OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha letöltök innen valamit azt mivel tudom szerkeszteni ill. konvertálni az omsiba?

LMG123
Igen, mutatom, hogy pl. a bõvített Tatra Regional-ra milyen AI-t csináltam.

1. kép

2. kép

3. kép

4. kép

5. kép

1. kép: látható, hogy a 12. busz a BAZ A079, 13. az Ikarus, stb.
2. kép: a gyorsjáratra midibuszt raktam, ezért a Tatra_Regional_Express nevû csoport meg van adva, a Tatra_Regional_expanded pedig a hof fájl neve , alatta a BAZ és a 16. helyen levõ Merci Vario
3. kép: a másik két járatra Tatra_Regional névû csoportot adtam meg, benne a 13. busz, az Ikarus, a 14. a Jelcz
4. kép: az expressz ttl fájljában át kell írni a -ok alatt a nevet arra, amelyik csoporttot szeretnéd, jelen esetben az express, figyelni kell, hogy több tour is lehet egy ttl-ben, azoknál is át kell írni a csoport nevét
5. kép: a 718-as járatnál a Tatra_Regional csoportot adtam meg
-----------------
Így a pályán az X71-en a BAZ és a Vario jár, csak a megadott számokkal és festéssel, a 718-as és a másik járaton pedig az Ikarus és a Jelcz, csak a megadott számokkal, festéssel. Remélem nem voltam túl bonyolult.

wollnerd
OFF:A MSTS-hez sok Bzmot van! pl.:innen Az .s fájl a modell.

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Ha legalább alapszinten vágod az angolt, akkor találsz az OMSI fõkönyvtárában egy leírást a pályaépítésrõl, én is ebbõl tanultam meg...na jó, nem tanultam meg, mert nem értek hozzá annyira, de egész jól lehet boldogulni az alapján. Én például azt olvasgatva kezdtem el fejlesztgetni Berlint.

Nem tanácsos rosszban lenni a nőkkel... náluk van az összes pina.

kem001
Nem találtam választ, de megoldható olyasmi, hogy egy adott pályán azonos festésû buszok járjanak?

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Lehet,hogy majd akkor egyszer belevágok a pályaépítésbe is csak elõbb még adatokat kell gyûjteni a régi idõk dolgairól,hogy a lehetõ legélethûbb legyen a pálya.

mi is eléggé egyensúlyozunk, hogy játszható legyen, ugyanakkor szép is.
Szerinted én mért nem játszok például a moges-en? xd Pályát építeni tudni kell! Kevesebb objektummal is lehet szép egy pálya, hiszen plasztika nélkül is szép lehet egy csaj! Én mindig ebbõl indulok ki!

A jó munkához idő kell, a szarhoz még több!

Elindulni elindul a játék.De pl: a berlini,az orosz és még egy pár amin sok a cucc azon ugrálnak a vasak viszont gyengébb pályákon nem.

Ha a játék elfut, a pályaépítéshez nem lesz gyenge a géped!

Na igen csak az a baj,hogy kicsi a gépem a pályaszerkesztéshez és ha sok cuccból állna nagyon beszaggatna az egész ezért nem igen csinálok pályát.

Pontosan!

az elsõ pályánál szerintem mindenki az volt! :-D
Csak az elsõ pár utcát nehéz lerakni. Aztán ráérzel, és menni fog.
Tetszik a 70-es évek is de leginkább a 80-as évek tetszenek.És ilyen pályát szeretnék majd egyszer összehozni csak az a baj,hogy a pályaépítéshez hüly..e vagyok.

Hát attól függ, hogy milyen nosztalgiapályát szeretnél.
A Tatrakat 82 körül kezdték behozni. Én olyan 70-es éveket
tervezek.
Csak azért is fogok bele mert tetszenek a villamosok.Mert azért is mert a nosztalgia pályához amúgy is kelleni fog ( de mivel még csak kezdõ vagyok e téren lehet,hogy csak lassacskán fog menni)meg a többihez is kelhet.

nincs mit!
örülök, hogy belefogsz, mert ha nem tetted volna, valszeg megcsinálom elõbb-utóbb azt is, hogy az Észak-Pesten az járjon, ne az UV :-D

Ha már vasúti jármûvek: valakinek nincs "véletlenül" egy használható BZmot modellje, amit fel lehetne használni?
Ja értem most már.Köszi

Azt sajnos nem tudom hogyan kell.

