OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Banderasbkv
Nagyon fasza! 😊
Az nem lehet, hogy a gépeden belül nem stimmel valami?

Csak mert itthon fent van két gépen is az OMSI 2 (originál, sztímos), és soha nincs semmi bajuk. Gyanús azért, hogy frissen telepített játéknál nem tölt be az alappálya...
Erlau Trans
Felraktam a 2-höz a legújabb javítást, minden féle Zugriffelés, egyik pálya sem tölt be. Grunforf és Berlinnél hiba üzikkel el sem indul, a logfile szerint olyan fájlokat nem talál amik a helyükön vannak... többször újra raktam. Azt hiszem itt az ideje egy véglege uninstalnak.
Erlau Trans
Gondoltam, hogy ez lesz, itt is csak hisztizett meg beszólogatott csak az elmúlt idõben, érzõdött a hozzászólásaiból, hogy haragszik a világra úgymond....
Kár, pedig tényleg jó szerkesztõ volt. :/
(ronda dolog, de ha szükség van plusz szerkesztõre, szívesen vállalom, jó lenne kipróbálni magamat egy ilyen dologban is...)

Üdv ich!

ZsomborL
Köszönjük atty707 munkáját,amit értünk tett!

Búcsúzom...

---->citybusseshu.wix.com/omsi ---->facebook.com/OMSIBussesHU

Sziasztok. Omsi 1 Spandau pálya betöltése buszok nélkül. A kezdõképen ha az elsõ, balra lefelé haladó buszra kattintok, és a buszsofõr bõrébe bújva (F1) lesem az utat (azt hiszem a Stadtgrenze városhatár) felé haladva egyszercsak elér egy ponthoz ahol mintha elvágták volna az utat...egy bozótszerû rész jön, falszerûen, ott eltûnik a busz...elõtte lassít, mintha megálló vagy lámpához érne...a szembõl jövõ autók meg ott bukkannak fel a bokorból. Szoftverhiba? A másik kérdésem: legálisan újabb busztípusok (Ikarust nagyon szeretnék) és pályák (városok, magyart nagyon szeretnék) honnan, hol, hogyan lehet LEGÁLISAN beszerezni? Köszi a válaszotokat.
Ha megfelelõ segítséget szeretnél, akkor légy szíves megfelelõ módon kérdezni.
Pl.:
"szeretném az MB_O530_G kijelzõjének a színét megváltoztatni..."

Alapból ugyanis a model.cfg-ben kell átírni, de a módosított buszok esetében, vagy az egyedi kijelzõknél adott fájlokat kell megváltoztatni.
Így hamarabb megkapod azt a választ, amellyel sikerülni fog....
Sziasztok! Ma a készülõ Setrát átkonvertáltam .3ds-be és amikor megnyitottam ez a látvány fogadott. A homlokfal átlátszó. Valaki esetleg tudna segíteni, hogy ez mitõl lehet, és hogyan tudom orvosolni? Elõre is köszönöm! 😊

Sziasztok! 😊
Valaki tud egy mûködõ Rheinhausen pályát, ami OMSI 2-vel kompatibilis?
Elõre is köszönöm.
(Vaaaagy ezzel a kérdéssel forduljak a OFF/Warez topik felé?)
Én meg nem tudok biztosat, csak annyit, hogy hiába irogatom át amit kell nem változik a színe.
Annak sztem semmi köze hozzá hogy 1 vagy 2...

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

Köszi a választ neked és #48694-nek is.

Még egy kérdésem lenne. A sokat emlegetett "forda" minek feleltethetõ meg ezek alapján?

OMSI 2-esnél is biztos jó? Mert nekem csak nem akar mûködni.
De kaptál választ, az is le volt írva szépen hogy mit kell átírni. Amikor elõször kérdezted, ott volt 5-el elõtted, és amikor szóltunk még írtad is hogy nem vetted elõször észre. És ott sem csak az volt hogy model.cfg hanem az is hogy mit😊

Azt értem de mit kell azon belûl módosítani?
bpo451
Lehet hogy nem tûnt fel, de kaptál rá választ, sõt még reagáltál is rá.
A model.cfg-ben tudod módisítani.

Vegyél leveg?t! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.

Már korábban kérdeztem de nem kaptam választ, hogy tudnám átállítani az OMSI 2-ben a buszok kijelzõjét más színûre?
Elõre is köszönöm az esetleges segítségeket.
MEXXD
Köszönjük, de a cikk nem csak az én érdemem, Routeres foglalta mondatokba a véleményünket a játékról. 😊

www.omsiplus.hu - OMSI+ - A magyar gy?jt?oldal

ZsomborL
Van pár kérdésem,gyere pü-be. 😊

gabor514
"Fõnökünktõl, a jó munkáért!" már nincs, nem is láttam még rajta egyszer sem, de a többi rajta van

ZsomborL
Még a mai napig is rajta van?

gabor514
Nagyon jó lesz. 😊 Ezeket a matricákat is rá tudod majd tenni?

