OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ne akarjál "S" kanyart összekötni a "Complete to..." paranccsal...
Értem. Köszönöm szépen. Akkor beszerzem újra. 😊
Bocsi.
szánodra = számodra
Az a helyzet, hogy szerintem már senkinek nincs meg "az alap mappa".
Nekem is szinte minden változat, pálya, busz, út, és objektum, -ami eddig elérhetõ volt, és tetszett-, mind benne van.
Segítenék, de a közel 14 GB-ból nem fogom kibogarászni...

Egyszerûbb lenne szánodra, ha beszereznéd...
A géppel is történhet valami...
keine passende lösung gefunden? Hogyan tudom ezt a hibát kiküszöbölni és mit takar a jelentése?

Semmi gond. <#hamm> Nekem csak pár mappa kellene az eredeti fájlokkal, mert így nem tölti be rendesen a dolgokat.<#shakehead>
Jah, azt hittem, h te szeretnél egy új mapot csinálni, bocsi félreértettelek.

Készülő DélPest-Pálya oldala: http://www.delpest-palya.atw.hu

Nem. Ez attól függ, hogy milyen a map. Tehát egy pár útból álló map-hoz, csak 1 fáljt kell betenni. De nekem nem olyan volt. Ez egy hatalmas kínai map, rengeteg pályával, útvonallal és új buszokkal.
Új maphoz egy dolgot kell átmásolni....

Készülő DélPest-Pálya oldala: http://www.delpest-palya.atw.hu

Sziasztok.

Lenne egy kérdésem.

Szóval, elkezdtem tevékenykedni az OMSI fõkönyvtárában, mert egy új map-ot akartam berakni, ami óriási, és rengeteg fájlt kell betölteni/átcserélni. Tehát ahogy foglalatoskodtam, véletlenül elrontottam egy pár mappát, és nem tölti be rendesen a játék az objektum-okat, se az alap map-nál, se az új map-nál.

Szóval, újra telepíteni nem tudom, mert tört verzió, és nincs már meg a telepítõje. Ebbõl jön le az, hogy letölteni sem akarom, mert rengeteg idõ lenne, eredetimben meg nincs meg.

Tehát az lenne a kérdésem, hogy a vehicles, a splines és a maps alap fájlokat tartalmazó mappát valaki nem tudná nekem átküldeni? Azt nagyon megköszönném.
Ez a ruszki félkész villamos.
Egy haverom azt mondta, hogy kapcsold ki a hangot és troli 😄

Ezt már láttátok?
http://www.youtube.com/watch?v=MEh57g3_wSU&feature=related

nem sok értelme van így, de érdekes 😊 egyébként a troli nem megvalósítható? az is tök jó lenne
garam93
Erre gondoltam:
[/img]

HKC USP 5550, ASRock 970DE3/U3S3, 4 GB 1333 MHz Kingston DDR3 RAM, AMD Phenom X4 955 3,21 GHz, MSI ATI Radeon R4670 1 GB DDR3 Directx 10.1, Fujitsu Siemens 19\"-es LCD monitor Vasútmodellezés!

minden úttal ez van: csak közelebbrõl látod.
garam93
Ha Editorban egy textúrát Paint on layer módszerrel festek fel (pl utat), akkor van bármilyen módszer arra, hogy messzirõl is látszódjon az az út? Mert nekem csak akkor jelenik meg, ha közel érek hozzá.😞

HKC USP 5550, ASRock 970DE3/U3S3, 4 GB 1333 MHz Kingston DDR3 RAM, AMD Phenom X4 955 3,21 GHz, MSI ATI Radeon R4670 1 GB DDR3 Directx 10.1, Fujitsu Siemens 19\"-es LCD monitor Vasútmodellezés!

Újpest Városközpont aluljáró: kész

Valahonnan nekem is le kellene töltenem. Eddig nem találtam meg.

Hacked by slaxided

Nekem meg vannak full verziós minden programom
Deep Explorationt meg kellene szereznem..

Hacked by slaxided

OFF: Bocs mindenkinek sikerült el írni(kellenek)helyet kell lett volna
Szerintem annyira nem vészes a dolog gondolod majd segíteni is tudok majd benne a bele fogól majd de csak annyi kellenek hozzá meg felelõ programok és kész meg 3ds át mented x be és onnan meg o3d be és be írod a cfg-be a dolgokat
Persze most kicsit pihenek várok le írásra hogy mi hogy mûködik az ik415.04 be meg ik415.14 be meg vannak még jármûvek meg van egy ik 435.02 is azzal meg várom a csuklós man buszt és ha ki jön bele fogok addig meg ott van a 2 darab ik 415.04,14
És ha esetleg lenne kedved, segíthetnél ebben. Nem egy rossz busz.

Hacked by slaxided

Egyenlõre nem tervezek buszt készíteni, csak próbálgatnám, hogy magát a karosszériát be tudnám-e rakni, úgy, hogy mûködne is. Te egyébként dolgozol valamelyik új buszon?

