OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Martinez01
Egyetértek.
Én imádom a pályát is, meg a buszokat is.
A buszokban nagyon sok eldugott vicces, kis funkciók vannak. Kicsit gépigényes (bár annyira nem, nekem 15-20 fps-em van rajta). Szerintem megéri az árát.

"Fehér ingem tiszta legyen, olyan, mint a hó. Átok engem el ne érjen, ne bánthasson a szó."

TNH
Hamburgban? Mitöl is?

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

Erlau Trans
Szevasz!

NYOMATÉKOSAN megkérnélek, hogy a közösség nyugalmának megõrzése érdekében, a továbbiakban ilyen és ehhez hasonló hozzászólások fórumra bejegyzését kerüld el.

Továbbá:
egyszerre csak egy nick nevet használj!

Most nem kapsz semmilyen büntetõpontot, DE: a következõ ilyen vagy hasonló hozzászólásodat (bármilyen néven is történjék az) végleges kitiltással fogom jutalmazni.
Ja, a környezet isteni...😄 tök üres a pálya.
matesz19
Ne is törõdjetek vele, egyszer csak megunja ahogyan a többiek is tették, ha nem, akkor Erlau Trans intézkedni fog, reméljük... 😄

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

TNH
Én legalább megpróbáltam más névvel. 😊 De folytassuk OFF-ban, ha van mit. 😄

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

kem001
Betette gsmmedia-ra is ugyan ezt a sablon szöveget..

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

LMG123
Most komolyan beregeltél "misiw12" név helyett másikkal? 😄 (persze a regényre való hajlam megmaradt, úgy látom)
Már amikor másik névvel írtál, akkor is elmondták, hogy nem fog neked senki buszt készíteni. 😊

matesz19
Én megcsinálnám, mert idõm mint a tenger, csak hát nem értek a scripteléshez, és az nem olyan mint amit meg lehet tanulni 1-2 hónap alatt szerintem... Sajnos... 😞
De igen, biztos sok ember vevõ lenne rá, ha egy "alap" scriptet belehetne másolni a busz mappájába és már mûködne is... 😄

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

Erlau Trans
Szerintem script kérdése az egész. Megadni neki, hogy x utas esetén kapcsoljon be vagy ki, mennyi hangot szólaltasson meg. Biztos megoldható, ha hozzáértõ szemeknek van ideje igazán átnézhetné a scripteket. Szerintem az OMSI közösség egyik nagy igénye az utasok által keltett utazási zajok "hallgatása".
Nem tudom, de eszméletlen jó benne minden.. 😊 A környezet isteni, a hangok az utasoknak, a ZF-nek, a klíma rendesen mûködik, ha több utas van melegszik a busz meg minden 😊 Csillagos 5-ös 😊
matesz19
Ezt az " utas csacsogó módot" át lehetne valahogy tenni a többi buszba is?? 😄

Ez a kieg. valami mesés... 😊

Elõször ezeket a HHA-s Mercinél próbáltam ki, és azokkal a beállításokkal, amiket beraktam, nekem elkezdte szépen hûteni, olvastam a Manualba, hogy hûteni is tud, nem csak fûteni. 😊
Erlau Trans
SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!

Tisztelt Buszvezetõ Urak!

1.

A mai nappal a büntetõpont rendszerrel módosult a Topic szabályzat. Ismételten kérek mindenkit, hogy olvassa át a szabályokat.

2.
Létrejött egy Házi Gazda Közleményei oldal is, ennek elsõdleges célja, hogy tájékoztassa a nagyérdemût a büntetõpont rendszer aktuális díjazottairól, a pontok mértékérõl és idõlegességérõl.

3.
Kikerült egy új banner. Sajnos választási lehetõségem/lehetõségünk nem volt, ugyanis a többször meghosszabbított banner készítési versenyre csak ez az egy pályamû érkezett be. Erre tekintettel kérlek benneteket fogadjátok ezt el, itt és az OFF topikban valamint PÜ formájában is hanyagoljátok a témát. Akinek van más ötlete, pályázni szeretne, keressen meg.

Elnézést kérek, hogy sokáig nem jelentkeztem, de egyfelõl az otthoni netem elment nyaralni, mielõtt én is ugyanezt tettem volna, így nem tudtam elõre jelezni.

Minden jót!

Erlau Trans
HáziGazda
De a többi Merciben nincs AC, amiket a 2. képen keretezel, csak a szellõzés, tetõventilátor kapcsolói. Az 546-osban meg csak be kell kattintani az AC gombot és a termosztáton (tekerõ) állítani, mint ahogy tegnap írtam az U15-ösre. A 62-es gomb fûtéshez kell, a kályha kapcsolója. 😊 A másik kettõ meg úgyszint csak ventilátor kapcsoló.

matesz19
Waooow, de szép lett a fejléce az OMSI/OMSI OFF TOPIK Fórumnak. 😛

Erlau Trans
<#eljen>
LMG123
Szép festés, de ne 2,4 megás képfájlt rakj már be máskor légyszives, még nekem gépen is lassabban töltött be, nemhogy mobilnetrõl ide látogatóknak...

Nálatok van a Hamburgi VHH PVG-s Merciben utastájékoztató? Ha van, akkor a hang menü alatt hogy van beállítva?
Közben rájöttem, hogy a klímás verzióban van egy A/C kapcsoló és csak ezt kell bekapcsolni és hût ahogy kell 😊
Nos általánosságban elmondható, hogy mindhárom Merciben ugyanúgy lehet beállítani, nagyon egyszerû.

