63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• dantre
    Sziasztok
    Tudnátok segíteni abban hogy miért nincs egy darab utasom se a Project Szczecin illetve a Szombathely pályán ?
  • [HUN]FaTaL
    omsi.exe -fullscreen

De ha jól emlékszem csinál teljes képernyős parancsikont a start menübe.
  • Gábor321
    Azt hol kell beállítani?
    láma vagyok ehhez :D
  • [HUN]FaTaL
    Indítsd a játékot a -fullscreen paraméterrel.
  • ZsomborL
    *A dobozos :DDDD
  • ZsomborL
    Jelentem,Szabolcs megyébe is megérkezett az OMSI2 :D
  • Gábor321
    Sziasztok!
    Én is nemrég vásároltam meg az Omsi 1-et és olyan problémám van vele,hogy nem tudok teljes képernyőre váltani. A cd-n található leírás szerint az Alt billentyű lenyomásával tudom ezt elérni,de nálam csak elmosódnak felül az ikonok,alul a windows tálca meg egyáltalán nem tűnik el,mitől lehet?
  • [HUN]FaTaL
    Az aerosoft oldalán beregisztrálod a kulcsot és le tudod tölteni.
  • kismanobkv90
    Sziasztok! Most vettem meg az OMSI 1-et boltban és arra lennék kíváncsi, hogy az 1.06-os frissítést honnan lehet letölteni?

Köszi a választ!
  • mk452001
    Erre én is kíváncsi lennék.
  • bpo451
    Dobozos OMSI2 tapasztalatok 1 óra aktív játék után:
    Szombathely 2.2 működik, gyári alapbeállításokkal 15-20 fps, random kifagyásnak nyoma sem volt.
    Műszaki meghibásodást érdemes az alapon hagyni, mert ez nem csak a buszokra, hanem az autókra is vonatkozik, gondolnak egyet, és lerobbannak az út közepén, akadályozva a forgalmat.
    Meglátjuk mit találnak ki Marcelék a továbbiakban, de a hozzászólásokat olvasva nem nagyon reménykedek a javulásban.
  • teszter
    Kerekesszékes utassal találkozott már valaki?
  • bpo451
    Igen ott van benne.
    Na akkor teszünk egy próbakört.
  • alexander1993
    Benne van?
  • bpo451
    Köszönöm :)
  • alexander1993
    "SteamSteamappsCommon" szerintem.
  • bpo451
    Megérkezett a dobozos OMSI2!
    Egy gondom van vele: telepítette a játékot ide: C:Program Files (x86)Steam
    De az OMSI2 játék mappáját hol a bánatban találom, ahova a pályák és a buszok kerülnek?
  • Netreg2
    Sajnos ebben van ráció. Már annak is örülne mindenki, ha stabilan futna, hibák nélkül. Az addon mapok és buszok problémáit maguk a pálya készítői fogják megoldani egy újabb verzióval, ami omsi 2 kompatibilis. pl: Rhodenau 1.3
  • nx10521
    Miért, miben irták?
    Azért az omsi1 szintjét el kéne érnie, annyi különbség nincs ránézésre.
  • Erlau Trans #46648
    Körülbelül... szerintem csodát egy javítástól sem kell várni, legalábbis biztosan nem az lesz, hogy az 1-hez készült buszokat, pályákat bemásolod és már működik is.

Szerintem ezzel a sok fagyásos történettel sem fognak semmit kezdeni, az egyik programozó ismerősömnek átadtam az OMSI2-öt szombaton, kicsit nézzen már rá, tesztelje le (mai napig aktív ezen a téren, többek között olyan programozó csapatokban volt benne akik a Mafia 1 és 2-őt írták, hogy csak az ismertebbeket írjam) azt mondta, hogy valószínűleg azért fagy ki ennyit, mert a programnyelv amiben íródott annak a kereteit súrolja és egész egyszerűen nem bírja. Mondta nekem, hogy ez ennek a nyelvnek a tipikus hibája, xy feladatnál többre alkalmatlan, optimalizálhatatlan és amikor már a programnyelv kereteit feszegeti egy-egy alkalmazás, akkor random kifagyásokkal reagál. Ezért sem használják már, csak nagyon ritkán, nagyon kezdők és olyan egyszerű programokra mint a faék. 20 éves programozói gyakorlattal mondta nekem ezeket, vagy legalábbis és a nekem tartott kiselőadása alapján ennyit fogtam fel, mert teljesen hülye vagyok a programozáshoz. Én megbízok az ő szakértelmében, azért is írtam le mindezt, én ezek után semmit sem várok a javítástól, maximum annyit fognak megoldani, hogy a régi pályákat és buszokat valamennyire alkalmassá teszik a programhoz.
  • Norbesz23
    vagy marad ugyanolyan sz*r, mint most.
  • matesz19
    Na látod az lehetséges, nemeza...

