63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• gabor514
    "Főnökünktől, a jó munkáért!" már nincs, nem is láttam még rajta egyszer sem, de a többi rajta van
  • ZsomborL
    Még a mai napig is rajta van?
  • gabor514
    Nagyon jó lesz. :) Ezeket a matricákat is rá tudod majd tenni?
  • norb82
    Van ahol egy busz egy szolgálatban egy vonalat jár egész nap oda-vissza (Budapesten nagyrészt így működik, de már van jópár kivétel)

Vagy van hogy egy busz a szolgálat alatt jópár, akár tök különböző vonalat is bejár (vidéken ez a jellemzőbb)
  • ZsomborL
    KDJ-357. :)
    Már társai is készen vannak(KDJ-355,356,358 KFA-292,293)

• nemeza
    Délpest3ban vagy Börzsönyben van példa bőséggel.

TTL: Milyen útvonalakat kell bejárnia a nap folyamán a sofőrnek.
    Tehát pl. 7E Kf - Újpl; 107E Újpl - Kf; 103 Kf - Népl; 103 Népl - Kf; szünet; 107E Kf - Újpl;
    ... indulási időket rendel a TTP-khez (illetve a bennük definiált profilokból is kiválasztja melyik kell éppen) és csoportosítja ezeket forgalmi számok alá.
    Itt jön a ttp és ttr.
    TTP: pl: 7E Kf - Újpl definiálja a járatszámot, végállomást, megállókat, menetrendi profilokat és, hogy milyen útvonalra van ez felfűzve. (1)
    TTR: az útvonaldarabkák szerepelnek benne - ha kitörölsz egyet vagy hozzáadsz, akkor borul a TTP.. - OMSI1-es megoldás, működik omsi2-ben is.
    De OMSI2-ben pont a rugalmatlansága miatt létrehoztak egy másik módszert. Itt 2 megálló közötti útvonalakat kell definiálni.
    (1) itt az eltérés a TTP-ben: a megállókat akkor fogadja el, ha van közöttük érvényes közvetlen útvonal. Ha több is van 2 megálló között, nem tudom, mi a szitu.
    De átfedő járatoknál hasznos, ha minden megállóban megállnak, akkor csak egy listából egymás után kell dobálni a megállókat. Persze előtte az összes lehetséges (később használt) megállóközt fel kell vinni.
  • AdaKiller
    YufaObjekte-citylight1.sco filet valaki elküldené nekem, vagy valahova feltölti az is jó. köszi
  • norb82
    Jaja, feltettem az imént én is, kezd ez alakulni:)

(aki 486-oson játszik az persze ne várjon csodát).
  • nIsTv4n
    Sziasztok,

kis segítségre lenne szükségem OMSI/buszvezetői terminológia tekintetében.
    Minden pályához tartozik egy/több TTL file, amik túrákat (tour) fognak össze. Minden túrában megtalálható egy trip, ami az adott vonal (például 7E) egy konkrét indulási idővel rendelkező, vezethető példánya. Ha jól értem, röviden ez az OMSI felépítése.
    Elnevezéseket illetően azonban érzek egy ellentmondást:
    - TTL fájl az OMSI-n belüli választóképernyőn "Line"-ként van feltüntetve. Ez akkor helytálló, ha az adott TTL csak egy vonalat (pl 7E) tartalmaz, nem?

Ha a "Line" elnevezés a TTL fájlhoz tartozik, akkor miként lehet nevezni egy vonalat (7E)? Trip nem nagyon lehet, mert az a konkrét vezethető vonal, explicite adott célállomással.

Remélem érthető, mi nem tiszta számomra. Valaki fel tudna világosítani? S ha esetleg ez az OMSI-ban hibásan van elkészítve, akkor a valóságban hogy vannak ezek az elnevezések (magyarul persze):
    1. TTL fájl, vagyis túrák csoportja
    2. Egy-egy túra, amiben konkrét vonalak vannak indulási idővel, célállomással
    3. Vonal általános megnevezése (pl 7E, ami magában foglalja a két útirányt, garázsmeneteket, stb)

Köszi a segítséget!

(ui: a 7E csak példa, nem akarok ezt tartalmazó pályát készíteni :))
  • bpo451
    köszönöm, délután kipróbálom :)
  • nemeza
    tessék :)
  • bpo451
    AZt megköszönném, hátha az segít :)
  • nemeza
    Feltöltsem a beállításaimat? Szerintem mexx korrektül foglalta össze a dolgokat.
  • bpo451
    Mi az ami vállalható vele? :)
    Pl Berlin még mindig vállalhatatlan, U Rathaus Spandaunál ugyanúgy ugrál, szaggat.
  • Erlau Trans #48683
    Majd ránézek, de eddig nekem semmi pozitív nem kötődik a második részhez, így halogatom csak. Talán ma...
  • nemeza
    a legújabb patch már egész vállalható. (2.00.016)
  • Erlau Trans #48681
    Am. király az írás :)
  • Erlau Trans #48680
    "OMSI 2. Hogy méltó-e a folytatás címre, kiderül a tesztünkből."
    Erre a cikk elolvasása nélkül is tudom a választ: nem!
  • MEXXD
    Az OMSI (1) megjelenése után hamar elnyerte a játékosok tetszését, ugyanis végre nem egy sokat ígérő, majd később pofára eső, szimulátornak látszani akaró programot kaptunk. Az elmúlt három évben számos pálya és jármű készült el hozzá, rajongótábora pedig folyamatosan nő. A készítők 2012 decemberében bejelentették, hogy készül az OMSI 2, ami tartalmazni fogja az akkor már javában készülő csuklós buszt, és a játék teljesítményén is javítani fognak. Közel egy év idegtépő várakozás után, december 11-én megjelent az OMSI 2. Hogy méltó-e a folytatás címre, kiderül a tesztünkből.