Hacked by slaxided

A karosszériát meg a belsõt meg ilyeneket egybe lehet vonni és nem fogja annyira be fogni a gépet de ha szétkapol egy gyári busz ott meg fogod látni hogy mi hogy van meg amit animálni foggól azt mind külön legyen meg az is ami mozogni fog és úgy jó lesz de Geri-556 le írta tömören a dolgot
Konvertáláshoz és importáláshoz javaslom a Blender,Deep Exploration.5.5.6.3,Autodesk 3ds Max 2012.
õõõõõ hát nem neked értettem...
A erre jó a válasz gomb...
bocskor3
Na mindegy köszönöm, amint kész lesz és ha valamit nem értek el fogom küldeni.<#hamm>
Elõre is köszi!

omsigbm.ewk.hu

De megnyit. Import-nál igen.

Hacked by slaxided

bocskor3
Rendben majd megbeszéljük...

omsigbm.ewk.hu

Szét kell. Midnen gombot, ülést stb...
SketchUp viszont nem niyt meg 3ds fájlokat.
Ha akarod akkor elküldheted és megcsinálok amennyit tudok belõle 😊
Nem Azért mondtam.. Hanem ugye vbusban 3ds fájlok vannak, amik a buszt képezik. Leszedtem a Sketchup-ot és tényleg nem nehéz használni, nekem az a kérdésem, hogy a buszt darabjaira kell-e szedni, vagy mehet egybe is az omsiba?

Hacked by slaxided

Ne tedd Sketch up-ba.
Én azért csinálom abban mert ahhoz értek...
SketchUp-ban szét kell szedni a buszt darabokra vagy egyben is jó? Vbusból szedtem ki egy 315-ös Setrát.

Hacked by slaxided

A cfg. fájlban kell írkálni, Pl.:

ikarus 260/kormany.o3d
Ez egy egszerû megjelenítõ parancs.
Az animálás más tészta.
Megpróbálom bemutatni, hogy mi-mit jelent:

SD80\SD80_Panel_Gangwahl_1.o3d megjelenítõ parancs

Ez azt jelenti, hogyha rákttintasz a játékban az egérrel akkor csinál valamit
automatic_1 Ez a parancs amit csinálni fog ha rákattintasz

3

Ez az animáció része
origin_from_mesh
anim_trans Anim=animálás
cockpit_gang1 Az animálás parancsa, hogy mit animáljon
-0.008 Ez pedig, hogy merre és mennyit mozogjon.
Az elsõ hely az x a második az y a harmadik a z tengely.
bocskor3
Én a scriptekhez értek, a barátom nevében kérdezem ezt mert neki van türelme ilyesmikhez... 😄

omsigbm.ewk.hu

Miután be van téve a játékba, van egy szöveges fájl, amiben írkálni kell. Nagyon nem egyszerû, bár még mindig egyszerûbb, mint a scriptek, amik az alapot adják.
bocskor3
hogyhogy a játékban?? ezt nem értem. 😄

omsigbm.ewk.hu

Google Sketchup-ban sehogy nem lehet.
Lemodellezel egy buszt, átkonvertálod 3ds-be, onnan x-be, majd o3d-be és úgy mehet Omsiba. Az ajtókat meg a kapcsolókat a játékban kell leanimálni, de nem egyszerû, ezért törekszem normális kapcsolókra (kör alakú ajtónyító, stb...)
bocskor3
Hello!Lenne néhány kérdésem a google sketchup-al kapcsolatban.Hogyan lehet egy busznak ablakot,nyitható ajtót mûködõ kapcsolókat,mûszereket csinálni?Elõre is köszi..

omsigbm.ewk.hu

A busz piszkolásába tudok segíteni meg lehet a többibe is
Amennyiben sikerül megoldani az ajtóvezérlést, és egy-két eltûnõ ablak problémáját, valamint az oldalak koszolódását, az emberek ki-beszállását, Neked fogok szólni elõször...
Addig sajnos pihen.
garam93
Ez rohadt jó lett! Grat hozzá!
Egy kérdés: ezt az "invis_street.sli"-s megoldással csináltad?

Készül majd lától róla fejleményeket
Valaki nemtudja miújság az 556-ossal? 😊

keine passende lösung gefunden? Hogyan tudom ezt a hibát kiküszöbölni és mi az a szám mellette mert folyton ezt írja ki.

Na akkor képözön 😄 :

jaja rakj én most keztem el tanulmányozni egy széket csináltam

Honnan tudnák 2 sávos egyirányú utat szerezni amelyiknek csak a bal vagy a jobb oldalán van járda? Kérlek segítsen valaki! Elõre is köszönöm

OFF:Nem nehéz, csak téglalapok meg körök 😄D
Képeket rakjak még fel ?
te hogy tudsz így modellezni benne ?😄