@DUD595: Itt az egész OMSI2 elvan b*szva ahogy van...
    Az OMSI2, azaz OMSI1 megtuningolva, 2 új busszal, meg egy pályával, azt jó napot... Talán még rosszabb mint az egy... De reménykedjünk hogy a javítás már eredményesebb lesz... :)
  • nemeza
    Érdekes. A 412-esre felszállt mindenki. Szerintem az új script / utasrendszerrel van itt a gond.
  • DUD595
    Amit írsz valós probléma Berlinben, és a Great Grundorfon hiába van kijelzőn a helyes végállomás, rá kell segíteni segédablakból is.
  • nemeza
    Az egy AI egyébként :) 233E Garázsmenet a Fehérvári úton megy végig.
  • matesz19
    Csak, mert írtad hogy nem szállnak fel a buszra az emberek. Én nem 92-es járatra gondoltam, ha nem a 2. képeden lévő "92E" funkcióra, ami a középső sor 2. rubrika. :D Hogy azzal kiíratni a kijelzőre és akkor talán, de csak talán felszállnak az utasok. :) Nem okoskodom, félre ne érts. :)
  • nemeza
    Ezen a pályán nincs 92E. A hof-om régi fajta, most jelent meg egy leírás az újról. Elég jól lekezeli ezt is, csak a magyar karakterekkel nem tud mit kezdeni.
  • matesz19
    A 92E táblával is próbáltad beírni a járatszámot és a végállomást?? :D Mert állítólag az ibis nem mindig veszi a lapot, hiába írja ki a kijelzőre.. :D
  • rumata
    Ott csak olyan megoldás volt leírva, hogy hogyan telepítsd, ha rendelkezel OMSI 1-gyel. Szerinted ez rendesen tesztelt így?
  • nemeza
    Sziasztok!

Nekem eddig pozitív élményem van az OMSI2-vel. Annyi a hiba, hogy valamiért nem szállnak fel az utasok a buszokra, és nem működnek a futár kijelzők..
  • mojorisin
    Mi sem könnyebb...
    Ha nincs már fennt, rakd fel újra az omsi 1 -et.
    Rakd fel a hamburgot és regisztráld.
    Utána az omsi 2-be másold be a hamburg pályát, a hozzá tartozó autókat, objekteket és az össze spline-t.
    Az omsi 1 főkönyvátárában van egy addon.ini fájl.
    Azt másold be az omsi 2-be (írd felül), és kész.

Megjegyzem Nekem betöltötte a pályát csak tök üres volt az egész, vagyis nem látta így sem regisztráltnak az omsi 2. Fák voltak, meg a talaj....

• bpyfan
    Pontosítanom kell még se Giersleben mert újra teszteletem és most meg ott működött és 82-es végén állt le.
    Valahol itt történt a hiba időben.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    2512 19:47:54 - - Warning: Vehicle ID 14062 hat ungültige Fahrplandaten!
    2513 19:48:48 - - Warning: Soundfile vehiclesMAN_NL_NGsoundD_Upshift_2-3_194.wav does not exist!
    2514 19:48:48 - - Warning: Soundfile vehiclesMAN_NL_NGsoundD_Upshift_2-3_191_leer.wav does not exist!
    2515 19:48:55 - - Warning: Soundfile vehiclesMAN_NL_NGsoundD_Downshift_3-2_128.wav does not exist!
    2516 19:49:15 - - Warning: Soundfile vehiclesMAN_NL_NGsoundSD_druckregler_abblasen.wav does not exist!
    2517 19:50:35 - - Warning: Did not find texture file "LinienlistenDulm_RLB.jpg"!
    2518 19:50:35 - - Warning: Did not find texture file "....AnzeigenSeitenschilder\12.bmp"!
    2519 19:50:35 - - Warning: Did not find texture file "....AnzeigenRollband_SD79\Schulzentrum.tga"!
    2520 19:50:35 - - Warning: Did not find texture file "....AnzeigenRollband_SD79\Schifferschule.tga"!
    2521 19:50:39 - - Warning: Did not find texture file "LinienlistenDulm_RLB.jpg"!
    2522 19:50:39 - - Warning: Did not find texture file "....AnzeigenSeitenschilder\12.bmp"!
    2523 19:50:39 - - Warning: Did not find texture file "....AnzeigenRollband_SD79\Schulzentrum.tga"!
    2524 19:50:39 - - Warning: Did not find texture file "....AnzeigenRollband_SD79\Schifferschule.tga"!
    2525 19:50:48 - - Warning: Vehicle ID 14062 hat ungültige Fahrplandaten!
    2526 19:50:48 - - Warning: Vehicle ID 14062 hat ungültige Fahrplandaten!

• TNH
    Lejebb volt leírva megoldás.
  • rumata
    Hamburg hogy működik?
    Eleve nem is engedi telepíteni, ha nincs fenn OMSI 1-em...
  • bocskor3
    Szép estét, valakinek működik a Römerberg V3? Akinek igen kérem segítsen, mert nem tölti be az editor. Eljut odáig hogy load objects és ott elkezd villogni... Ugyanezt csinálja freyfurt is. Pedig semmi hibaüzit nem dob.
  • kriszi94
    Nézd meg miért nyivákol a program... logfilet nézd, és spoilerezd ide! :)
    Próbáld meg kikapcsolni egy próba erejéig az AI-buszokat.
  • bpyfan
    Soory jogos. Köszi.
  • YoGabN
    Sachsen Anhalt*
  • bpyfan
    Kéne egy kis segítség. Kipróbáltam egy régi kedvenc helyközi pálymát a OMSI2-val schanzen anhalt-ot. Nagy örömömre hibamentesen indult Mentem is vele a 172-esen Dulm-ból Giersleben-be végig jó volt majd ahogy kanyarodtam be a gierslebeni buszvégre lefagyott. Gondoltam hát előfordul mind1 újra akartam a busz rakni oda és akkor is lefagy ugyan úgy és ezt vagy 2x eljátszottam.Plusz kipróbáltam az összes többi várost ment mindenhol csak giersleben-ben megfagy.Hogy lehetne ezt elhárítani?
  • Waterloo21
    Írok privátban, megbeszéljük ott.