63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• gylacus
    Nem tökéletes, de szerintem nagyon jó technikai megoldások vannak benne, az "Xperia-IBIS"-től kezdve az az érdekes kábel, aztán a fűtés is egészen egyedi módon működik (az más, hogy nekem elég gyatrán fűt maxon is). Az ülések is tetszenek, mert a Kunság régi Ikarusai (pl. CJU-133) Bónusz nekem a poén, hogyha kitörhetem a hátsó ablakot is.

Vidéken, Bács-Kiskunban inkább helyközi/távolsági a közlekedés, nem városi, nekem ezért nem jönnek be a BKV-féle járművek (inkább a kéziváltós, pl. 266); én azért őrülnék meg, ha az egyik buszban kunságos jegynyomtatót vagy NewLine fedélzeti számítógépet látnék, amit még úgy sem ismertem ki teljesen, hogy naponta figyelem (Ld. iho.hu9
    De mindenképpen nagyon király, ha egy buszban van valami egyedi. (És nem feltétlen a halomnyi CD.)

Tök jó lenne esetleg egy [b] Mercedes Intouro[b] (O560) vagy egy [b] MAN ÜL313[b], a vidékies hangulathoz szépen passzolnának a Volánbusz távolsági buszai...

@jxbell: Az E94G készülő projektre utal?
  • kem001
    Kamerafagyás és a néha kifagyások szerintem annyira nem vészesek benne.. Az elején igaz, hogy pl. alap Berlin-t nem tudtad végigvinni úgy, hogy vagy 4x ne fagyott volna le a játék. Ahhoz képest, most már jól használható lett. Én továbbra is pozitívan állok hozzá.
  • jxbell
    Már akinek.
  • kem001
    Eddig is játszható volt..
  • ast00
    Megjelenés után 3 hónappal ideje... Végre legalább JÁTSZHATÓ lesz ez a dolog.
  • bpyfan
    Nem tudom hogy ti hogy vagytok vele de ez az új 280-as nem nagyon mozgatott meg.Szerintem CCV kolléga 280-asa lesz az igazi.
  • kem001
    A kamera fagyáson dolgoznak már.
  • gabesz012
    Rászántam magam, hogy teszek egy próbát a 016-os patch-el. Ha a multithreading-et kinyomom, már normális a hang, plusz hajlandó 5-10 percnél tovább futni ez a csoda. Persze emiatt eléggé akad, de kb. ugyanúgy megy minimumon és jóval magasabbra húzva is. A kép megáll, de a játék megy tovább hiba eddig nekem soha nem volt, most a patch után sikerült ezzel is találkozni. :D Meg nyomatja az out of texmem hibát is, persze olyan környéken is, ahol alig van object, amit be kéne töltenie. Talán majd egy 99X-es verziószámnál már fog úgy menni, mint az 1...
  • MineHeadHun
    Ajjaj, lejjebb kell első fokozatnál a motor fordulatot mert nem annyira akar váltani 2-esbe... Csak ha lejjebb veszem a gázt. 47 km/h-nál erőlködik így a busz egyesben...
  • MineHeadHun
    Ezt azért írtam, mert mostanában az omsiban ezt szoktam csinálgatni, és ezt megakartam osztani veletek. Az Újváros mapot ugye félretettem a suli miatt...
  • MineHeadHun
    Az OMSIban az LU200-ast szoktam általában az automata váltós tesztpéldánynak használni. A váltónak az áttételét egy kicsit kisebbre tettem, így növelve a sebességét. A fordulatszámot is magasabbra tettem jóval, hogy ne gyorsuljon lomhán. 1 fokozatban 1.2-es áttétel és antrieb_getr_autoSwUpkickdnSpd1: 1400-al 40-45 km/h-t fut a fokozat végén padlógázon, 2 fokozat: 1.0-ás áttétel és 1900-as SwUpkickdn-nál 65-70 km/h a fokozat vége, és a végső fokozat: 0.55-ös (iszonyú lassan gyorsul miután 2-esből 3-asba megy ezért kell magas kipörgés) és 1800-as SwDnkickdown. Végsebesség így kb. 120 km/h-ra tehető. Valaki próbálkozott ilyennel hogy a buszt kihúzatja ahogy csak bírja és a váltót megbütykölte a játékban? Jelenleg a Grundorf pályát bővítem ki teszt pályaként hogy hogy tudja futni a végsebességét. Esetleg hogyan lehet rábírni a busz motorját hogy nagyobb fordulaton is tudjon pörögni(pl. 2500 vagy 2600 fordulat) vagy üresjáratban nagyobb fordulattal menjen a motor?
  • Norbesz23
    Nem tudom, hogy volt-e már
    Omninsk v4.0
    https://www.facebook.com/OmsiDerOmnibussimulator?ref=stream
  • MZDESIGN
    AV mezben :)
  • Fox44
    Mármint honnan? Regisztriből? Vagy kód reset kell?
  • Rapcat55
    Sziasztok!
    Aerosoft-os aktivációt lehet valahogy törölni?
  • [HUN]FaTaL
    Oké, akkor nem erőltetem. Köszi az infot. :)
  • Routeres
    Páran próbálták, emlékeim szerint náluk nem volt jó. Én még nem jutottam el odáig... :)
  • [HUN]FaTaL
    Ehhez az O530G-hez létezik Vasi Volán festés?

