63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Most én is összedobok egy számítógépet, ami nagyjából vinni fogja az omsi-t. , mert ennél jobb busz szimulátort aligha találok.. csak nagyon gépigényes :S de ez van.. megspórolok valamennyit aztán költekezek. -
norb82 #49793 Google, Youtube, Omsihu :) -
drago14 #49792 Milyen városi pályák léteznek OMSI 2 alá? -
Valamit, akkor nagyon rosszul csinál.
Én Routeres configját használom és fix 60fps Berlinben, Spandaunál. És nem fél millás gép, újonnan se volt annyi (i5-3570k, 8G, HD7770). -
Ahh, köszönöm! Valahogy a hivatalos fórumot elfelejtettem megnézni - amilyen kavalkád van ott, elég trükkös megtalálni bármit is ott. -
norb82 #49789 Omsi 1-es Setra. Hivatalos fórumon fenn volt a link. -
Routeres #49788 Minimum beállításokon 20-25 fps egy fél millás gépen?! Valami nagyon sántít nála akkor.
Nálam minimumon röhögve fut 60 fps-sel Berlin, pedig jóval 200k alatt voltam... -
Én odaadtam 2 nagy gémer ismerősömnek, az egyik nemrég rakott össze valami erőművet olyan fél milkából és minimum beállításokon 20-25FPS max van neki a Berlinen.... a másik gémer srásnak 3d device lost hibával mindig kifagy. Nekem routeres konfigjához hasonlón (annyi, hogy nekem még több ramom van) a 024-es patch óta nem akad, csak kifagy, hogy elfogyott a videókártya memória.... -
UL. Erről a verzióról lenne szó. -
Nem azt jelenti a szimulátor, hogy elviszel valamit A-ból B-be, hanem azt, hogy a járműved fizikája mennyire van a toppon, az ETS-ben fizikáról ne is beszéljünk. Nem igaz, hogy egy kamion pótkocsi nélkül úgy gyorsul, mint megrakodva. Az útnak nincs a kamionra hatása, stb... -
UL, vagy SL? -
A Setra S215-ösnek az OMSI 1-es verziója hol érhető el? Néztem az omsihu-n, de ott az a link nem él, csak a kettes. Vagy esetleg az a verzió fut az egyben is? -
regelek5 #49782 Némileg OFF, de arra azért kíváncsi lennék, mi az a sok hiányossága az Euro Truck Simulator 2-nek, ami miatt "sehol nincs szimuláció terén az OMSI-hoz képest"?
Azon kívül, hogy nincs menetrend, meg utasok, szerintem nagyon is jó szimulátor, talán az egyik legjobb. Törés és ütközés pedig egyikben sincs, szóval azt nem ér nézni.
Félreértés ne essék, nagyon szeretem az OMSI 1-et (a 2-t nem ismerem, de nem is akarom, hallva a kritikákat), de azért az ETS2-t is egy nagyon jó programnak tartom. -
Scoobyskull #49781 Nem kell i7-est venned h elfusson mert normálisan ugy sem fog szaladni. Ahány gép annyi féle verzió/játékbeli érzékenység. Nekem idén lesz 6. éves a gépem és 2 éve cseréltem benne egyedül egy 1 gb-os karit egyébként 2 gb rammal és egy core2duo 3ghz-es procival döcögök. Volt amikor diavetítés volt a játék, de ma pl középmagas beállításokkal szcecin 4.0-át (63) végig toltam minden akadás és hibaüzenet nélkül. erőműved is lehetne a játéknak semmi sem tökéletes. -
Netreg2 #49780 Valóban proci típust nem írnak sajnos, de i7 se kell neki. Hiába van nekem jó gépem 30-35%át tudja csak kihasználni. Tök fölösleges ennek a játéknak ekkor gép, ezt beismerem. Ha 775-ös tokozású a procid, egy core 2 használtan sokat dobna rajta. -
norb82 #49779 Mert nem is az a minimum. Egyébként meg minimum gépigényként nem azt szokták megadni amin olyan hú de tuti lenne.
Ha a dobozon ajánlott-ként megadott géped van, azzal már nem nagyon van gondja az Omsinak. -
Netreg2 #49778 Való igaz, hogy nem mindenkinek telik, én se zsebből és egy összegben vettem meg mindent, csak szépen sorban. Norbi82-vel egyetértek abban, hogy vannak fokozatok. A Ghz csak egy adat a sokból a processzornál.
Egy Pentium D, 2,8 Ghz proci CPU benhmarkon 600 pontot tud.
Celeron G1820 2,7 Ghz 2881 pont körül és 10ezer Huf az ára. Egy i3 is csodákra képes a régiekhez képest.
-
Akkor sincs oda írva, hogy I7 proci minimum... szóval erről ennyit!
És ha nem gond, nem folytatom a csevegést, mert értelmetlen.. attól nem lesz jobb se nekem, se nektek, sem pedig a játéknak. -
A CPU nem az órajelből áll... -
norb82 #49775 Nekem is egy 2,53-as Dualcore van, és elmegy rajta (mivel laptop, inkább az integrált videokari nálam a gond), nem a proci szokott elfogyni.
Viszont a proci lelkivilága se csak a Ghz-ből áll, egy papíron ugyanolyan teljesítményű de újabb technológiás proci az bizony jobban fog menni.
-
Nézted te az omsi2 tokjának a hátulját és a gépigényt?
