63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Dan122
    Sziasztok valaki nem tudja miért így írja ki nekem a járatot ?
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_2_21_7if2ewr8ma.png
    Pedig ha jól tudom akkor ennek a busznak nem ez a két végállomása :)
    Csak beírom a Line-hoz hogy : 14700 és egyből így adja be
    Előre is köszi a segítséget !
  • Routeres
    Igaz. De egy kicsikét bővebb a dolog, mint gondolod. :)
  • LMG123
    Esetleg csökkentheted a textúra méretét...
  • matesz19
    Ebben van igazság... :D De am. én is mappába telepítem először és utána másolom be a játékba, de ezt úgy oldották meg hogy ne lehessen más mappába telepíteni, csak az OMSI főkönyvtárába... hát mindenki döntse el hogy vállalja-e, és kockáztat...
  • Zoliikp
    Mint már említettem, pesszimista vagyok ez ügyben:
    igaz(??), hogy javítanak a betöltés, és a textúrakezelésen, de egyből egy olyan pályát "dobnak alá", ami most is felzabálja egyes helyeken a gépet, és állítólag a 2-ben még kidolgozottabb lesz a pálya....

Olyan érzésem támad, hogy a bal zsebemből a pénzt átrakom a másikba, és nem adom oda senkinek.
    Változás van, de ezt rajtam kívül senki sem látja...
    Egyedül a csuklós miatt várom....
  • nIsTv4n
    Arra van valami házipraktika, hogy néhány nemrégiben kiadott busz (pl. Volgabus, Setra) ne akadjon? Gondolok arra, hogy megáll pár pillanatra, a textúrák elmosódnak, majd vissza élesbe, és mehet tovább.
    Ilyet csinált anno a Man LC eredeti változtata is, a DTF viszont tökéletes. Tudom, hogy a gép kevés hozzá, de házilag valami textúra okoskodással nem lehet javítani rajta? Kellene már valami távolsági-stílusú busz.. :D
  • kem001
    Reménykedjünk, hogy a hamarosan megjelenő 2. verzió a pályából jobb lesz..
  • kem001
    Busz kiválasztásánál megfelelő hof fájl van kiválasztva, azaz Römerberg?
  • Kenike
    Igen, egy "Tikett Busys+" akarok készíteni, mert ahhoz van "hozzáférésem" így arról tudok méreteket venni, valamint, hogy melyik gomb mit csinál. Így reálisabbá tudnám tenni a tábla kiforgatást, mert nálunk minden buszban ilyen gépek vannak.
  • Mokus1
    Man Lion City, bemásoltam a hof fájlokat, mégse tudok pl Römerbergben menni vele. Miért van ez? Mert nem tudok kiírni hová is megyek.
  • Erlau Trans #32820
    Egyik-másik bővített Berlinhez erőmű kell. Nekem érdekes, hogy a Great Grundorf mióta világ a világ, nekem akadozott. Az előző gépemen is, ezen is. Sokat nem vezettem rajta.
  • kem001
    Bővítettet néztem utoljára, de előtte is gondok volta vele.. Pedig nagyon jó kis pálya.. Na mindegy, Great Grundorf i-ig kihúzom valahogy most már.. Csak ezek a nagy pályák, így játszhatatlanok.
  • Erlau Trans #32818
    Berlini alap pálya az Editorban nézegetve tartalmaz érdekes dolgokat. Az utólag kibővített változatok pedig még érdekesebbek. Értsd: tele van szerintem felesleges objektekkel, meg pl. replők meg ilyesmi... :)
  • kem001
    Na igen. De érdekes, hogy nálam csak Berlin pályánál csinálta ezt. Meg mire betölt az a pálya, maradék kedvem is elmegy tőle..
  • Erlau Trans #32816
    Próbálkozhatsz azzal is. Vagy jobb lesz, vagy nem. Nekem teljesen hektikus teljesítményt produkál a program. Akár egy nap többször is. Két program indítás között is lehet óriási különbség. Van amikor elindítom, fut rendesen. Kilépek, netezek kicsit. Elindítom a segéd programokat (GameBooster, CPU controll, memória takarító), majd az OMSI-t, felveszem a prioritást a legmagasabbra és mégis akad. Ekkor gép restart és reménykedem, hogy a Winfos újbóli betöltés után talán fut rendesen. DE nem. Vagy IGEN. Nem lehet kiszámítani. Ha microlaggol, nem tölti be rendesen a texteket, akkor gép restart megint........ és ha megint rossz, akkor általában már dühöngés közeli állapotba kerülök. Ekkor még talán van kedvem újraindítani a gépet és újra próbálkozni, de van amikor hagyom a csudába. Ilyenkor is vagy jó, vagy nem. Ha jó, akkor buszozok egy kicsit, persze már csak egy fél kanyart, mert eddigre eltelt 20 perc a szabadidőmből mire normálisan el tudtam indítani. Vagy a kínlódás miatt már nincs is többet kedvem szarakodni vele. De általában ilyenkor elmegy tőle a kedvem napokra. Legalábbis a buszozástól. Ilyenkor szoktam turkálni az Editorban a pályámon.

