65
  • vjanika
    A 15Gb sajnos igaz, nálam jelenleg is 17GB a Windows mappa mérete és ehhez a szakértelemnek túl sok köze nincs. Igaz a 17GB-ból kb 12GB a különböző rendszerfrissítésekkor elmentett előző fájlverzióknak köszönhető, amit ugyan ki lehet kapcsolni, de nem minden esetben éri meg. Már én is jártam úgy, hogy jól jött a backup, pedig valamennyire advanced user-nek számítok a magam 15 éves windows-os tapasztalatával (igen, 1 év Windows 3.1 :-) ). A parancssorral is tudnék vitatkozni, mert mint kezdő linuxos is egyben, bár még lópkulányit sem értek a linuxhoz, azt már most látni, hogy parancssorból picit több dolgot lehet elintézni, mint Windows alatt. Ha a Power Shell-re gondolsz parancssor alatt, azzal inkább eggyetértek, hogy majdnem ugyanazt tudod elérni windows alatt, mint Linux-ban a sima parancssorral. A biztonsággal viszont valamennyire eggyetértek.
  • DjDano
    Na már megint egy olyan embereke, aki azt se rudja miről beszél... A registry-t ki lehet pucolni egy ingyenes programmal, a töredezettségmentesítést szintén. A rendszer akkor lassul ha a hozzá nem értő emberek kezelik, de különös, hogy pont egy olyan nagy okleveles szakértőnek kell ezt magyarázni mint amilyen te vagy. a 15 gigás helyfoglalás hülyeség, 7.2 gigát foglal nálam a rendszer, amúgy se téma az 500 gigás vinyók korában..., testreszabhatóság a Windows 7-ben már nagyon is jó, a parancssor jobban használható mint a Linuxban, biztonsággal meg nagyjából a Vista óta semmi probléma nincs.

Összegezve: Akkor mesélj majd, ha ismered a Windows-t. Mert az világosan látszik, hogy abszolút nem!
  • NEXUS6
    "Már a tervezőasztalon a Windows 8"

Hát ez az! Most már tudom miért tart ilyen sokáig egy újabb windóz verzió elkészítése, nem kéne áttérni arra, hogy ezt is inkább számítógépen fejlesszék!?
  • NullZ3r0
    Na igen, ezzel próbáltak eddig etetni. Ez a baj a Windowssal: nincsenek normális alapjai. Aki pl ismeri a Unixot/Linuxot az tudja miről beszélek.
    Lásd: állandóan teleszemetelődő, gány registry, lassuló rendszer, lemeztöredezés, semmi extra nélkül 15 giga helyet foglaló rendszer, erősen korlátozott testreszabhatóság, használhatatlan parancssor, a biztonság romokban, stb.
  • DjDano
    Értem én a Linux fanok frusztráltságát, egyre fogynak az érveik a Windows ellen, illetve a Linux mellett, marad az ostoba fikázás... Jó persze van aki csak agyi elváltozás miatt teszi mindezt. Az új Windows 7 egy nagyon jó oprendszer már most, én tudom miről beszélek, mert 7000,7022,7048 és most a 7056-os buildet is telepítettem, egyre kiforrottabb, gyorsabb, szebb, stabilabb a rendszer.

Ami pedig a Windows 8-at illeti, mi ebben a meglepő? Egy szoftvercég folyamatosan fejleszti a programját, semmi meglepő nincs ebben. Miért kéne 4-5 évet várni egy új Windows-al amikor hihetetlen tempóban fejlődik a számítástechnika, ami ma modern az 3 év múlva már elavult és kevés lesz... És mellesleg a Linuxból biztosan 4-5 évente jön ki új verzió ugye?

A témánál maradva, újabb funkciók láttak napvilágot a Windows 7 RC-vel kapcsolatban:

Windows 7:A few more changes from Beta to RC…
  • Ravkin
    a windows 8 már nekem is sok, mindjárt megyek és feltolom magamnak a ratyi linuxnot.
  • Dave0092
    én ugytudom, hogy a windows 7 az utolsó win. a következő az MS Midori, ami teljesen más alapokra épül mint a windows...
  • Palinko
    ismét egy semmit mondó hír a windowsról, most miért kell ilyeneket betenni, van cikkírási kényszer is nem csak topicnyitási?
  • Cobra.
    2-3 év alatt nem nagyon lehet üj oprendszert írni, ezért ítam a Vista SP3/4-et.
    Win7-ben az a fő újdonság, hogy benne van majdnem minden, amit Vistára igértek még annak megjelenése előtt (új filerendszer asztali vonalon szerintem belátható időn belül nem lesz). Vistát nem raktam a gépemre a hardver miatt (3 éves gépen nem tud semmi értékelhető pluszt adni a Vista az XP-hez képest), Win7 betát viszont kipróbáltam. Sajnos van pár driverprobléma, de ez nem a MS hibája, hanem az Nvidiáé meg a Creativé. Ettől eltekintve viszont szinte csak pozitív változásokkal találkoztam (ami számomra kicsit zavaró, az az álalánosabb felhasználókra szabott konfigurálási lehetőség, aki komolyabban akar foglalkozni a működéssel, annak többet kell keresgélnie a beállításokat, mint XP alatt). UAC szerintem jó ötlet, persze programok telepítésekor érdemes kikapcsolni. Keresője elég jó, a beépített rendszervisszaállító van olyan jó, mint az eddigi külső programok, multimédia téren is fejlődött (WMP11 lejátszófelülete pl nagyon tetszik). Akinek van 2 magos processzora, legalább 2gb ramja meg egy Dx10-es videókártyája, az mindenképpen jobban jár a Win7-tel, mint az XP-vel.
  • NullZ3r0
    Jó lenne már kidobniuk az elb*szott alapokra épülő és egyre jobban elbloatolódó win-t és valami másra váltani (akár midori, akár unix-like).

