63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Sajnos nem, nekem is 22 órát írt ki az egyikre és úgy voltam vele hogy ennyit nem várok egy pályára, ami nem is 64 kb/s-el jön, ha nem csak 8 kb/s-el... 
Így annyiban hagytam...
Ha valaki letöltötte esetleg akkor kérem tegye már fel valami gyorsabb szerverre!! Köszönöm.
-
halaszfi #35885 Na, a mai termés egy kerítés, ami nincs textelve. Egyenlőre így készülnek az objektek, majd textelek, ha lesz kedvem. Egyébként egy pályán jó az, hogy ugyanazon objekt többször szerepel? Illetve ha különböző színű. Mindkettőt úgy értem, hogy egymástól távolabb, kivéve a kertesházakat, ott azért jobban hasonlítanak a valóságban egymásra. -
halaszfi #35884 Na, és hol játszódik, ha szabad kérdeznem? Valahogy most egyre több valós pálya kezd épülni, lásd Benyától a Salgotarján, ami szépen mutat. Én már próbáltam, úgy volt, hogy segítek a Tétényi pályában ,de a készítő nem jelzett vissza. Majd a Kispest 2.0-ra lehet dobok objekteket. -
Kenike #35883 Én is úgy kezdtem, csak mivel az enyém valós ezért kénytelen voltam kicserélni mindet.. -
halaszfi #35882 Én a pálya legelején alap utakat használok, mert még nem látom értelmét, hogy magam csinájak. Késöbb egy kereszteződés után fog váltani sajátra, ahol már nincs olyan, amilyen kell. -
Kenike #35881 Én személy szerint úgy csináltam/csinálom (ha épp van kedvem), hogy már a kereszteződéseket előre lemodellezem, valamint, ha egy rész készen van út ügyileg, akkor elkezdem az épületeket is modellezni, nem használok helyette más pályából... -
halaszfi #35880 Köszönöm. Neked is kuhnzsolt. Mondjuk egy távolsági pályán elöször szerintem (is) az utat kell lerakni, hisz ott leginkább fa van, a falukat meg azért lehet méretezni. Kivéve a Börzsöny, ahol ugye a részletek miatt ez nem játszik.
Illetve egy másik kérdés: Érdemes e előbb Template stílusban építeni, tehát megnézni, hogy mennyire bírja a gép, és csak utána modellezni a több száz objektet? Tehát úgy, hogy elösször szinte minden épület ugyanaz, és késöbb lecserélni őket. Mert ugye én modellezek a pályámra, nem szeretnék rajta egyetlen egy német boltot/feliratot látni. Persze a legalapabb dolgokat megtartom, akárcsak a Börzsönynél (Lámpák, fák, stb.) Majd szeretnék néhány dinamikus objektumot csinálni, mint például a végállomással szemben lesz egy digitális, működő óra, stb. Az egyedüli gond az, hogy egyedül vagyok, hétköznap 1, hétvégén 2 óra géppel.
Egyébként, aki pályát épít, mint madigergo, annak nem kell elrettennie az Editortól, és a modellezőprogramoktól. Előszőr rém unalmas, de a végén buli lesz.
Bocsánat a terjedelmes hozzászólásért. -
Szerintem utcánként, mert ha valami nem stimmel akkor lehet átrendezni egészet. -
kuhnzsolt #35878 Egyén és pályatípus függő! -
halaszfi #35877 A gyakorlottabb pályaépítőktől kérdezem, hogy elösször fektessem le mindenhol az utakat, vagy utcánként haladjak? -
Gyöngyös, Mátra Volán buszállomás.
Az újságos túloldalán isteni kürtös kalácsot lehetett kapni valamikor, emlékeim szerint.
Jól fest, elismerésem. -
halaszfi #35875 Gyöngyös. -
generalGGabe #35874 hát én nem vágom, hogy melyik pu ez, de nagyon jól néz ki -
halaszfi #35873 Ha esetleg más típus kell, szólj, és kiszedem neked Vbusból. -
Sziasztok!
Nemrég nekifogtam befejezni a félbehagyott Buszpályaudvart.
Lassan elkészül a két fő épület, még pár apróság, finomítás van hátra.
Remélem, felismerhető.
-
Ha sikerült letöltened, fel tudnád tenni 1 jobb tárhelyre? 22 óra van még hátra a letöltésből. -.- -
Kapos volán #35870 Szia van :)
Ez jó lesz?
http://omsihu.wordpress.com/2013/03/10/ikarus-eag-e94-statikus-modell/ -
Sziasztok!
Van már hazai busz, ami objektum ként pakolható le? -
Az érintettek figyelmét utoljára hívom fel arra, hogy a topic nem önsegélyezési egylet. A problémáitokra először magatok keressetek megoldást! Ha ez önállóan nem megy, akkor rá kell keresni a neten. Ha ez sem vezet eredményhez, akkor kellene csak itt jelezni a problémát... De itt sem olya ra gondolok, hogy adott város melyik országban van...
