OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Illetve a General Propertiesben.

CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4 Ghz RAM: Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz GPU: ASUS nVidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 OS: Windows 7 PSN ID: Robbie_0222

és azt még hol tudom át állítani hogy amikor az indító panelen választok pályát akkor a Name helyett azt írja ki hogy: Slovakia ? Tehát azt amit én beírok, az editorban át írtam a Settingsben a Descriptiont az jó is és a Name -t is át írtam viszont az nem jó, de miért ?

CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4 Ghz RAM: Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz GPU: ASUS nVidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 OS: Windows 7 PSN ID: Robbie_0222

Elnézést 😊

Készülő DélPest-Pálya oldala: http://www.delpest-palya.atw.hu

Mielõtt még újra kirobbanna a "fos az OMSI, mert akad a gépemen" típusú vita, elmondom az általam ismert variációt.

A csuklós buszhoz (állítólag) jön valami patch is, ami nyilván ahhoz kell, hogy a csuklós busz helyes mûködéséhez nélkülözhetetlen scripteket betegye az OMSI-ba. Nem lesz benne több magra optimalizálás, nem fog jobban futni az OMSI stb, stb, stb.

A buszt készítõknek továbbra is okosan kell buszt építeni, a pályaépítõknek továbbra is okosan kell pályákat építeni. Ennyi.

OFF:Ez a téma már lerágott csont, miért kell folyton elõvenni?!
Farkasd > Gúta de még lesz sellye is.
Egyébként, az egyik haverom csinált stob táblát és ha be szeretném rakni a mapomba akkor mivel konvertáljam ? Cinema 4D-vel csinálta, c4d formátumba van, hogy tudom át konvertálni o3d -be vagy amibe kell ? Segítséget elõre is köszi. És amúgy már jó lett a víz. 😊

Sziasztok! Rég jelentkeztem infókkal a pályával kapcsolatban, sajnos elõröl kellett kezdenem a pályát, egyenlõre modellezéssel próbálkozgatok, keresztezõdések, illetve Kõbánya-Kispest(ami jelenleg olyan 90%-os állapotban van, textúra nélkül) Jövõhétre tervezek egy videót készíteni az addigra talán elkészülõ KöKi-rõl! Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek várható-e majd a csuklós-busz megjelenésével valamiféle játék optimalizálás vagy sem?

Készülő DélPest-Pálya oldala: http://www.delpest-palya.atw.hu

Melyik pályát csinálod?
Értem, köszi. És köszi még egyszer azoknak a segítséget akik segítettek. kb. 3-4 óra alatt meg is értettem a mappolás alapjait. 😊 Hamarosan hozok képeket.

Nézz a domborzat alá. 😊 Ott lesz a víz. Egy tile terjedelemben tesz le vizet az Editor. Tehát csak azon tile alatt lesz víz, ahova kattintasz. Ha "elõ akarod hozni", akkor húzd lejjebb a talajt, míg meg nem látod a vizet.
Még azt nem tudom hogy hogy rakjak vizet. Terrainba rá kattintok a Water -ra és tovább ? Ha tartom a bal egér gombot és húzom bárhol akkor nem csinál semmit, hogy tehetek vizet ? Elõre is köszi és egyébként hamarosan jön kép a fejlesztésrõl, na nem 15km lett hanem kb. 7-7-8 vagy 8 de ez is elég kb. 5-10 percig mentem még mire oda értem.

Kösz.
olimano2222
Sziasztok esetleg valaki valamiit nem tud eröl a buszrol ? 😄
http://cbs-chile.es.tl/WIP-d--Caio-Carolina-III.htm

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

Tiszteletem.!
Hu Ablaze topiktárssal újraindítottuk a régi virtuális vállalatunkat immár az OMSI-hoz. Szeretettel várunk mindenkit aki csatlakozni szeretne a "céghez" illetve várjuk az ötleteiteket. Elõreláthatólag 2 - 4 pályára gondoltunk, az oldalon meg tudjátok szavazni, illetve a festésekre is tudtok majd voksolni. Köszönet és Üdvözlet. 😊
http://icotrans.tk
értem. Köszi. 😊

Próbáld meg akkor photoshoppal.
Ott úgy is tudod állítani, hogy a kép mekkora legyen, cm, vagy pixel, és egy cm hány pixel legyen.
próbáld meg úgy, hogy átállítod arra, amit felajánl.
Asszem 27,4pixel/cm.
Te!
Nem tûnt fel a hozzászóló ablakban a
kétcentis piros felirat?

