63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Fox44
    Man NG272:D
  • Banderasbkv
    Igen koszolódik. Onnan tudom, hogy sokat mentem vele oszt a garázsban lemostam és azért nagyon is látszott a retek a buszon. XD
  • bocskor3
    Nos, kipróbáltuk az E95 Jelenlegi állásában működik omsi2-ben is, mindenféle hiba, furcsa dolog nélkül.
  • gylacus
    Ez szerintem is nagyon jó. Mentem én is több kört is vele, pl. 137-esen, és csak az üres menetrendes hiba jött be.
    És még valami: A megállókban az utasok kúsznak, ha olyan 20 métertől messzebb van tőlük a busz. Elég muris látvány...
  • precise
    Ok, én anno SimMarketnél vettem, náluk ha be vagy jelentkezve automatikusan olcsóbb a játék ha van omsi 1-ed. Nekem 16 font volt az Omsi 2. De ezt csak akkor írja ki amikor már a chekoutban van az ember egész addig a rendes árat írja.
  • rumata
    Kipróbáltam, egész jól fut nálam is. Tetszik, hogy a max distance 3000-en nem lassabb a 700-hoz képest.
    Amit észrevettem: Soundnál nincs stereod, ez direkt van így? (én mondjuk fejhallgatóval játszom, de tény, hogy ritkán használom a térhallásomat az OMSIban)

AI-Car-AI-Car collision ki van kapcsolva a konfigodban, így nem detektálja a buszunkkal való ütközéseket sem, hiába kéne elvileg (érdekes glitch).
  • kriszi94
    Előbbiekhez csatlakozva marha jól néz ki... esetleg BKK-kékbe(?), ha kijön a repaint_template fájlcsomag, gondolom majd Patch után SDK-val! :)

Néhány tapasztalat Stettinnel OMSI2-alatt
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Kicsit merész voltam, miután biztonsági mentettem az omsi2 könyvátáram, nem felülírva az eredeti fájlokat bemásoltam stettin 3.10-es pályáját (patchet a végén ráhúztam persze, de azt is csak másolással, semmi felülírás), és láss csodát működik a pálya ng272-essel fagyások és minden nélkül min 20(kollatja, és PlacRoda körforgó körül) max 60fps-em volt Szpital vagy hol a manóban :D
    Az AI-buszok (emeletesek), valamiért nem hajlandóak felvenni az utasokat, de a omsi2 patchel megfog oldódni ez is (reméljük)
    (Holnap megpróbálkozok kedvenc Börzsöny pályánk tesztelésével. )
  • matesz19
    De érdekesen néz ki, talán erre még senki nem tud választ adni... Holnap kiderül. :)
  • ZsomborL
    Nem,nem direkt olyan.Foggalmam sincsen miért,a textúrában nem olyan.

Ha valaki tudja a megoldást leírhatná.
  • matesz19
    Nagyon jól néz ki. Az utolsó ajtó előtti rész az direkt olyan fakó?? :/ Mert akkor inkább legyen egyszínű piros. :D Amúgy szerintem ha egy kicsit hátrébb viszed a pályaszámot a lámpa mögé, akkor jobban fog kinézni, de ez csak egy észrevétel. További sok sikert hozzá. :)

Amúgy tudja valaki hogy, ez is ugyan úgy koszolódik télen/esőben mint az 1-ben az alap MAN-ok?? :D
  • Norbesz23
    Nagyon jól néz ki grat. hozzá
  • Norbesz23
    köszi, remélem ezzel már jobb lesz.
  • ZsomborL
    MAN NG272-BUdapest Troli festés

Hamarosan..

• Netreg2
    Nos elkészült egy Light beállítás, ami kisebb gépekre Pentium 4 Pentium D és hasonlókhoz megfelelhet valamennyire.

Netreg 2 Low Config
  • kriszi94
    @teszter
    A Chronológiában is vannak ailistek, azokba is módosíts :D
  • teszter
    Nem tudjátok, hogy az ailistből hogyan kell kivenni buszokat?
    Kitöröltem az összeset, de ugyan úgy megjelennek a buszok. :(
  • gabesz012
    Ha nem lenne elszúrva a játék, akkor nem kéne neki i7, 8 giga rammal (a minimális beállításokhoz), azon meg még szép, hogy normálisan megy. Nálam most Routeres beállításaival Rathausnál lett 20-25 fps, máshol meg 30-35. De még mindig nem tudok 5 percnél többet menni Berlinben, kifagy ilyen-olyan hibákkal (leginkább out of memory, meg direct3d device lost!), a memória elfogyás érdekes, mert a program által kiírt érték egyáltalán nem magas, aztán egyszer csak megáll az egész, ráadásul sokszor nem is olyankor történik, amikor objektumokkal teli részhez érek.
  • Deutsch84
    Sziasztok ! Nos nekem is megvan az OMSI 2, és ide tettem, oda tettem minden csináltam vele, viszont a 31-es út nem tölt be ! Sem editorban, sem pedig a Game-ben. Próbáltam elindítani az OMSI 1-ben, viszont ott ezt a hibát dobja: "Could not read the o3d file! The file is too new for this OMSI version" Tehát a fájl túl ,,új" ehhez a verzióhoz. Az OMSI2-ben pedig ezt dobja fel: "o3d reading failed - Could not read the o3d file! die angegebene Datei wurde nicht gefunden" - De hát a fájl ott van ! És mindegyikre ezt írja. Próbáltam úgy is, hogy kb. 2,5 percen keresztül rajta volt az enteren a ujjam, de a végén pedig Lessen von Adresse hibát dobott.