Tudom, hogy, könnyebb ide beírni, mint önállóan utána járni. De az ilyen elkényezzetett hülye gyerekeknek melegen ajánlom szedjék össze magukat, mert pár év múlva már nem lesz anyuci és apuci, hogy megoldják a problémáitokat és a való életben sok pofont fogtok kapni és nem lesz senki aki megoldja a kérdéses problémát. ÖNÁLLÓSÁG, ÖNÁLLÓSÁG, ÖNÁLLÓSÁG! -
gylacus #35867 Nem hiszem, hogyha a topicot elolvasta, nem jött rá:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!3 route :
1) Sovetskaya - Voenkomat
2) Sovetskaya - Avtovokzal
3) Sovetskaya - Gnezdilovo (suburban)
Tipikus orosz nevek, Avtovokzal ha jól tévedek, az Omninskban is van. (bocsi ha a spoiler nem sikerült :)) -
Igazad van, tökéletesen egyet értek veled...
Amúgy ne foglalkozz az ilyenekkel, ha nem képes megnézni azaz ő egyéni szociális problémája... 

Jazzdobos #35865 Köszi és a táblást elmagyaráznád bővebben légyszíves. előre is köszi -
Zoliikp #35864 Azt már elértem, hogy előre álljanak, de sajnos még nem jól működik:
ha az első zárva, és a 3. ajtó nyitva, akkor simán felszállnak a zárt ajtón...
Ezt inkább hétvégén folytatom... -
Jazzdobos #35863 Köszi szépen! -
Esetleg ha megnézed a linket, oda van írva, hogy Suzdal, ha pedig ezt beírod a google-be, akkor meglátod, hogy orosz város...
Picikét unalmas már az újoncok azon aktivitása, amire már Erlau felhívta a figyelmet...ez egy fórum, ami nem arra van, hogy helyettetek más dolgozzon, mert ti lusták vagytok, hanem ha olyan probléma adódik, amit nem tudtok megoldani!
Bocsi az OFF-ért. de rendkívül unalmas már az újoncok állandó spammelése... -
Ez melyik város/ország pályáját '' foglalja magába '' ?? -
Zoliikp #35860 Akkor hirtelen a le-felszállásról:
A passengercabin.cfg;
Mindjárt nézem az ajtót...
-
Kijött egy Real Map, csak az a gáz vele hogy feltették egy kib***t lassú szerverre és csak 64kb/s-el jön... >> Letöltés << -
eddin #35858 Az nem tudjátok mitől van, hogy a játékban az utas jegyet akar venni, odaadom neki a jegyet T-vel, erre írja hogy másik jegyre van szüksége? Ha a jegyek közül rákattintok arra amit kért, akkor is kiírja hogy másik jegyre van szüksége. Eddig ilyent még soha nem csinált a játék. Nem tudom hogy mi baja lett hirtelen -
És Nem tudná valaki megkérni ccv-t hogy csinálja meg, ha már ez az ő busza?? :D Mert én itt nem sokszor látom de a társalgón látom hogy aktív de oda csak egy ilyenért nem regisztrálnék be... :D -
Ez az első ajtós felszállás tábla kirakás engem is érdekelne, csak hát mit és hol kell keresgélnem a model cfg-ben? :) -
Zoliikp #35855 A tábla kirakása az "egyszerűbb" feladat.
Kell hozzá tábla-objektum, megfelelő textúrával, és meghívni a modell cfg-jében.
A le-felszállás már más tészta.
Bevallom, készítettem egy ilyen mod-ot a 263-ashoz, de itt előbb végig kellene nézni az ajtóvezérléseket.
Már próbáltam CCV-520 buszát módosítani, de nem működött.
Sajnos elég fáradt vagyok, hogy végig gondoljam a dolgokat, de hétvégén "rágódni fogok rajta". -
eddin #35854 Igaz. Eléggé zavaró hogy a buszon mindenáron a hátsó ajtón akarnak felszállni. -
Jazzdobos #35853 Szia!
Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy Ikarus 260 BKV MOD 2.0-nál hogy tudom megcsinálni hogy elől szálljanak fel és hogy tudom a "csak az első ajtón felszállás" táblát ki rakni? -
Ha ITT nem találsz, akkor valószínűleg sehol. -
Bocsánat, akkor tényleg félreértettem, van ilyen. Azt hittem hogy követelőzöl... 
-
sirenato #35850 Hello! A Mercedes-Benz O405-höz honnan lehet motorhangot letölteni? -
Zoliikp #35849 Amennyiben működik a "hangoskodás", egy apró dolgot kell még megcsinálni:
az ibis készülék karaktereinek kicsinyítése, mert egyébként "kilóg" a kijelzőről... -
Zoliikp #35848 Most utoljára leírom, és mivel nem lehet egyetemlegessé tenni, minden busznál el kell végezni.
4 darab fájl kell:
IBIS-2.osc (lehetőleg az eredeti SD202-ből)
Ibisvarlist.txt (szintén eredeti)
a modell sound.cfg-je
a modell bus-fájlja.
Az IBIS-fájlokat be kell másolni a Script mappába.
A sound fájlt megnyitva bemásolni a következőket:
###################################################################
Ansagen
###################################################################
[sound]
1
[3d]
0
0
2
5
[trigger]
ev_IBIS_Ansagen
(Célszerű a Matrixanzeigen elé rakni.) Fájl mentése.
A bus-fájlt megnyitva, javítani az IBIS.osc-t, IBIS-2.osc-re.
Mentés.
Remélem sikerül a beillesztés...
-
halaszfi #35847 Alapból van. Legalábbis a Fok-Gyem-esben. Mondjuk At áblásban is szól a belső utastájékoztató recsegése, és meg a régi jegykezelő van benne, de az új hangja hallatszik.