OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gera995

Alaplap:Gigabyte B75M-D3V Processzor:Intel Corei i3 2120 3,3GHZ Videókártya:Nvidia GTS 450 1GB DDR5 Ram:Kingmax 4GB DDR3 1333MHZ

[HUN]FaTaL
Makrók gombot megnyomod és le van írva, img tagek közé kell szúrni a kép linkjét.

http://goo.gl/gd6Zi5

gera995
Egyébként hogy kell úgy képet beszúrni hogy egybõl a kép látszódjon, és ne ilyen linkrõl lehessen megnyitni ?😄

Alaplap:Gigabyte B75M-D3V Processzor:Intel Corei i3 2120 3,3GHZ Videókártya:Nvidia GTS 450 1GB DDR5 Ram:Kingmax 4GB DDR3 1333MHZ

[HUN]FaTaL
Az új mercihez nincs kedve valakinek MKV festést csinálni? 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

gera995

Kép
(sry for x2)

PC: i5-3570, 4GB, HD6850 1, G27, CM Blizzard T2 Laptop ASUS ZenBook 15" i7-3612HQ 6GB

Én is megcsináltam egyet a Bad Kinzaura, az eredeti pályatérképet módosítottam, így minden járatnak ugyanaz a térképe 😄

Igény szerint a .tga-t is felteszem
<#integet2>

PC: i5-3570, 4GB, HD6850 1, G27, CM Blizzard T2 Laptop ASUS ZenBook 15" i7-3612HQ 6GB

Erlau Trans
Ugyanolyan mint W7-tel, vagy XP-vel. Az Nvidia hiba ami 7-nél jelentkezik (pillanatra elmegy a grafika, majd visszaáll és észhez tér az OMSI) itt is megvan (bár nálam már kétszer elõferdült, hogy a kép ugyan visszajött de 5-6 fps értékre állt be, s nem tudtam vele mit kezdeni, újra kellett indítani az Omsit). Illetve az Xpadder nem mûködik nekem az OMSI-val.

Ezeket leszámítva rendben van.

Az Xpadder miatt gondolkodom, hogy visszarakom a 7et, de nincs idõm a telepítéssel, konfigurálással vacakolni vagy fél napot.
Kicsit akad a nagyobb pályákon, de stabil (nekem)
GMI
Nekem XP-m van, szóval nincsenek ilyen gondjaim. És milyen Win8-al az omsi?

omsigbm.ewk.hu

Erlau Trans
Win8 vs. OMSI vs. Xpadder...

Több verzióval próbáltam. A nem fizetõs verziók is elindulnak, ha Win7-es kompabilitási móddal inditom el. Mûködik is, minden játékkal, mindegyik vezérlõ. Csak az Omsival nem... atty707 beállítást küldött el nekem, ezeket átnéztem, alkalmaztam, de ezzel sem jó.... Tegnap az egész délutánt elcsesztem erre...
GMI
Köszi szépen!!! Sikerült.
(bocs a 2-ért)

omsigbm.ewk.hu

GMI
És azt hogy kell?

omsigbm.ewk.hu

Tegnap, hogy halottam a belsõ kijelzõjérõl a mercinek, egybõl szerkeztettem worddel egy mártonvárosost 😊 Kép1 és Kép2
Kalibráld be a úgy a pedálokat a windowsban, hogy az alsó állása legyen az az állapot, amikor egyik pedált se nyomod, a felsõ állása legyen az, amikor a kuplungpedált teljesen benyomod, a középállás pedig az, amikor a kuplungpedált kb. félig lenyomod. Ezután már jól kell mûködnie az OMSI-ban is.

Szia !

