OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Erlau Trans
Tisztelt buszvezetõ kollégák.

Pár napja szerintem világosan megkértem mindenkit, ha problémája van a játékkal, mert az valami miatt hibát produkál, akkor részletes hibaleírással jelentkezzetek. Ezzel elkerülve, hogy egyesek egyéni problémájáról szóljon tucatnyi hozzászóláson keresztül a fórum, amit el lehetne intézni 1-2 hozzászólással.

Most még kértem. Ha megjelenik a topic szabályzat, a hasonlóan pongyolán megfogalmazott kérdéssel jelentkezik valaki és nem írja normálisan körül a hibajelenséget a hozzászólást törölni fogom.

Köszönöm!
Megpróbálom megkeresni a tömörített fájljaim között, ami kell...
Addig viszont légy szíves, és készíts valahogy egy képet, ahol a kiválasztás során ott van a típus, és a szín...
Seresa, és Ákos!
Akár itt, akár priviben lennétek kedvesek leírni, melyik pálya, busz, mikor dobja ki a hiba üzenetet, volt-e már hasonló, vagy csak ezzel kapcsolatban, stb...
Azzal a felkiáltással, hogy hiba van, senki nem fog tudni segíteni.
nico79
Nos.Leszedtem a patchet és semmi változás.
Ilyenkor mi van?Nem tudom skinezni a buszt.Ötlet?

Tekerd a kormányt ahogy bírod, és nyomd a gázt padlóra.Csak a gyávák nem mernek kérdezni.

Ákos XD
Nekem az se használ, ha egy percig nyomom az entert.

Kedves Ákos !

Nagyon örülök,hogy betetted ezt a képet. Én is próbálkoztam, de nem jártam sikerrel.
Ugyan ilyen problémám van a Bad Kinzau pályán.

- Amikor elõször játszottam nép jelentkezett hibaüzenet, viszont a második bekapcsolásnál már folyamatosan. Mondhatnám azt,hogy percenként, sõt félpercenként dobálja fel és ,ha hosszasan nyomom az entert akkor enged továbbjátszani ... Utána megint kezdi. 😞

Nem játszottam még a Bad Kinzau pályával, viszont miután az egyik kedves fórumozó osztott meg videót , nagyon megtetszett 😊 .

Ákos XD
Nekem most jelenik meg elõször ez a hiba az omsiban. Tudja valaki, hogy mit jelent ez?
Nem akarta beszúrni a képet: http://www.sg.hu/forumkepek/2012_07/hiba.jpg

LMG123
+1 😉

Erlau Trans
Üdv.
Az off topicban felvetettem azt, hogy a két topicnak legyen azonos a Házigazdája a két részleg összehangoltsága miatt, a fõ topic védelme érdekében.
Aki támogatja ezt a javaslatomat, holnap 18 óráig jelezze itt, vagy az off topicban (egyszerre csak egy helyen).
Köszönöm!
Szia ! 😊

Meglepõdtem! Láttam már pár össze"hozott" mûszerfalat, de ez eredeti, hamisítatlan 😊

Én is nagyon szeretek játszani, jó élmény. Viszont ezt már nagyon túlzásnak tartom. Lehet,hogy ütközik sokakkal a véleményem, de azért ennyire nem kellene az adott élményt/szituációt kibõvíteni...

olimano2222
Természetesen kell ezért is írtam 😊

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

Az alapnál nincs lehetõség festeni, hiába készítesz hozzá Repaint mappát, más a textúra UWMap-ja.
Ezért kell letölteni a már írt váltpzatot, mert abban van Repaints mappa, és a modell is ennek megfelelõen meg lett változtatva.
(Megsúgom, nem ilyen egyszerû az átalakítás, hogy egy fájl itt, egy mappa ott..)
Az is elképzelhetõ, hogy megszokásból ugyan azt a régi kiadást indítod, holott máshol van...
nico79
Hát ez sovány.Minden a helyén van és nem látja.Talán valami más ötlet?,
Talán még is kéne egy másik patch hozzá...

Tekerd a kormányt ahogy bírod, és nyomd a gázt padlóra.Csak a gyávák nem mernek kérdezni.

A Texture/Repaint mappába kell másolni a fájlokat.

nico79
Már leszedtem az alapot.Textúra mappa van leszedtem hozzá a repaint is.
De nem látja a játék mikor elindítom.Vagy nem a textúra mappába kell másolni?Vagy esetleg egy dds konvertálóval csinálni hozzá egy skint?

nico79
Köszönöm.

