63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Deniske
    Omsi 1-ben próbálkoztam :s igaz régebbi busszal, de akkor megpróbálom egy újabbal is, bár nemtudom milyen új van(ikarus 280 az omsi 1-hez új?).
  • Ikarusfan
    Próbáld meg az egyben (legalább is gondolom a 2-ben tapasztalod ezt, mert az egyben még nem nagyon találkoztam ezzel a hibaüzenettel). Ezek a buszok az egyhez készültek, és jó eséllyel produkálnak valami hibát a kettőben. Ha csak ilyen buszokkal akarsz menni (szóló), akkor érdemes az egynél maradni szerintem.
  • Deniske
    Hello, tudnátok segíteni azzal a problémával, hogy amikor indítanám el DélPest 3.0-át Omsiban, akkor miért dobja ki a hibaüzenetet mindig? Sikerült leraknom egy buszt, de nem tudok semmit csinálni mert a hibaüzenetet nem lehet okézni vagy bezárni :S help pls
  • koncsihancsi
    Elnézést, még annyit kifelejtette, hogy az ikarus c56-nál úgy tudok elindulni ha 3-asba rakom(minden be van állítva rendesen), azután meg 4-esbe és aztán 2-esbe! Így tudok csak felgyorsulni, de amint megálltam jön a hibaüzenet.
    Bocsi a hosszú hozzászólásokért!
  • koncsihancsi
    Sziasztok!

Én egy ilyen hibaüzenetet kapok: "fehler bei bereichsprüfung".
    Fel raktam minden patchet, de ugyanaz. Ráadásul van egy Logitech G27-esem és ezzel próbáltam ki az ikarus 266-at(manuálisan) és a 280-ast(manuálisan), de mindegyiknél ez a hibaüzenet és a váltás sem megy, mert lefullad, vagy 20 km/h-nál nem megy többel. Próbáltam már mindenféle mapon, de nem akarja az igazat..Egyébként az automatás járműveknél nincs semmiféle probléma.
    Remélem tud valaki segíteni! :)
  • Haulin
    Értem. Talán azt megfogom csinálni hogy kisebb nagyobb fa csoportokat csinálok, hogy minél kevesebb tárgynak kelljen betöltődnie.
  • Ikarusfan
    Hegyeket meg egyébként a domborzatot praktikusabb a szerkesztőben megépíteni, mint sem hogy modellezéssel vacakolj feleslegesen.
  • Haulin
    Pályaépítők és modellezők, lenne egy-egy kérdésem. OMSI 2-ben elindítottam az editort de semmi objectet, utat nem akar betölteni ( mint az 1-ben). Modellezők: Mennyire lenne gépbarát az, ha a hegyeket ( s a hozzá tartozó dolgokat) egy objektként lemodellezném és beraknám? Azért kérdezlek benneteket, mert nektek van akkora tapasztalatok a modellezésben.
  • norb82
    Szerintem a steamest nem tudod, mert ha újra letöltöd a legfrisebbet fogja leszedni. A black verziót újrateszed és csak 16-ig teszed rá az update-et.
  • Ikarusfan
    Köszönöm!
    Fogalmam sincs, mikor lesz kiadható állapotban, és nem is szeretnék időpontot mondani, remélem megértitek.
  • Krisz995
    Lehet, hogy hülye kérdés, de valahogy nem lehet visszaredukálni az OMSI-t a 2.00.024 előtti állapotra? Az azért jobb volt egy kicsit.
  • [HUN]FaTaL
    Ez rohadt jó lesz :)
  • kismanobkv90
    Rohadt jó a pálya! Már alig várom! Mikor fog kb. megjelenni?
  • Harry22
    Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni!
    Ha van közöttetek valaki, aki ért a textúrázáshoz, legyen szíves jelentkezzen, mert megakadtam. Ott akadtam meg, hogy a busz belső padlózatának csak a közepét sikerült átfestenem, de a két szélét nem.
    Arra lennék még kíváncsi, hogy hogyan tudnék képeket hozzáadni a buszhoz,
    hogy azok megjelenjenek rajta azon a helyen, ahol én akarom (kisebb szövegekre gondoltam). Megvannak a .3ds fájlok, az egész buszt tudom szerkeszteni. Ha valaki segítene, várom a válaszát privátban!

