OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nemeza

1. Tudna valaki adni linket Rhodneau 4hez?

Passz, gondolom google vagy www.omnibussimulator.de/forum

2. @Nemeza, létezik már 412-es Ikarus letölthetõ verzióban? És ha igen akkor hol találom?
Erre jött már válasz. Azt nem tudom, hogy a BKV-s mikor lesz kész, sok dologtól függ. Szerintem elég jól játszható, bár a fûtést is jó lenne beüzemelni rajta rendesen, fõleg így télen.
A festhetõség, koszolódás végülis másodlagos. Sajnos a modell külseje elég sok hibát tartalmaz - ami OMSI-ban látványos. 😞 De azért szerintem így is örülnek majd neki sokan.

3. Ikarus 415ös esetében mikor betölteném a pályára, akkor az ajtó "csengõhang" miatt hisztizik a program, erre van valami megoldás?
415-öst még nem próbáltam, majd meglesem 😉
félek az ilyen takarító-szoftvereket használni... mégmielõtt olyat töröl le, ami kéne a rendszernek 😄

ACER_E571G I3-234M 2.3Ghz (2GB Vram) Nvidia Geforce 710M (2Gb Vram)

Sztivi05
<#taps><#taps>
Banderasbkv
Jaja XD
Sziasztok
Ajánlom figyelmetekbe, az Ashampoo winoptimizer 10-et, ugyanis én elõbb lefuttattam a gépemen, és miután 5 gigányi eddig felfedezetlen hibát kijavított, tökéletesen fut az OMSI 2, nem tudom hogy ez csak nálam jött-e be, de szerintem próbáljátok ki, mert én eddig bármit is állítottam be, semmi nem eredményezett ekkora javulást !

Modellezõdik😉

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

Sztivi05
Jó lenne egy 417-es is 😄
Értem, akkor várunk, pedig egyik kedvenc Ikarusom.

Viszont, az Ikarus 415ös "cocpit -csengõhang volume (vagy valami ilyesmi) hibaüzenet már elõjött egy Credo és egy Solaris Urbino betöltésekor is.

Ezt hogy lehetne kiküszöbölni?
Banderasbkv
412-esbõl csak az a szar béta 2 ajtós van a bkv-s jövõre!
Tekintve, hogy az elõzõt nem tudom szerkeszteni, így elnézést a dupláért, de Rhodneau 4 megvan 😊
Sziasztok!

Újabb két kérdésem kérésem lenne, sõt három is.

1. Tudna valaki adni linket Rhodneau 4hez?

2. @Nemeza, létezik már 412-es Ikarus letölthetõ verzióban? És ha igen akkor hol találom?

3. Ikarus 415ös esetében mikor betölteném a pályára, akkor az ajtó "csengõhang" miatt hisztizik a program, erre van valami megoldás?
nemeza
Én bemásoltam az Ikarus 412-est, és gond nélkül ment! Telepítenem kellett a fontokat, és szálltak is fel az utasok. Sõt. OMSI1-ben nem mûködött a festhetõsége, omsi2-ben hiba nélkül felismerte!

A gyári buszokra nem szálltak fel, tehát a kompatibilitásról annyit, hogy a buszt jobban kezeli, mint a pályát, vagy valami. (omsi 1 pálya és busz jó volt, omsi2 busz (NL202, NG) és a pálya (Grundorf) nem..) Berlinben felszálltak az utasok, de sokszor kifagyott (valszeg beállítást kell visszább vennem)

A 412-es omsi1.06-os megoldásokat tartalmazott, a pályán az ailistet átírtam szintén az új típusú ailistre.

A driver profilom egy-az-egyben át tudtam hozni, csak át kellett írni a fájl kiterjesztését.

Fontos, hogy a beállításokat eléggé lehúztam és Gameboosterrel toltam szinte mindig - más program nem ment. Gép eléggé alap szerintem..
Még csak próbálgatom a játékot,de már most kijelenthetem,hogy a Bus Simulator 2012 ehhez képest siralmas.
Lehet,hogy annak jobb a grafika és egyéb funkciók is érdekesebbek,de a fizikája meg sem közelíti az Omsi színvonalát.
Netreg2, erre én is gondoltam, fel is húztam jobban a csúszkákat, ami azt eredményezte hogy más pályán a szokásoshoz képest telt házzal megyek

Akkor ha jól sejtem neki kell állniuk írni egy OMSI 3-at valami más nyelven totál a nulláról.

