63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• LMG123
    Ha akarod, berakhatod a tűzoltókat is meg a többi mentőt/rendőrt. :) Ott vannak a vehicles mappában, csak az ailistbe kell beírni.
  • Carlo da Italia
    Tegnap este találtam ezt az oldalt,és azon ezt a vonatpótló járatott.Bár 11.06.13 a cikk dátuma,és oda is van írva hogy (állítólag),folyamatos a pálya építése,de még erről pályáról,nem nagyon hallottam,és nem is találkoztam vele a neten tegnap estig.Jó lenne benne biztos a Budapest-Pécs közötti út,vagy a másik Magyarbóly/Dombóvár/Gyékényes útszakasz,ill. a Bp-Somosfalu.
    A Somosfalu - Sásd - Somosfalu útszakaszt kipróbáltam elég jónak tűnik,csak rövid.

• Erlau Trans #45100
    Függ attól is, hogy a beállításokba az AI-nál be van-e jelölve az, hogy kevesebb fajtát jelenítsen meg. Ha igen, akkor pl. nincs villogó rendőr, mentő, nincs postás kocsi és alig akad 1-1 Family Frost. Ha ki van véve onnan a pipa, akkor van minden és a pályát elöntik a szirenézó járművek, van egy rakás FF is és postás kocsi is.
  • Carlo da Italia
    norb82! :
    Nálam is mennek a mentők és renőrök,de sima posta autót még nem láttam közlekedni a forgalomba,csak az egyik állomáson parkírozni őket.
    Family Frosttal én is találkoztam nem is egyszer.Csak nekem fura volt hogy anno volt tűzoltó kocsi is benne,de Routeres írta hogy ki lett véve a pályából.

Routeres! :
    Köszönöm a választ!
  • Banderasbkv
    Mintha a hátsókerék beljebb lenne mint az első mint a első.
  • Banderasbkv
    Mintha a hátsókerék beljebb lenne mint az első mint a hátsó.
  • Routeres
    Igen, ki lettek szedve.

@norb82: Igen, sajnos ez az OMSI sara.
  • norb82
    Nálam tele van mentővel és rendőrrel minden, postást is látni. De amúgy érdekes, ahányszor elindítom, mindig más a forgalom összetétele. A Family Frosttal is van mikor tele van minden, van hogy egyet se látok.
  • Carlo da Italia
    Sziasztok!
    Egy kérdésem lenne a Börzsöny Fiktív pályával kapcsolatban.
    Hogy míg nem volt kiadva láthatunk itt a topic-ban,jópár videót ahogy készül,és itt jönne a kérdésem is,hogy anno láttam az egyik videóban, járműként tűzoltó autókat és postaautókat is a forgalomban közlekedni,mentőn és rendőrségen kivűl,s nem csak egy parkírozóban álltak.
    Jópárszor mentem már a Börzsöny pályán,de egyszer sem találkoztam útközbe ilyen járművel,ki lettek volna szedve a pályából ezek?.
  • bubu1976
    Sziasztok.Amikor feltelepítem az omsi,1.01verziót,és utánna ráteszem az 1.4 patch-ot,elindítás után 1.00 verzióval és 1.4 patch-al indul el. Valószínű hogy emiatt nem indul el a Börzsöny pálya??? Hogyan lehet megoldani hogy 1.01 verzió maradjon a játék?! Nekem az omsi letöltös. A dobozos omsi-val megoldodna -e ez a problem????!
  • dantre
    Sziasztok
    Tudja valaki pontosan hogy kell beüzemelni a retardert az Ikarus C56-ban ?
    Mindent pont úgy csinálok ahogy le van írva a rar-ban, de nem megy valamiért....
  • fiat126
    Köszönöm mindenkinek.Bár igaz bevallom nagyon kezdő vagyok e téren így egy kicsit nehezen megy de nem adom fel.Igaz időm nincsen sok de minden nap egy kicsit alakul így egyszer elkészül majd.Még az sem tántorított el,hogy az egészet elölről kezdtem.Így elmondhatom,hogy ez az én szüleményem lesz.

