Melyik a jobb programnyelv?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

erre magamtól is rájöttem de azért köszi 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Ackro
sztem nem annyira kemény, a vizsgákat, ha egy kis idõt szánsz a tanulásra le lehet tenni (én pl munka mellett végzem). akkor fájdalmatlan ha nem most kezdessz el programozni a java egyébként sem igazán jó tanulónyelv sztem... én is csak papírszerzés miatt mentem el, mivel ma már a takarítótól is szakirányú felsõfokú végzettséget kérnek. az említett tölteléktárgyak is csak az önéletrajzod sokszínüségét növeli nem azért jó mert ezután akár elmehetsz projectmanagernek. ennek ellenére a töltelékekbõl sokkal összeszedettebb anyagok és komolyabb számonkérés volt mint a szakmai tantárgyakból persze ez iskola függõ is.

Ám mennyire kemény ? Mint egy rendes egyetem/fõsuli ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Ackro
amúgy senki nem kérte, hogy itt prókátorkodj cat02 mellett, ha valaki ingyenes, könnyen elvégezhetõ de mégis egy magasabb szintû papírt adó tanfolyamot akar akkor ezzel nem jár rosszul. a nem rossz nem arra értendõ, hogy csupa hasznos dolgot fogsz tanulni és milyen szipi-szupi okos leszel utána mindenféle témában 😊

Ackro
akkor helyesbítek, ne járj iskolába mert mind szar 😊

ilyen, csak azért írtam mert a "nem rossz" kicsit félrevezetõ lehet szvsz 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Ackro
hát ilyen a magyar oktatás...

"meg olyanokat is tanulsz mint jog, vállalkozásgazdaságtan, projectmanagement, környezetgazdaságtan, tehát nem rossz."

azért azt tegyük hozzá hogy ez mind töltelék tárgy gyakorlatilag , és ezen a színvonalon ahogy itt tanítják gyakorlati haszna erõsen a 0 felé konvergál...

Ackro
web-programozót ismerem, mint ingyenes felsõfokú szakképzés nem sok rossz van benne (talán annyi, hogy be kell járni? 😊) meg olyanokat is tanulsz mint jog, vállalkozásgazdaságtan, projectmanagement, környezetgazdaságtan, tehát nem rossz. szakmai oldalról php, java, html, javascript, css, access és sql, flash valamint grafika elmélet (ez inkább hajaz a matematikára), adatbázis, IT, hálózatok.

Ezt meg ezt ismeri valaki ? Vagy hallott róla jót/rosszat ?

joebacsi
pl:
A platformfüggetlenség miatt erõforrászabálóbbak a java-s programok.

SPSS új verzióját is javaban írták...szép meg jó, hogy fut linuxon is, de aki eddig windowson használta a korábbi verziókat, azok igen sokszor küldték el anyjukba a fejlesztõket.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Érvelj már te is egy kicsit

n3whous3
nem vagyok elvakult jávás, szeretek más nyelveket is

Miért te meg elvakult c++-os vagy? 😊

púúúúú

Me0w
Ajj, egy elvakult javas 😊 Lehengerloek az erveid, foleg a dokumentacio hatott meg! =)

Together we'll fly someday...

n3whous3
Legkaotikusabb? Mirõl beszélsz? Programozó vagy egyáltalán? :C Nézd már meg az api dokumentációt a sun.com-on és aztán beszélj hülyeségeket, MSDN százszor szarabb, a szimpla c, c++-ról nem is beszélve. Részemrõl az a helyzet, hogy rohadtul nem szeretek úgy újrahasznosítani kódot, hogy fogom, berakom a projektbe és 2 napig el vagyok azzal, hogy egyáltalán leforduljon, ha egyáltalán sikerül... Java meg egy bazinagy egységes keretrendszert is ad. Ennyit errõl, C# is jó felé vette az irányt.

púúúúú

Miért lenne szar a java?

Me0w
Inkabb ugy mondanam, a legkaotikusabb 😊 Azert ne hasonlitsuk mar a javat a c++-hoz 😊

n3whous3
1. Thinking in Java címû letölthetõ könyv Bruce Eckeltõl
2. java.sun.com.

púúúúú

Ha tudsz angolul, akkor a hivatalos tutorial a legjobb

És java kezdõ leírásokat tudnátok ajánlani? Eddig nem sok használhatót láttam...
n3whous3
nem tudom hol jártál, mikor negatív véleményt hallottál a java-ról, de elég nagy c buzik lehettek 😊 Egyik legösszeszedettebb rendszer.

púúúúú

A C nem OO, a C++ igen. Amúgy a Javat is nyomasd mindenképp, mert nagyon jó.

Segítenél, hol tudom elkezdeni? És ha jól tudom a C nyelve nem OO-s, ez nem jelent hátrányt?
Me0w
c++ 😊

Sziasztok! Napok óta töröm a fejem, hogy is folytathatnám, de semmi... Szóval a nagy kérdésem milyen programnyelv szerintetek optimális számomra? Egy kis bevezetés... Szóval basic-el kezdtem, utána C# egy remek könyv segítségével, az elmúlt hónapokban webprogramnyelvek (html, css, js + egy kis ajax, php sql-el...) bár rájöttem ez nem az én világom... Olyan nyelvet keresek amellyel minden kósza ötletemet meg tudjam valósítani. + egy számomra hatalmas "hátrány" linuxozok, szóval valamilyen platform független nyelv lenne a legjobb... Felmerûlt egybõl a Java, amit nagyon sok helyen negatív véleménnyel illetek... C# se lenne rossz megoldás de nehéz lenne a programot platform függetlenül tartani... Szóval mit tudtok ajánlani? Várom válaszaitokat! Üdv. Marky
h

n3whous3
Vagyis még pihentetem a dolgot, míg nem veszünk elõadáson esetleg valamit élõben, neten találok fasza projekteket, amik szépen skippelnek a fordítás alatt, azt se tudom mi van elállítva, hogy legalább lefordítsa :@@@