2.6GHZ .. akkor miről beszélünk?. ... -
norb82 #49773 Azért az I7 meg a 10 éves Celeron közt vannak fokozatok. -
Tudod nem mindenkinek telik I7es processzorú gépekre.. Ráadásul a fizetésem se fedezné annak az árát.. sőt nem is fogok költeni egy gépért 100ezreket... -
"a többi játék-szimulátorhoz képest magasabb a gépigénye"
Ezzel bőven lehet vitatkozni. Nézz meg egy flight simulatort és utána mond, hogy az omsinak magas a gépigénye :)
A 24-es patch szerintem pont rettenetes lett, fél percenként fagy, viszont a 18-as teljesen jó.
Az utolsó mondatoddal egyetértek. -
Netreg2 #49770 Az Omsi 2-nek valóban a többi játék-szimulátorhoz képest magasabb a gépigénye, de sokat javult a 1-hez képest. A 006-as patch óta nem játszottam vele, felraktam a 2.00.024 patchet és így is van sok pozitív változás. Viszont egy Pentium D alapú Celerontól már ne várj csodát, azok már csak kulcstartónak valók, ha nem sértelek meg. -
norb82 #49769 Próbáltál már bármit is programozni valaha?
Ez a pattogás amúgy beleírt dolog, hogy terrorizáljon ha gyenge a géped, vagy csak úgy hiba? -
Routeres #49768 A javulást többmagos rendszereken ígérték, azokon tényleg jobban fut.
Az ETS 2 sehol nincs szimuláció terén az OMSI-hoz képest, így az összehasonlítás értelmetlen. -
Jobban is fut, mint az első rész.
Az ETS2, amiben messze nincs annyi szimuláció meg nem tudom, hogy jön ide.
Ez nem úgy megy, hogy megfogom, kibaszom a motort és 2 nap alatt írok egy másikat.
Az első rész előtt kellett volna megfontoltabban programozási környezetet (nyelvet/frameworköt) választaniuk. -
Jó persze.. komolyabb játékok jobban futnak , nem pattognak az emberkék érdekes.. csak az omsi-ba.. akkor most mire kellene fognom? Kipróbáltuk haverom gépén ott is alig volt 20fps.. más játékoknál meg van 60. szóval itt a játék a hibás és ezt mindenki tudja.. ETS2 is 54FPS el fut és nem akad, stb.. még a NASA gépén is akadna max. grafikán ez a játék.. Jó lenne meg minden, de így csodálom, hogy nem sokan játszák..
Másrészt javulást ígértek... akkor elvileg az 1hez képest jobban kellene futnia, és ehelyett mégsem... sőt rosszabb.. viszont okés van csuklós meg minden.. de jó lenne ha kérnének a fejlesztők kis segítséget az ETS2-től, hogy normálisabban fusson a játék. -
Benya01 #49765 Támogatom, nekem is tökéletesen fut minden hiba nélkül.. -
Routeres #49764 Az OMSI 2 jól fut, ha van alatta megfelelő vas. Az első részhez képest nagy előrelépés, függetlenül attól, hogy itt 3 hónapja csak a nyafogás megy. Ha a gépeden rosszul fut egy játék, azért nem egyből a játékot kell okolni. -
Jó, de most ne az évekkel jöjjünk már, mi hány évig tart/ott..
Ha valamibe az ember nekivág, akkor legyen jó és akkor kerüljön több időbe, de akkor ne legyen igénytelen munka, vagy egyszerű ne adja ki, vagy ne adja ennyi pénzért a játékot, mert nagyon nem éri meg még pénzileg sem sajnos.. és igenis egy kiadónak lehetne ennyi sütnivalója. -
Benya01 #49762 Ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni: az első rész fejlesztése 4 évig tartott (2007-2011) Ha elkezdték volna 2012-ben akkor még 2016-ra sem lenne 2. rész.. Nem is arról beszélve hogy valószínűleg nem maradt volna script motor, így az eddigi pályák, buszok sem lennének lehetségesek. Jelenleg aki tud scriptelni, annak csak a képzelete szab határokat a fejlesztésnél, közel minden megcsinálható ezzel a motorral. Ezért ez előnyös. Ha most beépítenének valami Havok motort (csak mondtam egy példát) akkor igaz, lenne egy stabil jó futó program, de közel sem lehetséges minden benne és az ára is megugorna 10k-ról. Arról nem is beszélve hogy az egész programot 0-ról kell elkezdeni.. -
budaygergely #49761 Szép jó napot kívánok! :) Olyan kérdésem volna, hogy omsi 2 editorban miért nem kapcsolódnak össze a spline-ok? Rém idegesítő, hogy nem tudok omsi-ben pályát építeni ... A másik kérdésem pedig, hogy omsi1-hez készült objektek használhatóak 2-ben is? -
drago14 #49760 Ok, pedig jó lenne 280-assal menni
-
A válasz, nem, nem létezik.
-
drago14 #49758 A kérdés még mindig fennáll. -
crodgok3 #49757 Nekem olyan problémám van, hogy Dél-Pesten az út szűkületeknél mindkét irányban egyszerre van zöld, és ez elég nagy dugót generál. -
Netreg2 #49756 Ez örömteli hír, ha hivatalos! Csak nehogy Omsi 3-nak hívják. :D -
Én sem gondolom komolyan - sőt - de úgy tűnik (mai híradás by Janine), hogy nekikezdtek egy komolyabb átírásnak - ha nem is cserélik le..