• Banderasbkv
    Szépséges. Igazad van így tényleg jobban hasonlít már. :)
  • bocskor3
    Jól néz ki, annyit szeretnék csak megjegyezni, hogy mintha kicsi lenne a modell. Mérd hozzá egy másik buszhoz, mert még az elején érdemes újrakezdeni, amit még 30 perc alatt újra lehet csinálni. :D
  • norb82
    akkor ott a gond, a 2,33 picit gyenge az Omsihoz, de várd meg az Omsi 2-t ha csodát nem is fog tenni de beveszi a másik magot is a buliba.
  • Omsifan1225
    Először is keresd meg a pálya mappájában az ailist.cfg fájlt . Majd nyisd meg , és asszerint írd be az Ai-nak kívánt buszodat , hogy :
    Melyik mappában van ( Ez csakis '' vehicles '' lehet buszok esetében :) ) , majd / jel , utánna annak a mappának a nevét , amely mappába van a '' vehicles '' mappán belül a busz ,( Majd megint / jel ) , majd a busz PONTOS .bus fájlját .... :)
    És a '' legfontosabb '' , hogy ne felejtsd el a negyedik sorba kijavítani azt a számot , hogy hány Ai járgányod van.... :)
    Remélem érthetően tudtam fogalmazni , ha nem érted , gyere privátba , és segítek bővebben..... :)
    Másodszor meg legközelebb majd a válasz gombot is használd , Köszi ! :)
  • Biczike
    Sziasztok az ikarus c56-nak volt egy Agriás festése nem tudtok adni egy Linket,meg hogy milyen repaint készítő programok vannak?
  • szaszy0830
    Köszi a válaszokat!Hát igen tényleg nem mai darab. :S
    Amúgy a proci: IntelCore 2 Duo CPU E6550 2.33GHz. :)
  • fiat126
    Nem ez csak próba.
  • hitches
    és nem arra gondolok amivel én mennék hanem ami a forgalomba megy magától :!!
  • hitches
    például ezen a pályán Projekt Szczecin ?
  • hitches
    Hello azt hogy lehet megoldani hogy a mapokon olyan buszok járjának amit én akarok nem ilyen emeletes ??
  • Nordzso18
    Szerintem az egyik buszt mikor telepítetted, azzal együtt települt a billentyűparancs is. Próbáld meg szerintem feltenni a buszokat amik fent voltak, és úgy meglesz a parancs is ;)
  • dantre
    Sziasztok
    A napokban kénytelen voltam újra rakni az OMSI-t és sajnos eltűnt az egyik billentyűparancsom.....egyszerűen nincs a hozzárendelhető parancsok között és emiatt nem tudom csak egérrel nyitni néhány busz ajtaját, van erre megoldás ?
    Ettől eltekintve minden szépen és tökéletesen megy.....
  • BPI1184
    Ezt találtam hozzá a hivatalos fórumon, kérdés, hogy működik-e. Ezt keresd meg a PVG-s busz modell cfg-jében, majd illeszd be.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    +++ Windschutzscheibe innen

[mesh]
    Genericwindow_ws_int.o3d

[viewpoint]
    2
    -----------------------------

[matl]
    Fenster_int.tga
    0

[matl_envmap]
    envmap.bmp
    0.1

[matl_alpha]
    2

[alphascale]
    Envir_Brightness

[matl]
    regen.tga
    0

[matl_alpha]
    2

[alphascale]
    Rain_Window_Wiped_Wetness

[matl]
    regen.tga
    1

[matl_alpha]
    2

[alphascale]
    Rain_Window_Front_Wetness

[matl]
    dirt.tga
    0

[alphascale]
    Dirt_Wiped

[matl_alpha]
    2

[matl]
    dirt.tga
    1

[alphascale]
    Dirt_Norm

[matl_alpha]
    2
  • Biczike
    A TEDOM nem akar működni,miért van ez valami zeilenindexet kér?
  • LMG123
    Szép! A színe marad majd ilyen matt?
  • norb82
    Asszem volt egy patch a a Hamburghoz.
  • fiat126
    Sziasztok!
    Ma esti termés.Kapott kerékíveket és az ablakok gumija fele késen.Így még jobban hasonlít.
  • Carmus
    Tessék sirenato: Link (ADrive)
  • sirenato
    A javításhoz kérhetnék linket? Köszi!
  • atty707
    Másold fel újra a Börzsönyt, valamint rakd fel a javítását is.
    Berlin: kevés a géped, első blikkre a videómemória
    persze mennyivel egyszerűbb lenne, ha fotók helyett logfile-okkal örvendeztetnétek meg bennünket...
  • sirenato
    Az 1.6 van felrakva de folyamatos hibákat dob ki a beöltéskor. Azokkal mit lehet tenni? Itt van pár kép:
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_11_11_x6hyqndzxq.jpg
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_11_11_jno12x3wmo.jpg

A másik,hogy a Berlin-Spandai v2-nél végső betöltés elött miért dobja ki ezt: http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_11_11_bf2ilpfnx9.jpg
    Előre is köszönök mindent!
  • CoDriver
    Üdvözletem!

A következő lenne a problémám, nem nagy, de számomra idegesítő :)
    - A hamburgi kiegészítőnél az egyik busz pontosabban a HH109_Stadtbus_VHHPVG mikor esik az eső akkor a szélvédőn nem jelennek meg az esőcseppek belsőnézetben, külsőben viszont igen. Német fórumon is írták ezt a problémát és ott nem válaszolt az illetőnek senkií így nem tudtam megoldást találni...

Két kép illusztráció gyanánt:
    Belülről esőcseppek nélkül

Kívülről esőcseppel

Segítségeteket és Válaszotokat előre is köszönöm
  • kem001
    1.04 kell hozzá minimum.
  • sirenato
    HALI! A börzsöny map melyik verzióval működik?
  • fcbarcelona1
    honnan lehet letölteni az omsi x to o3d converter 1.0-át?
  • regelek5
    Szerintem próbáld meg egy kisebb gépigényű busszal, pl. az alap MAN-okkal, vagy a MAN NL202 DTF-verzióval.

Nekem is ugyanilyen gépem van, mint neked, bár a mag órajelét nem írtad, de 2 magos és 2GB memóriával, sőt a videókarim csak 512 MB-os. Pár busz ugrál a Börzsönyön, de a többi jól megy, Berlin azért be-beröccen...

Pár pályát leszámítva minden megy rajta, szóval nem kell feladni gyenge gép esetén sem, csak a grafikai beállításokat is okosan kell belőni neki és menni fog.
  • ZsomborL
    TEDOM C12G 1.0.0

Letöltés
  • szaszy0830
    Hát igen.tényleg nem mai gép. :-/ köszönöm a válaszokat!erre voltam kíváncsi.