Van ahol egy busz egy szolgálatban egy vonalat jár egész nap oda-vissza (Budapesten nagyrészt így mûködik, de már van jópár kivétel)

Vagy van hogy egy busz a szolgálat alatt jópár, akár tök különbözõ vonalat is bejár (vidéken ez a jellemzõbb)

ZsomborL
KDJ-357. 😊
Már társai is készen vannak(KDJ-355,356,358 KFA-292,293)

nemeza
Délpest3ban vagy Börzsönyben van példa bõséggel.

TTL: Milyen útvonalakat kell bejárnia a nap folyamán a sofõrnek.
Tehát pl. 7E Kf - Újpl; 107E Újpl - Kf; 103 Kf - Népl; 103 Népl - Kf; szünet; 107E Kf - Újpl;
... indulási idõket rendel a TTP-khez (illetve a bennük definiált profilokból is kiválasztja melyik kell éppen) és csoportosítja ezeket forgalmi számok alá.
Itt jön a ttp és ttr.
TTP: pl: 7E Kf - Újpl definiálja a járatszámot, végállomást, megállókat, menetrendi profilokat és, hogy milyen útvonalra van ez felfûzve. (1)
TTR: az útvonaldarabkák szerepelnek benne - ha kitörölsz egyet vagy hozzáadsz, akkor borul a TTP.. - OMSI1-es megoldás, mûködik omsi2-ben is.
De OMSI2-ben pont a rugalmatlansága miatt létrehoztak egy másik módszert. Itt 2 megálló közötti útvonalakat kell definiálni.
(1) itt az eltérés a TTP-ben: a megállókat akkor fogadja el, ha van közöttük érvényes közvetlen útvonal. Ha több is van 2 megálló között, nem tudom, mi a szitu.
De átfedõ járatoknál hasznos, ha minden megállóban megállnak, akkor csak egy listából egymás után kell dobálni a megállókat. Persze elõtte az összes lehetséges (késõbb használt) megállóközt fel kell vinni.
AdaKiller
YufaObjekte-citylight1.sco filet valaki elküldené nekem, vagy valahova feltölti az is jó. köszi

Steam Nick: adakiller

Jaja, feltettem az imént én is, kezd ez alakulni😊

(aki 486-oson játszik az persze ne várjon csodát).

Sziasztok,

kis segítségre lenne szükségem OMSI/buszvezetõi terminológia tekintetében.
Minden pályához tartozik egy/több TTL file, amik túrákat (tour) fognak össze. Minden túrában megtalálható egy trip, ami az adott vonal (például 7E) egy konkrét indulási idõvel rendelkezõ, vezethetõ példánya. Ha jól értem, röviden ez az OMSI felépítése.
Elnevezéseket illetõen azonban érzek egy ellentmondást:
- TTL fájl az OMSI-n belüli választóképernyõn "Line"-ként van feltüntetve. Ez akkor helytálló, ha az adott TTL csak egy vonalat (pl 7E) tartalmaz, nem?

Ha a "Line" elnevezés a TTL fájlhoz tartozik, akkor miként lehet nevezni egy vonalat (7E)? Trip nem nagyon lehet, mert az a konkrét vezethetõ vonal, explicite adott célállomással.

Remélem érthetõ, mi nem tiszta számomra. Valaki fel tudna világosítani? S ha esetleg ez az OMSI-ban hibásan van elkészítve, akkor a valóságban hogy vannak ezek az elnevezések (magyarul persze):
1. TTL fájl, vagyis túrák csoportja
2. Egy-egy túra, amiben konkrét vonalak vannak indulási idõvel, célállomással
3. Vonal általános megnevezése (pl 7E, ami magában foglalja a két útirányt, garázsmeneteket, stb)

Köszi a segítséget!

(ui: a 7E csak példa, nem akarok ezt tartalmazó pályát készíteni 😊)

bpo451
köszönöm, délután kipróbálom 😊

nemeza
bpo451
AZt megköszönném, hátha az segít 😊

nemeza
Feltöltsem a beállításaimat? Szerintem mexx korrektül foglalta össze a dolgokat.
bpo451
Mi az ami vállalható vele? 😊
Pl Berlin még mindig vállalhatatlan, U Rathaus Spandaunál ugyanúgy ugrál, szaggat.

