63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Erlau Trans #53828
    Akkor olvasgass serényen külföldi FB csoportokat és OMSI-val foglalkozó fórumokat. Meglepő dolgokat fogsz találni. Az, meg hogy itt rajtam kívűl már senki nem nyivákol az nem azt jelenti, hogy tökéletesen fut, hanem azt, hogy a többségnek már a gépén sincs és nem foglalkozik vele, vagy felhagyott a magyar OMSI közösség aktív látogatásával, okkal és joggal. Pont.
  • TNH
    Leírtam azt is.
  • Banderasbkv
    Köszi, de nem erre gondoltam. Nekem konkrétan a fel/le váltásnak a gombjait kéne a kormánynak két gombjára rárakni. Ami ugyebár a ky_upshift illetve ky_downshift. Csak ezek kalapból nincsenek a játék beállításai közt.
  • TNH
    Options->Keyboard->Add vehicle key event. Játékvezérlőnél a Game Controllesrs almappánál Buttons fülön lenyomod a megfelelő gombot, majd a listából kiválasztod a megfelelő parancsot.
  • Banderasbkv
    Hogyan lehet hozzárendelni gombokhoz valamit?
  • TNH
    Videó nincs, de az SDKban rengeteg képpel illusztrálják.
  • Edmond14
    Nincs valami bemutatóvideó arról, hogyan kell OMSI 2-be menetrendet csinálni?
  • bolhalovas
    Shift+Z
  • megas
    Köszi.
    De lenne még 1 kérdésem: a monitor tetején előbukkanó piros információs kiírást melyik bill.-el tudom előhívni?
  • Benya01
    Szintén, szinte semmi baj nincs a játékkal már több mint 3/4 éve, csupán néha dob 1-1 directx hibaüzenetet Börzsönyön (az ég tudja miért, de leokézás után lehet folytatni) :D
  • Routeres
    Steam-en ellenőrizd a helyi fájlok épségét.
    Steam játékkönyvtár > jobbklikk OMSI 2-n > tulajdonságok > helyi fájlok > játékfájlok épségének ellenőrzése.
    Nem tudom, hogy előfordult-e másnál is, vagy csak nálam csinálja...
    Szerintem csak nálad meg Erlaunál csinál ilyet. Nálam pl. a játék megjelenése óta semmit hasonlót nem produkált.
    Utoljára szerkesztette: Routeres, 2014.08.31. 10:39:53
  • Erlau Trans #53817
    Nem biztos. Én ismerek olyan embert aki 2x éve vezet 280-ast és a mai napig béna mint az állat... :)
  • Erlau Trans #53816
    Szia, látszik kezdő vagy az írásodból. A frissítés soha nem árt. De az OMSI ilyen istabil vacak. Nekem is volt olyan amikor egyik nap kikapcsoltam a gépet, másiknap meg vissza és már el sem indult, fagyott, stb. Én akkor elégeltem meg, amikor hetekig játszottam netreg beállításaival, majd utána egyik napról a másikra szaggatott, fagyott. Itt untam meg és töröltem le. Az már késő, hogy azt mondjam a pénzedet tedd jobb helyre, mert megvetted (Add el!), de a kevéske szabadidőd is pénz, így azt javasolom neked, hogy fordítsd másra.... :)
  • TNH
    Alapból csak a Délpest megállóit mondja be, a többit neked kell bemásolni.
  • GLevi10
    sziasztok. letöltöttem az ikarus 412 és a futár nem mondja a hangokat. mi lehet a baja?
  • sandor72
    Sziasztok! Nemrég megvettem az OMSI 2 -t ami 2.1-es verzió volt a steam-en. Játszottam vele viszonylag kereken futott minden kisebb hibákkal, de lehetett vele játszani. Sajnos egy darabig nem tudtam időhiány (új munkahely) miatt játszani vele, de tegnap és ma szerettem volna, de nem ment mert állandóan lefagyott. Láttam, hogy a verzió frissült mert most már nem 2.1 hanem 2.1.012 lett. Nem tudom nem -e ez az ok a fagyásokra.
    Jelenleg csak a 2 alap pálya van fent buszokban pedig az alapokon kívül a SETRA S215UL Modded V1 OMSI2 - Ikarus 260 BKV MOD amiben benne van + 2.1 patch + 2.2 OMSI 2 pach, és az Ikarus 412 V0.8 Futáros.
    Az alap Berlin-Spandau -n menve mindegy melyik járat van kiválasztva és mindegy melyik busz 5 - 6 megálló után lefagy a játék amiből csak a feladatkezelőben megtett kilövéssel lehet kilépni.
    Nem tudom, hogy előfordult -e másnál is vagy csak nálam csinálja mivel elég régóta nem voltam fent az említett időhiány miatt. Ha esetleg tudna valaki mondani valami használható módot a megoldásra azt megköszönném. Aki tud segíteni annak elküldöm a logfile.txt akár privátban is mivel ide nem tudom beilleszteni mert túl hosszú. Előre is köszönöm. A hétvége hátralévő részére szép hétvégét mindenkinek. Sziasztok!
  • Edmond14
    Ja, jó csak mert nekem furcsának tűnt. hogy ekkora városban éjszaka csak 1 db forda van.
  • TNH
    Igen. Mindig is annyi volt.
    Utoljára szerkesztette: TNH, 2014.08.30. 20:36:51
  • bmwcrash
  • Edmond14
    Hamburg 2.02-ben a 688-as járaton csak 1 darab forda van?
  • Tierhold
    Üdvözlend mindenki! :D

Megtörve a csendet, az Ikarus 256.44-hez jöjjön egy Volánbusz festés :D

A Rábáshoz:

És a Detroitoshoz egyaránt :D

Letölthető egyben, Innen
  • gabesz012
    Pont, hogy mindig (relatíve) baromi messze állok meg vele, mert már azt hiszem, mindjárt neki megyek. :) Az ap-sekkel meg "lazán" vezetve is simán sikerül pár cm-re megállni, igaz azokat meg jobban ki kell egyenesíteni, főleg a csuklóst.

