63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• feca3339
    Remek Működik :))) Hálás köszönet érte :)
  • nemeza
    Nem egészen értem miért kellett a vBusos text neveket átírogatni, de jó, hogy lehet használni azokat a texteket is :)
    Van Agriás, VB "papagáj" és Szabolcsos festés, csak át kell nevezni a fájlokat + meg kell csinálni festhetőre a buszt (cti fájllal)
  • gylacus
    Beállítások-> alulról a 4.: Alt wiew control (vagy hasonló) Ezt bekapcsolod és kamerát Alt+jobb gombbal tudsz mozgatni.

@bocskor: jó hogy ez javítva lett!
  • RoxorHUN
    Csak így tudom, mert nem ismerem még annyira az SG-t :D

http://busport-online.hu/gal_pv/jlw497.jpg
  • matesz19
    Nálam a képet nem tölti be... Betudod linkelni rendesen?? :) Köszi
  • RoxorHUN
    Valaki megtudná csinálni a csíkot a c56-ra?
    Elég volna a csík a többit megcsinálnám én is..
    Csak azt a vörös vonalat a végén azzal a valamivel nem sikerül összehozni!

• matesz19
    Köszi szépen a javítást. :)

Tudsz erre a két problémára segítséget adni?? Akár privátban is.
    1. [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1236630869&no=42945]#42945[/URL]
    2. Mit és hol írjak át hogy ne minden festés "vértes Volán" néven fusson a c56-ban és hogy hol tudnám megadni azt hogy pl. más "kép" néven is elfogadja a busz a festést úgy mint ha cti-be írnám?? Remélem érted mire is gondolok pontosan. :D
  • bocskor3
    Szép jó estét!
    Ikarus C56 Javítás Javítás :D
    kijavítja a rázkódást magas sebességnél.
  • norb82
    filléres dolog egy USB-s egér a laptophoz. Én megőrülök nélküle:D
  • feca3339
    Sajnos nem :S Ha mindkettőt nyomom akkor közelít, illetve távolodik (ugyan ez a funkció akkor is, ha a jobb gombot nyomom csak. Node nem akarom szét offolni a topikot :S
  • davidcs94
    A touchpadodon ha nyomod a bal kattintás és a jobb kattintás gombot egyszerre, akkor nem tudsz vele mozogni? Esetleg nem árt a touchpadhoz valami program ami kezeli(illesztőporgram), mert teljes értékű egérként is tud működni egy touchpad.
  • Carlo da Italia
    Ingyenes Tesco Járat
    LETÖLTÉS

• feca3339
    Rendben. Mindenesetre köszönöm :)
  • Omsifan1225
    Akkor itt gond lesz , de talán majd a busz készítői tudnak neked segíteni :)
  • feca3339
    Tudom, hogy hol kell, elolvastam, csak sajnos mivel nincs egerem (laptopról játszom) így nem férek hozzá semmilyen szögből a kapcsolóhoz :S
  • Omsifan1225
    Vagyis bocsánat , itt .zip fájl van :)
  • Omsifan1225
    A .pdf fájlba benne van , hogy hol kell bekapcsolni az elektronikát...(:
    Aminek meg biztos hogy benne kell lennie a .rar-ban...;)
  • feca3339
    A C56-os Ikarusról van szó bocsánat ez kimaradt... :)
  • feca3339
    Nos nekem olyan problémám lenne, hogy nem tudom beüzemelni a busz elektronikát, mert "E" betűvel nem működik, a nyilakkal meg nem tudok olyan szögbe fordulni, hogy elérhető legyen a műszerfalon :S
    Laptopról vagyok Touch Pad-dal ezért jelent problémát... :D
  • Routeres
    Rég nem jelentkeztünk Börzsönnyel, többnyire azért, mert kicsiny csapatunk tagjai a való életben próbálnak helytállni, és azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, hogy pislogni sincs időnk...
    Az elmúlt 3 hétben a pályán nem történt változás. Ez ma megváltozott, ugyanis megkaptam G.Gabe-től a hiányzó alfázott kerítéseket, így már csak a menetrend rendbetétele maradt, mint utolsó nagyobb falat.

Aki igazán fps barát pályát akar, de nem szeretné, hogy ez a kidolgozottság rovására menjen, az kezdjen el ismerkedni az alfázással. Elnézve a mostanság megjelent pályákat, kijelenthetem, hogy ez egy eléggé kiaknázatlan dolog még az OMSI-ban, pedig óriási lehetőségek vannak benne.

De mellébeszélés helyett hoztam konkrét számokat is.
    A Neoplannal megvan a legalább 30 fps Márianosztrán úgy, hogy egy magas pontról nézek rá a városra, tehát sok objektet be kell töltenie, emellett jár még az AI busz és a vonat is, illetve a tükör is látszik. Működő és nem működő tükör kb. 10 fps difit jelent nálam.

Ellenben a vidéki buszjáratok jellegzetes járművét, a 266-ost páros lábbal rúgtam le a pályáról, amikor észrevettem, hogy az NL202-vel jelentősen több fps-em van. Így aki akarja, az kiadás után majd beteszi magának a buszát, én ragaszkodom az NL202-höz.