Ezt a témát hanyagoljad!
igen épülõben, és ha jól sikerül akkor publikálni is fogom! 😄 Elõször én annak is örülnék ha csak buszozni tudnák rajta. Majd az út vonalakat. 😊
Amúgy itt nem nagyon vannak hegyek de egy pár domb van. 😄 És ha nagyon jól fog menni akkor tovább fejlesztem ha lehet. Sellye,Zsigárd esetleg komárom. 😄
Egyébként már valahogy össze áll, hát nem 15km -es lesz hanem csak 7,5 mivel a 15 kiló méter egy kicsit sok mivel: Paintban ha át méretezem a képet 9500x9500 -ra akkor már le fagy a gép. xD :S

hát gyerekek....
itt lehet omsizni faszán

Nyomd meg a "Válasz" gombot ha valakinek írsz mert így nem tudjuk kinek írod.
Sziasztok! Tudna nekem segíteni valaki? Felteszem az OMSI 1.0-át semmi gond. Felteszem az OMSI 1.01-t meg crackelem és folyton az omsi.exe fájlra panaszkodik eddig 3 szor próbáltam egyszer se jó semmilyen pályát nem tölt be. Nem tudja valaki hogy mi gond lehet?
lol
egy Felvidék-pálya épülõben!
Hegyvidék, kacskaringós lesz?

Tanulmányozd Bad Kinzaut, abba raktak szarvasokat is :-P
Szlovákia, Vlcany > Kolárovo (Farkasd > Gúta) Farkasdról gútára 17 Km az út. Ezt szeretném meg építeni. Google Mapon nézd meg hogy hol van az ha nem tudod. 😊

de figyi. hány tile lesz az?
mondjuk én egyszer 400-at leraktam, és bírta az úthálózatot rajta, de házak nem voltak benne.
nem lesz az rengeteg?

milyen pályát építesz?
én speciel 12000 képponttal akartam csinálni, de azt nem bírta.
ha jól figyeltem, akkor 10000 alatt veszi csak be az omsi.
na figy elõbb próbáltam be raktam a képet a paintba (15km = 15 000 méter) és át méreteztem 15000 méterre és lefagyott a gép. XD de a kép pontot írtam tehát nem a százalékot, a képet is át kell méretezni, nem ? vagy akkor hogy csináljam ?

Azért nem lehet válaszolni, mert pl. a buszépítésrõl konkrétan, hogy ezt ide, azt oda, nem létezik leírás.
Akinek kedve támad, megnézi a youtube-n a fellelhetõ videókat, beszerzi a modellezõ progit, és gyakorol.
Itt a fórumozók zöme, tisztelet a kivételnek, velem együtt nem ért(ünk) annyira hozzá, hogy kisujj-mozdulattal odapöttyintsük a megfelelõ információt.
Ha már odáig jutsz, hogy egy adott problémát nem tudsz megoldani, akkor biztos lesz olyan, akár én is, aki fog segíteni egy fortéllyal, vagy megoldással.
Ezért írtam, hogy meg vagyok sértve, mert úgy érzem, még nem szolgált rá senki erre a titulusra...
elmented .x-be, átkonvertálod .o3d-be.

utána jöhet a scriptelés.
nézd meg a felépítését a játékon belül, a vehilces könyvtárban, mi hogyan van másolva.
meg miket kell átírni a .bus fáljba.
akkor omsifan küldjön egy linket hogy hol tudom a videoit megnézni
ez ilyen egyszerû képekbe elmutogatni.

értem, a tile méretét is lehet állítani ? Mert akkor super. 😄

Igen, illetve a 679-680 ami elmegy az Auchanig, késõbbiekben az is tervben van. De elõbb legyek kész ezzel.

