63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Fox44
    very soon.:)
  • Erlau Trans #47191
    Még jó, hogy fűnek-fának azt ígérgették, hogy Karácsony előtt kijön. Korábbi vásárlóknak mailben, hivatalos forgalmazóknak, stb., mert nem csak mi mezei felhasználók szívunk ezzel a szarral, hanem a sok reklamáló miatt azok is akik forgalmazzák.
  • Banderasbkv
    Na igen ez a másik amit már régóta várok.
  • wszilard
    Egy olyan kérdésem lenne, hogy aki játszik a berlini pályán, a 92E-nek vannak Galen str és Spektefeld közötti ingázásai, de route kódok nem egyértelmű, hogy melyek.

Nem tudja esetleg valaki?
  • mojorisin
    Hamarosan!
  • krisztiandzs
    "Fehler bei Bereichsprüfung." Tudja valaki ilyenkor miféle baja van ennek a csodának?
  • gabcsibkv
    1 éve ilyenkor jött Julian O405N2-je?
    Remélem ezen év végén kiadja a háromajtós szolót és a csuklóst
  • gabcsibkv
    Nem csodákat várok tőle csak az alapnak a hiba javítását. :)
  • bpo451
    Hogy én ettől a patch-tól miért nem várok csodákat
  • Rasy
    Hogy lehet csak simán megállónevet mondani?
  • Benya01
    Nyomd le a ctrl-t és akkor tudod illeszteni pontosan, az f9-cel pedig tudod `forgatni` az illesztéseket
  • Fox44
    Átmásoltam az addons.ini is, de nem igazán jó.:( Jó lenne tudni, hogy pontosan atty707 hogy csinálta.
  • Routeres
    Ja, ez hivatalos forrás. Akkor várjuk szeretettel. :)
  • rurman
    "A patch előreláthatólag 27-én jelenik meg. A dem szócska itt nem a decembernek a rövidítése, hanem részes eset, mivel a december az "der" névelőjű. :P Ettől függetlenül igen, valószínűleg 27-én jén a patch!
  • wszilard
    http://www.omnibussimulator.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=19189

Itt olvastam.
  • wszilard
    Mintha a hivatalos fórumban láttam volna. Bár kevésbé tudok németül, a decembert ők rövidíthetik dem-nek?
  • Routeres
    Attól függ hol olvastad.
  • wszilard
    Valahol olvastam, hogy 27-én jön a patch, ez igaz lehet?
  • AdaKiller
    - kép kifagy, de a busz hang alapján még irányítható

ez nálam reggel először történt meg; csodálkoztam egyet...
  • wszilard
    Tegnap este még akartam menni egy-két kanyart a 130-assal, de megint kifagyott egyszercsak.

Komolyan mondom, hogy az Omsi 2 még a kifagyások tekintetében is tud mindig újat mutatni:

- AI nem fagy ki, csak a saját busz
    - kép kifagy, de a busz hang alapján még irányítható
    - minden kifagy, ahogy van
    - a játék egyes funkciói fagynak ki pl. Alt menü, Esc menü

Örülök, hogy játék fejlesztői figyeltek rá, hogy a kifagyások is mindig szórakoztatóak legyenek.
  • bkvbusz
    Egy indiszkrét keresztkérdésem lenne!
    Miért van az, hogy a pályaszerkesztőben nem lehet automatikusan csatlakoztatni az útszakaszhoz a kereszteződést?
    Egyszerűen nem is veszi figyelembe se az utat sem pedig az útkereszteződést. Össze-vissza pakolgatja a kereszteződéseket. Ahogy észrevettem, az útkereszteződések középpontját helyezi az adott útszakaszhoz.
    Valami ötlet esetleg erre?
    Vagy kipróbálnátok esetleg, hogy nálatok is így van-e?
  • generalGGabe

Boldog karácsonyt!
  • Norbesz23
    Alimano2222 tudsz nekem dobel-él segíteni abban, hogy mért nincsen, utas és jármű (busz) forgalmam, pedig mindent a leírás szerint csináltam.
    Válaszodat és a segítségedet előre is köszönöm.
    Mindenkinek Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!
  • sza5678
    Ellenőrizd a játék könyvtárában a logfile.txt tartalmát, valószínű az adott tile-on akad még néhány (nálad) hiányzó sceneryobject. (Délután ugyanezt végigjátszottam, és megoldotta.)
  • bpyfan
    Képtelen vagyok zöldágra vergődni Dobel-el. Mindent a leírás szerint csináltam már 2x is de nem akar működni.Kép
  • Fox44
    A tökéletesen, az túlzás.) Nem ír ki semmit a kijelzőn. Igaz, nekem sem. Az Omsi 2 alatt nem működik rendesen. Az Omsi 1-ből átmásoltam a MB_O305 mappát az Omsi 2 Vehicles mappába, és felülírtam az ott lévővel, mert különben nem működik. De, ha felülírod, akkor az Omsi 2-ben eltünik az AI MB O305. Meg nem szálnak fel az utasok az MB O307-re Omsi 2 alatt.
  • [HUN]FaTaL
    Balfasz fejlesztőnél okozhat problémát (pl. FIFA rendszeresen fagy, ha ékezet van a windows user nevében, mert nem tud írni az ékezet miatt a dokumentumokba).