A villamost totál egyszerû berakni. A trains könyvtárban tudod beállítani, hogy AI-nek használja. csinálj egy olyan .zug fáljt, add meg benne a villamos elérési útvonalát, és a mapon belül is az AI-be rakd be, hogy melyik .zug fáljt használja. Lesd ki egy olyan map-ból, ahol van vonat.
Szerintem hozz létre egy belépési pontot a sínen, és úgy nevezd el, amibõl egyértelmû, hogy az a villamosé...
Tudnál abban segíteni,hogy szeretnék csinálni én is egy villamost.( én egy TATRA-t szeretnék)De sajna nem tudom azt hogyan kell hogy a sínre tegye és ne az útra.Volt már pár probálkozásom de sajna nem jött össze.Szoval ha tudnál ebben segíteni azt megköszönném.

olimano2222
ez egy nagyszerû hozzá szólás! teljesen igazad van...!

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

matesz19
Értem, köszi. 😊

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

Ha lehet, én is hozzászólnék ehhez a fórum balhéhoz.
Én két megoldást látok:
1.: nem kell tudomást venni a hülyékrõl, és akkor úgyis le fognak állni
2.: kellene külön csinálni egy anyázó topikot, és akkor ott mindenki kedvére ócsárolhatná a másikat, meg veszekedhet, kiélheti az ezirányú vágyait, anyázhatna kedvére.

<#nyes><#nyes><#nyes><#nyes>
jah! jármûvekhez nagyon nem értek.
csak egy UV-t sikerült eddig összedobnom, nagyon nem is
akarok belemenni, ezt meghagyom inkább az igazi tudoroknak.
Láttam, hogy a németek is kedvet kaptak a rendes belsõhöz, meg a rendes
utasszállításhoz is a vonat terén. Az nagyon jó, mert látom, hogy
megoldották azt, hogy több kocsiba felszálljanak, ne csak az elsõbe.
Ez jól jön majd UV-nál. Meg nem lenne rossz, ha azt is lehetne irányítani, hogy bal-jobb ajtó nyitódjon, attól függõen, hogy hol a megálló.

Tervezem amúgy, hogy ha kész az UV, akkor megcsinálom az 1000-est, meg 1500-ast is.
A forgalomirányító rendõr is már ahhoz készül, mint írtam. Régen ugye azért sok helyen õk irányították a forgalmat.
Nagyon sok ötletem van már, amit szívesen megvalõsítanék bennük, rengeteg régi fotót nézegettem, amik ötleteket adtak, és kifejezetten meg szeretném csinálni õket. De az még odébb van, abba jövõre fogok csak belevágni.
Egy kis ügyködés:

Saját készítésû irányjelzõ...
Nálam tervbe van véve egy ilyen retró pálya.
Egyszer el is kezdtem már, de meghalt a gépem, újra kellett
telepítenem, minden elszállt, szerencsére ezek a másik vinyón megmaradtak.
Akkor fogtam bele az Észak-Pest pályába. Ha azon túl leszek (kb karácsony, remélem), akkor megcsinálom, mert a tervek meg vannak.

ozimak
Ez a hsz kuhnzsolt-nak ment válaszként,csak idõközben valamiért törölve lett az övé! Mondjuk speciel,nem értem azt a hsz-t miért kellett törölni?!
ozimak
Ezt próbáltam ecsetelni LMG fórumtársnak is:
Ne szólj szám,nem fáj fejem.
Ha szar napod volt akkor inkább ne írj. Ha meg már írsz akkor normális hangnemben és nem a közösség által(többségesen) újonnan megválasztott HG lejáratását tûzd ki témának,az OMSI fórumban! Ebben voltak társaid is,de a múltkori sem volt szép amikor itt egyesek egymásutánban,szinte egymással versenyezve próbálták minél cifrábban elküldeni matec-et melegebb éghajlatra.
Az OFF gomb pedig nem azért van,hogy ha azt megnyomod akkor utána azt írsz be amit és akinek akarsz! Az pedig,hogy az újonnan megválasztott HG-t a saját fórumjában írásban lejáratjátok 3-an is, az szerintem minõsíthetetlenül tiszteletlen dolog!
Ezért sem túl jó ötlet ez az OFF gomb!
Mindenki kezdte azt hinni,ha megnyomja akkor utána mehet az észosztás,káromkodás,egymás lejáratása,stb.,stb...
Holott az a gomb arra volt,hogyha éppen jártál mondjuk egy buszkiállításon és el akarod mesélni az élményeidet. Nem kapcsolódik szorosan a témához,de mégis itt van az a társaság akivel meg akarod osztani.
Ezek után maximum akkor van értelme megtartani,ha normálisan tudjátok használni!
Beszéljétek meg egymással a dolgokat privátban és kérjetek elnézést a meggondolatlan beszólásotokért. A jövõben pedig értelmes és tisztelettudó módon társalogjanak azok is, akik az utóbbi idõben elvetették a sujkot!
Szerintem térjen vissza mindenki szépen a régi kerékvágásba és hagyjuk Erlau kollégát kibontakozni!
Ez az én szuverén véleményem! Nem minõsül semminek... <#rolleyes>
url=http://noob.hu/2012/07/07/P1000264.JPG][/url]

