OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát igen , babráltam ott, hogy beraktam pár kocsit ai-nak.

Gondolom nem eredeti...
(Ha nem eredeti fáradj át az OFF & WAREZ topikba)
Meg próbáltam frissíteni az Omsit de nem tudom mert ezt a hibát írja ki.
http://indafoto.hu/tomosz/image/20137281-914aded1/user
A játék mappáját szoktam rendszeresen töredezettségmentesíteni. Azóta amúgy 2x felmásoltam. Hihetetlen módon most épp újra szirénáznak a mentõk és rendõrök, és nincs zugriffelés sem. Az út havas textúrájához meg annyit, hogy én voltam a hülye, mert nem volt bepipálva a hó eltakarítása az utakról<#whatever> Kíváncsi leszek most vajon meddig fog rendesen mûködni<#vigyor>
Lehet hogy hülyeség de szerintem csinálj egy töredezettségmentesítést a vinyódon. Nekem valahogy gyanús hogy olyasmi gond lehet.

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

Ez a Börzsöny pálya szerintem simán megnyerhetné az Omsi történetének legszeszélyesebb pályája elnevezésû címet. Nyilván az Omsi hülyeségének tudható be, de fel nem tudom fogni, miért mûvel ilyeneket. A történet kezdete: letöltöttem, feltettem, elindult, zugriffelt, leokéztam és rendesen mûködött. De nem voltak szirénázó jármûvek, csak villogók. Késõbb elmúlt a zugriff is, de nem szirénáztak a járgányok továbbra sem. Routeres tanácsa alapján újra felmásoltam, megoldódott a gond, volt szirénázás ahogy kell. Egy ideje viszont megint nincs. Gondoltam újra felmásolom a pályát, hogy megint legyenek, plusz a képeken és videókon néztem, hogy nekem a téli út textúrája sem olyan, mint másoknál. Felmásolás megtörtént, megint zugriffel. Nézem a logfilet, errorozik a vonatra. Ekkor feltettem a javítást, az megoldotta a vonatot, viszont az NL202-esek jelenleg csak a járatszámot írják ki, a célt nem. Természetesen így fel sem szállnak rájuk az utasok. Logfile errorozik, mégpedig ezt:

SoundSort Fail: Invalid distance calculation! SoundsPassengerssound.cfg (0#0/0/0#0/0/0)

Szirénázó, jármûvek továbbra sincsenek, és az úton lévõ textúra sem olyan, mint pl itt a nyitóképen. Pluszba az FPS-ek sem bizalomgerjesztõek. Mikor elõször feltettem nem volt vele gondom. Most meg megy mondjuk 25-30-al, utána hirtelen leesik 10-13-ra, késõbb vissza 18-20-ra, majd újra fel, s le. Teljesen érthetetlen. A furcsa az benne, hogy eredetileg a szirénázó rendõrök és mentõk kivételével minden hibátlan volt (leszámítva a zugriffet, ami pár indítással késõbb magától megszûnt), még a javítást sem kellett feltennem hozzá. Most meg csak a fejem fogom<#rinya> Mielõtt félreértés adódna, nem leszólásként kell erre a regényre reagálni, nem annak szántam. Hatalmas tisztelet a készítõknek a kemény munkáért<#worship> A hibák valószínûleg az Omsinak tudhatóak be. De baromira idegtépõ már amit mûvel...<#falbav>
LMG123
Csak egy tipp volt, akkor passz. 😄 Lehet el van írva az ailistben a busz elérési útvonala, akkor is szokott ilyet produkálni.

És a menetrend? Ott még van több indulás, egyszerre menjek mindegyiken? 😄

Mai termésem:
LMG123
Akkor lehet, hogy azon a vonalon csak 1 járat van és azt épp te viszed. 😊

Bepipáltam, de akkor sem :S

Nagyon jól néz ki!!Elérhetõ lesz valahonnan?
Amikor a menetrendet felveszed, ott be kell pipálni, hogy menjen AI-busz is, akkor lesz másik busz is a járatodon.

