238
Melyik a jobb programnyelv (c, c++, c#), és miért?
  • Cat 02 #198
    Ha csak C-ül és Pascal-ul tudok egy picit, akkor VB az jó választás ? (ha jól tudom az a visual basic nem ?)

Illetve az ilyen grafikus cuccok, azok olyanok mint a webszerkesztés ? Hogy van egy html alap és amögött egy php motor. Csak itt a php motor lenne a pascal/c és a html alap meg a gőzöm sincs.
  • Sir Quno Jedi
    Ugye nem akarod egy MS konferencián égetni magadat?! :D
  • Kandurex
    ...és mi a helyzet a VB. 2008 -al?
  • Sir Quno Jedi
    Visual C# 2008
    Visual Web Developer 2008
    MS SQL Server 2008

Ezek így jól kiegészítik egymást. Mindből van express verzió ingyé (Visual Studio 2008 Express) és általában MS környezetben, .NET framework 3.5 környékén jól el lehet velük boldogulni (pl. WCF webszervizek).

No persze nem feltétlenül kezdőknek ajánlott. Viszont ha jól beleásod magadat, bármi megtörténhet... :DDD

Mellé meg esetleg ott a Delphi 6-7 "régi" win32-es nyelvnek. 1xű, gyors, hatékony, jól tanulható, aránylag "könnyen" írhatók benne szervizek stb.
  • ba32107
    Java, egyértelműen :)
  • Kandurex
    C++ mennyire fejlesztik? Vannak hasonló éves fejlesztések, mint pl. a VB. -nél? Most gondolkodok, hogy át kellene állni valami magasabb nyelvre.

Egyébként mint javasolnátok, úgy általánosságban?
  • Cat 02 #192
    http://qdb.hu/11125

Jött rá sok komment :D
  • Cat 02 #191
    Idei emelt info programozási része c++-ban fent o.O
  • Thanatos
    szerintem se annyira vész, bár van egy két tárgy amiben az anyag majdnem ugyanaz volt mint fősulin vagy legalábbis nagyon hasonló mélységben (matek, elektronika, elektrotechnika, ilyesmik), de tény hogy azért jóval emberbarátibb, főleg az estin amúgy is elnézőbbek szerintem :)
  • Thanatos
    tudod, nyílt forum, ergo mindenki azt ír amit akar, magyarul visszább az agarakkal... :)
    mellesleg meg énis hasonlóra járok, és a szakma tárgyak oktatása nem is rossz (igaz tanárfüggő inkább), de te konkrétan a tölteléktárgyakra írtad hogy tehát nem rossz mint konklúziót ami szvsz eléggé félrevezető, ennyi...
  • Thanatos
    erre magamtól is rájöttem de azért köszi :)
  • Ackro
    sztem nem annyira kemény, a vizsgákat, ha egy kis időt szánsz a tanulásra le lehet tenni (én pl munka mellett végzem). akkor fájdalmatlan ha nem most kezdessz el programozni a java egyébként sem igazán jó tanulónyelv sztem... én is csak papírszerzés miatt mentem el, mivel ma már a takarítótól is szakirányú felsőfokú végzettséget kérnek. az említett tölteléktárgyak is csak az önéletrajzod sokszínüségét növeli nem azért jó mert ezután akár elmehetsz projectmanagernek. ennek ellenére a töltelékekből sokkal összeszedettebb anyagok és komolyabb számonkérés volt mint a szakmai tantárgyakból persze ez iskola függő is.
  • Cat 02 #186
    Ám mennyire kemény ? Mint egy rendes egyetem/fősuli ?
  • Ackro
    amúgy senki nem kérte, hogy itt prókátorkodj cat02 mellett, ha valaki ingyenes, könnyen elvégezhető de mégis egy magasabb szintű papírt adó tanfolyamot akar akkor ezzel nem jár rosszul. a nem rossz nem arra értendő, hogy csupa hasznos dolgot fogsz tanulni és milyen szipi-szupi okos leszel utána mindenféle témában :)
  • Ackro
    akkor helyesbítek, ne járj iskolába mert mind szar :)
  • Thanatos
    ilyen, csak azért írtam mert a "nem rossz" kicsit félrevezető lehet szvsz :)
  • Ackro
    hát ilyen a magyar oktatás...
  • Thanatos
    "meg olyanokat is tanulsz mint jog, vállalkozásgazdaságtan, projectmanagement, környezetgazdaságtan, tehát nem rossz."

azért azt tegyük hozzá hogy ez mind töltelék tárgy gyakorlatilag , és ezen a színvonalon ahogy itt tanítják gyakorlati haszna erősen a 0 felé konvergál...
  • Ackro
    web-programozót ismerem, mint ingyenes felsőfokú szakképzés nem sok rossz van benne (talán annyi, hogy be kell járni? :)) meg olyanokat is tanulsz mint jog, vállalkozásgazdaságtan, projectmanagement, környezetgazdaságtan, tehát nem rossz. szakmai oldalról php, java, html, javascript, css, access és sql, flash valamint grafika elmélet (ez inkább hajaz a matematikára), adatbázis, IT, hálózatok.
  • Cat 02 #179
    Ezt meg ezt ismeri valaki ? Vagy hallott róla jót/rosszat ?
  • joebacsi
    pl:
    A platformfüggetlenség miatt erőforrászabálóbbak a java-s programok.

