63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• padarmartin
    :)

• bpo451
    Dettó nálam is :) De szerintem ha kijön az OMSI2, ki kell vennem 1 hét szabadságot :D
  • Banderasbkv
    Már mint a buszról.
  • Banderasbkv
    Erről tud valaki valamit?

Link: https://www.youtube.com/watch?v=lJxNVm43b7g
  • Jazzdobos
    Sziasztok!
    Valaki tudna ajánlani olyan pályát amin sok járat van beszélő és nem erős gépigényű?
    Előre is köszönöm
  • Banderasbkv
    Na mondjuk ezt én ne tudtam. Jó lesz csak adnák már kíííííííííííííí! :)
  • TNH
    Illetve a 184-es, a 282E, és a 284E.
  • Banderasbkv
    Hát az állítólag a 412-vel jön ki és a 182-es járat lesz benne. De ki tudja, hogy mikor jön ki az is. :DDDDD
  • Erlau Trans #43863
    Na nekem is ugyanez... június, július óta jó ha kéthetente megyek valamelyik elmentett szituációban egy fordulót, vagy egy felet és kifújt...
  • Istvankahaha
    Tiszteletem minden kedves Omsi rajongónak . Olyan kérdésem lenne , hogy nem e tudja valaki , hogy mikkor jön ki a Dél Pest pálya V3 ? És , hogy melyik járatokkal lehet majd menni ? További jó Omsizást kívánok mindenkinek .
  • Apocalipto
    Na, erre kíváncsi leszek hangok tekintetében.
  • Banderasbkv
    http://www.youtube.com/watch?v=8pcGeY1nP-g

Jó kis felvétel! :)
  • bpo451
    Köszi :)
  • TNH
    Nemeza ajtószelektáló modjában fent van:
    http://www.file-upload.net/download-8181997/Ikarus_415_04-ibis-fokgyem_v104_doormod-incl_sp1.zip.html
  • matec1996
    Hello sziasztok az IKARUS 412 és a Rába Premier hogy állnak? Mikorra várhatóak kb ??
  • Omsifan1225
    Nem tudom , de nálam ez a hiba csakis akkor jött elő , hogy nem találja a rendszer , mikor a Solaris12-t , és a Pilzdorf V5-öt felraktam... Addig minden rendben volt :))
    Mindenesetre problémám már megoldódott... :)))

• wollnerd #43855
    Ebben van a Schedule.bmp fájl . (Ez az én első modom az OMSI-hoz. :))
  • Omsifan1225
    Ezer hálám... :)
    Csak azt nem értem , hogy ugyenez a kinézető fájl megvan \'\' Schedule_old \'\' néven is...
    Mindegy , mindenesetre még egyszer köszönöm :)
  • bpo451
    Nem lett felrakva, én is kértem már.
  • Ikarusfan
    Lehet, hogy azóta már fel lett rakva (én mindenesetre nem találom), de fel lehetne tenni a 415-öshöz a FOK-GYEM font-ot, vagy az a 412-vel jön ki?
  • neilszab
    Köszönöm a választ, a kérdésem első sorban a gyári tartalomra vonatkozott.

Vagy vannak olyan Add-on ok is, amik ilyen tekintetben (tehát jármű fizika + vezetési élmény) többet nyújtanak a gyári buszoknál?

(a kinézet, meg az ilyen olyan funkciók nem érdekelnek, csak a busz viselkedése az úton)
  • krisztiandzs
    Schedule.bmp
  • Krisz995
    Na ahogy látom kialakult egy kis káosz az OMSI 2 körül. Valahogy bejött a képbe a Steam, ezzel kapcsolatba vannak most viták... Remélem nem fog nagyon elhúzódni a kiadás. :)
  • Omsifan1225
    Valaki fel tudná nekem tölteni egy tárhelyre léccives a következő fájlt ? : Schedule.bmp
    Csak mert mióta a Pilzdorf V5 és a Solaris 12 -t beraktam OMSI-hoz , egyszerűen nem akar betölteni egyik pálya se , mert a rendszer nem találja a fájlt a texture mappában , és nincs is benne...
    Előre is köszönöm !
  • regelek5
    Egyetértek azzal, hogy ez nem arcade játék, hanem szimulátor.

Csak sokszor fordul velem elő, hogy ha van egy új busz vagy pálya, berakom, kipróbálom, megyek pár kört és ennyi. Várom az újabbat, másik várost/buszt, valahogy nincs meg az az érzés, hogy nosza, hajtsuk még, mert lesz "valami jutalom".