Erlau Trans
Egyfelõl le kell szarni az ilyet, másfelõl a kutyát sem érdekli, hogy Te mennyit dolgozol és társai, fõleg nem az ilyen takony tiniket akik az sem tudják milyen ledolgozni 8 órát, nem még 12 vagy 24 vagy 36 vagy 48 órákat egyhuzamban, pofájuk nagy csak.
Az más hogy félrenézed, az mindenkivel megesik, nah, ennyi, nem akartam senkit megsérteni, meg nem is neked volt szánva.

Azt amúgy nem is láttam hogy az oldaladon mi van a Citaroról...

félreértettél. Azokra értettem hogy nem tudnak olvasni (tele volt a FB csoport a kérdésekkel) akik nem értették a manual door citaroban miért nem automata váltó van. Nem tudom miért vetted magadra, te abszolút nem ez a kategória vagy. Bocsánat ha félreérthetõ volt. (amúgy meg, egy cipõben járok veled melót tekintve)

Amelyik vonalon én megyek, azon miért nem megy másik busz?

Ne foglalkozz az ilyen hozzászólásokkal. Sokunknak okozol örömet és könnyebbséget az OMSI letöltõs oldaladdal.

Nekem pl. fel se tûnt ez, alapból nem is szoktam mondjuk odalenni a manuális buszokért, errõl meg nem is feltételeztem, hogy nem automata. Szerintem német buszból (fõleg helyijáratosból) amúgy sem igen van kézi váltós, de lehet, hogy tévedek.

Szóval, aki nem ért valamit, ellentmondást tapasztal az oldaladon, annak ott a Kapcsolat vagy menjen a Google-re. A nyilvános "oltást" én sem díjazom. <#vigyor2>

Nem tudok olvasni? Mégis mit vársz? Napi 10-11 óra meló+2 óra utazás után próbálok össze hozni nektek valami kis letöltést, talán belefér, ha néha hibázok nem? Egyébként erre van az oldalon a 'Kapcsolat' menüpont, hogy ha valami hülyeséget írok, akkor lehetõségetek van javíttatni. 0, azaz nulla jelzés érkezett ezzel kapcsolatban, ellenben itt megy az okoskodás, és az oltás, hogy "nem tudok olvasni". Utána meg jön a rinya, ha nincs friss letöltés az oldalon. Ezek után nem is lesz!

Nincs csak nem tudnak olvasni.

A Citaroból van manuális váltós is? Mert írták, hogy van de én csak manuális ajtósat látok.
Szia!

Ebben megvan az eredeti égbolt, plusz pár extra is:
http://www.omnibussimulator.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=9882

Tisztelt OMSI közösség!

Következõ problémámmal fordulnék hozzátok:

- Kiprobáltam tegnap a Breslau (Wroclaw) pályát szerintem, az egyik legjobban sikerült ingyenes városi pálya ami ma létezik, csak sajnso eléggé fps gyilkos egy pálya.
Ügyeltem, hogy ne írjon felül létfontosságú dolgot a pálya, de sikerült az égtexúrákat felülírni és arra szereték kérni valakit, hogy az eredeti égtextúrákat nem tudná becsomagolni és felrakni valahová, hogy letölthessem?

Segítségeteket elõre is köszönöm!

OFF: Ma szembesültem azzal, hogy több, mint 20GB fogalal az omsi...😊 ON
Köszönjük szépen az elismerõ szavakat.
Remek!

Hihetetlen, de így egy "in game" képbõl is látszik, hogy minõségi munka.

Mellesleg akkor megragadnám az alkalmat, és neked, valamit Routeresnek gratulálni szeretnék a Börzsöny projekthez valamint a belefektetett energiát. Részemrõl sajnos csak 2-3 körig jutottam rajta, mivel azon kevesek közé tartozom akik nincsenek oda ezért a kisvárosi/falusi hangulatért. (persze csak itt az OMSI világában)

Azt kell mondjam, hogy meghatározó szereplõi vagytok a kis magyar OMSI közösségnek, csak így tovább és türelmesen várom a többi képeket.

