63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Netreg2 #53294 Szczecin , FIKCYJNE POMORZE 3.0 és Berlinben is van nagyon megterhelő rész, főleg a "városközpontok", Bécsben is ott van Kagram ami elég gépigényes. Nálam a felsorolt pályákhoz képest jobban futó pálya Römerberg (külső területek), Wankendorf V3, Landkreis Glesien v2.1, Dobel, Nürtingen és a Stadtbus O305kiegészítő Neuendorf. Hamburgot gyengébb géppel nem ajánlom, mert eléggé VGA igényes.
A buszokhoz annyit fűznék, hogy ha legalább olyan színvonalú, mint a Stadtbus O305 vagy a Mercesdes-Benz O307 akkor jöhet bármi.
De ha megint egy orosz csoda 1995-ös minőségi szintű átkonvertálása lenne, mint a 280 TITA, akkor én inkább kihagynám. -
A program által használt motor bugja. -
GTT436 #53293 hogy áll a ikarus 280 bojgóajtósmod? -
Routeres #53292 A készítő szíve joga eldönteni, hogy milyen buszt csinál.
A szóban forgó vas egyébként egy felújított múzeumi példány, Tallinból.
-
norb82 #53291 Amúgy régóta kíváncsi vagyok rá:
Az hogy 10 FPS alatt ugrál a busz, az bele van programozva, hogy terrorizáljon ha nem bírja a géped (és nem csak diavetítés szerűen akadozva mozog a busz), vagy ez a jelenség másból ered? -
norb82 #53290 Pl. a Hamburg ezerszer jobban fut mint a Spandau. -
Most szóljatok le nyugodtan, de minek kell már az 1000. Ikarus 260-at készíteni? Nem elég EGY darab? -
Régen is gépterhelő pályának számított Berlin, legalább is Rathaus Spandau (saját gépemből indulok ki, mindenki döntse el, szerinte mennyire gyenge, lásd aláírás). Az a rész nekem az egyben is úgy futott, mint pl. Szczeczin-ben a Placz Rodla vagy hogy hívják. A kettőben élvezhetetlenül laggol Berlin, nem is mentem nagyon rajta, csak az új keleti részeken, de szerintem ha Berlin tűrhetően fut nálad, akkor a pályák többsége szintén elfogadhatóan fog futni.
@Routeres
Nem ez volt az a busz, amin mindenki szörnyülködött a GSMéidán még modell állapotában, hogy mennyire ráment a részletekre? -
Valaki rendelkezik olyan Ik415-tel, ami már nemeza ajtómódját tartalmazza, és van belső világitás is? -
Routeres #53286 Némmá' ki ébredt fel a téli álomból! :)
A videó leírása alapján hamarosan megjelenik. -
Kipróbáltan Berlint : Durván 15-28 Fps ig mozog ,igaz én kikapcsoltam a No P.S in reflexions -t ami 2-3 Fpst elvesz .
15 Fps-t Spandau központban tapasztaltam , külvárosban akár 30 Fps is lehet.
Ez még így is jobb mint ez előtt. Mivel Így nem ugrik a busz minden egyes pályarészlet töltés előtt :D
Egyébként Berlin Spandau mennyire számít Fps rabló pályának ?, hogy a többi pályán (pl Szczecin , FIKCYJNE POMORZE 3.0) is fog ilyen jól futni ? -
GTT436 #53284 nekem olyan berlinen 20-25 fps körül mindenhol ugy hogy jó tragacs gépem van de jáccható legalább azon is :) -
Netreg2 #53283 Ennek örülök, de Grundolf a legegyszerűbb pálya. Ha Berlin Spandau is így futna az lenne csak az igazi. A vicces az hogy még sose próbáltam ki a beállításomat Grundolfon :) -
GTT436 #53282 nekem gundrofon 80 fps körül szaladgál. -
GTT436 #53281 a te beálítésoddal a legjobb a omsi 2
-
Netreg2 #53279 Ez több mint ami eddig volt? -
Én most raktam újra és betöltöttem a beállítást, így Groundorfon 40-50 Fps-van Más pályát még nem néztem. -
Netreg2 #53277 Ez előfordul sajnos, amikor feltettem a 2.1-et nekem 8 FPS-re zuhant és nem tudtam állítani. Rakd újra az omsit és utána töltsd be a beállítást.
Ha valaki még több FPS-re vágyik és Nvidia kártyája van töltse le az új drivert, sokat segít! -
Érdekes most hogy felraktam 2.1 amikor ki akarok lépni vagy belépni a beállításokba lefagy .. -
Most látom hogy a beállításaid 2.00.016 -ra raktam, és úgy tudom ott még nincs "load whole map at star" lehetőség. Ezért most újra rakom ,és felrakom a legújabb frissítéseket is. -
Netreg2 #53274 Peti134 is jól látja, de a load whole map at start be van pipálva alapból a beállításomban. Ha akad akkor vagy állítottál az ai-n vagy a HDD-t töredezettség mentesíteni kell. Ha SSD-d van akkor más probléma van. Írj privátban és utána nézünk. -
Rosszul írtam . Nem folytonos ugrálásról van szó ,csak mikor egy pályarészletet betölt hirtelen megugrik a busz, és ennyi .nem pattog tovább .
