63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Gonosz Ördög
    Sziasztok!
    Egy kérdésem lenne a Székesfehérvári pályával kapcsolatban,hogy a 8099 járatot mért nem lehet megtalálni a végállomás kiválasztásnál?.

Plusz kipróbáltam azt is hogy a hof fájlt felülírtam,a SZFV csomagban a vehicles mappában található MB_O530_Facelift hof fájlal,de ott meg csak hétköznapi járat van de hétvége nincs. Mielött felülírtam volna az elsőt,abban a hof fájlban meg benne volt a hétvége is.
    Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2016.08.31. 11:13:43
  • Harixis
    Ha valaki netán kedvet kapna a moduló buszcsalád építéséhez akkor talán ez a jellegrajz hasznára lehet.
  • SRoland01
    Na Az jó kérdés... nem tudom abban nem vagyok jártas.
  • milán2002
    Még egy kérdés: hogyan kell a táblás 260-ast telepíteni?
  • SRoland01
    Szia :) A texture mappában a megfelelő "FENSTER.TGA" fájlt kell festeni. (Paint.NET programban pl.) a kockák ott azért vannak ,hogy átláss az üvegen.
  • milán2002
    Sziasztok! Hogyan lehet üveget sötétíteni?
  • Edmond14
    Sziasztok, csengőt / indításjelzőt hogy lehet buszhoz adni?
  • MAN014
    Scenery Objecteket másold bele még egyszer a helyére és írd felül azokat is, amik már megvannak. + Splines -ből is hiányozhatnak fájlok.
  • Gonosz Ördög
    Sziasztok!
    Egy kis infóra lenne szükségem,mi lehet a probléma ebben az esetben, mi a képen is látható,mert minden hozzátartozó dogot bemásoltam a helyére,mégis ilyen fehér terület fogad a Székesfehérvári indulóhelynél. A székesfehérvári pályán.

Omsi 2 hiba
  • Banderasbkv
    2.2.032
  • Babszemzozo
    Sziasztok !
    Egy kisebb kihagyás után újra itt vagyok az OMSI varázslatos világában :)
    Szeretném megkérdezni hogy melyik az elérhető legfrissebb pach OMSI 2 höz ? a Válaszokat előre is köszönöm ! :)
  • Skinner_11
    Alakulgat
  • Ivonole
    Remélem jó lesz!
  • Maceehun13
    Sziasztok,régen letöltöttem egy ikarus 280 ast a játékhoz ami egy bolygóajtós bkv festéses busz volt. Azt hiszem,hogy a neve 280.49 volt és ezt keresem már mióta,tudnátok segíteni egy linkel ,ha nektek megvan ez a példány vagy egy ugyan ilyen ik 280 bolygóajtósan?Válaszokat előre is köszi
  • joccy
    Tierhold!Köszönöm a válaszodat,így fogom csinálni!
  • Tierhold
    A pályához tartozó megfelelő .hof fájlt is be kell másolni az adott busz mappájába. A busz kiválasztásakor elvileg automatikusan megjelenik a megfelelő .hof fájl (legalsó ablak a busz választáskor) de gyakori, hogy neked kell kikeresni a listából.
  • joccy
    Sziasztok!
    Új vagyok a játék területén, a segítségeteket kérem! Hogyan tudom beállítani, hogy az utasok felszálljanak? Kiválasztom a járatot, az rendben is van. De a kijelzőre van úgy, hogy a legördülő menüből nem tudom kiválasztani az úticélt és a viszonylatot, egyszerűen nincs benne. Egészen más nevek szerepelnek. Így a járat indulásakor egyszerűen nem szállnak fel az utasok. Segítségeteket előre is köszönöm!
  • [HUN]FaTaL
  • padarmartin
    Itt vannak.
  • [HUN]FaTaL
    Sziasztok!