Hogy miért nem korábban tanultunk meg álltunk rá az ilyenekre, a java után ez egy hányás, JIT sehol ugye, VS is egy nagy kalap f*s eclipsehez képest.

púúúúú

n3whous3
Java és .net a fasza, meg a régi módik... Nem ez a grafikus hányás. Az a baj, hogy CLR-t nem használhatok, ez lenne a feladat, hogy alkossak valamit CMF alatt és hiába van most egy fasza kis ötletem, kizárt ezek után, hogy megcsinálom...

púúúúú

n3whous3
jajaja, itt is volt olyan, hogy raktam volna be valamit a projektbe, ami külsõ kód és elszenvedtem 1 órát, mire átírtam mindent, hogy fusson 😄 A gond most az, hogy itt kereten belül is gondok vannak. Van egy halom egyszerû példa valamire és mégse jó meg ilyenek... A legszarabb, hogy nem tudták volna valahogy megoldani, hogy ez fordítás idõben kiderüljön? A trace-t használva ki nem tudom találni, hogy most akkor mi is a gond. Azt látom, hogy milyen elem null pointer esetleg, de bazmeg ha egyszer a programnak kéne bizonyos dolgokat létrehozni... 😄 Nem látom át a rendszert és így nem megy.

púúúúú

Sanyix
én nem programoztam ilyen ms cuccokat, de rendszeresen szopok egy egy programnál, mikor 67567567 féle library dll-t hiányol, ami 6456456 féle keretrendszerben lehet net 1-3.5-ig, meg visual c runtime, meg faszom. Ja meg az is számít, hogy hány bites, mert fele 32bites, másik 64 😄 halál.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

n3whous3
Ott van a kutya elásva amúgy talán, hogy nem is kéne legeneráltatni kezdõ projektet, vagy nemtom... Nulláról felépíteni...

púúúúú

n3whous3
tisztára úgy érzem magam, mint aki most kezdett programozni, szégyen gyalázat :C

púúúúú

n3whous3
A halál a windows programozásra, MFC jó kurva anyját és a többi hasonló inzultálások... 2 teljes napja próbálok View/document modellt értelmezni, meg még több napja egyszerû módosításokkal fejleszteni egy próba projektet MFC-ben és nem lehet megcsinálni semmit. Minden elszáll runtime errorokkal meg stb. Nincs normális tutor se, letöltött példa kódokban se lehet eligazodni, mert látom, hogy húú ezt így kell csinálni, de egyszerûen a saját projektbe injektálni nem lehet!

Valaki itt köztetek jártas ebben a fostengerben? Írjon már rám egy pm-et, muszáj lenne legalább arra a szintre eljutnom, hogy módosíthassam valamilyen egyszerû kinézettel a View osztályaimat meg a document osztályt is majd kellene...

púúúúú

grizzly21
nem a bruttot kerdeztem, hanem amennyit keszhez kap. Es csak azert irtam ennyit, mert ismerem az itteni viszonyokat (nem is nagyon fogok itthon dolgozni soha). Ez kb az az ar amit londonban mondjuk egy bebiszitter, vagy egy pincerno megkeres.

autoszimulator
szerintem kicsit alábecsülted a bruttót 😊

.: mobilize.hu :.

Me0w
Valami normalis helyen, persze.

Ez komoly?

Me0w
Ne viccelj, 300k korul egy java programozo keres.

Sanyix
Nézz utána hogy történt, és nézz utána milyen típusú erõmû volt 😊
Jobb mint valótlant állítani, és egyébként ezért hõbörög a nép az atom ellen, mert nem ismerik. Pedig ez az elérhetõ leg tisztább és legjobb energiatermelési lehetõség a fúziós erõmûvekig.

Ami itt zûr volt az egy nagy semmi volt, a médiában helyet foglaló iqlight idióták fújták fel.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

PetruZ
Embere válogatja és nem nyilatkozom. 😊
Terensz
Hály!!4
Szerintem a Basic V2 a legjobb.

Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést

grizzly21
csak ugy erdekessegkepp -bar ez is off- es ha maganugy, azt is megertem:
ha mar nagy tapasztalata van az embernek es ilyen fontos a munkaja, akkor itthon milyen skalan mozog a fizetes? 300-400 K felett?

grizzly21
azert voltak zurok itt is nemreg😊) de tenyleg off..

PetruZ
Tök más világ, tök más technológia, és itt off.
grizzly21
jaja, lasd Csernobil

Ez a Ruby on Rails érdekes, meglesem, thnx :p

Me0w
Mielott valaki belekotne a ruby a nyelv, es a rails a framework :p

PetruZ
Nem kell félni, a belsõ rendszerekhez nincs közünk, nem lehet hozzáférni a belsõ irányításhoz, tehát nem tudom eldurrantani. 😊
Me0w
Irni akartam meg, csak lemaradt 😊 Viszont ha valami konnyed, webkozpontu nyelvre vagysz, akkor inkabb ruby on rails. Remekul hasznalhato pl. flex-el, igy akar 1-2 honap utan tudsz az air/flex/rail komboval akar egyszerubb desktop cuccokat is irni.

Me0w
Persze, hogy van. Elsajatitani konnyu, igaz, olyan megszokasokat hozhat letre, ami miatt mas, fejlettebb nyelvek tanulasa kozben szenvedhetsz picit (tipusossag pl.), de egy egyszeru guestbookot vagy hirlevelkuldest nem c++-ban fogsz megirni, szoval ennek is megvan a hasznalhato terulete.