ez az én kis ikarusom
Atty a 0.8.7-nek ?
Akkor csak a Sound mappát másold be a V2.0 mappájába, több ötletem nincs.

Atty ugy meg nem jo mert ezt írja DATEI NICHT GEFUNDEN ha felteszem a 0.8.7-et de különben jah a bkv v2.0-ra gondoltam
Szerintem a BKV V2.0-ra gondolhatsz. Az nem teljes busz, csak egy update. Elõbb rakd fel a 0.8.7-et, majd arra másold be ezt.

Sziasztok el is felejtem ezt megkérdezni azt,hogy a ikarus 263 v.2.0-nak mért nincsen hangja? mert nálam nincs

segitsetek

kösz mindekinek
ozimak
Megbeszélésrõl volt szó és nem a feszültség szításáról!
Nem a HG kigolyózása és létjogosultsága a téma hanem a ti viselkedésetek!!!
1.
2.
3.
4.
5.
6.
És még sorolhatnám a múltkoriból is!!! Semmiféle tisztelet nincs bennetek egymás iránt? Aki még ezek után is beszólogat,ahelyett,hogy privátban elnézést kérne mindenkitõl akit megsértett,ne csodálkozzon ha kap a modiktól!
Azzal, hogy bemásoltad a megfelelõ mappába, még nem kerül a pályára.
Ha szeretnél gyönyörködni bennük vezetés közben, akkor a pályaszerkesztõvel be kell tenni az objektumokat a pályára...

-----

Más:
A topic dolgát nem a HG-nek, a modik-nak, hanem nekünk kell megbeszélnünk. A Mi viselkedésünk, hozzászólásaink alapján fognak úgy dönteni, hogy egyenlõre, vagy végleg vége.
Bármennyire is szeretnénk egyeseket, ketteseket kizárni, magában ez nem megvalósítható.
Igenis tessék tudomásul venni, hogy vannak, akiknek fontos ez a fórum, és ezt tartsák tiszteletben.
Különben megyünk, mindannyian a levesbe...
jah bocs atty
Ha én csak a sz@rt kavarnám, éreznem kellene a szagát! 😄

Mivel objektumcsomag, így csak a pályaépítõk számára jelenthet örömet. Nem vezethetõ, valamint nem AI jármûvek, így csak parkoló jármûként lehet használni épülõ pályák esetén. De ezt írtam is az oldalon!

Sziasztok szeretnék kérdezni Valamit letöltöttem az http://omsihu.wordpress.com errõl az oldalról az uj objektum csomagot és az írja hogy tegyem belle az Sceneryobjects mappába ez meg történ elindítottam a játékot de egyik autót stb. nem adja be mi lehet a hiba?

lécy segítsetek

kösz elöre is a segitséget mindenkinek

bocsi : ikarus 180 asom

Megmondanád miért kell folyamatosan a sz*rt kavarni itt az oldalon? Fogd vissza magad szerintem, mert nem lesz jó vége ennek!

Ahogy kijön egy csuklós az omsihoz akkor a ikarus 180 0som is kész lesz.Már végül is majdnem kész.Csak a csukló nem akar úgy menni ahogyak azt én szeretném.

A Hajdú Volánnak, valamint az MVK Zrt-nek is van mûködõképes 311-ese, így a hangok akár megoldhatók is lennének.

Fúrunk a 200asok kipufogójára pár lyukat 😄

Kérték beszéljük meg a topic dolgát, de erre még a HG sem képes! Csak feldob olyan dolgokat amire írok neki privátot, amit utána ha megosztok a többiekkel üzenetben azt törli, és megvádol azzal, hogy átírtam!

Régi megállótábla már van, 556-os lesz, és van használható 55-ös, és 66-os Ikarus modell...
Az ötlet nem rossz, támogatom, de nagyon nehéz lesz olyan hangokat beszerezni, ami visszaadja az akkori feelinget.
Pálya készül?