Megjelenésről nincs infó.
  • matesz19
    Sehogy nem lehet kész modellt módosítani, ezt még a konvertálás előtt kell bele építeni a kaszniba...
  • bubu1976
    Sajna nem sikerül a képet feltölteni.!
    www.hbweb.hu/hbweb/fg/fg03182/html/kep326.htm
    Az elérési utat leírom.
  • bubu1976
    Sziasztok.Tudna valaki az Ikarus C56-os buszhoz, egy ilyen Hajdú Volános festést készíteni?.
  • LMG123
    Sehogy.
  • Carlo da Italia
    Na én is megpróbáltam csinálni egy csík festést hátra de nekem is olyan.
    Nem tudom miért van így csinálva,be van horpadva a kaszni vagy mi?.
    De viszont kb ha a lámpák felébe teszi az ember a csíkot,akkor egyenes.
    Több mint valüószinű,csak egy szinű festésűek készülnek majd aki készít még,mert az könnyebb és nem látható az,mintha ferde lenne.
    De amúgy ha nézi így az ember a hátulját a képen,olyan mintha szomorú lenne a busz hátulja.
  • szikszaicsabi
    (bocsi a dupláért) Király lesz!
  • szikszaicsabi
    Attól, hogy 9 percenként felteszed a kérdést, még nem fogsz hamarabb választ kapni. Légy türelemmel. A kérdésre válaszolva pedig: A model.cfg-ben és a sriptekben kell valamit írkálni, de én ehhez nem értek.
  • padarmartin
    Nemsokára kiadásra kerül a Vollmatrix módosítás.
  • Harry22
    hogy tudnám az ikarus 266 átalakítani dupla fényszóró
  • Harry22
    hogy tudnám az ikarus 266 átalakítani dupla fényszóró
  • regelek5
    Na, sikerült nagy nehezen megoldani a billentyűzetről vezérelhető ajtókat. Ha érdekel valakit, a Credo BC11-es ajtónyitó gombjainak neve...

2-es ajtó: <KY_bus_doorfront2>
    3-as ajtó: <KY_bus_doorfront4>

Azt mondjuk nem értem, miért más majdnem minden busznál ezeknek a neve, biztos, hogy a készítők idegesítsék a felhasználókat.
  • matesz19
    ˆ MZDESIGN: Igen, ezt már én is észre vettem hogy érdekesen nézett ki a Kunság volán logó hátul. :D

ˆ Fox44: Én eddig nem is néztem, bár nem is használom azt a fényszórót. :D Így fel se tűnt. :D

ˆ Carlo da Italia: Akkor lehet hogy bocskor3 majd tud valami tippet adni rá, ha feljön ide. :)
  • regelek5
    A Credo BC11-es busznak nem tudjátok az ajtó neveit?

Billentyűzetről szeretném vezérelni, de nem találom a nevét egyiknek sem. Már vagy 20-at megadtam az OMSI-nak, de egyik sem jó.
  • bpo451
    Most már biztos vagyok benne hogy ez a csubakka sofőr okozta az E/A Fehler hibát, mert újra raktam a Kispest pályát csuvi nélkül és nem dobál ki.
  • Fox44
    Hagytam a fenébe a pályát. Amikor az Ikarus C56 Comfort megjelent 7 órát nyüstöltem rajta a buszt, de már nem érdekel a pálya.

Észrevettétek, hogy nem világít a reflektor visszajelző az Ikarus C56 Comfort műszerfalon?!Kép
  • Carlo da Italia
    Valaki nem készített még a Ikarus C56-hoz működő mátrix-ot?,mert nekem egyátalán semmit nem jelenít meg.
  • Carlo da Italia
    © bpo451 :
    Nekem minden más pályán,kivéve a kispestet sose próbálva,jól működik a chuvak sofőr,sosem adott hibát egyik pályánál sem a sofőr mód.
    © matesz19 :
    A buszfestésnél,igen ilyen ha lehet mondani hézagos,a karosszéria. Ezt bocskor3 tudná megmondani miért ilyen amit a képeden bekarikáztál.És elöl a szélvédőnél nekem is kerül a fehér részre kívűl belül,a festésből,ezt a problémát megint csak bocskor3-tól lehetne megkérdezni.
    © Fox44 :
    Hát neked még a jobbik eset,hogy a járda fehér,mert nekem meg az ellenkezője volt mikor feltettem a pályát,tehát jáda tökéletesen megjelent,de viszont már az útszakasz fű volt és nem beton,pedig 2x is feltettem a pályát kiegészítőkel de ugyan az volt a hiba,pedig játszottam a pályával,de így ilyen hiba folytán,lemondtam a pálya játszásáról.
  • Fox44
    Jó...Reggelt!)

Leszedtem a Lemmental V 1.0-et, bemásoltam ami még kellett, de ilyen a pálya.:(

Leszedtem hozzá a buse hof-ot, de ilyen az Ikarus C56 Comfort kijelzője.
  • MZDESIGN
    Jó lesz! :)
    Én a hátulján vettem észre, vélhetően egy modell hibát, mert bárhogy csinálom, sehogy se lesz egyenes :S

• Ubi52 #42949
    Sziasztok!

Ha majd kijön az OMSI2 és én a letöltős verziót vásárolom meg, attól még a letöltött játékot/telepítőt nyugodtan kiírhatom DVD-re, mintha a dobozos játékot vettem volna meg, igaz?