Itt nem ez a helyzet, nekem is fagyott már ki, nem használok ékezetet mappa és fájlnévben soha.
  • norb82
    Ez az ékezet dolog kicsit olyan mint a bolha és a tudós esete:D A tudós azt mondja a bolhának hopp és az ugrik. Majd kitépi a lábait, és megint azt mondja hopp. A bolha nem ugrik mire a tudós következtetése, hogy ha kitépik a bolha lábát, megsüketül:)
  • Martinez01
    Előfordulhat, hogy az újratelepítés miatt oldódott meg.
    Nekem mostmár működik, remélem azért lessz egy patch szerű valami, hogy mindenkinek tökéletesen menjen, és át lehessen rakni a Börzsönyt :).
  • Erlau Trans #47163
    Szerintem inkább az újratelepítés oldotta meg a problémáidat, mert nekem eleve Games/OMSI2 mappában van, nuku ékezettel és rendszergizdaként indítom.
  • Martinez01
    Figyu, nálam bejött, ezeket megcsináltam, és utána elindult normálisan, fut is rendesen.
    Nemtudom, lehet nincs köze hozzá, lehet, hogy van, de az érdekelt, hogy működjön. De én legalább próbálkoztam.
  • AdaKiller
    driver visszaállítása az alap win7-re megoldott a problémát. komolyan mondom ez azért vicc, hogy ne lehessen gyári vga whql-es drivert feltenni, mert egy újnak mondható game összesz@rja magát...
  • Apocalipto
    Ezt ugye te sem gondoltad komolyan hogy bármi köze van a játék futásának ahhoz, hogy van-e a telepítési mappában ékezet vagy sem..
  • Martinez01
    Üdvözletem a kolléga uraknak!
    Először is Kellemes-Békés-Boldog Karácsonyt mindenkinek.
    Másodszor pedig, akiknél pedig fennáll még a szaggatás-kifagyás probléma, próbálja meg a következőket (nálam bejött, folyamatos szaggatás után, kifagyások után, azóta teljesen hibamentesen működik; konfigom: Intel E5300 2x2,6 Ghz, 2Gb ram, NVidia GeForce 210[1gb], Win7 64 bit, Átlag fps 18-25 között)
    Menete (ha valaki ki szeretné próbálni)[Én az E:/ meghajtóra telepítettem, te helyettesítsd be a saját meghajtód betűjelével]:
    0. NEM ÍGÉREM, HOGY MŰKÖDNI FOG NÁLAD IS! (Tehát semmi garancia rá, nem biztos módszer, nálam megoldotta a gondokat, hátha sikerülni fog neked is, egy próbát megér)
    1. Meghajtó nevét állítsd ékezet nélkülire(ha ékezetes neve van pl.: E:/(Játékok) --> E:/(Games) -ra.)
    2. Játékot ékezet nélküli mappába telepítsd (tehát NE E:/JátékokOmsi2, hanem E:/Omsi2, vagy E:/Games/Omsi2 [Mindegy milyen nevű mappába telepíted, csak ne legyen ékezetes])
    3. Omsi 2 futtatása rendszergazdaként (Jobbklikk az ikonra, futtatás rendszergazdaként)
    4. Játékban állítsd vissza Minimum 2006 PC beállításokra (lehet, hogy bűnronda, de menni fog (elméletileg))
    5. A beállításokat ne változtasd meg (esetleg a dátumot, meg a jegyeladást bekapcsolod.)
    6. Játszol

Én már 2-3 napja így játszom vele, nem fagyot ki azóta (hál' istennek), néha 1 max. 2 mp-s röccenés van benne, ahogy tölti a másik Tile-t, amúgy meg tökéletesen meg bármelyik busszal. Annyi, hogy bezáráskor 1-2 hibaüzenetet dobál, de nem érdekel, utána ugyanúgy tökéletesen indul.

Ha sikerült megcsinálni, és működik, akkor írd majd le légyszives ^^.
    Köszönöm, további szép estét.
  • tmartin
    Jaja nekem is. Meg van amikor felugrálnak ilyen hibaüzik is és akkor ki kell lőni a dolgokat. Undorító ez az egész.
  • wszilard
    Nekem is úgy tűnt eddig, hogy a csuklós keveri meg a dolgokat.

Ruhlebenben pélául volt olyan bug, hogy mögöttem beálló csuklós A-tól ment pár métert B-be, majd visszaugrott, és így tovább.
  • Erlau Trans #47156
    Dettó... logfájlban 3D Device lost szöveg...
  • bpo451
    Úgy látom, itt a csuklós okozza a galibát.
    Teszteltem szóló buszokkal a vonalon, eddig normális volt.
  • wszilard
    Sziasztok!

Én éppen mostanság gondolkodok gépvásárláson, de egyszerűen ez az Omsi 2 még annyira instabil, hogy nem merek már gondolkodni se.

Néha az az érzésem, hogy ez egy kezdetleges bétaverzió csak. Eddig egyszer sem sikerült összeomlás nélkül bezárni.

Az keserít el a legjobban, hogy annak ellenére, hogy egy erősen rétegjáték, szerintem komoly várakozás övezte az egész megjelenést.

Erre itt van ez a valami...
  • ast00
    Boldog karácsonyt a fejlesztőktől...