Sziasztok!
  • fjx235
    Köszönöm sikerült!
  • brnbs
    még ennyit
    google is your friend :)
  • gumikacsa
    Ezt örömmel olvasom, akkor az egyik legjobb busz lehet a játékban.
  • brnbs
    hát ha küldtél parancsikont az asztalra, és ott se jön be, akkor én ennyit tudtam :)
  • fjx235
    Amikor tört verzióm volt akkor simán megcsináltam,és működött,de ezt steam-on keresztül telepítettem,és ennek nem olyanok a tulajdonságokban a fülei!
    Nem tudom máshogy leírni!
  • fjx235
    csináltam,de ott nincs olyan ami mögé be tudom írni az editort!
  • brnbs
    csinálj egy parancsikont, mint ahogy pár másodperc múlva írtam
  • fjx235
    Ezzel az a probléma,hogy nekem az általános fülön nics olyan,hogy "cél", a következő fül pedig az,hogy "webdokumentum",ott meg az van,hogy URL:steam://rungameid/252530 !!!
  • nemeza
    Egész pontosan én írtam ide - de túl optimista voltam. Közbe jött pár dolog, meg most egy kicsit a lelkesedés is másfelé vitt mindenkit.
    Alapvetően a menetrendeket kellene összelapátolni.
    Ezek a vonalak vannak AI-nak előkészítve "csak" a menetrend hiányzik:
    93(csak a SzaCsa-Gyorsforgalmi között),93A, 98, 98E, 198, 200E, 217, 217E
    meg a meglévő járatok garázsmeneti útvonalai - bár azt hiszem ezekhez megvan a menetrend, de valamiért volt valami gond - nem mindig jelentek meg az AI-k.
    Ha valakinek van kedve menetrendet szerkeszteni - segítek, megmondom a tuti gyors módszert is. :)
  • alexander1993
    Oké köszönöm a tájékoztatást.
  • Erlau Trans #49402
    FB csoportokban lehetett róla olvasni, hogy a két héttel ezelőtt hétvégén megjelenik. Én nem a készítőt(k) billentyűzetéből láttam, így urban legendnek tartom.
  • Erlau Trans #49401
    Felraktam a legújabb 24-es számú javítást.

Pozitív:
    - Routeres beállításaival, egy szinte az övével azonos konfiggal 30-40 FPS Berlinben, Spandaunál 20-25.

Pozitív ennyi volt, mert:
    - kifagy.
    - amikor a kormányt szándékoztam beaktiválni az ALT-os menüben a Steering wheel ikonra nyomva kifagyott.
    - kormány sikerült, megint kifagyott.
    - betöltöm az Ikarus 280-at, teszek vele kb 500 métert, mire eltűnik minden a háttérből, olyan minimum grafikás érzetem támad, majd ding-ding és feldob egy ablakot Directx ablakos hibaüzit, miszerint elfogyott a grafikus memóriám, vagy valami ilyesmit... D3DERR_OUTOFVIDEOMEMORY.

Utóbbi hibaüzenetet jó édes k.a. orrom alatti morgással és a Total Commanderben az OMSI2 könyvtárára eszközölt SHIFT+F8 billentyűzetkombinációval konstatálva, a kevéske (drága) szabadidőmet továbbiakban olvasásra és tévézésre fordítván felálltam az számítógéptől.
  • alexander1993
    És azt nem tudni mikor készülnek el? Mert úgy volt, hogy a múlt héten már megjelent volna.
  • bpo451
    Amint elkészülnek vele a készítők.
  • alexander1993
    És annak a megjelenése mikorra várható?
  • bpo451
    Az OMSI2-höz fog készülni egy 3.1-es verzió, abban már fel fognak szállni az utasok.
  • bsevendegk
    Sziasztok!

Az új Dél-Pest 3.0-hoz nincs valakinek valami menetrend javítása, vagy valami hasonló, mert baromi jó a pálya, de sajnos a KöKi-re tartó járatokra sehol nem akar felszállni a nép :(

Köszi
  • Tierhold
    Hát, nálam az utol patch óta kicsit jobb az omsi. Jó, igaz, a Berlin így se megy nekem, de például a hambrug, olyan gyönyörűen fut, hogy az hihetetlen, jó igaz 1-2 "wtf?" dolgot tud mutatni, mikor jön felém a fantom busz, csak a fényszórók és utasok egyszer csak jön előttem, meg valamelyik Ai-s Merci kerekek nélkül száguldozik, de minden más oldalról nagyon jól megy.
  • Krisz995
    Nálam alap Berlin is rossz, Hamburg is, Gladbeck is... Hihetetlen. Eddig jó volt, de ez a 2.00.024-es patch megint egy hatalmas mélypont számomra.
  • bmwcrash
    Ugyanez! Nálam speciel csak a Sittingen csinálja ezt.
  • brnbs
    és parancsikon hozz létre először
  • brnbs
    általános, cél végére -editor
  • Fox44
    Nekem is legutóbb a Hamburg pályánál volt, hogy az egész program szétfagyott. Hogy most a v2.00.024 Update miatt volt vagy nem, azt nem tudom. Nem tesztelgettem ki, de majd kiderül. Az biztos, hogy ennyit nem szívtam mostanában egy programmal sem, mint ezzel. Remélem hamar összekapják magukat a srácok, aztán kiadnak valami jó patch-et.
    Azért érződik, hogy nincs konkurencia.
  • [HUN]FaTaL
    Az a fura, hogy csak bizonyos pályák fagynak. De nem a kamera áll meg, mint másoknak, hanem az egész játék szétfagy.
  • fjx235
    bocs a dupláért és a nagy képért,de nem szoktam képet feltölteni!
  • Fox44
    Meg az OMSI 2 - Hamburg Days and Night Update 2.01 is hibát generál. Talán majd vissza teszem a 2.00-át. Ez már tényleg röhej.