SPSS új verzióját is javaban írták...szép meg jó, hogy fut linuxon is, de aki eddig windowson használta a korábbi verziókat, azok igen sokszor küldték el anyjukba a fejlesztőket.
  • ba32107
    Érvelj már te is egy kicsit
  • n3whous3
    nem vagyok elvakult jávás, szeretek más nyelveket is

Miért te meg elvakult c++-os vagy? :)
  • Me0w
    Ajj, egy elvakult javas :) Lehengerloek az erveid, foleg a dokumentacio hatott meg! =)
  • n3whous3
    Legkaotikusabb? Miről beszélsz? Programozó vagy egyáltalán? :C Nézd már meg az api dokumentációt a sun.com-on és aztán beszélj hülyeségeket, MSDN százszor szarabb, a szimpla c, c++-ról nem is beszélve. Részemről az a helyzet, hogy rohadtul nem szeretek úgy újrahasznosítani kódot, hogy fogom, berakom a projektbe és 2 napig el vagyok azzal, hogy egyáltalán leforduljon, ha egyáltalán sikerül... Java meg egy bazinagy egységes keretrendszert is ad. Ennyit erről, C# is jó felé vette az irányt.
  • ba32107
    Miért lenne szar a java?
  • Me0w
    Inkabb ugy mondanam, a legkaotikusabb :) Azert ne hasonlitsuk mar a javat a c++-hoz :)
  • n3whous3
    1. Thinking in Java című letölthető könyv Bruce Eckeltől
    2. java.sun.com.
  • ba32107
    Ha tudsz angolul, akkor a hivatalos tutorial a legjobb
  • bmarky
    És java kezdő leírásokat tudnátok ajánlani? Eddig nem sok használhatót láttam...
  • n3whous3
    nem tudom hol jártál, mikor negatív véleményt hallottál a java-ról, de elég nagy c buzik lehettek :) Egyik legösszeszedettebb rendszer.
  • ba32107
    A C nem OO, a C++ igen. Amúgy a Javat is nyomasd mindenképp, mert nagyon jó.
  • bmarky
    Segítenél, hol tudom elkezdeni? És ha jól tudom a C nyelve nem OO-s, ez nem jelent hátrányt?
  • Me0w
    c++ :)
  • bmarky
    Sziasztok! Napok óta töröm a fejem, hogy is folytathatnám, de semmi... Szóval a nagy kérdésem milyen programnyelv szerintetek optimális számomra? Egy kis bevezetés... Szóval basic-el kezdtem, utána C# egy remek könyv segítségével, az elmúlt hónapokban webprogramnyelvek (html, css, js + egy kis ajax, php sql-el...) bár rájöttem ez nem az én világom... Olyan nyelvet keresek amellyel minden kósza ötletemet meg tudjam valósítani. + egy számomra hatalmas "hátrány" linuxozok, szóval valamilyen platform független nyelv lenne a legjobb... Felmerűlt egyből a Java, amit nagyon sok helyen negatív véleménnyel illetek... C# se lenne rossz megoldás de nehéz lenne a programot platform függetlenül tartani... Szóval mit tudtok ajánlani? Várom válaszaitokat! Üdv. Marky
  • cargame
    h
  • n3whous3
    Vagyis még pihentetem a dolgot, míg nem veszünk előadáson esetleg valamit élőben, neten találok fasza projekteket, amik szépen skippelnek a fordítás alatt, azt se tudom mi van elállítva, hogy legalább lefordítsa :@@@

Hogy miért nem korábban tanultunk meg álltunk rá az ilyenekre, a java után ez egy hányás, JIT sehol ugye, VS is egy nagy kalap f*s eclipsehez képest.
  • n3whous3
    Java és .net a fasza, meg a régi módik... Nem ez a grafikus hányás. Az a baj, hogy CLR-t nem használhatok, ez lenne a feladat, hogy alkossak valamit CMF alatt és hiába van most egy fasza kis ötletem, kizárt ezek után, hogy megcsinálom...
  • n3whous3
    jajaja, itt is volt olyan, hogy raktam volna be valamit a projektbe, ami külső kód és elszenvedtem 1 órát, mire átírtam mindent, hogy fusson :D A gond most az, hogy itt kereten belül is gondok vannak. Van egy halom egyszerű példa valamire és mégse jó meg ilyenek... A legszarabb, hogy nem tudták volna valahogy megoldani, hogy ez fordítás időben kiderüljön? A trace-t használva ki nem tudom találni, hogy most akkor mi is a gond. Azt látom, hogy milyen elem null pointer esetleg, de bazmeg ha egyszer a programnak kéne bizonyos dolgokat létrehozni... :D Nem látom át a rendszert és így nem megy.
  • Sanyix
    én nem programoztam ilyen ms cuccokat, de rendszeresen szopok egy egy programnál, mikor 67567567 féle library dll-t hiányol, ami 6456456 féle keretrendszerben lehet net 1-3.5-ig, meg visual c runtime, meg faszom. Ja meg az is számít, hogy hány bites, mert fele 32bites, másik 64 :D halál.