63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Na erre most hányan fognak ráharapni... :D -
BetaIkarus260 #54319 És azt honnan töltheted le norb82? -
norb82 #54318 Az Omsi Bus Editorral.
Csak kiválasztod a legördülő menüből hogy pl Ikarus, akkor lejön a típus, ott is kiválasztod, feltöltesz a festéshez egy fotót (abból fogja generálni a textúrát), rányomsz a Busz generálás gombra, és már telepítve is van az új busz.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Na sokan így képzelitek el....:D Meg kell tanulni modellezni, meg kell tanulni scriptelni, és dolgozni a buszon pár hónapot.
-
Edmond14 #54317 A megállók hangjai megvannak?
Vehicles\Ansagen\futar
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2014.10.10. 13:21:54 -
abner56 #54316 Sziaszok mijen programmal lehet buszokat csinálni? -
ikarusmester #54315 ÜDV!!!
A délpest pályán nem mondja be a mégállokat a 412 meg a futáros o530 mit csináljak vele???(priviben is jó a válasz)
Köszönöm!!! -
ikarusmester #54314 ÜDV!!!!!!!
Mondjatok valami jó pályát ami hosszú a börzsönyön és a délpesten kivűl
Köszönöm!!!!
-
ikarusmester #54313 Nem de a 184 est terelik a lakatos elött csak nem tudom mért.
-
Routeres #54312 Ma este már nem volt terelés. :) -
Edmond14 #54311 Rakd újra pályát -
A valóságban is eltűnt az út mert felújítás van :)
Logfile-t azért csatolhattál volna. -
ikarusmester #54309 SEGITSÉG!!!!!!
Omsi2 ben a délpest map v3.1 ben a szarvas csárda tér után eltünik az út mit tegyek vele????????
Segitsetek mert nagyon jó pálya
Köszönöm!!!!
-
Tanulóbuszon is mondta az oktató, hogy nyomjam a féket. De szerintem még a 400-asokon sem figyeli elektronika a fékpedált.. -
Haveromnak pont így volt a 90-es években havi 370 liter üzemanyag megtakarítása :) -
Geri556 #54306 Tudok róla, hogy nem egészséges (főként mikor visszarakja az ember miközben gurul előre), én is csak akkor teszem üresbe, amikor rám jön az 5 perc :D
A való életben azt is bírom, amikor képes a sofőr kb. 5 mp erejéig fixálni az adott fokozatot (benyomja az 1-est), amivel nem ér el semmit, mert rögtön nyomja is vissza D-be.
A retarder tényleg jó szerkezet, a játékban is jól eltalálták a készítők.
(Bocs az OFF-ért.)
Utoljára szerkesztette: Geri556, 2014.10.09. 17:08:59 -
gabesz012 #54305 Értelme valóban nincs sok. De miért kéne menet közben üresbe rakni? Igaziból állítólag baromira nem tesz jót a váltónak, meg olyankor retarder sincs ugye, utasítás szerint is szabálytalan, aki üresben gurul. Pedig még a '90-es években is mekkora divat volt, csomóan úgy jöttek le a hegyről (utólag belegondolva valóban elég balesetveszélyes, omsiban is jól érezni, milyen lejtőn retarderrel, ill anélkül megállni). -
Megígértük, hogy amint elkezdenek sárgulni a levelek, lecseréljük a bannert. A változatosság kedvéért ezúttal versenyt hirdetünk, mer' az olyan közösségis, és nemá' mindig a Routeres képeit kelljen bámulni.
A műveket október 10-ig küldhetitek el nekem, (holnapig ) privát üzenetben, amiket aztán szombaton szavazásra bocsájtunk, vasárnap pedig eredményt hirdetünk.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szabályok:
- 925 px szélesség
- legfeljebb 335 px magasság
- őszi téma
- bármilyen busz használható (WiP is)
- bármilyen pálya használható (WiP is)
- utómunka engedélyezett
A nyertes munka a tél beálltáig fogja szeretett fórumunk díszét képezni.
Jó szórakozást!
Utoljára szerkesztette: olimano2222, 2014.10.09. 14:28:15 -
Üdv!
Össze szereném gyűjteni egy jópár már kiadott Ikarus buszt de egy letöltő oldalról a ADRIVE-ról nem lehet letölteni.
Valaki feltudná tenni más letöltő linkre az automata váltóját,mert ez a ADRIVE oldal tiltja a letöltést,valami limitált időt ír vagy mit.
http://omsihu2.wordpress.com/2013/08/09/ikarus-255-70-automata-valto/ -
Hivatalos fórumon találtam egy hozzászólást, amiben ugyanez a hiba jelentkezett másnál is. Azt írta, hogy csak akkor nem szállnak fel, amikor a Rathausmarkt és Alsterdorf közötti menetrendeket választja ki (vagyis az esti órákban). Amikor teljes vonalas menetrendet választ (Hauptbahnhof - Alsterdorf, nappali menetrendek), akkor gond nélkül felszállnak. Megnéztem, nappali menetrendnél felszállnak, estinél nem. -
Geri556 #54301 Beveszi, csak meglódul. Allison váltós kocsiknál tudok olyanról, hogy nyomni kell a féket.