A váltás probléma megoldódott. Működik az automata kuplung, csak le tud fulladni, így igazándiból csak félautomata, de teljesen használható, csak nem olyan, mint az o305-nél, én meg ahhoz voltam szokva. Az omsi 2 meg nem engedi billentyűre rakni a (3.) tengely funckióját, ha akítv a játékvezérlő, ezért dobálta ki a sebességet, mert nem érzékelte a kuplungolást...
  • atis0418
    Köszönöm! Megoldva :) Tette már a hűtőrácsra is a juh :D
  • Edmond14
    Ja jó, én arra gondoltam amit Nemeza módosított
  • TNH
    Talán bpvkv.atw.hu Egyébként ilyen, hogy Kispest 2.0 nincsen, mivel azt hivatalosan Routeres készíti.
  • gylacus
    Van olyan command (Vehicle Key Event) a billentyűparancsoknál, hogy V - Take the change azaz visszajáró elvétele.
    Én ezt a Shift+T -re állítottam be ( T: jegy, Ctrl+T: visszajáró, Shift+T: pénz elvétele).
    Utoljára szerkesztette: gylacus, 2014.08.29. 09:32:01
  • Edmond14
    Sziasztok nem tudja valaki, hogy Kispest 2.0-hoz nincsenek-e futár hangok?
  • MAN014
    Szia!

Az OMSI 1 magyarítása is jó hozzá, csak nagyjából a 80%-át fordítja le.
  • atis0418
    Hali! Látom nem vagyok egyedül ezzel a jegykiadásos problémával. Összevissza pakolják a pénzt, általában a szélvédő osztásra teszik, de van amikor a fejem fölé nyúl és nem találom az istennek sem. :( Valakinek van ötlete?
  • BGergo
    Nem hogy Ikarus c56.42 jött volna. :) De persze ne legyek telhetetlen, ez is jó. Sőt nagyon tetszik. Gratulálok a készítőknek!
  • km2000
    Köszönöm szépen ! :)
  • MineHeadHun
    Én hozzáadtam két bmp-t a Rollband_SD79-hez, és a bmpket még hozzá is vetettem a chtex_rollband.cfg-hez, mégsem úgy működik ahogy kéne, na mindegy... De az a lényeg, hogy a "92E" gombbal legalább belehet ütni azt.
  • gcs7e7
    Nekem se. Itt is bill.+egér.

Nem szeretem a helyközi/távolsági buszokat, de ez még nekem is tetszik! :) Grat!
  • bpyfan
    Nem tudom hogy páran mit művelnek a 256-ossal. Nekem sose fullad le(és nem pörög fel). Pedig én billentyűvel és egérrel játszok.
  • bolhalovas
    Kuplungot használod?

Más:

Utoljára szerkesztette: bolhalovas, 2014.08.28. 19:40:10
  • Stormtrooper 01
    Sziasztok!
    Ikarus 256.44 / 256.44D busznál,hol tudok esetleg állítani a scriptben,
    hogy ne fulladjon le mindig a motor?
    Ha egy pirosnál áll meg az ember,vagy egy buszmegállóban.
  • Geri556
    Kb. 1 perc kutakodás után sikerült megoldást találnom a problémádra, ami nálam is jelen volt.
    Az antrieb.osc-ben az első pár sorban végre kell hajtani egy kis változtatást:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ilyen alapból:
    {trigger:kw_s_plus}
    (L.L.antrieb_getr_gang) s0 4 <

És ilyenre kell átírni:
    {trigger:kw_s_plus}
    (L.L.antrieb_getr_gang) s0 6 <
    Valamint nálam visszaváltásnál rükvercbe rakta a buszt, ezt úgy lehet orvosolni, hogy az Inputs mappán belül a gamectrler.cfg-ben a kw_s_R sort átírod kw_s_minus-ra. Ezek után minden úgy megy, ahogy kell :)

Utoljára szerkesztette: Geri556, 2014.08.28. 19:36:16
  • GTT436
    Velem is ez van
  • km2000
    Sziasztok az új Ikarus 256.44-nél miért van az, hogy szekvenciális váltóval (Logitech DFGT) csak a 4. sebességig tudok váltani?
  • Zoliikp
    Sajnos nincs referenciám, kipróbálni nem tudom, így csak feltételezek...
    Nem sorban hozzáfűzted, hanem beszúrtad a Neked kellő betűt, így viszont át kellett nevezned az összes meglévő bmp-t. Ha nem tetted, akkor ahogy lejjebb került a sorban, csak addig fogja megjeleníteni a meglévőket.