Valaki tudna adni egy linket a futáros citaro fontokhoz? Sötétek a kijelzők (utasok felszállnak, HOF rendben van)

Köszi!
  • nemeza
    Jellemzően így van.
    --
    @gabesz: Ha valaki segít tanáccsal, az is segítség. (Nyújtja a kisujját, de te már a karját akarod? ..)
    Utoljára szerkesztette: nemeza, 2016.08.19. 21:17:01
  • LnD
    Nem lenézni akartalak. Csak kb. tovább tart leírni, elmagyarázni, mint megcsinálni. Másrészt nem is biztos, hogy a Setraban működő script működik egy másik buszban ctrl+c ctrl+v-vel, mert befolyásolhatja ezeket más is.
    De amúgy ha jól emlékszem külön van a fordulat és külön a sebességszabályzás, szóval nem lett volna olyan nehéz kitalálni (ráadásul magyarul).
  • Ikarusfan
    Volt hozzá egy patch, nem tudom hol érhető el. A passangercabin-ban kell több állóhelyet megadni.
  • gabesz012
    Ne haragudj, ez enyhén lenéző válasz volt (nem megtanítani kell scriptelni, csak le kellett volna írni, hogy mit kell átmásolni és módosítani)... A hivatlos fórumon elég jól el szokták ezeket magyarázni és eddig minden ilyen jellegű módosítást sikerült is megoldani ottani leírások alapján. De mindegy, megoldottam máshogy, tudom, hogy nem profi, csak gányolás, de mivel a gyorsulást, váltási pontokat nem befolyásolja, így simán elég volt 50-re átírni a C2-es végesebességet.
  • matec1996
    Hello srácok! Valaki a 412-höz talált már megoldást, hogy több utas férjen fel?? Vagy ezt, hogy tudom megoldani?? Vagy lesz még egy patch ami javítja majd a hibákat??
  • LnD
    Ha sajnos csak ennyire értesz hozzá, akkor én kevés vagyok ahhoz, hogy elmagyarázzam.
  • gabesz012
    De még mindig nem tudni, melyik az a parancs és melyik fájl(ok)ban található. Az engine_constfile-ban találtam egy erre vonatkozó részt (Fordulat és sebesség szabályzás), de abból mennyi kell?

Valamelyik városi buszt -legyen példa a C2-es- 50-nél szeretném letiltatni, akkor mit és hova kell átmásolni a Setra scriptjeiből?
  • LnD
    Az inkább csak egy leszabályzás, nem végsebesség. A motorvezérlő 2300nál tilt, 100nál meg pörögnek 1700-1800at a kiadott Setrák. Szóval van működő limiter script.
  • padarmartin
    Igen, az a végsebessége, mert ott szabályoz le a script.:)
  • Tirdi
    Az inkább a végsebessége. Szóval még mindig nincs működő limiter script.
  • LnD
    105nél szabályoz le.
  • MAN014
    Elküldtem privátba! :)
  • Tirdi
    Hogy micsoda? Hol? Én nem találok semmi ilyesmit, és a busz leírásában sincs.
  • biliard10
    sziasztok valaki ezeket fel tudná nekem tölteni?

SceneryobjectsVbusBlog.ruSP Left Section.sco
    SceneryobjectsVbusBlog.ruSP Middle Section.sco
    SceneryobjectsVbusBlog.ruSP Right Section.sco

köszi
  • Maceehun13
    :D
  • LnD
    Nem vagy nekik szimpatikus.
  • fcbarcelona1
    nekem valamiért nem szállnak fel az utasok a Hamburg pályán. Ez miért lehet?
  • LnD
    Nem tempomatként van benne, hanem sebességszabályzóként. Az a kis kar nincs használva.
  • gabesz012
    Köszi, de ebből így még nem tudtam kihámozni. :) A buszt megnéztem, a parancsokig még nem ástam bele magam, de ha jól láttam, ott tempomatként, egy karral lehet állítani. A másik meg, hogy a frissített változatra nem lehet felrakni a morphi féle mod-ot, nem látni a buszt... A régi meg már nincs meg.
  • LnD
    Setraban is találsz ilyet.