De majd holnap megpróbálom a teljes pályabetöltéses módszerrel hátha nem csinálja tovább :D -
Nem fogja, mert a busz akkor ugrál, ha az FPS szám 10 alatt van. Ergo ha nagyobb gépígényű beállítást alkalmazol, a probléma nem fog megszűnni. (Hacsak az akadások nem hosszabbak, mint 2-3 mp. Ha csak akadás után pattog kicsit, akkor lehet jó lesz.) -
óóó köszi !!
én "tudatlan" erre nem is figyeltem :D megpróbálom így .. remélem jó lessz mert már nagyon idegesített .
-
Erre egyszerű a megoldás: Beállítások: "load whole map at start" négyzetbe pipa és megoldva. Hátránya az, hogy nagyobb pályáknál sokáig tarthat a betöltés illetve sokszor 10 percig is a "Loading AI" feliratot fogod látni. -
Egyébként ez a beállítás segít azon hogy ne töltögessen folyton ? ,mert nekem nem oldja meg ezt a problémát és folyton ugrál a busz minden pályán. (OMSI 2) -
Ha valakinek meg van Mercedes O530 Citaro-ra a Tisza volán (Szeged) KZR-277 festés küldje már el. -
BGergo #53267 Persze hogy a Tüke Buszos a legjobb, csóró azzal szórakozott a legtöbbet...
-
generalGGabe #53265 Nem, ez a Fóti út-Váci úti kereszteződés
-
Az nagyon jó . Én régebben próbáltam menni Börzsönyben de néhol nagyon akadozott, néha még 15 Fps is volt . Most megpróbálom ezzel a beállítással hátha jobb lessz .
Nekem menet közben is tölti a pályát , ilyenkor megugrik a busz és minden utas leszáll , (mintha neki mennék valaminek) remélem ezekután jó lessz .
-
Az 1-hez nekem is sikerült elfogadható beállítást összeállítani, de azzal volt is időm és kedvem hetekig szenvedni. Én egyelőre csak a Börzsönyön próbáltam ki, de ez alapján nagyon ígéretes. -
Netreg2 #53262 Örülök, hogy segített! :) Az omsi 2.1-nél és 2.1.012-nél ígértek teljesítmény növekedést, de 8-10 FPS-re zuhant vissza. A régi mentések és az újratelepítés sem segített. Ekkor újragondoltam a beállításokat az alapokról, 1 hónap próbálgatás után ez lett a vége. Nekem U Rathaus Spandau-nál is megvan végre a 60 FPS. Bécs például 30-35 FPS helyett 55-60 FPS Kagran környékén.
Akit még érdekel annak megosztom ismét.
Beállítás letöltése -
"Hosszú kísérletezgetést követően összehoztam egy ideális beállítást. "
Nagyon jó! Börzsönyben Ik. 266-tal, helyenként 60+ FPS! Esővel is 25-nél nem volt rosszabb! Egy-két dolgot módosítottam csak benne (ütközés pl) de a grafikai részez nem nyúltam. Köszönöm! -
Bocsánat a duplaportért, de nem engedte mégegyszer javitani. Tehát 2 perc 52 mp-kor vehető észre. :) -
A frankfurti merciken ilyen indításjelző van, csak ez még túl hangos, majd lejjebb veszem. Teljesen olyan, mint az alstomokon, csak lassabb.
A két különböző indításjelző az az alap ajtózárás hang, de ezt te is tudod.
Ami ajtózárásnál van hang, az a C2-es citarokra jellemző.
Edit: Ebben a videóban 5:52-nél észrevehető amit mondtam -
Lehet, hogy nem utaztam eleget C1-es mercin, de mi ez a nagyon magas sípoló hang? Az lenne az indításjelző? Véletlenül nem olyannak kéne lennie, mint ami az ajtó zárása közben van? És ha igen, akkor miért is van két különböző indításjelző ajtózáráskor? -
Véleményeket szivesen fogadok :) -
Fdm019 #53256 Kitöltöttem.
@TXGN: Jók a festések, főleg a tüke buszos. -
Ha rákattintasz a letöltés gombra, akkor írja. "A csomag egy Borsod Volán, Hajdú Volán, Kisalföld Volán valamint egy Tüke busz festést tartalmaz. " -
mike01010101 #53254 Ez az a rész ahol a villamos átmegy az aluljárón a Fóti út elejénél? Pár éve építették a felüljárót.