Picit pontosítsuk, hogy ne a rossz rögzüljön:
-Texture mappa van, Repaint mappa viszont nincs;
-ha ez így van, akkor jön olimano2222 hozzászólása, hogy elõbb kell az Ikarus 263-as 0.8.7-es verzió, amit lehet festeni.
olimano2222
fel kel hozzá tenni azt a javítást patch-et ami festhetõvé teszi a buszt!
az az öt 😊

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

nico79
Banyeg nem rakta be a képet.

Szóval ilyen most
http://kephost.hu/share-B410_4FFB1BF6.html

Ilyet szeretnék.
http://kephost.hu/share-D2A2_4FFB1BF6.html

nico79
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni,hogy van egy Ikarus 263-am
Szeretnék utólag skint feltenni hozzá.
Nincs meg a textúra könyvtár.Nyers anyag.
Jelenleg ilyen

Ilyenre szeretném.

üzemanyag takarékos <#smile>

Mint nálunk a 260-asból,de DG-nél vagy 8 415-ös készül.Amúgy jól néz ki.

AMD A8-3850,ASUS GT640-2GD3,8 Gb RAM 1600MHz

LMG123
Sok. 😄 Nagyon élik õket, úgy tûnik. 😄

Mennyi Liaz 5256 van már?!

LMG123
Liaz 5256.45

LETÖLTÉS

Mondom,nem profin.Tehát be a szobába,oszt okcsá!<#mf1><#mf1><#mf1>.Na az ON rész.Megy megint a Volvo 7700A projekt+a budapesti 33-as busz építése.A busz egyenlõre csak tesztelés céljából készül,CCV-520 módszerével,és a saját elképzelésemmel külön-külön.Így kiderül,hogy jó-e az én módszerem,ha nem marad CCV-520 eléggé valós csuklómûködése.

Egy kicsit feltûnõbb jobb lenne. De köszi a választ!

A jó munkához idő kell, a szarhoz még több!

omsi.cz-n az objektumok közt az 5. oldalon van egy.

Üdv mindenkinek! A készülõ pályámhoz szeretnék modellezési segítséget kérni! Kellene egy hotel objektum! Aki tud kérem segítsen!

nekem van vele 1 broblémám csak a sóför jelenik meg az miért van?
LMG123
Volt már. 😊

Ikarusfan
Hajrá. Belefogsz õrülni - emögött rengeteg tervezés, szakértelem, és bütykölgetés van, ezzel simán elrepül pár hónap... Remélem ez perpillanat még vehetõ On-nak, mivel hogy itt a komment.

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

Jelcz 272 MEX:http://omsihu.wordpress.com/2012/07/08/jelcz-272-mex/
Erlau Trans
Tisztelt buszvezetõ kollégák!

Elõre tájékoztatlak benneteket, hogy a moderátori állásfoglalás alapján az "Off hozzászólás!" gomb holnapi nap törlésre kerül.
Ezután a fejlécben is található Off topicot tessenek használni.
Az indokolatlan, teljesen a témától elütõ Off hozzászólások (pl láttam egy jó csajt a buszon, vagy a Mari néni kutyája megdögött)törlésre fognak kerülni. Nemérdemes on hozzászólásban elhelyezni az off tartalmat, mert az is törlésre fog kerülni.
A változással kapcsolatban az off topikba írjatok, ne ide, vagy pü-ben keressetek meg. Az olyan megkeresésekre, hogy miért, és jahj nemár és társaira nem válaszolok.
Én egy 435-öst tervezek,de nem ennyire profin.

Hogy mik vannak : Komplett mûszerfal 😄

Asus P8Z77-V LK, Intel Core i7-3770K, Corsair H105, Corsair Vengeance DDR3 8GB 1866Mhz, Asus R9 280X-DC2T-3GB, Seasonic G Series 650W, Samsung 830 128GB, WD Caviar Green 1,5 TB, Dell U2414h, DFGT

OFF: Aki képesnek érzi rá magát arra, hogy egy olyan buszt (nevezetsen: Jelcz Vero-t)amit teljesen újra felkel készíteni az omsi-ra, be kell konvertálni elkészítsen az írjon nekem privátot! Idõ, türelem, busz készítési tudás hiánya miatt a busz készítésérõl letettem! Maradok a pálya és menetrend készítésénél! Az legalább megy! Hanggal tudok szolgálni, a helyi közlekedésnek köszönhetõen!

