63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Ikarusfan
    Soha az életben nem találkoztam olyan o3d fájllal, amiben szövegszerűen lenne a modell... Nem lehet, hogy véletlen anno x fájlt nyitottál meg, abból is egy olyan verziót, amiben rendesen van a szöveg? Mert az o3d-t alapvetően semmivel sem lehet módosítani. Az egy olyan "végformátum", mint pl. az MSTS-ben az .s fájl.

A módosítás menete az, hogy a "3D Object Converter" nevű programmal (ami fizetős) visszakonvertálod az o3d-t x-be, azt módosítod valamiben, majd az x fájlt az SDK-s konverterrel visszaalakítod.
  • BetaIkarus260
    Tessék: https://mega.co.nz/#!yRUBzAAB!6qkq6jwUHO6hHScEG2wC_xpg02WZ1g-H3-5J_ro59ts Az eredeti.
    https://mega.co.nz/#!xtkRyDDB!FXZH3j2pqzDE210vcrtM9z5j19UitXI5hWQdf1Z6Amg + SU 15 és SU 12 3door és 18 4 door.
  • Routeres
    Keresgélj szépen.
  • OmsiPlayer
    valaki gyorsan tud dobni egy linket a solarisokrol?
  • Harixis
    Igen jegyzettömben nyitottam meg érdekes, hogy korábban rendes adatok voltak benne. Peti134 egy kicsit elsőleg bonyolultan fogalmazott privátban de sketcből milyen formátumba kell mentenem és visszakonvertálni eredeti formátumra?
    O3d fájlban láttam hivatkozást textekre, mivel pár textnek új nevet adtam, hogy a régit ne írja felül ezért gondoltam, hogy át kell jegyzettömben is írni ezt azt amin változtatok. Jól gondolom?
  • regelek5
    Sziasztok!

Az új Ikarus 395 (E95) -s buszt lehet valahogy automata váltóssá alakítani? Én az omsi.hu-s leírás alapján átírtam a .bus fájlt, meg bemásoltam az automata váltók 3 fájlját is, de állandóan hibát dob ki betöltéskor. Már többféle típussal próbálkoztam, de egyikkel sem megy. Lehet, hogy valami összeütközés van és nem is fogad el semmilyen automatát?
  • matec1996
    Sziasztok valószínűleg ma jelenik meg a Sor CN12 hiszen az OMSI.CZ oldalon olvastam, hogy a mai nap folyamán jelenik meg :)
  • mokesz96
    Annyit szeretnék még kérdezni hogy a rábás hangot hogy lehetne a Detroitos alá Kreálni ? Üdv Martin
  • mokesz96
    Sziasztok. Nem tudom mennyire szokás erre felé elhalmozni a kedves fórumozókat kérésekkel ... de én szeretnék megkérni valakit aki ért a festegetésekhez.. Esetleg egy Bakony Volános festést nem tudna összehozni a rábás 395 höz ? Nagyon megköszönném. Pl : FEB-851
  • MAN014
    Köszönöm szépen, így már jó :)
  • Ikarusfan
    Jegyzettömbbel nyitottad meg a fájlt, vagy hogy érted, hogy zagyvaság?
    Átalakítani egy modellt csak úgy lehet, ha visszakonvertálod a modellt egy programmal, módosítod, majd visszakonvertálod.
  • Harixis
    Ehhez a busztípushoz sok gyerekkori emlékem kötődik nagyon jó volt vele utazni. Talán a modellezés részében be tudnák segíteni de scripteléshez egyáltalán nem értek.
  • Harixis
    Amit kezdő szinten megtudok csinálni egy buszfelújításnál azt csinálgatom mostanság. Viszont akadt egy kis problémám. Az o3d fájlok értelmetlen zagyvaságként jelennek meg és azt nem tudom miért van, mert itt is át kellene ezt-azt írnom miilyen képfájlokat használjon a busz.
  • matec1996
    Hello a Rába Premier mikorra várható? :)
  • kem001
    Mivel a készítők nem tudták rá a megoldást, ezért leírom:
    Passengercabin-ban megkeresed a ticket__sale_money kezdetű sorokat, majd kicseréled őket a spoiler szövegével:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ###################################

[stamper]
    6
    -0.022207
    6.68391
    2.0382

[ticket_sale]
    2
    0.009793
    5.34221
    1.73233

[ticket_sale_money_point_2]
    0.009793
    5.34221
    1.73233
    0.06
    0.1
    zahltisch

[ticket_sale_change_point_2]
    0.067675
    5.59159
    1.93697
    0.03
    0.03
    zahltisch

[spiler/]
  • Peti134
    Nem, az külön mod, TomD-éktől. Már nem él az oldal ahonnan le lehetett tölteni.
    E: HOGY KELL BEKAPCSOLNI A SU 12-18-asokban a belső kijelzőt?!
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2014.12.22. 21:24:54
  • Ikarusfan
    Ha jól emlékszem, a Jelcz L100-asban az van.
  • MAN014
    Sziasztok!

Az EAG busz készítőitől kérdezném elsősorban, hogy ez a hiba ki lesz -e javítva? Mert így nem lehet a jegykezelőt használatba venni sajnos. (Ezen kívül nagyon frankó busz lett!)