üdv: Kirsz
Omsifan1225
Tudsz nekem segíteni ?
Feltettem újból a buszt , és rá ezt a '' Futáros '' módot... 😊 Ekkor nagyon szépen mûködött... 😊
Majd amint ráment a hangmód , egybõl ugyanazért problémázik az OMSI , mint azelõtt... :/
Meg lehetne valahogy oldani , hogy a futáros módba is bele lehessen rakni Morphi hangjait ? 😊

sziasztok!

egy kis csemege mára:

Banderasbkv
F11 😊
gcs7e7
Na várjunk. Ez nekem is új! 😄 Hogy is van ez?

LMG123
Ahogy eddig is...elméletileg sehogy, gyakorlatilag talán F9 gomb vagy melyik volt, lehet F12. 😄

MAN014
Én még azt is észre vettem, hogy a videókba nem mutatják be a "gyaloglás"-t! Kíváncsi vagyok, hogy azt hogy kellene értelmezni. Hogyan gyaloglunk benne stb...

MSI B350 | Ryzen5 1600| Hyperx-Predator 16GB | Geforce GTX 1050 2GB | Chieftec 600w-smart | Windows 10 Pro (64bit). Játékok: OMSI2, SA-MP, MTA, CS:GO. Kormány: DFGT.

nemeza
Azt én is most tettem fel. 😊 Egyébként a Matrix_Terminus-ból veszi a végállomást - ez kavarhat be.
bpo451
Berlin Spandau 1.7 pályán lenne a következõ problémám:
A TTData mappában minden járat menetrendjét, ami nem 1-es prioritás volt, átírtam 1-esre, mert szinte semmi buszforgalom nem volt a városban.
Azóta ez fogad, és játszhatatlan a pálya.

Van valakinek valami ötlete hogy mi a gond?
Régebben, ha átírtam a prioritást, nem csinált ilyet.

Vegyél leveg?t! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.

BPI1184
Ez az új Citaro jó AI-nak? A Spandau Modern pályához van olyan AI lista, amibe bele van írva, de én akárhogy is próbálom, forgalom betöltésnél hibaüzenetet dob ki. Ha a Citaro helyére mást írok, akkor mûködik a pálya, Citaro-val nem..😞

11-84

A citaroban hogyan lehet kitenni a táblát? És honnan tudnám letölteni a vollmatrixot?
Omsifan1225
Oké , de nem is arra gondolok , hanem Morphi hang '' módjára '' ... 😊

A vollmatrixxal nem kompatibilis,mert a vollmatrix más nevet használ 😊

OMSI Workshop | https://www.facebook.com/omsiworkshop | http://omsiworkshop.blog.hu/

Omsifan1225
Jah akkor lehet az a gond.. 😊
Akkor megpróbálom újrarakni a buszt , majd ez a mód , és akkor rá mehet a többi mód ? 😊

nemeza
ha gondoljátok, beírom milyen változtatásokat tettem a varlistben.

Egyébként én a modmentes Citarora tettem ezeket - ez okozhat gondot. A belsõ kijelzõhöz kell a matrix.osc - nem tudom a vollmatrix-hoz ez hogyan viszonyul.
ZsomborL
Átírtam meg minden,de nem jó továbbra sem.

---->citybusseshu.wix.com/omsi ---->facebook.com/OMSIBussesHU

Mint mezei felhasználónak, és másoknak is:
a Nemeza által készített fájlt más mappába kitömörítettem, és azokat a fájlokat, amik megegyeznek az eredeti fájlnévvel, egyszerûen hozzáírtam egy darab 1-est.
(Példa: cockpit_varlist.txt --> cockpit_varlist1.txt)
Így másoltam be a busz Script mappájába, majd a bus-fájlban is javítottam a hivatkozásokat.

23
scriptAI_varlist.txt
scriptCollision_varlist.txt
scriptantrieb_varlist.txt
scriptengine_varlist.txt
scriptelec_varlist.txt
scriptremse_varlist.txt
scriptauspuff_varlist.txt
scriptlights_varlist.txt
scriptdoor_varlist1.txt
scriptwiper_varlist.txt
scriptcockpit_varlist1.txt
scriptklappern_varlist.txt
script ollband_varlist.txt
scriptheizung_varlist.txt
script ain_varlist.txt
scriptdirt_varlist.txt
scriptIBIS_varlist.txt
scriptMatrix_varlist.txt
scriptwimpel_varlist.txt
scriptvisual_varlist.txt
scriptcashdesk_varlist.txt
script icketprinter_varlist.txt
scriptSiemens VDO Panel_vars1.txt

