63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• gylacus
    Nekem teljesen üres semmit töltött be, erroros részek a logfileban:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Error: In map file "mapsSzombathely 2.2 ile_10_-6.map" there was an error in line 11301!
    Error: The file "SceneryobjectsKreuz_MChaltebucht.sco" could not be loaded!
    Error: In map file "mapsSzombathely 2.2 ile_10_-5.map" there was an error in line 5029!

Csak nem tudom, hogyan találhatnám meg a 11 000. meg az 5000. sort....
  • Ikarusfan
    Néztem mindenhogy, de mondom, azon kívül, hogy kevesebb sorból állnak a spline és object parancsok (az egyik ilyen sorra hivatkozik egyébként az üzenet), azon kívül semmit sem találtam. De ettől függetlenül elküldöm.
  • Waterloo21
    Ezt a mapsBp_34 ile_0_0.map fájlt nyisd meg Word-ben és ott nézd meg vagy küldd el privátban és megnézem. :)
  • Ikarusfan
    Basszus, nekem sehogyan sem megy...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ====================
    Start logging
    ====================

Date: 2013.12.14.
    Time: 16:16:57

0 16:17:01 - - Warning: Did not find texture file "30er_reihensiedlung01.bmp"!
    1 16:17:01 - - Warning: Did not find texture file "SD_Rad_v.bmp"!
    2 16:17:01 - - Warning: Did not find texture file "reifen.bmp"!
    3 16:17:01 - - Warning: Did not find texture file "path_car_1.bmp"!
    4 16:17:04 - - Warning: Did not find texture file "texture.tga"!
    5 16:17:04 - - Warning: Did not find texture file "Snow_1.bmp.001"!
    6 16:17:05 - - Error: In map file "mapsBp_34 ile_0_0.map" there was an error in line 19!
    7 16:17:05 - - Warning: Cloudtype "-1" could not be found!
    8 16:17:05 - - Error: In map file "mapsBp_34 ile_0_0.map" there was an error in line 19!
    9 16:17:05 - - Error: Direct3D-Device lost!

Ez a logfile-m. Az egész pályát átnéztem az 1 editor-jával, még a lerakott megállók neveit is átneveztem, hogy sehogyan se legyen benne ékezet (sehol nincs is már ékezet a pályában).
    Gondolom azért rinyál az editor, mert a 2 tile fájljait elnézve ott egy spline parancsnak jóval több paramétere van, mint az 1-nek - szint úgy az objektumoknak.
    Átírtam a tile fájlban a version-t 14-re a 10-ről, most már nincs hibaüzenet, de semmit se hoz be, csak az eget (egyelőre az 1. tile-t próbálom behozni, az se megy).
    Kezdek kifogyni az ötletekből, az alább belinkelt német próbálkozás sem működik nálam...
  • Waterloo21
    Nekem úgy sikerült működésre bírnom Omsi 2-ben, hogy felraktam bemásoltam mindenestül a Szombathely 2.1 Multipack csomagot. Ezután javítgattam a .map fájlokat a hibás ékezetes betűket kivettem. Ezeket a logfile alapján találtam meg. Utána már megnyitotta az Editor. Elmentettem és így már működött.
    Valóban, a menetrendet újra kell majd írni, mert az Editor szerkesztője ilyen téren teljesen más. Most vannak AI-buszok, végállomásokon felszállnak, közbensőkön nem. Az általunk vezetett buszra viszont mindenhol felszállnak.
    A Vasi Volán átfestések viszont remekül működnek.

PDes, ha mellékelsz logfile-t, akkor talán többet tudnék segíteni. :)
  • Ikarusfan
    Hogyan tudtad megcsinálni, hogy működjön a kettővel a pályád? Nekem sehogyan sem megy a sajátommal...
  • Banderasbkv
    Nem szóltam meg van! :)
  • Carmus
    Már a Let's Play bemutató videóban is benne volt.
  • Banderasbkv
    És amik eddig elkészültek az a 2 festés azokat mért nem tudom megnyitni sehol?
  • Banderasbkv
    Hogy a halálba tudod eszt ilyen szépre átfesteni? Én ha csak egy részét is befestem (Photoshop-ban) akkor fehér lesz az egész.
  • kriszi94
    Igen, észrevettem. Már nem csak a napsugarak gyengülnek, amikor egy felhő elhalad a NAP előtt, amit FreddyLP nagyon jól be is mutatott párhete a Béta-verzióban is! :)
  • matesz19
    Ti már észrevettétek hogy ha borús időre van beállítva az időjárás, akkor mennek a felhők és úgy változik a világosság?? :D Én is csak most vettem észre.. :D
  • PDes
    Leszedtem a 2.1-et. Bemásoltam,felül írtam a dolgokat. Majd leszedtem ezt és nekem sem jó :)
  • ast00
    - hangosbemondás nem működik, nem tudom miért, pedig beraktam a megfelelő helyre a hangok mappáját=Na, akk ott is lehet csuklóssal élvezni a hangos bemondásokat! :)
    Ezt gondold át újra...
  • wollnerd #46413
    Ja, hogy nem működik a bemondás? no, mind1 akkor is külön öröm hogy vanmár egy magyar pálya az OMSI2-höz. :)
  • wollnerd #46412
    Hurrá!
    Na, akk ott is lehet csuklóssal élvezni a hangos bemondásokat! :)
  • matesz19
    A Grondorf-on jó indok hogy ne menj le a pályáról... :D
  • matesz19
    És működik... Köszi. :)
  • ast00
    Ezt már én is felfedeztem
  • matesz19
    Kipróbálom, aztán megtudjuk. ;) Köszi :)
  • gylacus
    Hát remélhetőleg akkor jó lesz...
  • Banderasbkv
    Nekem is!
  • aerolive
    Üres mapot tölt be. Leszedtem a múltkor 2.1-et teljesbe, bemásoltam, utána ezt az updatet és ez a jelenség.