A játékbeli Citaroban pedig szerintem nincs sok értelme, mivel ha menet közben rakom üresbe, akkor padlóféket kell nyomnom, hogy visszategyem...
Utoljára szerkesztette: Geri556, 2014.10.08. 21:18:38 -
Edmond14 #54300 ÜDV!
A MAN NG 272-őn a textúrák felemásak
A redercsi festést választom ki, de a busz csukló utáni része rittig nem redercsi, hanem valami más
-
Routeres #54299 Beveszi a gangot, ja, csak a meglódulás miatt picit nyomják a féket. Pont volt szerencsém látni a Határ úton a héten. -
Én nem tudok róla hogy be kéne fékezni a váltáshoz pl Ikarus 260-on, pedig már volt alkalmam vezetni egy párszor, nem emlékszem rá hogy be kellett volna fékeznem hozzá. (Vagy azért mert a kézifék mindig be volt húzva a váltás utánig és lehet hogy az is megteszi neki) -
Ikarus 200-asokhoz is kell? Mármint ha nem nyomom le a féket, attól még beveszi a sebességet - gondolom, csak rögtön meg is gurul - nem? -
abner56 #54296 köszönöm -
Szia!
Bármilyen képszerkesztő megfelel. Én a Paint.NET-et használom. -
abner56 #54294 Sziasztok omsi-ba milyen programmal lehet festéseket csinálni? -
Alaposan végigolvashattál, mivel a 4-5. oldalon kérdezték ezt pont és írták le rá a választ.. -
Harmat Márk #54292 Sziasztok! Ugye én már régóta csinálok "Repaint"-et Omsi-hoz , Man_nl_ng buszra csinálgatok egy repaint-et , és hiába módosítgatom az ülés huzatot egyszerűen az alap ülés huzat van a buszon nem amit én "csináltam , valaki tudna segíteni ?
http://kepkezelo.com/images/mrgcws15d674uwc5ftgz.jpg
Utoljára szerkesztette: Harmat Márk, 2014.10.08. 17:50:24 -
Hyp3r #54291 Persze, nyilván én sem szívesen írnám le. A hivatalos fórum pont kimaradt, nézegettem youtube-on is, hátha látom a trükköt, de sajnos nem vettem észre a fékpedált. -
Nem kár volt, csak 80-szor leírni ugyanazt nem valami álom... Egyébként én sem magamtól jöttem rá erre, hanem a hivatalos topikokban néztem utána... -
Hyp3r #54289 Vezettem már én is automata valtós járműveket, de a többi játékbeli buszból kiindulva nem gondoltam volna hogy leprogramozzák ezt is :) -
norb82 #54288 Egyébként a való életben is minden automata váltós járműnél így van. -
Hyp3r #54287 Kb 2 hete játszom újra, visszaolvastam 4-5 oldalt, de nem találtam róla információt, ezért megkérdeztem, de látom kár volt. -
600-szor leírtuk, hogy nyomni kell a féket... -
Hyp3r #54285 Sziasztok!
Telepítettem néhány addon buszt az OMSI2-be, viszont nem mindegyiket tudom működésre bírni. Eddig két busznál vettem észre azt a hibajelenséget, hogy nem tudom sebességbe rakni. Az egyik a Mercedes O530G, a másik pedig a Liaz 6213.22. A motort el tudom indítani, viszont hiába nyomok rá egérrel is a váltó gombjaira, nem reagálnak semmire. Már letöltöttem őket más forrásból is, újra bemásoltam, de ugyanúgy fennáll a hiba.
Valakinek volt hasonló tapasztalata?
Üdv!
-
Hyp3r #54284 Sziasztok!
Telepítettem néhány addon buszt az OMSI2-be, viszont nem mindegyiket tudom működésre bírni. Eddig két busznál vettem észre azt a hibajelenséget, hogy nem tudom sebességbe rakni. Az egyik a Mercedes O530G, a másik pedig a Liaz 6213.22. A motort el tudom indítani, viszont hiába nyomok rá egérrel is a váltó gombjaira, nem reagálnak semmire. Már letöltöttem őket más forrásból is, újra bemásoltam, de ugyanúgy fennáll a hiba.
Valakinek volt hasonló tapasztalata?
Üdv!
-
Két reinstall után még mindig nem szállnak fel az utasok. Viszont arra legalább rájöttem, hogy valószínűleg a külső ajtónyitó gombokkal lesz a gond, mert a szólókon pl. nincs külső ajtónyitó és ott felszállnak rendesen. A csuklósnál meg addig nyitva marad még nem szállnak fel, és mivel nem szállnak fel, ezért folyamatosan nyomva tartják és nyitva marad, úgyhogy se előre, se hátra. Érdekes, hogy ezt tényleg egyedül csak Hamburgban csinálja, ezért nem tudok rájönni, hogy a pályával, vagy a busszal van gond... -
Edmond14 #54282 Nekem is ugyanez a problémám. -
vikimaki1 #54281 Sziasztok. Abban szeretném segítségeteket küldeni, hogy valaki küldje el nekem a Routeres által készített beállításokat, árnyékok nélkülit. Előre is köszönöm :)