TheSosy
Az jólenne<#whatever>

Intel Core i3-3225 3.3GHz NVIDIA GeForce GT 640 4GB RAM http://www.gyoribuszok.hu

ikarus 280 BPI
HELLO CCV - 520

Az ikarus 180-at béta verzióként nem lehetséges kiadni ?

Nehogy félre értsen bárki is nem a tipikus mikor lehet letölteni szöveget tolom ,csak rákérdeztem hátha! 😊 Ha nem nem,megértem. 😊

nico79
Zmodeller-t ismerem sokat használtam és ezért nem is említettem,de tudom,hogy minden játéknak saját szerkesztõje van.
De majd ezt is megtanulom.

Zoliikp

Köszönöm neked is meglátogatom és okosodok egy kicsit.

Köszi mindenkinek.

Volán festés v2 kisebb hibákat javitottam meg szebben néz ki a bõr is

LETÖLTÉS

Köszönöm, megpróbálom.

Zmodeller+Deep Ex.Mert a Zmodeller csak 3ds-be konvertál.

Köszönöm Szépen 😊

Proci: AMD Athlon X4 635 2.91 GHZ. VGA: AMD Radeon 6850 HD 1GB DDR5 256 bit. 8 GB Ram.

Sajnos ezek egyike sem tud közvetlenül X-be menteni, illetve az omsi konvertere "nem eszi".
Ha van türelmed, akkor inkább maradj ennél, de elõtte látogasd meg a Blender.hu-t, és az alapján próbáld a szerkesztést, beállítást.

Fizetõs programok vannak még ( AutoDesk 3dsMax, Deep Explration ) de a Google is a "barátod"...
nico79
Még is milyen szerkesztõ progit tudnál ajánlani?
A skinezés nem probléma.Csak az építés.Annak idején sok kamiont meg farm dolgokat építettem különbözõ szerkesztõ progikon.De ez egy katasztrófa.
Talán a Google SketchUp Pro v7.0.8657 Vagy Inivis AC3D ,Autodesk Maya 2008
Ezek amiket használok.Talán ezek is jók lesznek...

Hacsak nem akarod megtanulni, akkor inkább "a többi szerkesztõt" ajánlom...
Biztos lesznek, akik megszólnak majd ezért, de nagyon nehéz átállni egy másikról.
Én, mire beállítottam magamnak, addigra elment a kedvem az egésztõl, de másnap elõvéve, ugyan az a káosz fogadott, mint mikor elkezdtem.

Egyébként fontos az is, hogy melyik verzióról van szó:
ugyanis nem mindegyik tud x-be menteni, illetve az omsi konvertálója nem fogadja el.
Az eddigi legjobb a 2.49b verzió. Célszerû azon a meghajtón,- amelyikre telepítetted- egy mappát létrehozni, amelyben a modell, és a textúrái egymás mellett vannak. Aztán Filemenü --> Import, a felugró panelen megkeresni a mappát. Majd várakozás, amíg betölt...
Kézikönyvébõl:
Schloss-Express Bad Kinzau: Linie: 00000 Route: 10 Ziel: 20
Schloss-Express Webdersberg:Linie: 00000 Route: 20 Ziel: 21

Sziasztok. Valaki tud segíteni, hogy Bad kinzaun az express vonalan miket kell beírnom az IBIS-be? Tehát linie meg a route 😄 Válaszod/tokat elõre is köszönöm 😊

Proci: AMD Athlon X4 635 2.91 GHZ. VGA: AMD Radeon 6850 HD 1GB DDR5 256 bit. 8 GB Ram.

[NST]Cifu
Moderátori álláspont akkor:

-Mivel a topicban csak immel-ámmal voltatok hajlandóak foglalkozni a topic jövõjét érintõ kérdéssel, ezért kénytelen vagyok én dönteni a kérdésben.
-Erlau Trans marad a HG, amíg erre a topic közössége más jelöltet nem állít. Az általa törölt hozzászólásokat a moderátornak sincs lehetõsége utólagosan ellenõrizni, szóval az ilyen vádaknál nem tudok igazságot tenni. A szabályok ismertek, támogató hozzászólások, stb. és így a [email protected] jelezni.
-KuhnZsolt figyelmeztetésben részesül, nem a jó szándék jelének tartom, hogy alreget gyártott magának, mikor a moderátori beavatkozás felmerült.

-Javaslatom, hogy ha a fejlécben van Off/Spam/Warez topicra mutató link, akkor vegyétek ki a bannerbõl az Off hozzászólás gombot.

A fentiekkel kapcsolatosan a moderátori topicban lehet jelezni az észrevételeket.

Mindenkinek további kellemes fórumozást kívánok!

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!