• tbotond
    Sziasztok! Tudtok olyan kész vagy esetleg készülőben lévő buszról amiben EMKE jegykiadó lesz/van? Vagy esetleg ha valaki már csinált EMKE-t akkor ha én azt beraknám egy már meglévő buszba?
  • Harry22
    Sziasztok Kedves OMSI fórumozók!

Már többször írtam ide, hogy dolgozunk egy Ikarus 260.32-esen, tudom hogy készült már ilyen típus az OMSI-hoz, de rengeteg munkánk van benne és nem szeretném befejezetlenül hagyni.
    Azokhoz fordulnék most segítségért, akik bármilyen módon hozzá tudnak járulni a modell befejezéséhez.
    Már több emberre ráírtam, volt aki nem is válaszolt.
    Merem gondolni, hogy azért nem válaszoltak, mert vannak olyan gonoszak, hogy ha rajtuk múlik más boldogsága, arra tesznek.
    Azt mondom, hogy ne legyünk ilyenek, ahol tudunk segítsünk a másikon, ezért alakult a fórum.
    Itt a fórumon azt tapasztaltam, hogy aki segítséget kér azt lehurrogják.
    Ezért szeretnék egy olyan csoportot kialakítani, ahol nem hurrognánk le a többieket, hanem segítenénk elkészíteni egymásnak a buszokat.
    Összehozhatnánk egy weboldalt, ahonnan le tudnák tölteni az emberek a munkáinkat.
    Tudom, hogy nem egy-két napos munka, de kis segítségnek is örülnék, szóval, ha valaki 2 kapcsolót átalakít már azzal is előrébb vagyunk.
    Nagyon sok ötletem van a buszhoz, és azzal is szeretném kiadni. Annyit elárulok, hogy minden volán buszának külön csomagot adnánk, ami az aktuális volán buszain található pl.: jegygép, kassza.
    Aki benne lenne egy ilyen körben, annak egy kis ízelítő
    Akit érdekel az kérem jelezze!

Azt mondom, hogy fogjunk össze, itt a karácsony, a szeretet ünnepe.
    Segítsünk egymásnak!

Kellemes Ünnepeket!
  • Peti134
    SU 12-18-ban az utastéri kijelzőt hogyan lehet bekapcsolni?
  • TXGN
    Egy kis Pannon Volán.

Kép
    Utoljára szerkesztette: TXGN, 2014.12.22. 14:42:17
  • norb82
    Már konkrétan neki is 26x el lett mondva ugyanez.... De nem fog fel semmit, csak kétnaponta ideböfög egy random értelmetlen kérdést.
  • Harmat Márk
    Az Ikarus 260 FUTÁR mod az egy külön busz alapból kompatibilis az omsi 2-vel nem kell semmivel felülírni rárakni semmit
  • Peti134

Direkt Link

Legújabb OMSI patch-al ezt a hibát kapom 260 FUTÁR mod-al.. Help :S
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2014.12.22. 14:05:31
  • regelek5
    Sziasztok!

Az új Ikarus 395 (E95) -s buszt lehet valahogy automata váltóssá alakítani? Én az omsi.hu-s leírás alapján átírtam a .bus fájlt, meg bemásoltam az automata váltók 3 fájlját is, de állandóan hibát dob ki betöltéskor. Már többféle típussal próbálkoztam, de egyikkel sem megy. Lehet, hogy valami összeütközés van és nem is fogad el semmilyen automatát?
  • matesz19
    Ez annyira alap dolog hogy néha csodálkozom hogy még mindig nem tudja... De hát...
  • Stig95
    Aktiválni a kiegészítőt.
  • Routeres
    Érdekes hibát véltem felfedezni a C954E-nél. Nehéz szavakba önteni, de a busz hátsó tengelye és kerekei mintha a rossz irányba... ööö... dőlnének... (?) Mutatok képet is, hátha jobban szemlélteti a problémát.

A szakikat kérdezem elsősorban, megoldható-e a probléma a készítő elrablása és megrugdosása nélkül? :)

Köszi.
  • nike02156
    Helosztok
    A mercedes benz a Three Generations be tetem de a busznak a belseje nem látszodik ilyenkor mit kell tenni?
  • norb82
    1 Offtopicba! 2. Már nem egyszer kaptál linket. 3. Google.
  • TNH
    shop.aerosoft.com
    Itt tudod megvenni, vagy Steamen Three Generations nénen keress rá.
  • bolhalovas
    Egy kis pihi.

• fjx235
    Az mitől lehet,hogy a csuklós(Citaro Krüger)elejét más festéssel tölti be,mint a hátsó részét?
  • Carmus
    Nincs.
  • OmsiPlayer
    Itt egy link az 1.1-es 3 generációs addonhoz járó solo c2-es ről:http://www.omnibussimulator.de/forum/index.php?page=Thread&postID=498531#post498531
    A buszhoz az 1.1-es frissítés szükséges!
  • OmsiPlayer
    Hali!
    Szerintetek van omsi 2-höz ingyenes c2-es citaro
  • szaszy0830
    Nagyon köszönöm! :)
  • reveszda
    Hosszú történet a hallgatás oka, de címszavakba halálozás, és elveszítés az oka, a karácsony még az ünnepé, utána kezdünk el vele ujra foglalkozni, de minden folyamatosan készül, a kijelzők is megvannak, egyéb apróságok, mint pl jegylyukasztók, matricák helyre kerültek, és a többit majd később.
  • Fognar
    reveszda :D Rég hallottunk felőled :D Hogy áll az Ik 280?