Nekem is hasonló gondom volt. (sajsos ezért nem használok váltót 😞 )

Nekem úgy volt, hogy az egyik pedál, ha fel volt engedve akkor teljesen be volt nyomva a kuplung. (ezt leragasztottam xD ) a másik pedált sikerült jól megcsinálni, de egy idõ után a kuplung folyamatosan nyova maradt :s
GMI
Beüzemeltem a DFGT-met. Váltásra egy joystick-ot használok. Szerettem volna omsiba úgy megcsinálni hogy a régi kormányom pedálját használjam kuplungnak. De csak úgy tudtam beállítani hogy ha egyik pedált lenyomom akkor kuplung teljesen be van nyomva ha a másikat lenyomom akkor teljesen fel engedi és ha elengedem akkor félig be van nyomva. Nem lehetne csak egy pedálról irányítani a kuplungot?

omsigbm.ewk.hu

olimano2222
ne warezolj hanem vedd meg! vagy ha valami oknál fogva ez nem megy meny át a warez off topickba!

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

Valaki tudja hollet letölteni az omsi bust ami müködik is
bullseye9
Tárgytalan, megoldottam, rájöttem, hogy a door_constfile is módosításra szorul.

bullseye9
Nálam kicsit jobban fut, mint a kamaz-féle variáns.

Ezt a door.osc scriptelést kicsit bõvebben lehetne? Mert bevallom, próbálkoztam a másik busz door fájljával összehasonlítani és szerkesztgetni, de mindig zugriff hiba lett a vége.
Ha van valami leírás róla, azt is szívesen veszem, természetesen nem várom el, hogy más megcsinálja helyettem, csak egyelõre zsákutcába futottam.

Kösz.

AMD Phenom II X4 955 3,20 GHz, 8GB DDR3, ATI Radeon 7770 1GB OC Windows 8.1 Professional 64bit Genius Speed Wheel 5 pro kormány

A Rheinhausen pályát hol tudom letölteni?
Lenne egy pár kérésem (remélem teljesíthetõ), amiben segítséget szeretnék kérni
- A MAN SD77-re pár kiegészítõ kreálása (hegyi utakhoz illõ gallytörõrács a busz elején, pár plusz lámpa a szélvédõ és a második emelet ablaka között, mint a kamionokon, illetve egy plusz ablaktörlõ a 2. emeleti szélvédõre, ami együtt mûködik az alap ablaktörlõvel)
- A GAZ 3110 méretre szabása ( ne úgy forduljon, mint egy busz, hanem mint egy autó, és lehessen vele centizgetni )
- Illetve, hogy az alap Mancikon is legyen állóhely, konkrétan az SD77-en

A MAN-os módosítással csak annyi a baj, hogy korábban már föl lett téve egy dísztárcsa, és egy Modern ajtó pack, amit szeretnék ha megmaradna 😊
Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném <#smile>

BKV style 😊
Amúgy a belsõ rollband kijelzõ megoldodott mivel kicseréltem a hof fájlt a "fahrplanupdate-s"-ra és így már normálisan kiirja 😊

Mindenesetre jó lenne valami rendszert készíteni a hof fájlokban pl hogy a vehlices mappába rakni õket pl a HOF nevû mappába és akkor nem kellene minden autóbusznak külön kismillioszor a hof fájlt bemásolni ha van új busz. Csak azt nem tudom hol kell a helyet megváltoztatni, úgy mint az ansagen, linienlisten mappát a Vehlices mappába helyeztük.

AMD Phenom II X4 955 3,20 GHz, 8GB DDR3, ATI Radeon 7770 1GB OC Windows 8.1 Professional 64bit Genius Speed Wheel 5 pro kormány

gcs7e7
köszi! remélem jó lesz! 😊

longhaul
Ilyet még nem láttam. Pedig mindent a helyére másoltam, -akkor...-

OMSI FOREVER!!!

Innenrollband mappában a .tga fájlnak a nevét így kell megadnod A Térkép HOF fájlának a neve_A szükséges Route hányadik hányadik a HOF fájlban(a vége felé van).tga
Pl.:A Projekt_Szczecin_5.tga az a 68-as járat Plac Rodla felé.
Én Paint.NET-et használtam de tök mindegy milyen programmal csinálod csak tudjon .tga-ban menteni.

