OMSI - Omnibussimulator 1 & 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszönöm! Sajnos időm most nem engedte, hogy tudjak vele foglalkozni, annyi, hogy a mappája megvan de semmi több talán egy csempe van lerakva és kész. Segítség azonban az, hogy azóta frissült az utcanézet így olyan objektumokat is be tudok tenni amit eddig nem. Hogy mikorra lesz kész a teljesen jó kérdés.....lehet soha......remélem persze nem így lesz, de e eshetőség is benne van a pakliban.
Az lenne a legjobb, ha a modellező programoddal átállítanád az objektum koordinátáit.
Ez alatt azt értem, hogy a középpontját úgy mozgatod/forgatod, hogy pontosan középre essen. A lényege, hogy a tengelyekkel hozd szinkronba.
Ugyanis ezek alapján generálja a játék a bounding-box keretet...
Ez alatt azt értem, hogy a középpontját úgy mozgatod/forgatod, hogy pontosan középre essen. A lényege, hogy a tengelyekkel hozd szinkronba.
Ugyanis ezek alapján generálja a játék a bounding-box keretet...
Valaki tudja az én kérdésemre a választ? 😄
Már sokadszorra kérdezik ezt, tessék:
Sima kék: https://www.dropbox.com/s/3nm8fsixk8nk32z/OMSI%202%20IK%20bolygo.rar?dl=0
Piros hetes: https://www.dropbox.com/s/lg9pgnnqhf7jfbc/OMSI%202%20IK%20280%20Gyors.rar?dl=0
Készítette: RyanRSVG
Sima kék: https://www.dropbox.com/s/3nm8fsixk8nk32z/OMSI%202%20IK%20bolygo.rar?dl=0
Piros hetes: https://www.dropbox.com/s/lg9pgnnqhf7jfbc/OMSI%202%20IK%20280%20Gyors.rar?dl=0
Készítette: RyanRSVG
Sziasztok! Letöltöttem az omsicenterről az ikarus 412-őt de van vele egy kis gond.Az utasok nem jeleznek ha le akarnak szállni.Valaki tud segíteni ebben?
Sziasztok.Tudtok-e Ikarus 280.70E-re BKV-s festést?<#confused>#confused>
Azt javaslom, hogy töltse le máshonnan a pályát. Ha így sem jó, másoljon be egy kiírthoz hasonló objektumot a többihez és azt nevezze át. Amúgy hogy halad a fehérvári 43-44-es vonalakkal? Van már olyan állapotban, hogy kaphatunk róla képet?
köszi. Hibátlan ötlet, kipróbálom.
A Karbowo pályánál egy olyan hibaüzenet jött elő amit nem tudok mire vélni. Betöltés során hiányol objektumokat holott az ott van ahol kell legyen, 2 ilyen objektumomra is kiír hibaüzenetet. Tudtok rá valami javaslatot, hogy ne írja ki a hibaüzenetet rá?
Valaki meg tudja mondani ,hogy miért hoz ki hibaüzit az omsi2 a délpest betöltésénél?
Lehet, hogy a modellról lelóg egy rész, és amiatt nagyobb a bounding box. Egyébként az sco fájlban belehet állítani a nevű paranccsal, hogy milyen modell legyen az "üktözési modell". Mondjuk nekem sose működött. Van még olyan lehetőség, hogy a paranccsal kiiktatod a modellel való ütközést. (A parancsok neveit lehet nem pontosan így betűzik.)
Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM
Köszi szépen! 😊
Feltöltöttem Mega-ra https://mega.co.nz/#!ZtlBgBLQ!HtPY8DpxTCQYCZ9vmNlsTBDp7-Ros3N-bU4W_n6IlWE
Omsi 1 alá miért nem lehet Délpestet letölteni??
Egy google Earth-ről leszedett épületnél?
A *.bus fájlban lehet állítani.
http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640
Igen. El van fordulva a bounding-boy és nagyobb is. Ezzel mit lehet kezdeni, hogy jó legyen?
Harixis, hogy halad a fehérvári 43-44-es vonalakkal? Van már olyan állapotban, hogy kaphatunk róla képet?
ok mükszik, azt leszámítva, hogy néha önállósul a kormány és egy 1mp-re magától elforog valamerre!
Régebben próbálkoztam a bécsi pálya feltelepítésével, de sehogyan sem sikerült. Odáig eljutottam ahol kéri a felhasználónevet és a jelszót, ezeket el is fogadta, de onnantól kiír egy hiibaüzenetet és nem tudom tovább folytatni a telepítést.