Ha érdekli még õket ennyire a téma😊

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

Akkor nézd meg a beállításokat, hogy az utasokat és az emberek számát nem vetted le véletlen. Ha nem megy akkor a járatszám kiiratással lehet gond. Ibisben nem mindig elég megadni néha a járatszámot és a végállomást be kell írni a kis 92E ikonra kattintva.

i7-3770 / 16GB / GTX970 / 500Gb SSD / Win10 64bit / Logitech G27 / UE40HU6900

Most hogy mondod tényleg,elõtte a total commanderrel nyitottam meg.
Köszi!
újraindítottam a gépet és most megy teljes képernyõben,pedig nem állítottam semmit,na mindegy 😄
Minden fájl benne van, a log fájl teljesen üres 😞

Lehet, hogy hiányzik valami a pályának. Nézd meg a log file-t.
Most teszteltem Rhodenau 4-et és Omsi 2 kompatibilis!
A fps megdöbbentõ, de szinte duplára nõtt az omsi 1-hez képest.

Sziasztok
Tudnátok segíteni abban hogy miért nincs egy darab utasom se a Project Szczecin illetve a Szombathely pályán ?

[HUN]FaTaL
omsi.exe -fullscreen

De ha jól emlékszem csinál teljes képernyõs parancsikont a start menübe.

http://goo.gl/gd6Zi5

Azt hol kell beállítani?
láma vagyok ehhez 😄
[HUN]FaTaL
Indítsd a játékot a -fullscreen paraméterrel.

ZsomborL
*A dobozos 😄DDD

---->citybusseshu.wix.com/omsi ---->facebook.com/OMSIBussesHU

ZsomborL
Jelentem,Szabolcs megyébe is megérkezett az OMSI2 😄

---->citybusseshu.wix.com/omsi ---->facebook.com/OMSIBussesHU

Sziasztok!
Én is nemrég vásároltam meg az Omsi 1-et és olyan problémám van vele,hogy nem tudok teljes képernyõre váltani. A cd-n található leírás szerint az Alt billentyû lenyomásával tudom ezt elérni,de nálam csak elmosódnak felül az ikonok,alul a windows tálca meg egyáltalán nem tûnik el,mitõl lehet?
[HUN]FaTaL
Az aerosoft oldalán beregisztrálod a kulcsot és le tudod tölteni.

Sziasztok! Most vettem meg az OMSI 1-et boltban és arra lennék kíváncsi, hogy az 1.06-os frissítést honnan lehet letölteni?

Köszi a választ!

Erre én is kíváncsi lennék.

Intel Core 2 Duo 3 GHz, NVIDIA GeForce GTS250, 8GB RAM

bpo451
Dobozos OMSI2 tapasztalatok 1 óra aktív játék után:
Szombathely 2.2 mûködik, gyári alapbeállításokkal 15-20 fps, random kifagyásnak nyoma sem volt.
Mûszaki meghibásodást érdemes az alapon hagyni, mert ez nem csak a buszokra, hanem az autókra is vonatkozik, gondolnak egyet, és lerobbannak az út közepén, akadályozva a forgalmat.
Meglátjuk mit találnak ki Marcelék a továbbiakban, de a hozzászólásokat olvasva nem nagyon reménykedek a javulásban.

Vegyél leveg?t! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.

Kerekesszékes utassal találkozott már valaki?
bpo451
Igen ott van benne.
Na akkor teszünk egy próbakört.

Benne van?
bpo451
Köszönöm 😊

"SteamSteamappsCommon" szerintem.
bpo451
Megérkezett a dobozos OMSI2!
Egy gondom van vele: telepítette a játékot ide: C😛rogram Files (x86)Steam
De az OMSI2 játék mappáját hol a bánatban találom, ahova a pályák és a buszok kerülnek?

