetésének felkutatásáért?
    Aki Linuxot használ az általában tisztában van vele, hogy ott bizony csuklózni kell, ezt nem lehet megúszni. Ilyen szempontból egyik kutya másik eb, csak kérdés ki veri át az embereket és ki nem?
  • N András
    #30
    K**vára bírom ezeket a vitákat olvasgatni :D
  • NintendoGC
    #29
    Egészségedre!
  • NullZ3r0
    #28
    "A registry-t ki lehet pucolni egy ingyenes programmal, a töredezettségmentesítést szintén."
    Na erről magyarázok én neked. Rosszul van megtervezve a rendszer ezért mindenféle programokat kell igénybe venni, hogy eltakarítsák a sz*rt utána. Tervezési hiba.

    "A rendszer akkor lassul ha a hozzá nem értő emberek kezelik, de különös, hogy pont egy olyan nagy okleveles szakértőnek kell ezt magyarázni mint amilyen te vagy."
    Én nem tudom, hogy hozzá nem értésnek minősül-e időnként programokat telepíteni és letörölni, de ha igen, akkor azt hiszem, nem sok szakértőt találsz.

    Testreszabhatóság terén a Windows soha nem fog tudni versenyezni open source versenytársaival. Parancssoros programból nem sok létezik Windowsra tudomásom szerint, a Unix-ok pedig legendásan jók ezen a területen.
    Biztonsággal kapcsolatban pedig: hány vírus/féreg/adware/spyware létezik Windowsra és hány Linuxra? Tény, ez elterjedtség kérdése is, de akkor is így van. Persze lehet használni vírusirtót/tűzfalat, de az nem ingyen van, és nem is nyújt teljes körű védelmet, még nod32 mellett is becsúszhat 1-2 vírus.
    Másrészt meg kajálja az erőforrásokat, bár a nod nem annyira mint a többi.
  • lami321
    #27
    -Bar
  • lami321
    #26
    A registery csak az eletet neheziti meg a felhasznaloknak nem birom felfogni hogy miert kell ezt meg midnig eroltetni. Toredezes mentesites?? Egy normalis filerendszer nem toredezik normal felhasznalas melett... Jah hogy az M$ nem normalis filerendszerrol van szo...

    A meret problemat meg mindig nem ertited. Tobb kod -> tobb hiba -> tobb sebezhetoseg. Es nem hiszem hogy minden otthoni MSN ezonek es Gamernek szuksege lenne arra a tobb giganyi api-ra.

    Amugy nem ertem az M$ miert nem tesz bele a kernelbe tobb filerendszer tamogatasat. OK OK hogy nem teheti bele... De mikor jon ra az M$ hogy az OpenSource jo dolog. Elkepzelhetetlen nagy robbanast okozna. Persze nem lehet az aktualis rendszert meg nyitni mert masnapra nem lenne olyan gep ami ne lenne virus fertozott. De ha meg hirdetne egy projectet hogy uj opensource oprendszert fejleszt es vegre ki hasznalna hogy akkora felhasznaloi bazisa van lehet kepes lenne egy normalis operacios rendszert kesziteni. Valamint ha nativan futna windowson az X mennyivel tobb szabadsagot kapnanak a felhasznalok. Mondjuk egy fluxboxot futtato windowstol nekem se lenne egybol hanyingerem:D:D Nem ertem hogy ha valaki oprendszert fejleszt miert kell sajat file rendszert es sajat Grafikus feluletet fejlesztenie. Hatalmas eroforrasokat pazarolnak el mikor lennenek bevalt jol mukodo dolgok. Bar es az aruk sem magas csak nyini kell a kodot.

    De ehelyett csinaljunk ugy mint ha tamagatnank az open source-t hogy azert szeressenek. Mi majd ki talaljuk hogy mi a jo neked te ne is gondolkozz, ne legyenek igenyeid, ha vannak majd el mullnak. Neha el lopunk ezt azt a felhasznalok altal sosem hallott op rendszerekbol. Aztan atnezzuk a szabadalmaink listajat es egy ket pert nyomunk a nyakukba had elvezzek, a laikusok meg lassak hogy hat szegeny M$-t mindenki meg lopja. Felhasznalo barat fogalmat felul definialjuk az emberek fejeben. Elhitetjuk veluk hogy mindenhez ertenek mert a szamitogep a vilag leg egyszerubb szerkezete. Kimossuk az emberek agyat hogy azt ne legyen ketseg bennuk hogy PC==M$. Azutan haza megyunk es el inditjuk a Unix-like rendszerunket otthon mert mi magunk sem birjuk hasznalni azt a szart amit arulunk:DD