4
scriptIBIS_stringvarlist.txt
scriptMatrix_stringvarlist.txt
script icketprinter_stringvarlist.txt
scriptcockpit_stringvarlist.txt

26
scriptMB_O530_Citaro_main.osc
scriptman_D86_main_AI.osc
scriptcollision.osc
scriptcockpit.osc
scriptVoith_DIWA.osc
scriptengine.osc
scriptelec.osc
scriptremse.osc
scriptauspuff.osc
scriptlights.osc
scriptdoor_Bp.osc
scriptwiper.osc
scriptklappern.osc
scriptforcefeedback.osc
script ain.osc
scriptdirt.osc
scriptsound_volume.osc
scriptheizung.osc
scriptIBIS-2-FUTAR.osc
scriptmatrix_D.osc
scriptwimpel.osc
scriptcashdesk.osc
script icketprinter.osc
scriptsummer.osc
scriptS VDO Panel.osc
scriptS VDO Display.osc

19
scriptAI_constfile.txt
scriptcollision_constfile.txt
scriptVoith_D854.3E.txt
scriptengine_constfile_OM457HLA.txt
scriptelec_constfile.txt
scriptremse_constfile_D92.txt
scriptlights_constfile.txt
scriptdoor_constfile_D92.txt
scriptauspuff_constfile.txt
scriptcockpit_constfile_D92.txt
scriptklappern_constfile.txt
script ollband_constfile.txt
scriptforcefeedback_constfile.txt
scriptwiper_constfile.txt
scriptdirt_constfile.txt
scriptheizung_constfile.txt
scriptIBIS_constfile.txt
scriptmatrix_constfile.txt
scriptSiemens VDO Panel_const.txt
ZsomborL
Készülget 😊

---->citybusseshu.wix.com/omsi ---->facebook.com/OMSIBussesHU

Mafia 2? Szép játék az is, csak éppen közel nincs benne annyi számítás, olyan részletesen megírt fizika, mint az Omsi-ban. Nem véletlen, hogy a simbin játékok sem igazán a grafikáról szólnak, nézd meg a GTR2-t, GTL-t, egyáltalán nem csúnyák, de egy akkori csili-vili Nfs-hez mérten azok. Egy szimulátorban soha nem a kinézetre kell fektetni a fõ hangsúlyt, és gondolom nem is véletlen, hogy nem igazán szoktak durva grafikai motort tolni alájuk, telekúrva effektekkel.

Ikarusfan
Jó, akkor egy laikusnak mutass képeket a 250/255/256 kombóról, és kérdezd meg, milyen különbségeket lát közöttük. Fõleg az altípusok között.
Egyrészt nem igaz, hogy egy-az-egybe ugyanolyanok, másrészt pedig azok a buszok egységes szabvány szerint készültek (VÖV), így nem meglepõ a hasonlóság. De nézz csak meg egy Ikarus 190-et, 10-bõl 9 ember összekeverné egy Mercedes O305-tel vagy egy MAN SL200-assal.

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

Épp most olvasgattam a hivatalos fórumot és az Omsi 2 Steam-es kézikönyvét. Feltünt egy ismerõs név a stáblistában. Julian. Az O405N2 elég jól meg lett csinálva és eléggé kiforrottnak tûnik. Talán lehet, hogy nem külön hanem a 2-vel érkeznek Julian buszai az O405N2 és 405GN?

i7-3770 / 16GB / GTX970 / 500Gb SSD / Win10 64bit / Logitech G27 / UE40HU6900

Na de a mi buszaink nem olyanok hogy ha letakarod az emblémát meg nem mondod melyik melyik😄

Ikarusfan
Nehogy azt mond, hogy a rakás Ikarus után, ha most kijönne az E95, vagy bármi új modell, nem szednéd le 😄

A német buszokat már õk is halálra unják 😛 😄

Ikarusfan
Most õszintén, gondoljatok a helyükbe; ha ti németek lennétek, és egy Der Omnibussimulator nevû programot csináltátok, biztosan egy magyar buszt modelleznétek le, mint sem egy hazai Mercedest, vagy MAN-t? 😉