Sajnos ebben van ráció. Már annak is örülne mindenki, ha stabilan futna, hibák nélkül. Az addon mapok és buszok problémáit maguk a pálya készítõi fogják megoldani egy újabb verzióval, ami omsi 2 kompatibilis. pl: Rhodenau 1.3

Miért, miben irták?
Azért az omsi1 szintjét el kéne érnie, annyi különbség nincs ránézésre.
Erlau Trans
Körülbelül... szerintem csodát egy javítástól sem kell várni, legalábbis biztosan nem az lesz, hogy az 1-hez készült buszokat, pályákat bemásolod és már mûködik is.

Szerintem ezzel a sok fagyásos történettel sem fognak semmit kezdeni, az egyik programozó ismerõsömnek átadtam az OMSI2-öt szombaton, kicsit nézzen már rá, tesztelje le (mai napig aktív ezen a téren, többek között olyan programozó csapatokban volt benne akik a Mafia 1 és 2-õt írták, hogy csak az ismertebbeket írjam) azt mondta, hogy valószínûleg azért fagy ki ennyit, mert a programnyelv amiben íródott annak a kereteit súrolja és egész egyszerûen nem bírja. Mondta nekem, hogy ez ennek a nyelvnek a tipikus hibája, xy feladatnál többre alkalmatlan, optimalizálhatatlan és amikor már a programnyelv kereteit feszegeti egy-egy alkalmazás, akkor random kifagyásokkal reagál. Ezért sem használják már, csak nagyon ritkán, nagyon kezdõk és olyan egyszerû programokra mint a faék. 20 éves programozói gyakorlattal mondta nekem ezeket, vagy legalábbis és a nekem tartott kiselõadása alapján ennyit fogtam fel, mert teljesen hülye vagyok a programozáshoz. Én megbízok az õ szakértelmében, azért is írtam le mindezt, én ezek után semmit sem várok a javítástól, maximum annyit fognak megoldani, hogy a régi pályákat és buszokat valamennyire alkalmassá teszik a programhoz.
Norbesz23
vagy marad ugyanolyan sz*r, mint most.

Asus Rog 702Vs: Intel I7-7700HQ 7. gen. 16Gb DDR4 Nvidia Gforce GTX 1070 8Gb DDR5

matesz19
Na látod az lehetséges, nemeza...

@DUD595: Itt az egész OMSI2 elvan b*szva ahogy van...
Az OMSI2, azaz OMSI1 megtuningolva, 2 új busszal, meg egy pályával, azt jó napot... Talán még rosszabb mint az egy... De reménykedjünk hogy a javítás már eredményesebb lesz... 😊

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

nemeza
Érdekes. A 412-esre felszállt mindenki. Szerintem az új script / utasrendszerrel van itt a gond.
Amit írsz valós probléma Berlinben, és a Great Grundorfon hiába van kijelzõn a helyes végállomás, rá kell segíteni segédablakból is.
nemeza
Az egy AI egyébként 😊 233E Garázsmenet a Fehérvári úton megy végig.
matesz19
Csak, mert írtad hogy nem szállnak fel a buszra az emberek. Én nem 92-es járatra gondoltam, ha nem a 2. képeden lévõ "92E" funkcióra, ami a középsõ sor 2. rubrika. 😄 Hogy azzal kiíratni a kijelzõre és akkor talán, de csak talán felszállnak az utasok. 😊 Nem okoskodom, félre ne érts. 😊

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

nemeza
Ezen a pályán nincs 92E. A hof-om régi fajta, most jelent meg egy leírás az újról. Elég jól lekezeli ezt is, csak a magyar karakterekkel nem tud mit kezdeni.
matesz19
A 92E táblával is próbáltad beírni a járatszámot és a végállomást?? 😄 Mert állítólag az ibis nem mindig veszi a lapot, hiába írja ki a kijelzõre.. 😄

Ott csak olyan megoldás volt leírva, hogy hogyan telepítsd, ha rendelkezel OMSI 1-gyel. Szerinted ez rendesen tesztelt így?
nemeza
Sziasztok!

Nekem eddig pozitív élményem van az OMSI2-vel. Annyi a hiba, hogy valamiért nem szállnak fel az utasok a buszokra, és nem mûködnek a futár kijelzõk..