Routeres: A Kispest pálya megy az OMSI2-vel, vagy nem próbáltátok?
  • [HUN]FaTaL
    Tudom, de ez omsi 2, egyből 2.2-t raktam. Lehet hogy rossz rarból húztam át a hof fájlt, mert ezt a buszt most raktam csak fel.
  • gabcsibkv
    szivesen. Amikor pl 2.0 ból 2.1 et rakunk rá akkor a hof fájl is újat szoktak csatolni.
  • [HUN]FaTaL
    A hof fájlom volt régi ennél a busznál, ami nem tudom, hogy lehetséges, de mostmár működik, köszi a segítséget.
  • gabcsibkv
    Azokat a per jeleket meg nem vette be a forum.
  • gabcsibkv
    IBIS2.osc-ben igy kell kinézzen:
    "....Announcements" 0 (M.V.GetDepotStringGlobal) "" $+ $+ (L.$.act_busstop) $+ $msg

Vehlicles mappában "Announcements" mappa > ebben pedig a hof fájl nevével azonos mappanevű amelyekbe a bemondásokat teszed. A bemonsáaok fájlnevei egyezenek meg a hof fájlban megnevezett megálló nevekkel
  • kem001
    Kizárt..
  • [HUN]FaTaL
    Nincs megoldás? Mit műveltek a fájlszerkezettel a második részben?

Mondjuk eleve egy közös mappa kellett volna a hangoknak már az első részben is, vagy a pálya mellett tárolni őket, nem a buszoknál.
  • vikimaki1
    Nagyon jó, szép. Főleg ezzel a festéssel.. :D
  • ast00
    Nem hinném.
  • matesz19
    Szerintetek jól nézne ki az Ikarus 280-ason, az Ikarus V187-es festése?? :D

• Carmus
    De van.
  • gabor514
    Olyan verzió nincs amiben a telefon benne van hagyva, csak a CD-k nincsenek benne?
  • bpo451
    Mitől vna az, hogy minden pályáról egyik napról a másikra csak úgy eltűnik a megállókban található külső futár utastájékoztató, ami mutatja, hogy melyik busz mikor indul az adott megállóból?
    Most rakhatom újra az egész omsi2-t.
    Ha valaki rájött már, hogy miért csinálja ezt a játék, kérem, ossza meg velem.
  • teszter
    Sziasztok!
    Sikerült valakinek rájönnie, hogy hogyan lehet beálíltani az ikaruson a hátsó ajtók ugyan azzal a gombbal legyenek nyithatóak és zárhatóak mint az első kettő?
    És a csöngőre, hogy addig szóljon amíg be nem csukódik az ajtó?
  • gabor514
    A Tisza Volános csuklós merci festésekkel együtt adod ki? :)
  • Condás
    Pár napja kezdtem el a játékot. Nagyon tetszik.

Ikarust még nem érdemes akkor leszedni ?
    Melyikek azok a mapok,amiket ajánlotok ?

Lehetőleg olyanok,amelyiken a legritkább,vagy esetleg egyáltalán nincs jelen a kifagyás.
  • Carmus
    Ha az adott titleről valami hiányzik azt a titlet nem tölti be.
  • nemeza
    szép :)
  • ZsomborL
    Ikarus 280.02-Festések(nem az összes)

Kiadás hamarosan..

• brnbs
    Grat :)
    Egyik kedvencem volt anno suliba járni :)
  • Benya01
    Nagyon jó!:D
  • gylacus
    Nagyon szép!