Az 59-es gombbal jelzett termosztáthoz nem kell nyúlni, a bekarikázott gombokat benyomod és kész.

Itt szintén benyomod a bekarikázott gombokat és már hûlni is fog.
Nálam 34°C-ról szépen lement 27-re, persze mikor az ajtó nyitva volt, szépen fel is melegedett újra.
Ki kell tapasztalni a mûködtetését.
Remélem tudtam segíteni! 😊
kem001
Bal oldalt a sofõr ablak alatt van egy A/C feliratú kapcsoló. Azt kapcsold be.

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Sziasztok!
Remélem nem baj, hogy ide írom.
Érdeklõdni szeretnék, hogy van e köztetek olyan vállalkozó szellemû egyén, akinek van elég ideje, illetve tapasztalata a busz átalakításhoz ?Sajnos én még nem nagyon értek a busz átalakításához, fõleg meg nem minõségi szinten, de minden információt és segítséget megadnák, ami a busz átalakításához szükséges!Egy pár Ikarus típust kellene átalakítani!
Motivációként, természetesen nem ingyen munkát várnák el !
Ha valakit esetleg érdekel a meló , akor írjon privátban! Ha megoldható akkor próbáljon minél elõbb válaszolni hogy én is minél elõbb megpróbáljam beszerezni a képanyagot! Elõre is köszönöm! Sziasztok!
És ezt mûködésre is lehet bírni? És ha igen, akkor hogyan?
Igen, csak ez az egy rendelkezik légkondival. Valahol olyasmit olvastam, hogy a valóságban is csak egy O405N1 van, ami rendelkezik légkondival, gondolom valóságban is 546-os számmal rendelkezik, valószínû azért csinálták meg. 😊
TNH
Nos igen.

longhaul
És ez csak pénzért lehet megvenni? -(Mer akkor nem kell)-

OMSI FOREVER!!!

TNH
Ha megvan a Hamburgod, akkor van. Ez közlekedik a 688-ason.

Úgy értem, hogy a hamburgi mercik közül a VHH PVG verzióhoz.😄

longhaul
Nekem olyan buszom nincs.

OMSI FOREVER!!!

A linkben benne van, hogy a VHH PVG buszhoz.😄

kem001
Tényleg, és mûködik is. Csak ebben az egyben van amúgy?

longhaul
Amit letöltöttem a Mercihez. Hová kell másolni? Mind a kettõ Mercédes-hez vagy csak az egyikhez?

OMSI FOREVER!!!

-off-

Bocs, nem akartam az egészet linkké tenni.. 😊

-on-
Ezt szedtem le (mindkettõt)[/URL, de rengeteg cuccos hiányzik... Azt írták alatta, hogy akinek az elõzõ (2.0 ?)fent volt, annak okés, akinek meg nem, az kérjen segítséget... De az angol tudásom ezt a szintet még nem üti.. 😄

Szóval az is jó lenne, ha a kettõt le tudnám tölteni, de nem találom sehol. (gondolom én, de ez se biztos, hogy megjavítaná.)
TNH
Fent volt, és mûködött. Szedj le mindent, amit ír, kivéve a Spoilerben lévõket.

Valakinek fent van a Bowdenham V-3 ? És ha igen, akkor mûködik hiba nélkül? Nekem nagyon sok út és objekt hiányzik.. 😞
Király, köszi! 😊

Alapból benne van. 😊)
VHH PVG-s buszon belül fontos, hogy az #546-os számút válaszd, és máris légkondis, nem tudom hogyan oldották meg, hogy ez az egy ilyen legyen, de a készítõk tényleg nagyon ügyesek.
Idézet a Manualból:
"... PVG bus #0546 has an additional A/C."
köszi😊
Az ott szerintem egy klímaberendezés, ez valami mod vagy alapból benne van?

Itt megtalálod:
Belsõ kijelzõ a Mercihez (VHH PVG)

Az nem tudom feltûnt-e vkinek, hogy van valami különleges a Merci tetején, nem tudom valaki megtalálta e hogyan lehet elõhozni. 😊)
A belsõ kijelzõs mercit hol lehet letölteni? 😊
Erlau Trans
Mivel jó pár napig nem voltam jelen és jelenleg sincs idõm végig olvasni nem tudom én hány oldalt és hozzászólást, ha valakinek a topik mûködésével kapcsolatban észrevétele van, kérem jelezze PÜ-ben, köszönöm!
Gondoltam rá én is, de se 10, se 14 óra felé egyik vonalon sincs írva semmi.. 😞

Na mindegy, még próbálkozom.. Köszi!

(most letöltöttem a Bowdenham 3-at, elég jó, bár hiányzik neki pár objekt,meg út...
A pálya nekem nincs meg, de meglátásom szerint -ha jól van elkészítve a menetrend-, csak a napszaknak megfelelõt lehet "látni". A pálya leírásában nézd meg, vagy változtasd estére/hétvégére...
Az meg is van, ki is tudom írni amit szeretnék a buszra..
másold be a .Hof kiterjesztésû fájlt a buszhoz, amivel játszani szeretnél.
Sziasztok!
Emlékeim szerint volt már a kérdés, de nem találtam.. 😞

Szóval betöltöttem a 2012-es Berlint, és menetrendet szerettem volna választani. Ki is választottam a vonalat, de a második "túra" legördülõ sávon nem jelent meg semmi. Egyik vonalnál se. Újraraktam, de így sincs.
Meg az utasok is hiányzanak a buszmegállóból. És olyan kihalt az egész, egy nagyobb karika alatt, ha 10 emberrel találkoztam.. 😊

Mi lehet a hiba?

Köszi!