23
  • dez
    Oké, csak a 250 is a napokban jelent meg.
  • rommel19
    Én is a 100-asokra gondoltam kedves dez, a 200asok természetesen nem ugyanazok, olyan a sógornak van, azt is kipróbáltam, nézegettem mit tud.
  • dez
    Jahh, a "bejelentés"-ről megmutatnád a pressrelease-t? Csak mert szerintem nem jelentették be hivatalosan, csak kiszivárgott a partnerektől. (Jobbnak látták nem titkolni, mert annál rosszabb, ha utólag jönnek rá a nyilvánvalóra.)
  • dez
    Nem egészen, mert a GTS 250 új kártya (új nyák + új hűtő, csak hasonlít a 8800 GTS 512-höz), a 9800 GTX+-on már használt G92b-vel. A 100-as sorozat viszont tényleg meglévő kártyák sima átkeresztelése.
  • rommel19
    Nevetnem kell pár ember tájékozatlanságán.
    Ugyanis ahogy azt már pár hete olvashattuk, (egyáltalán, ha páran olvassák)
    hogy nVIDIA átsorolás lesz, a cég előre bejelentette.
    Ezek után jönnek az okos hozzászólások, amik azt takarják, hogy ez a cég mekkora sz@r.
    Tény, hogy minden multi megéri a pénzét a maga módján természetesen, de az ilyen hozzászólásokon, nem tudom, nevessek-e, vagy sírjak.

"A másik, hogy akkor sem tisztességes az átnevezés" - erre csak azt tudom mondani, hogy aki úgy vesz kártyát, hogy melyiknek új a neve, annak gratulálok.
    Ha elmegyek kártyát venni, akkor a részletes adatokat nézem, nem pedig, hogy mit hova keresztelnek.

Ezek a kártyák egy az egyben a 9000-es szériák, csak át lettek nevezve, minden adata egyezik szinte, áraik is. Nekem is ilyen kártyám van, azért is tudom, a másik, hogy EZ ELŐRE BEJELENTETTÉK. LOL.
  • dez
    Inkább szarkazmusnak nevezném (ami ugye az amúgy semleges irónia gunyoros formája, jelen esetben jogosan).
  • Sir Ny
    ez nem cinizmus, hanem irónia...
  • jaspercry
    "(csak ott árazási problémák és késő válaszok voltak)."hát ezaz
  • jaspercry
    THX jó tudni
  • dez
    chipet
  • dez
    A GTS 150 a G92b cgipet használja, ami eddig is 55nm-es volt. Csak most letiltottak pár egységet benne. A kisebbek meg a G94-et, ami még 65nm-es. Nincs új GPU a képletben.
  • tntmax
    újabb csomagolást kapnak a random szutykok? hurrá. lassan valami terméket is letehetnének az asztalra... 8xxx sorozat óta szinte semmit nem tudtak felmutatni a szekrény méretű összeheggesztett vasakon kívül.
  • tomcsa4
    Miért is volt baja az Atinak? Már a Radeon X1xxx-es sorozat is architektúrálisan sokkal jobb volt, mint az NV kártyái. Csak éppen rosszul árazták be azokat.

HD 2900XT miért is volt elbaszott kártya? Én szerintem nagyon jól sikerült az összes HD Radeon, sőt az előtte lévő generáció is (csak ott árazási problémák és késő válaszok voltak).
  • jaspercry
    Majd idövel lecserélik a gyártok,mert ugye nem csak egy van,ASUS,GIGABYTES,GREENWALD,stb mindegyik próbálja majd a saját köntösébe bújtatni....100-120-150-es számozású kátyák ,GPU-it
    biztos lessz passivhütésü!
    4850-es ati-ból is van (igaz nem túl jó 123fokon még müködött,de ugye nem akarunk krumplit sütni a gépen)
    Bár én nem akarom az NV-t védeni ATI párti vagyok már régota 9600,HD2600XT,HD4850,de azt hiszem nekik is volt némi zavar az eröben 1-2éve.
    1évig hozzá se tudtak szólni 8800GT-hez(ATIHD2900XT egy elbaszott kati volt)aztán vergödésükben 3870x3-asra adták a fejüket azon ténleg megsült a krumpli)
  • tomcsa4
    Háát. Szerintem meg csak betűket csapnak a márkanévhez és kész. Például Suzuki Swift b. Meg ilyenek. Esetlen Peageut 206, 207. De természetesen leeht olyan is, mait Te mondtál, nincs kizárva.

Ez az egységesítés meg undorító. Ha csak a driverben csinálják meg, azt mondom jól van. Max a szemfüles átlagjúzer fogjaészrevenni. Na de ilyen új nevekkel árulni a kártyákat már gáz. A partnereknek is égő lehet.
  • AgentKis
    A 100-ason azt a béna zörgős vacak hűtőt egy passzívra cseréltem volna a helyükben... De valószínű, hogy a 120-as is menne olyannal.

Éljen a zaj!
  • jaspercry
    Minden generáci váltáskor átszámozás történik,nem azért mert átakarnak verni a gyártok,és ezért most fikáznunk kellene!
    A tény ,hogy nem 65nm-en,hanem 55nm-en készülnek ezek a GF9-es "CSippek"
    kevesebbet fogyasztanak,más gyártástechnikát használnak,több memoriát kapnak
    tehát ezek akkor uj fejlesztések.
    Szerintem minden gyártó ezt csinálja amig a világ világ.
    lásd! processoroktol,az autokig
  • Desiderata #6
    mikortól lesznek itthon kaphatók?
  • Vanek úr
    "a fent említett kártyák kivétel nélkül a GeForce 9 sorozat példányain alapulnak"
    Ez egy kicsit félrevezető, ugyanis nem azon alapulnak, hanem pont azok. Már megint átnevezték a régebbi VGA-kat, csak most kisebb memória-, és/vagy magórajelet használnak a kártyákon, nagyobb memóriaméret mellett; és már kész is az 'új' G 100-as család. Akinek csak a memória mérete számít, azoknak ez a sorozat jobb lesz, mint az 'eredeti'; a többieknek meg úgyis lejön a lényeg...
  • Narxis
    Fejezzed befele.
  • Szefmester
    jaja ezek csak átnevezett régebbi kártyák.. cinizmus ON: hát ezért is szeretjük annyira az NV-t cinizmus OFF..
  • B0nFire
    Csak nehogy a terroristák kezébe kerüljön...
  • Quki
    ezek talán a korábbi 8600as vagy 9600as átnevezett példányai lesznek?:D