Na és a Midori projekttel mi újság? Jó nagy csinnadrattával bejelentették, hogy ez majd leváltja a Windowst, aztán szépen eltűnt a süllyesztőben, mint az MS összes többi ilyen nagy bejelentése (Surface, "fél éven belül lenyomjuk a Google-t", stb.).

Meg amúgy tényleg, ebben a Win7-ben most mi is lesz az újdonság? Hogy hozza újra az XP teljesítményét? Meg az OS X stílusú dock?

• tomcsa4
    És ha mindkettőjét?
  • dav1d
    vagy Steve Jobs-ét a fanboy....
  • nyaSGem
    Narxis,

te meg gondolom a Linus Torvalds kukikáját rágicsálod...?
  • Narxis
    Szopd le az M$-t fanboy.
  • Kovász
    Azért nem kéne elfelejteni, hogy az XP előtt is 2-3 évente jött ki az új változat, és közben ott is voltak mindenféle alverziók, amik meg évente jöttek (OSR 2, OSR 2.5, 98 SE, stb.)...
  • mamo33
    "a Win8-at meg akár Vista SP3/4-nek"
    Gondolom Redmondban dolgozol, hogy ennyire tudod milyen felépítése lesz a win 8-nak! Ja, hogy még ők sem tudják? Akkor ki is vagy te?
  • Cobra.
    A 2-3 év azért nagyon optimista, max úgy jönne ki, ha a Win7 SP1/2-ért pénzt kérnének. Bár a Win7-et vehetjük akár Vista SP2-nek is, a Win8-at meg akár Vista SP3/4-nek. Így me annyira nem szép dolog, még ha a Vista-Win7 upgrade jóval olcsóbb is, mint újonnan megvenni az oprendszert.
  • Polllen
    Ez nem rossz indulat, hanem emberi hülyeség...XD

(a nagyvállalatok mennyiségi licence-l használják az M$ termékeket, ők amúgy is megkapják az új windowst, ha kell, ha nem...a kisvállalatok meg géppel együtt OEM rendszerben veszik, így nekik is mind1...igaz felesleges kiadásnak tartják, de pl itt is xp van office 2003-mal, aztán meg mikor a vevő küldi az új xdoc-t mindenki csak pillázik...)

Néhány dolog, amit meg kellene érteni:
    1. senki sem kötelez arra, hogy mindig a legújabb megvedd!
    2. haladni lehet (de nem mindig szükséges) a korral
    3. 2-3 évente általában gépet cserélnek/fejlesztenek azok, akik nem csak netezésre vagy filmnézésre használják a gépüket
  • mrzool
    Ennyi rosszindulatú ember ilyen rövid idő alatt... Bezzeg ha az Apple jelentené be, hogy már gondolkozik az x+2. verzión, akkor gondolom itt szopnátok egymást, hogy 'jaj de előrelátóak'.

És persze úgy általában az iparban senki sem gondolkozik a következő utáni modellen, hanem ül mindenki a seggén, és várja az eladások megcsappanását, mielőtt belefognának vmibe. Ugye? Hol éltek ti, gumibelsőben?
  • who am I 7
    Én már a Windows 666 -ot várom, igaz, h még nem most lesz kész...de azt mondják, POKOLI gyors lesz
  • szasz85
    LOL
    Ennyit ér a 7 ?
  • emp
    Valamiért csak kell adni a fejlesztőbrigádnak fizetést. Ha megcsinálnák a tökéletes OP rendszert (szerintem megtudnák) akkor mehetne mindenki munkanélkülire a csapatból.
  • atlagember
    Jó üzlet ez 2-3 évente új oprendszert venni.
    Szerintem egy cégnél ez teljesen felesleges pénzkidobás.
    Az esetek 90%-ában a felhasználóknak bőven elég még ma is az XP, sőt annak lehetőségeinek nagy részét sem használják ki.
    Inkább egyet kéne megcsinálni rendesen és hatékonyan, minthogy ilyen gyakran tökéletlen újabbat kiadni.
    Ez csak a microfosnak jó üzlet, de neki nagyon.
  • Narxis
    omg
  • Carloska
    lol