(A cikk elolvasásához kattints a képre és ne felejtsd el értékelni sem.)
  • Erlau Trans #48678
    Hello,

inputs mappából ugyanilyen néven futó mappába átmásolod a keyboard meg gamectrlel.cfg fájlokat,

DE

ha a keyboard fájlt is átmásolod akkor nagyon sok új billentyűzet funkció elveszik (pl. ESC-re főmenü előjön, ahol egyáltalán ki tudsz lépni a programból, vagy a multicore ki és bekapcsolásának funkciója).
  • Jazzdobos
    Sziasztok!
    Végre sikerült beszereznem az omsi 2-t. Sok kérdésem van de a legfontosabbat szeretném megkérdezni
    Hol tudom a billentyűzet és a joystick beállításaimat átvinni hogy ne kelljen újra beállítani?
  • Erlau Trans #48676
    Hozzátartozik azért, hogy egy 200-as Ikarus azért a legfiatalabbak is 20 év felé közelítenek helyköziben a legtöbb Volánnál (256,44, 263) és azért azoknak azért eléggé szét vannak már kopva. Kuplung szerkezetet nem szokás cserélni, volt olyan teljes vázcsrén átesett általam ismert 1993-as, Ik.395 ahol a felújítás során sem kapott egy új alkatrészt sem kuplung terén. Így fordult elő az, hogy egy friss motor és váltógenerált kapott busz gyök kettővel tudott megbírkózni a bükki és mátrai emelkedőkön... egész egyszerűen az állandó 2-4-6 váltásos módszer ls a vele járó szinte állandó kuplung csúsztatás miatt a tárcsa már annyira meg volt kopva, szinte semmit nem fogott. Sok régi PRÁGA váltós busznál is az volt a gond a váltót hiába toldozták-foldozták, újították fel, ha a kuplunghoz nem nyúltak. Frissen vázcserés 280-as kuplung csúszás miatt nem volt képes Egerben felmenni a Csiky parton, kb. felénél megállt, jött a RÁBA...
  • Banderasbkv
    Azt tudom!
  • norb82
    Túl sok közük nincs egymáshoz, még menettulajdonságokban sem, más a motorelhelyezés, a 620-asnál ráadásul mindkét hátsó tengely fordul...
  • norb82
    Az adott kupplung holtjátékától is függ hol fog (beállítás, illetve kopottság kérdése is), de azért nem az a személyautós holtjáték. Megfejelve azzal hogy a régebbiekben amiben nincs rásegítés a pedálon, ott bizony úgy rúgja vissza a combodat a pedál, hogy csak nézel:D
  • Norbesz23
    Egyetértek veled
  • Banderasbkv
    Ennek alapjára akár még eszt is meg lehetne szépen csinálni.

[IMG][/IMG]
  • Norbesz23
    Nem tudom hogy volt-e itt már.
    http://www.omsi.com.br/quadbus-articulado/
  • Ikarusfan
    Hát, túl sok viszonyítási alapom nincsen, lévén most csinálom a B-s jogsit, de engem a tanfolyamon tanultak ellenére is meglepett, mennyi a játéka a kuplungnak.
    Csak ezek után olyan furcsának tűnne, ha egy 10+ tonnás busznak is pár centi lenne a kuplung játéka, főleg, hogy a régebbi buszok többségével egyébként is kettesből, csúsztatással szokás indulni. De igazából egy ha nagyon pontosítani szeretnék, mondjuk egy Ikarus 200-asra értettem a kérdést.
    Egyébként köszönöm a válaszokat!
  • Erlau Trans #48668
    Mihez képest? Dízelhez? Benzineshez? Dízelhez képest annyira nem. Benzineshez képest meg nagyon. Meg függ attól is, milyen típus, Ikarus vagy más... stb.
  • BPI1184
    Köszönöm szépen! :)
  • AdaKiller
    tessék :)

https://www.dropbox.com/s/iko7o52q7bo9dxw/Fonts.zip
  • YoGabN
    változó :D de általában nagyobb
  • Ikarusfan
    Leginkább a buszvezető OMSI-s kollégákat kérdezném, vagy bárkit, aki tudja, hogy a mechanikus váltós buszoknak a kuplungjának a hasznos útja a teljeshez képest ugyanúgy csekély, mint az autóknál, vagy azért lényegesen nagyobb? Magyarul a holtjáték ugyanúgy nagy-e a pedál két végpontjánál, vagy sem.
  • BPI1184
    Valaki, aki a 2-vel játszik, fel tudná tenni, vagy el tudná küldeni nekem a Fonts mappából az ANX_M_D_Alpha.bmp és ANX_S_Alpha.bmp fájlokat, illetve a hozzátartózó OFT fájlokat? :)
  • nemeza
    igen, a fok-gyem miatt. A 0-kat érdemes átírni pl.3-ra, mert az ibis nem tud vele mit kezdeni. Bezzeg a fok-gyem :)
  • matesz19
    Oké, köszi, majd megpróbálom ezeket is... :)
  • padarmartin
    az expresseknek az ibis kódjuk 28200 50/51/52 ugyanígy a 284-nél is.(gondolom a fok-gyem miatt)
  • matesz19
    Valakinek működik a Dél-Pest v3-n OMSI 1 alatt a 28250 01-02, 28450 01-02 IBIS kódok???? Mert nekem nem működött a Citaroval amit a pályához adtak... De az Ikarus BKV_mód 2.0-val kipróbáltam...
  • alexander1993
    És ezt hol találom meg mert próbáltam keresni de nem találtam.