Ha valaki tudja a megoldást, kérem ne hallgassa el ! :)
    Köszönöm !
  • Ubi52 #46369
    Sziasztok!
    Tudnátok abban segíteni, hogy hol találom az NG272 azt a fájlját amiben az utasszámot lehet növelni?(Állóutasokra gondolok)

Előre is köszi!
  • Netreg2
    Ennek örülök, hogy javult. Egyébként pár dolog befolyásolhatja a teljesítméynt. Egy 32 bites windows XP-től ne várjunk csodát. Csak SP2-től támogatja a többmagos procikat. A régebbi játékok jobban futnak rajta, de az újak már sokszor rosszabbul vagy sehogy. Bizonyos hibákat és fagyásokat a beállításokkal ki lehet részben tolni vagy szüntetni. Kicsit több tex memória, kisebb részletesség és ai, ez segíthet. A 3. tényező maga a hardver. Ha nincs Kraft, nem is fog menni rendesen. Egy P4 3GHz 1Gb ramos gépre raktam most a omsit és fagy mint állít. A enyémen eddig semmit gond nem volt. A játékban sok a hiba ez tény, de nem a fejlesztők hibája hanem a tesztereké akik nem vették észre. 10 perc játék után rengeteg hibát talál bárki. Talán olyan emberekkel kellett volna teszteltetni, akik pályákat vagy járműveket készítenek, benne vannak nyakig és aktívan használják is.
  • YoGabN
    nem egy atomreaktor. AMD HD 7700 vidikártya, Intel nemtudom mi 3.2GHz 4magos.. ilyenek..
  • gylacus
    Szerintem a beállításokban a maintenace conditionnal lehet összefüggésben...
  • Tierhold
    Vedd úgy hogy bejáratódik. Mint amikor egy nyikorgó ajtót mozgatsz ide oda mint egy marha, egy idő után csak elhallgat, de ha egy idő állás után megint elkezded mozgatni, akkor megint nyikorog :D
  • kriszi94
    @Netgear2:
    Kb 5-10 fps-t javult a történet... :)

@Valamennyi fórumozónak:
    Mikor elsőre kipróbáltam Grundorfon a dolgokat hát köszönöm, fps a pincében volt 10-20fps kb, aztán próbálgattam, míg sikerült 50-60 fps-t kicsikarni, bár sokan hisztérikus rohamokban törtek ki a sok hiba kapcsán a premier estéjén, már ha az aerosoft lassúsága miatt le tudták szedni még aznap, vagy szívtak 32euróval Steamen.
    Várjuk meg, hogy kiforrjon a játék, rengeteg újdonság van, pl nyanyák, és kölykök, chronologie, kékfényesek melyek áttolják a pirosban álló kocsikat a továbbjutásért ha már nem tudnak előzni.

Érdekes nagyon, hogy néhány embernél el sem indul a program, még másoknál hibátlanul megy... Akiknek meg nem működik a szoftver, azok próbáljanak egy gép újrahúzást, hátha megoldja! :)
  • Pepe1980
    Bocsi, nem tudom volt-e már a kérdés, de másnál is eltűnik a csukló hangja? Illetve vissza lehet valahogy hozni azt a nyikorgást?
  • molnaradam
    Ha bármilyen figyelmeztetést kapok, lefagy. Ha túl közel állok a járdához, benne ragad a busz és alig tudok elindulni. Ennyi a ,,fejlődés" este óta... :D
  • Netreg2
    Milyen géped van?
  • Netreg2
    Nekem működött a patch után, de teljesítmény szempontjából olyan mint az 1-ben. Működik, de nem az igazi. Kicsit butítottak látványban is Plac Rodlavnál.
  • YoGabN
    próbáltam, ezt annyira nem csípi a gépem :D
  • Netreg2
    Próbáld ki az én beállításaimat. Hátha azzal jobb.

http://www.adrive.com/public/RRzTgv/Netreg2.oop
  • aerolive
    A Szczecin-t hogy bírtátok működésre? A fixet felraktam de üres mapot tölt be, a buszt nem rakja le sehova.
  • Netreg2
    Köszi :) Mennyi volt előtte? Kb mennyit nőtt?
  • kriszi94
    @Netreg2
    Jók a beállításaid, Grundorf olyan 50-60fps, Berlin 30-40 körül van, persze Városházánál 10-25 között :DDD
  • YoGabN
    Megőrülök ettől a "be sem lépek, de már lefagy" vicceitől az Omsinak... Valakinek van valami 5lete? Általában akkor csinálja, amikor minimálisra veszem a beállításokat.
  • Norbesz23
    meg persze a negyedik ajtó
  • ZsomborL
    Pontosan. :D
  • Norbesz23
    Már csak az áramszedő hiányzik róla :D
  • [HUN]FaTaL
    Elég a kulcsot megadni és adja a kedvezményt, legalábbis, ha jól olvastam.
  • Krisz995
    Ez a küldözgetés, csak akkor van, ha dobozos OMSI1-ed van, és dobozos OMSI2-őt szeretnél, kedvezményesen. Egyébként a kedvezményről van leírás az Aerosoft oldalán, azt nézd meg.
  • ZsomborL
    Jelenlegi állás: