63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
sirenato #48008 HAli! A Sittingen nevű pályát beraktam az OMSI2-be ,de nem akarja a játék, hogy volán mögé üljek, mert bármit benyomok hogy rakjonle ott elkezd tölteni és zugriffes hibát dob ki. Mi lehet a hiba? -
generalGGabe #48007 Szerintem talán az a legjobb, hogy alapból megcsinálni 1-be, de úgy, hogy konvertálható legyen 2-be.
Én is ezen filózom, hogy ez lenne a jobb, vagy az, hogy mindkettőbe külön csinálni? -
norb82 #48006 Én is 1-ben dolgozom a Győrön (pár hét múlva mutatok valamit szerintem, de messze-messze még hogy ki legyen adva), ott mondjuk szerencsére túl sok domborzat nem kell:D -
generalGGabe #48005 Őszintén szólva engem elgondolkodtat a szerkesztő.
Az mindenesetre tényleg szar, hogy úgy kell kitalálni benne sokmindent.
Én most párhuzamosan csinálom mindkettőben a pályámat.
Ez a domborzat funkció tényleg jó... lenne, ha használható lenne.
De én Kőbánya domborzatát nagyon szarnak találom, és akkor finoman fogalmaztam. Nem tudom honnan szedték, de ott, ahol lejtőnek kéne lenni, emelkedő van, az egyik tér, ami alacsonyabban van, most magasabban van a másiknál, A Harmat utcai emelkedő itt szinte egy sík terep.
Szóval számomra így használhatatlan, teljesen újra kell csinálni a domborzatot.
Ez nem a program hibája, ilyen szar a DEM. Néztem gúglimapson is, ott is totál gáz magassági adatok vannak megadva.
Amíg ez nem lesz megcsinálva rendesen, a funkció totál használhatatlan.
-
Routeres #48004 Ez egyértelmű, ha a 2-vel egyszerűbben/gyorsabban/jobban meg lehet valamit csinálni, akkor azt fogjuk használni. -
kriszi94 #48003 Sajnos így lesz, mert 2-es editora fejlettebb, és sokkal több funkció lett beépítve. Akiknek nem működik megfelelően a 2 nagyon sajnálom, de mindenkinek más a rendszere, és nem lehet minden gépre optimalizálni egy ilyen idiótán-programozott játékot... -.- SAJNOS! OMSI csak akkor lenne normális, ha felvásárolná egy fejlesztői-cég, akik ésszerűen felépítenék a dolgokat, úgy hogy minden funkció benne lenne... de hát olyan vakegerek a fejlesztőink, hogy még demót se adnak ki, amit kipróbálhatnának az emberek, hanem 20-32 eurokat akarnak bezsebelni!
Már az első résznél mindenki ki volt akadva az fps-értékektől, néhány bugtól, ezért már ott el kellett volna gondolkodnia MR-nek, hogy folytatják-e így, vagy inkább újragondolják... sokkal sikeresebb lenne, ha tegyük fel 7-10 év múlva kidobnak egy teljesen új motorral ellátott szoftvert... lássuk be omsi2 is miután vége lesz a win7-8-as korszaknak, és más módon működnek majd a gépek mehet a kukába az egész fejlesztés, mert nem lesz olyan gép ami futtatni tudja majd... :D
Tapasztalataim pedig OMSI2-vel annyi, hogy a tegnap esti 8-as verziószámú patch is tartalmaz bőven hibákat: egy ilyan tile-ra akarom a buszt lerakni, ahol valami hiányzik, egyből kidobja a Warnungot, amit le tudnék okézni, DE lefagy :D Ettől eltekintve szerencsém van, de nekem még Sittingen ami elég összetett map 15-30fps-el alap beállításokon. -
Ha belegondolsz, mindenki a 0-ról kezdte. Csak néhány embert érdekelt a téma, és elkezdték magukat fejleszteni. Ha elég elszánt vagy, és ráérzel az ízére, akkor menni fog. De nem egy busszal kell kezdeni, az tény... -
kriszi94 #48001 Őszintén, ha nem vagy jártas modellezésben, scriptelésben, akkor egyedül bele ne vágj... próbálkozz előbb egyszerűbb objektumokkal, és ha azok mennek, utána gondolkozz valami komolyabbon :)
De, hogy ne csak a karakterek fogyjanak: Blendendert próbáltam, de nincs háttértudásom a dologhoz, így abbahagytam :) -
Előre látom a jövőképet: azon pályakészítőknek akiknek hibátlanul, vagy közel hibátlanul fut a 2. rész, az emiatt készíti a pályát ebben, a közösség jó fele pedig le van magasról, akik egy fél kört sem tudnak buszozni a második résszel. Kb. olyan ez, mint nagyon sok korábbi agyon objectezett FPS zabáló pálya, ahol a készítőknek atomerőművük volt és a többiek le vannak magasról ejtve... -
Szerintem nagyon jó lett ez is. -
bazsi25 #47998 hali mindekinek megszeretném kérdezni azt hogy mien program kell a buszok modelezéshez ? mert szeretnék én is egy modelt a játékba csak nem tudom hogy hogy kell meghát hhogy mien program kell hozzá.Valaki tudna nekem segíteni hogy honan tudom le tölteni. Kösz előre is
-
Úgy is próbáltam igen,hogy busz betöltése nélkül,de ugyan az a probléma jön akkor is.Ez már örök rejtély marad
mért dobja ezt a hibát.
-
Na igen, de a kettő egy instabil bughalmaz, ami az emberek felénél nem működik, és csupán a csuklós busz az, ami többletet ad bele, míg az egy egy "jól bevált", stabilan futó program, ami mindenkinek működik legalább. -
bpyfan #47995 Puszta kíváncsiságból meghajtottam a MAN-t a börzsönyben meleg rekord közeli állapotban. A MAN bicskája beletört. :D
kép -
labbi #47994 Omsi 2 editorjához remélem a közeljövőben kapunk valami leírást. :) -
Routeres #47993 Nincs értelme az 1-hez ragaszkodni, ha a 2 editora többet tud, és egy csomó olyan funkció belekerült, ami az 1-ből hiányzott, pl. valós domborzat használata. -
A hiba oka itt pedig az , hogy nekem virágbolti OMSI-m van... :)
De azóta nem jött elő a probléma , úgyhogy már kérdésem semlegessé vált ...
De az információt azért köszönöm szépen ! :) -
Holnap kiadom a javítást a textúrához, mert vettem észre egy két hibát és hiányosságot is. -
gabesz012 #47990 Na, ez baj. Azért azt tegyük hozzá, hogy megoldható lenne az 1 editorában építkezni, majd azt lehet kompatibilissé tenni a 2-vel (amit immáron elég sok pálya bizonyít). Ez csak a készítőkön múlik. Én nem örülnék neki, ha innentől leállna a "support" az első részhez. -
Csináltam egy műszerfal textúra módosítás a mercedes citaro 0530g-nak
letőltés
-
Sehogy. Ilyen utasítást csak az objektumokban lehet, azokban is az ObjectEditor-ban vagy miben kell beállítani az adott path-re. -
neo8888 #47987 Azt meg lehet csinálni valahogy a mercinél, hogy működjön az össz. ajtónyitó is és az ajtónkénti leszállásjelző? -
Netreg2 #47986 Nézétek mit találtam!
Ikarus 280.02 -
Társítsd winrarraLinkl :) -
kriszi94 #47984 Update: OMSI1-em nincs, csak elírtam :) -
kriszi94 #47983 Sziasztok az Addition Traffic Sign-packot valaki el tudná küldeni privátban tömörített fájlban, mert az addon manager nem igazán szuperál... nincs is omsi2-em, de kéne az egyik pályához! :) Előre is köszi! :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!9 19:58:26 - - Warning: Szenerieobjekt wurde nicht gefunden: SceneryobjectsAdditional Traffic SignsATS_standard_small_1.sco, falls es sich um eine Addon-Karte handelt, lesen Sie bitte die Dokumentation und kontaktieren Sie ggf. den Autor. Falls es sich um eine originale Karte handelt (Spandau oder Grundorf), reparieren Sie bitte OMSI mittels Original-Setup.
-
bkvbusz #47982 Spline-nak hogyan lehet megadni irányjelzésre utaló utasítást?
Kereszteződésbe kellene. -
Úgy nem próbáltad hogy "Pálya betöltése buszok nélkül"?? Lehet hogy ez a baja... :D Egy próbát megér. :) -
Szerintem aki egy kicsit is ki akarja adni majd a pályáját, inkább a 2-ben építi meg, máskülönben a játékosok 99 százaléka nem fogja tudni kipróbálni a pályát hibátlanul (ezen nem változtat a tény, hogy miben másabb a szerkesztő). -
Hogyan lehet aszt megoldani, hogy a Merciben is működjön a tábla? -
[IMG] [/IMG]
-
gabesz012 #47977 Számomra annyira nem extra az a csuki, kicsit nagyobb hely kell neki kanyarban, de nem nyújt annyival másabb vezetési élményt. Egyedül az ffb-t hiányolom egy kicsit az 1-ből, na nem mintha a 2-ben olyan nagyon jó lenne, de legalább van benne... Meg megnézném a 130-ast (az az amit egyszer sem sikerült a negyedéig sem vezetni, mert kifagyott mindig). Úgyhogy én sem szenvedek már egy ideje a 2-vel. :) Az új addonok viszont remélem a jövőben is kompatibilisek maradnak az 1-el... Bár már itt ez az új magyar pálya, aminek ha jól láttam, nincs 1 alatt működő változata. :/ -
Meg van most már mind egy. -
Frissítettem, de ma már nincs időm kipróbálni, vár a meló.
Ha valaki kipróbálta, legyen szíves írja le, mit tapasztalt. -
Van valakinek képe a 3-62-es villamospótló táblájáról? Mert én sehol sem találok. -
Mivel én egy fél kanyart nem tudtam megtenni felugró ablakok, zugriffelés, kifagyás nélkül eddig egyik csuklóssal sem, így nekem eddig nem hiányzik, mert meg sem szoktam... :) -
Routeres #47972 Az O305-ös "hibát" a patch okozta, mert az visszarakta a berlini O305-öt, ami így felülírta az addon fájljait. Visszarakod az addon Mercit, felülírsz mindent, működik, örülsz. -
ast00 #47971 Bölcs tanács az, csak nekem is hiányoznának a csuklósok. -
Amúgy én is inkább az 1-el tolnám , ha bele lehetne rakni a csuklóst...
Valahogy sokkal stabilabbnak tűnik , és szerintem az is , mint ez a játéknak nevezhető bughalmaz...
De azért azt bírom a játékba hogy amikor a buszválasztó képernyőn a Merci O305 jön be , akkor először még semmi baja , de amint másodjára szintén ugyanez a Merci jön be , akkor meg hibaüzenettek kivág , és csak a feladatkezelővel tudok kilépni...
És akkor a többi dolgot ne is említsem... -
egy omsi2 restart segített, a patch által legalább a megállóléptetés megjavult.