Erlau Trans
Majd ránézek, de eddig nekem semmi pozitív nem kötõdik a második részhez, így halogatom csak. Talán ma...
nemeza
a legújabb patch már egész vállalható. (2.00.016)
Erlau Trans
Am. király az írás 😊
Erlau Trans
"OMSI 2. Hogy méltó-e a folytatás címre, kiderül a tesztünkbõl."
Erre a cikk elolvasása nélkül is tudom a választ: nem!
MEXXD
Az OMSI (1) megjelenése után hamar elnyerte a játékosok tetszését, ugyanis végre nem egy sokat ígérõ, majd késõbb pofára esõ, szimulátornak látszani akaró programot kaptunk. Az elmúlt három évben számos pálya és jármû készült el hozzá, rajongótábora pedig folyamatosan nõ. A készítõk 2012 decemberében bejelentették, hogy készül az OMSI 2, ami tartalmazni fogja az akkor már javában készülõ csuklós buszt, és a játék teljesítményén is javítani fognak. Közel egy év idegtépõ várakozás után, december 11-én megjelent az OMSI 2. Hogy méltó-e a folytatás címre, kiderül a tesztünkbõl.

(A cikk elolvasásához kattints a képre és ne felejtsd el értékelni sem.)

www.omsiplus.hu - OMSI+ - A magyar gy?jt?oldal

Erlau Trans
Hello,

inputs mappából ugyanilyen néven futó mappába átmásolod a keyboard meg gamectrlel.cfg fájlokat,

DE

ha a keyboard fájlt is átmásolod akkor nagyon sok új billentyûzet funkció elveszik (pl. ESC-re fõmenü elõjön, ahol egyáltalán ki tudsz lépni a programból, vagy a multicore ki és bekapcsolásának funkciója).
Sziasztok!
Végre sikerült beszereznem az omsi 2-t. Sok kérdésem van de a legfontosabbat szeretném megkérdezni
Hol tudom a billentyûzet és a joystick beállításaimat átvinni hogy ne kelljen újra beállítani?

Erlau Trans
Hozzátartozik azért, hogy egy 200-as Ikarus azért a legfiatalabbak is 20 év felé közelítenek helyköziben a legtöbb Volánnál (256,44, 263) és azért azoknak azért eléggé szét vannak már kopva. Kuplung szerkezetet nem szokás cserélni, volt olyan teljes vázcsrén átesett általam ismert 1993-as, Ik.395 ahol a felújítás során sem kapott egy új alkatrészt sem kuplung terén. Így fordult elõ az, hogy egy friss motor és váltógenerált kapott busz gyök kettõvel tudott megbírkózni a bükki és mátrai emelkedõkön... egész egyszerûen az állandó 2-4-6 váltásos módszer ls a vele járó szinte állandó kuplung csúsztatás miatt a tárcsa már annyira meg volt kopva, szinte semmit nem fogott. Sok régi PRÁGA váltós busznál is az volt a gond a váltót hiába toldozták-foldozták, újították fel, ha a kuplunghoz nem nyúltak. Frissen vázcserés 280-as kuplung csúszás miatt nem volt képes Egerben felmenni a Csiky parton, kb. felénél megállt, jött a RÁBA...
Banderasbkv
Azt tudom!
Túl sok közük nincs egymáshoz, még menettulajdonságokban sem, más a motorelhelyezés, a 620-asnál ráadásul mindkét hátsó tengely fordul...

Az adott kupplung holtjátékától is függ hol fog (beállítás, illetve kopottság kérdése is), de azért nem az a személyautós holtjáték. Megfejelve azzal hogy a régebbiekben amiben nincs rásegítés a pedálon, ott bizony úgy rúgja vissza a combodat a pedál, hogy csak nézel😄

Norbesz23
Egyetértek veled

Asus Rog 702Vs: Intel I7-7700HQ 7. gen. 16Gb DDR4 Nvidia Gforce GTX 1070 8Gb DDR5

Banderasbkv
Ennek alapjára akár még eszt is meg lehetne szépen csinálni.

[/url][/img]
Norbesz23
Nem tudom hogy volt-e itt már.
http://www.omsi.com.br/quadbus-articulado/

Asus Rog 702Vs: Intel I7-7700HQ 7. gen. 16Gb DDR4 Nvidia Gforce GTX 1070 8Gb DDR5

Ikarusfan
Hát, túl sok viszonyítási alapom nincsen, lévén most csinálom a B-s jogsit, de engem a tanfolyamon tanultak ellenére is meglepett, mennyi a játéka a kuplungnak.
Csak ezek után olyan furcsának tûnne, ha egy 10+ tonnás busznak is pár centi lenne a kuplung játéka, fõleg, hogy a régebbi buszok többségével egyébként is kettesbõl, csúsztatással szokás indulni. De igazából egy ha nagyon pontosítani szeretnék, mondjuk egy Ikarus 200-asra értettem a kérdést.
Egyébként köszönöm a válaszokat!

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

Erlau Trans
Mihez képest? Dízelhez? Benzineshez? Dízelhez képest annyira nem. Benzineshez képest meg nagyon. Meg függ attól is, milyen típus, Ikarus vagy más... stb.