Vagy elszórakoztatom magam az ETS-sel, mert az legalább egyből betölt és mindig ugyanolyan teljesítményt nyújt... vagy fogom magam és felülök egy buszra. :))))

OMSI. Se veled, se nélküled.
  • kem001
    Nem értem néha ezt a játékot.. Berlin pályánál sokszor nem tölti be rendesen a buszokat, csak fehér marad, ha újat kérek.. Mitől van ez? Vagy egyszerűen próbáljam lejjebb állítani a grafikát?
  • nIsTv4n
    Nekem is a hajam égnek áll tőle, telepítsd mindig egy OMSI-tól különálló temp mappába, és onnan átmásolod, ami kell...
  • Erlau Trans #32813
    Na hát az .exe telepítősre én nem mondanám, hogy pozitív. De Te sem fogod, ha felül ír valamit amit nem szeretnél és jobb esetben rájössz, rosszabb esetben meg telepítheted újra az OMSI-t...Sokkal jobb egy .zip, .rar, .7z mert abból azt másolsz fel amit akarsz.

Nekem egyszer egy ilyen telepítős felülírta a gyári táblák textúráját, a segítő nyilakat, s egy csomó út textúráját. Na azóta annyira nem favorizálom.
  • matesz19
    Ki jött egy új Valós pálya, nem próbáltam még, de jól néz ki a képek alapján. A pozitívúm benne hogy .exe fájlos (azaz telepítő programos) de a .hof fájl külön kell leszedni hozzá. Zarechensk [1.0] >> LETÖLTÉS <<
  • Zoliikp
    Talán egy nagy kombó?
    Jegynyomtatás - IBIS funkció - Tábla kezelés?

Összességében jó ötlet...
  • Kenike
    Van hozzá mellékelve egy txt fájl. Az abban leírt buszokkal működik. Előfordulhat, hogy nincs telepítve valami és azért ír ki hibát. Többször teszteltem "érintetlen" frissen telepített buszra és ha minden megvolt akkor hiba nélkül működött.

@Zoliikp egyelőre a vezérlőhöz nagyon csak nagy vonalakban van ötletem, de főleg egy pénztárgépben gondolkozom. Egyelőre modell még nincs hozzá. A tábláknak pedig a koordinátáin kéne változtatni, csak a jövőhétig nem kerülök ahhoz a géphez ahol az alapok vannak.
  • Zoliikp
    Ha gondolod, és "átdobod" az X-fájlokkal együtt, és leírod az elképzelésedet, megnézhetem...
  • Dan122
    Nem tudom bemásoltam ezeket az OMSI/vehicles mappába de olyan hibákat ír ki nekem hogy törlöm :(
    Bocsi!
  • Dan122
    Az jó mert az pont meg van nekem :D
    Köszi ! :D
  • Kenike
    Én is valami ilyesmiben bízok.. :D Bár van más hibája is, de annak a javítása későbbre tolódik. Még további 12 verzió van tervben, meg egy vezérlő hozzá, csak hát az idő.. :D
  • Kenike
    Az új Mártonváros kiadásban, ami lejjebb található, szerintem már találsz hozzá.
  • Dan122
    Hálás köszönetem :D
    Töltöm is lefelé :D
    Esetleg a mártonvároshoz nincsen benne tábla ? :D
  • Zoliikp
    Ez lesz a házi feladat.
    Mindenkinek van kedvenc mapja, ha elkészíti a hozzávaló táblákat, és közzéteszi, a közösség széles vigyorral használja. Szerintem...
  • Kenike
    Igen, letölthető, csak azért nem reklámozom nagyon, mert nem sok pályához működnek. Sőt csak az alap Spandauhoz vannak benne táblák.Innen lehet letölteni, akinek így is jó. :D
  • Dan122
    Télleg ezt a táblás ikarus 260-ast valahonnan esetleg le lehet tölteni ?
    Mert nekem valami baromira tetszik :D
  • matesz19
    Ja értem, akkor bocsi. :D de a tanácsot érdemes megfogadni, de ahogy gondljátok. ;) :P
  • Dan122
    Mind1 most már megoldottam hogy miért zugriffel
    Telepítettem a mártonváros V2.1-et és már egyből nem zugriffelt :D
    Ja és gcs7e7 Nagyon jó a pálya :D
  • LMG123
    Persze.
  • gcs7e7
    igen :)

@matesz19
    nem az én pályám :)
  • gera995
    Köszi! :)
  • [HUN]FaTaL
    Kettő jött egyszerre, és a másodikat akartam indítani másodszorra.

De közben lejött. :)

#32794: Igen, már látom, köszi :)
  • Zoliikp
    Abban van a hof-fájl, azért olyan kicsi a mérete...
  • Dan122
    Jó lett nagyon ! :D
  • Dan122
    *régebbi
    Bocs a dupla postért !
  • gera995
    Foltos Hajdú Volán! :D