Véleményem szerint a hof-fájlban szereplõ megállók alapján, az adott méretû textúrára teszi egy képszerkesztõvel....
gcs7e7
és mivel készíted?
(bocsi 2)

gcs7e7
a hof fájlban kell?

longhaul
Hogyan lehet a "car" objectet meghosszabbítani az Omsi szerkesztõben? A Crystal Lake Express pályánál akarom ezt megcsinálni.

OMSI FOREVER!!!

Erlau, köszi a tippet az Xpadderhez! NEm is tudtam errõl a progiról! Alapból a Logitech dfgt-n levõ D padot nem látja az omsi, de az általad írt progival már igen! Kösz! <#taps>

Asus P8Z77-V LK, Intel Core i7-3770K, Corsair H105, Corsair Vengeance DDR3 8GB 1866Mhz, Asus R9 280X-DC2T-3GB, Seasonic G Series 650W, Samsung 830 128GB, WD Caviar Green 1,5 TB, Dell U2414h, DFGT

gera995
Köszönöm! 😊

Nem gondoltam ilyen egyszerû lesz beilleszteni saját táblát, de végül sikerült.
Köszi szépen.

aerolive
Pl. Dél-Pest, nem mûködik a járat (01/02) választó, ill. az egyik keresztezõdés elég furán néz ki most, de arra gondoltam, hogy majd újrarakom és azt a részét megoldja. Szczecin-en se mûködik a választó, de ott minden rendben a környezettel.

Meg oldható a dolog sctriptelni kell a door.osc be ez mibe tér el a másiktól nem csak festések vannak benne valami új dolog is ?
Üdv! Nem tudjátok, hogy az új mercinél miért nem írja ki a kijelzõ azt hogy 73E ha beütöm ibis-be azt, hogy: 07310?
Ez azért van, mert egy vagy több keresztezõdés objektum és/vagy út, amit az AI is használ, hiányzik. Ez a hiba melyik pályánál van?

Sziasztok!

A következõ lenne a problémám, most telepítettem fel újra az OMSI-t win7-re és amikor játszok késõn töltõdnek be az emberek meg az útjelzõtáblák és a buszmegállók, illetve, ha dugó van akkor csak az elõttem lévõ 3 autót tölti be utána csak a lámpák fényeit tölti be.
Erre szeretnék megoldást találni.

Válaszotokat és Segítségeteket elõre is köszönöm
bullseye9
Szép estét.

Ennél a MAN NL202 BVG verziónál valahogy meg tudom oldani, hogy én nyissam a hátsó ajtókat is? Jelen esetben az elsõ ajtó két szárnyát tudom vezérelni...
A Kamaz-féle 1.st DTF verziónál viszont mindkettõt...

atila4
Köszi 😄

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

aerolive
http://omsihu.wordpress.com - Man Lion's City

atila4
Ezt a buszt honnan tudom letölteni?

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

aerolive
Újratelepítettem a gépet, feltettem utána az OMSI-t, a mappája nem lett törölve, tehát úgy volt ott, ahogy a régi Windows-on, ugyanoda telepítettem. Egyrészt kiírja azt az AI járatos problémát, hogy X úton nem fog járni, ez engem nem zavar, tovább is lehet menni. Viszont, járatot tudok választani, de számot már nem, erre mi lehet a megoldás? :/

Mi lehet a gond a Rheinhausen pályával, mert ha felrakom a fahrplan-frissítést, nem tölti be a játékot...
Uraim !
a,
MB O405N2 by Julian verziónál a belsõ rollband nekem rheinhausen pálya esetében nem megfeleõen mûködik 101/01-nél 40-es vonal megállóit látom.
b, .hof-okat összesíteni lehet egy mappában úgy mint az ansageneket?

mappa neve/Rheinhause (így ott a hof fájlban)?

Erlau Trans
OMSI-ban? Persze. A jvezérlõ gombja a kormány, a pedál rész mûködik. Csak az xpadder segítségével akarom használni a dpad részét, az xpadder fel is ismeri, omsin kívül mûködik is.
Bocsi a dupláért, nem tudja valaki, hogy a G27 váltójánál miért nem érzékeli, ha üresbe teszem?