én értelek generalggabe de én az elején akadokbe letöltöm vbusz buszt
ott meg nyitom 3dst és utána nem tudom mit kell csinálni vele

omsifan
Azt hiszed, hogy ez könnyû? Na ne viccelj már... Szerinted azért készülnek a buszok hónapokig, mert olyan könnyû megcsinálni? Egy nap alatt, ha elmenne hozzád valaki, nem tudná, csak egy kis részét megmutatni a dolognak.

BAS-953 :)

a buszban nem elég annyi, hogy csak átkonvertálod és kész is
meg kell csinálni hozzá a scriptet, amit nem olyan egyszerû megcsinálni.
de ha jól tudom, akkor valahol már feltöttek egy ilyen sdk-t is. azt, hogy hol van, nem tudom, én nem foglalkozom buszgyártással.
vagy hogyha valaki itt lakna tolna megyében és eljöne mind ezeket ,eg mutogatni még az utjátt is kifíztném. csak enyitt akartam.
de nem kell egyik kötöknek sem vissza válaszolni
lehet engemet nyugotan nézni
és akkor ki is van megsértve zoliikp?

Én speciel tudtam, h 6 km széles a térképen, így méreteztem be a képet (speciel én 9000x9000-re)
beraktam, megadtam a térkép mértetét, hogy 6000x6000, és aztán igazgattam.

a 300x300 képpont elég pici
de ha neked megfelel. -....
meg a másik anyit nem lehet hogy v.ki leírná hogy mit hova kell másolni
elég lenne egy word dokumentum is csak nem értem mért nem lehet ezt meg oldani.

nem igaz hogy egyszerû kérdesek mért nem kapom meg a választ

de talán kérdezni lehet nem? mert még én egy kicsit béna vagyok hozzá de ha
valaki még is meg muttaná vagy azt hogy érem ell ezzeknek a videoitt én azt is megköszöném.

értem és akkor paintban 300x300 kép pontba méretezzem át ? 😊

fuszhi
😊

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

Jól csináltad
azt vedd figyelembe, hogy egy tile 300x300 méter, így igazítsad rá a mapot, lehet állítani a méretét, és hogy a 0. tilére honnan kezdje felrakni a mapodat
bocs zoliikp hogy megmerészletem kérdezni enyi

És ez nincs benne a tutorialba, csak mondom. (bocsi a dupla posztért.)

Üdv!

Azt akarom kérdezni hogy a Google Mapról a textúra húzás az hogy mûködik ? Mivel úgy akarnám meg csinálni a mapomat,az szerint. És amúgy én így csináltam (lehet hülyén csináltam 😄) tehát így: a gépben meg nyitottam a google mapot majd oda mentem a google mapon ahol akarom az utat, lefényképeztem majd be tettem a játékban a Tile -ra a Textúrát. Így kell csinálni ? Vagy hogy ? Elõre is köszi.

jól látom, h ez vmi körforgalmas vonal mindkettõ?
Illetve készül Szigetszentmiklós is 682 683 vonal

Vedd úgy, hogy megsértõdtem...
Nem tudom milyen segítséget vársz, de akkor is...
Ez nem az a fórum, ahol kérésre, megrendelésre modellt készít valaki.

Még az is, aki tud, az a maga, és mások megelégedésére építi, kedvtelésbõl, nem kényszerbõl...
Rheinhausen 2 pálya mondhatni tanulópálya 2db egyszerû vonallal.
Annyi a hibája hogy jobban szaggat mint a Spandau, pedig nálam már az alappálya sem szaggat és a Spandau 1.4 sem. Érdekes, lehet hogy nagyon be van építve?
Tetszik viszont néhány beépített tér, út, vá.

AMD Phenom II X4 955 3,20 GHz, 8GB DDR3, ATI Radeon 7770 1GB OC Windows 8.1 Professional 64bit Genius Speed Wheel 5 pro kormány

olimano2222
Sziasztok erre van valami megoldás ha azt írja ki az omsi játék közben hogy "Zugriffsverletzung bei Adresse 0053ABA3 in Modul 'omsi.exe'. Lesen von adresse FFFFFFF4." Jó lenne valami megoldás rá elõre is nagyon köszi 😊

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

kösz mindekinek a segitségét ugy látom csak dg tud segiteni ti pedug nem