63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• gylacus
    Néha "lefagy" az IBIS, ugye?
    A busz áramtalanításával/újra bekapcsolásával működésre tudod bírni. (E billentyű)
  • sirenato
    Megtettem és semmi sem változott. Esetleg van más megoldás?
  • Erlau Trans #36124
    Nem az 576-on múlik elsősorban, hanem az Aerosofton.
  • halaszfi
    Webshopban már megjelenés elött is meg lehetett rendelni.
  • bpo451
    Az a baj, hogy az OMSI 1-et is 2 év után adta ki itthon az 576.
    Remélem a 2-vel nem húzzák el az időt.
  • halaszfi
    Ez is érdekes. Tulajdonképpen mindenkinek, aki érdekelt a témakörben, megvan az OMSI. Nincs kinek teljes áron eladni. :D

Remélem kapható lesz Magyarországon, legalább egy webshopban.
  • gabcsibkv
    Sziasztok !
    Valaki el tudná nekem küldeni SD202 D92 belső utastér textura eredeti/alap bmp-jét?
    Köszönöm.
  • Erlau Trans #36119
    Nem azért adják ki az OMSI 2-vel. A jelenlegi program nem tudja kezelni a pótkocsit, csuklóst így át kell egy picit variálni a játékot. Ezt megtehették volna egy kiegészítő keretén belül is, DLC-ként. De nem, önálló szimulátort adnak ki (ami visszafele kompatibilis lesz a jelenlegi OMSI-val) és az OMSI korábbi vásárlói részére kedvezményt biztosítanak a vásárlás összegéből. Értsd helyesen: a kiegészítő x forint lenne, és hozna x profitot, az OMSI2 pedig x+y áron lesz és a profit is x+y lesz...
  • matesz19
    Arra én is és szerintem mindenki kíváncsi lesz rá. :D És akkor elég jónak kell lennie ha már csak az OMSI2-vel hajlandóak kiadni a busz... :D
  • Erlau Trans #36117
    Kíváncsian várom, hogy a tolócsuklós fizikáját, kanyarodását mennyire sikerül nekik átültetni a valóságból.
  • MEXXD
    Régen hangzott el valami újdonság az oldalon, de az idő telik, és az OMSI 2-ről is folyamatosan osztanak meg velünk a fejlesztők képeket és információkat. Eltelt egy bő hónap a legutóbbi összefoglaló óta, lássuk mi minden újat tudunk nektek mutatni....

(A cikk elolvasásához kattints a képre és ne felejtsd el értékelni sem.)

Ez mellett újabb pálya került fel a Projektek menüpontba, érdemes nem kihagyni.
  • LMG123
    A Cirmos fog majd vezérelni, posta Bhv van tervben, igen.
  • gumikacsa
    Szia!

Exportálni akarok a játéka, és nem bánnám, ha ki lehetne kerülni a blender/o3dkonverter kombót. :)
  • kem001
    Nálam néha gondol egyet, és befagy az IBIS.. Imádom ezeket a rejtett hibáit a busznak.
  • LMG123
    MD-ben nem vagyok érdekelt. :)

Zmodeler3: csak a lényeget másolom:

"ZModeler will not import .o3d file if it was created by any other converter than ZModeler"

Szóval csak azt tudja importálni, amit alapból ZModelerrel raktál o3d-be, mást nem.
  • szikszaicsabi
    Papagájt meg Posta-Bhv-kat nem fogsz csinálni? Amúgy tényleg gyönyörűek(bár ezt már megszoktuk, sőt, elvárjuk tőled :D).
  • gumikacsa
    Sziasztok!

A Zmodeler 3 ahogy olvastam, kezeli az o3d fájlokat.
    Valaki dolgozik ezzel a programmal?
  • martin12000
    most szereztem be és nagyon tetszik, de nem tudom beállítani a buszban honnan hová menjek de a számát igen
  • halaszfi
    Nekem más miatt is szükséges. Régi vágyam hogy beteszem az ICS-t Railworksbe, de amit kaptam Cpt.Dave-től, abban alig volt valami, és még az is elveszett. Egyébként ötletbörze: Mdmot, Btx, Ao, Bo piros skinben?
  • LMG123
    Köszi! Nincs azóta sem, csak amit írtam, hogy Zolika arra tippelt, hogy 32 bites és 64 bites eltérés...
    IC kocsik lesznek mögöttük, ne aggódj!
  • Zoliikp
    Nem volt lelkierőm ezzel a pályával foglalkozni, így ebben nem tudok segíteni...
  • BPI1184
    Kicsit félreértettük egymást.:) A festések, meg a számok már rég ki vannak dolgozva, engem az érdekel, hogy az ailist fáljban hova helyezzem el őket.:)
  • halaszfi
    Akkor vált, ha elhagyod a megállót, de amikor az Ibis biztosra vette. Ez x méter, a Bus Stop cube-hoz van kötve.