Pedig szeretem a buszokat és az OMSI-t is, de egy idő után kicsit monoton mindig ugyanazzal és ugyanarra menni céltalanul. De ez csak az én véleményem.
  • gabesz012
    Akarom mondani Saffle Volvo. :)
  • gabesz012
    Nem vagyok oda az ilyen orosz, ukrán, stb. csodákért, de ez baromira tetszik, tuti ki fogom próbálni. És még a Cito is jön; jónak ígérkezik az elkövetkezendő pár hónap Omsi terén. :) De egy O530-as sem készült el még mindig, és mostanában nem is nagyon lehetett hallani sem róluk... Meg még az Aabenraa-t várom, arról sem nagyon volt mostanában hír.
  • gabesz012
    Igazándiból jobban örültem volna, ha megtalálom az engedélyező parancsát, felesleges azért a nézetet átbütykölni, de már egyébként is mindegy, mert letöröltem az említett buszt.
  • Erlau Trans #43843
    Na igen, ez volna az, de úgy látom erősen megrövidült a topic... legalábbis szerintem.
  • MineHeadHun
    Ahogy rágúgliztam, hogy Omsi 2 kívánságok, máris az első találat ugye Routeres hozzászólására mutat, amin rajta van a link :D
  • Erlau Trans #43841
    Passz, nem emlékszem hónapok óta rá sem néztem a hivatalos fórumra, de az én véleményem nem mérvadó, mert nem igazán szimpatizálok a készítőkkel azóta mióta átvertek. Az egyik ismerősömmel Ikarus 280-ast akartunk készíteni, kicsit érzékenyen érintett a levelük amiben kategorikusan kijelentették, hogy nem képesek megoldani sem az ajtónkénti leszállásjelzést, sem a csuklós scriptet... és ne írjunk nekik, mert ebben nem tudnak segíteni... erre 3 órára rá bejelentették, hogy megvan a megoldás és készül a csuklós... persze a barátom által addig készített scriptek is átkerültek hozzájuk a levélváltások alkalmával.... De ezt már többször leírtam itt.
  • MineHeadHun
    Melyik témában volt az, ahol ezeket írogatták Marcelék? Mert nem emlékszem rá... Egyszer megnéztem a témát, azóta nem pillantottam rá. (Ez kb. még nyáron vagy még tavasszal volt)
  • Erlau Trans #43839
    Akkor is lehetne még benne 1-2 ilyen extra... de többen javasolták a készítőknek amikor az ötletelés folyt, hogy mi legyen az OMSI2-ben, volt egy pár ötlet amit elég arrogáns stílusban lehurrogott a két srác, ezek mindegyikénél is ezt tették...
  • MineHeadHun
    LMG-123 hozzászólásába beleegyezek, mert tényleg ez nem a karrier játék (pl. Need For Speed Prostreet vagy akármelyik játéka a széríának), hanem szimulátor. Itt akár hogyan vannak a dolgok, tehát bármilyen buszt lelehet tölteni. A tuningolásról azok a scriptek szólnak. Ha valamit módosítani akarnál, akkor az x busz y scriptjét nyisd meg(pl. MAN SD200 busz antrieb_constfile.txt-je, abban a fájlban módosíthatod hogy mennyivel guruljon a busz, és milyen fordulaton legyen).
  • BPI1184
    Tegnap nyitották a topikot, és ha jól fordítottam az elején, akkor a várható megjelenése november közepe.:)
  • MineHeadHun
    Véleményem:
    - Szerintem jó lenne, ha bővebb infó lenne a forda végén(tehát amit mondtál), mert a VBusban van olyan, csak ott a szöveg olyan rohadt hosszú, hogy nem lehet követni. Bár azt már ezeréve a fenébe hagytam, amióta az OMSI van...
    - Hát a kihívásokról... Szerintem elrontaná a játék élményt, mert így eléggé nehéz lenne buszhoz jutni.
    Ezekről ennyit. De ha lennének ilyenek a játékban, az nem lenne gond, csak Marceléket dolgoztatnánk meg. Mert így is csak 2-en vannak, de pl. a Mojangnál (ők készítették a Minecraftot) vagy 20-an vannak.
  • LMG123
    Hogy ez nem career/arcade játék, hanem szimulátor... :)
  • regelek5
    Üdv!

Ha már szóba került az Euro Truck Simulator, azon gondolkoztam a napokban, hogy az OMSI-ba is jó lenne egy olyasmi visszajelzés, mint ott. Azaz, a járat végén pl. százalékosan kiírná, hogy mennyire vezettem jól, az utasok komfortérzetét, ütközéseket, és ezekért adna mondjuk pénzt vagy tapasztalati pontot.

Tudom, jelenleg is van egy kimutatás, hogy 3 percnél többet késett/sietett-e a busz, de szerintem ez kicsit kevés. A profilnál meg csak az összes vezetésre vonatkozóan látható a százalékos jelzés.

Szerintem lenne benne kihívás, ha pl. akkor lenne elérhető egy új busz vagy pályarész, ha X %-on felül volt az utóbbi Y db járatod, vagy egy összeghatár, ha pénzt lehet kapni, afelett tudsz elérni ("vásárolni") új dolgokat.

Mit gondoltok?
  • Netreg2
    A válasz IGEN. Az OMSI-ban megtaláltad amit keresel, ez egy korrekt szimulátor fizikailag is. Alacsony és "magas" sebességél is jó. Az ETS2 szerintem annyira nem adja vissza amire készült, nemcsak nagy tempónál.
  • LMG123
    A válasz a kérdéseidre: igen. (persze ehhez kell az is, hogy a buszok készítői úgy csinálják meg - persze nem a gyárira gondolok)
    Télen pl. tök jól lehet csúszkálni, meg ha van, be kell kapcsolni az ASR-t is, mert csak forog a kerék, de nem megy sehova a busz. :D