Az miért van, hogy a 2.1-et és a 2.2-t is lehet választani? Miért nem raktad egybe?
  • matesz19
    Akkor ha ebbe a "Announcements" mappába tesszük a hangokat, akkor elvileg működni is fog?? Vagy ez nem ilyen egyszerű?? :D
  • gylacus
    Kicsit nézelődtem a Vehicles mappában, em tudom, másnak feltűnt-e, de a buszoknak nincs Ansagen mappájuk, helyette a Vehicles->Announcements mappában vannak a bemondások.

Megerősíti ezt, hogy a gyári MANok IBIS-2.osc-jében is a ..|..|Announcements elérési út áll, hálistennek nem kell ezt majd minden buszban átírni. Szóval néhány hozzászólással lejjebb lehet-hogy ezért nincs utastájékoztatás a Grundorfon
  • kriszi94
    Ne lepődjön meg senki, ha 1-esből 2-esbe sikerül elindítania egy külsős-készítő mapját, ahol az AI-k továbbrobognak, mert abban pl: nincs benne a 2-es Grundorf Busstops-cfg, és StnLinks-cfg-hez hasonló fájl, ehhez az egész útvonalat stb újra be kell vinni.
    A festésekkel még várjunk, mely Marcelre hivatkozva a Patch után esedékes SDK-ban benne lesz :)
  • AdaKiller
    én azzal próbáltam, de csönd van :(
  • Waterloo21
    Sikeresen kimaradt pár fájl...új link :)

https://mega.co.nz/#!wk9HjQjC!Rz0qp02-Xx5lLLW6x6gC6yqdH6kWTGn4cBITH-e5t3k
  • matesz19
    OMSI 2 NG272 drifting :D (Forrás: Társalgó gsmmédia fórum

(Ha a videó beillesztés nem sikerülne)
  • gylacus
    :)
  • Waterloo21
    Szombathely 2.2 - OMSI 2 kompatibilis verzió

Szükséges a 2.1 verzió megléte, ez csak update. Van egy-két apróbb hiányosság.
    - hangosbemondás nem működik, nem tudom miért, pedig beraktam a megfelelő helyre a hangok mappáját
    - csak szóló AI-buszok vannak -> alap festésben járathattam volna a csuklósokat is, de a Vasi Volánosban sehogy sem mentek. Ha valaki tud rá megoldást, kérem segítsen. :)
    - AI buszok nem minden megállóban állnak meg -> Editor totálisan más, mint korábban, nem egyértelmű mit hogy kell menetrend ügyében -> később érkezik majd javítás, ha készül valami leírás az új Editor működéséről.

https://mega.co.nz/#!soEGAZQA!GmDVZxhMb8HlYgPt9WbNmwiaOMYmhfBV16QkC4AoqyI
  • gabcsibkv
    Berlinnél
  • gabcsibkv
    Én a bemondásokat "Mozart féle" áttettem az Ansagen mappába és egyeztettem a .hof fájl és a .wav fájlt hogy ugyanaz a neve legyen > működik.
  • MineHeadHun
    Grundorfon pedig van hangos utastájékoztatás. Próbáld ki a MAN NG272-vel. a MAN SD 202 D92 meg se szólalt. :D Nem tudom mi a gond ott a bemondással...
  • AdaKiller
    ahhham, köszi, akkor ezzel kevertem a dolgokat :)
  • atty707
    "Mondjuk" csak olyan járaton működik, ahol van hangos utastájékoztatás. Grundorf NEM ilyen.
  • AdaKiller
    nekem mondjuk semmit nem csinál az utastájékoztató. bemásoltam a módot, felülírtam a szükséges file-okat de nem akar megnyikkani grundorfon. van még vmi extra teendő?
  • wollnerd #46390
    Ja igen, most lépem fel a omsi2.hu-ra. Na, mindegy. Akkor most összehasonlítom a fájlt a TC-vel. :)
    Végül is én örülök van már mert nekem se Q-val, se a kormányon beállított gombbal nem ment a léptetés, hiába jól be voltak állítva a beállításokban. Nagyon érdekes módon csak a kormány BEaktiválásával (K gomb) szólalt meg az utastájékoztató... A Q pedig csak akkor működik ha nincs aktiválva a kormány...
  • Fox44
    Ez nem jó?
  • wollnerd #46388
    Sziasztok!
    Én próbálok automata, GPS alapú utastájékoztatót bele modolni a csuklós MAN-ba. Éppen működik (a menetrenddel együtt), csak egy hibája van, mégpedig a menetrend szerint első megálló után nemcsak a következő megállót mondja be, hanem következő utáni megállót is egymás után. Ilyenkor vissza kell lépnem egyet az IBIS-sel. de aztán érdekes módon a 2. megállótól már normálisan működik, már csak a következőt mondja be. Csak az első után csinálja többnél már nem. Tehát: 1. után 2.-at és a 3.-at is bemondja, visszalépek egyet, 2. után már a 3.-at, 3. után a 4-et, stb..

Ezt a hibát kiszeretném javítani, aki ért a scrippteléshez és van 5lete hogy lehet ezt a problémát megoldani, az szóljon!