Egyébként lehetséges az, hogy egy objekt működésbe hozzon a járművön egy funkciót?
  • halaszfi
    A shape converteres problémámra nincs tipped? Hogy legyen mögöttük IC kocsi. :D Am gyönyörűek.
  • Zoliikp
    Egyszerűbbnek tűnik, ha az ailist-ben átírod a meglévő festésekre azokat, amik nincsenek meg.
    Vagy egyszerűen törlöd a nem létezőket a listából.

Elég nagy meló, ezért inkább próbáld meg "levadászni" a festéseket...
  • nx10521
    Abban az autóbuszban az IBIS automatikusan léptet. Az ajtófék kioldását követően 90(?)m megtétele után vált a következő megállóra. A szokott módon is léptethető, de az automatikát nem írja felül. Elvileg van egy gomb amivel kikapcsolható, a járműhöz mellékelt PDFben le van írva.
  • Omsifan1225
    Szerintem a Q betűvel mint minden buszban :)
    LMG-123: Nagyon jók lettek
  • LMG123
    Lehet majd fizetni a villanyszámlát... :D :D

• sirenato
    ok
  • szikszaicsabi
    Indítsd újra a gépet, az talán segít!:)
  • sirenato
    Hello! A Mercedes O405N2-nél hogyan lehet előre léptetni a ibis-t?
  • BPI1184
    Mind1, úgy tűnik nem nagyon akar megoldódni.:S Újraraktam, + patch, de még így sem jó. Viszont valaki tudna abban segíteni, hogy a Berlin-Spandau Modern pályán mit hova írjak, hogy a buszok festés szerint közlekedjenek? Már mindent próbáltam, de nem megy...:S
  • sirenato
    Hali! Ha ezt a szöveget dobja ki a Rheinhausen pályánál akkor mi a teendő?
    http://kepkezelo.com/images/dvufvd198yl3u4ac6yjb.jpg
    De még ez elött is hibákat adott ki, de azokat kibírtam javítani.

• BPI1184
    A MAN Lions City DD-t illesztettem be az ailist fájlba, festésekkel együtt és azután csinálta ezt.:S
  • halaszfi
    Bocsánat, hogy ide írom, de tört OMSI-nál ez nem működik. De van az is, hogy az ember szimplán nem akarja feltenni, én is egyszer tettem fel, de nem segített, hanem rontott.
  • gabcsibkv
    1.01 patchot rakd fel
  • gabcsibkv
    Hello !
    Az OMSI nak lelkivilága van, alap 1.00 +1.01.es patch utána figyelmesen kell felrakni a dolgokat (busz, pálya modok) mert különben kidob a játék :)
    Egyenként, szépen. Javaslom a játék újra felrakását 1.00 + 1.01 patch ha úgy működik akkor utána már simán megy, türelmesen felrakni a pályákat és az addonokat, 1 hiba és vége.
    Berlini 136/236/N34 ből mintha megjelent volna mostanában egy modosítás.
    Mit tettél fel előtte csak a pályát vagy valami modot, járművet?
  • BPI1184
    Kitöröltem, de még mindig fenn áll ez a hiba.:S Amúgy a berlini 136-236-N34-es pályán csinálja ezt.
  • balu807
    Valaki tudna nekem abban segíteni, hogy leöltöttem a Karlovy Vary 3.0-t és hiányol hozzá egy csomó sceneryobjectet, mit próbáltam is keresni, de sehol nem találom őket. Ha valaki tudna nekem segíteni nagyon megköszönném
  • crodgok3
    A féket sikerült megoldani, köszönöm a segítséget.
    Viszont lenne még egy kérdésem.
    Ezeket a scenery-ket honnan lehet letölteni:

Sceneryobjects\Jan Kiesewalter\Richtungstafel.sco
    Sceneryobjects\Jan Kiesewalter\Soundcube Birds.sco
    Sceneryobjects\Verkehrszeichen\VZ_314-1_Parkzone_OhneMast.sco
    Sceneryobjects\Verkehrszeichen\VZ_Mast_Fussgaengerueberweg.sco

És mitől lehet, hogy a pálya néhány pontján a csíkos textúra jelenik meg a földön?