Ez nagyon szép! Kitartást a felújításhoz!
Ez a 280.02-nél is fennállt. Az az oka, hogy azon a részen valamiért rosszul van feltextúrázva a modell.
Ezen te nem fogsz tudni javítani, legfeljebb ha visszakonvertálod az o3d fájlt, teljesen jól feltextúrázod abból az 5-6 textúrából az adott modellt (bort_n egyébként), és visszarakod a játékba. Erre azért a modderek se nagyon vállalkoznának.
Ezen te nem fogsz tudni javítani, legfeljebb ha visszakonvertálod az o3d fájlt, teljesen jól feltextúrázod abból az 5-6 textúrából az adott modellt (bort_n egyébként), és visszarakod a játékba. Erre azért a modderek se nagyon vállalkoznának.
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni valakitől,persze aki tudja,hogy a Ikarus 280.70E bolygóajtós busznál és a 280.70B-nél is,
ugyan úgy a bal oldalon a csukló után a kerék feletti részén, a felírat elnyúlt és hiányos,ezt a részt a karosszériának lehet valahogy orvosolni?
Hogy normálisan legyen látható?. Válaszokat előre is köszönöm !
Itt egy kép róla :
Azt szeretném megkérdezni valakitől,persze aki tudja,hogy a Ikarus 280.70E bolygóajtós busznál és a 280.70B-nél is,
ugyan úgy a bal oldalon a csukló után a kerék feletti részén, a felírat elnyúlt és hiányos,ezt a részt a karosszériának lehet valahogy orvosolni?
Hogy normálisan legyen látható?. Válaszokat előre is köszönöm !
Itt egy kép róla :
Például a fórumon, privát üzenet formájában <#vigyor2>#vigyor2>
Sziasztok!
Valaki megtudná adni Waterloo21 elérhetőségét, amin biztosan válaszolni is fog? Köszönöm!
Valaki megtudná adni Waterloo21 elérhetőségét, amin biztosan válaszolni is fog? Köszönöm!
Inditsd a játékot a -debug paranccsal.
Ha minden igaz, kék vonallal jelölve "láthatóvá válik" az objektum boundix-box kerete.
Véleményem szerint most jóval nagyobb a kelleténél...
Ha minden igaz, kék vonallal jelölve "láthatóvá válik" az objektum boundix-box kerete.
Véleményem szerint most jóval nagyobb a kelleténél...
Google Earthből lementettem jópár Budapesti épületet. Beimportáltam, átalakítottam, nornális, élethű méretekkel rendelkezik.
Tök jó néz ki a pályán.
De ha el szeretnék menni mellette, állandóan láthatatlan falba ütközök. Ez vajon mi lehet?
Tök jó néz ki a pályán.
De ha el szeretnék menni mellette, állandóan láthatatlan falba ütközök. Ez vajon mi lehet?
sachsen anhalt pályát honnan lehet letölteni omsi 2höz? a meglévő linkek nem működnek
Igen, teljesen le volt padlózva a fék.
Intel C2D E6700 @ 2,66 GHz, 4 GB DDR2, Gigabyte HD5450 512 MB Logitech Driving Force GT + "Home-made" kuplung
Oké megnézem, neked is a Gáz/Fékkel volt baj?
Szia!
Ez nálam is előjött, amikor megvettem a DFGT-t. A játék beállításainál, ahol ki lehet választani a játékvezérlőt, ott van egy olyan rész, hogy Aktív. Na ez csak annál a játékvezérlőnél legyen kipipálva, amelyiket használod, tehát a régi kormányod ne legyen bejelölve, mert az zavar be.
Ez nálam is előjött, amikor megvettem a DFGT-t. A játék beállításainál, ahol ki lehet választani a játékvezérlőt, ott van egy olyan rész, hogy Aktív. Na ez csak annál a játékvezérlőnél legyen kipipálva, amelyiket használod, tehát a régi kormányod ne legyen bejelölve, mert az zavar be.
Intel C2D E6700 @ 2,66 GHz, 4 GB DDR2, Gigabyte HD5450 512 MB Logitech Driving Force GT + "Home-made" kuplung
Félreérthető lehetett, amit írtam:
készítettem animációt, a saját magam konvertált buszokhoz.
Viszont, ha "kezembe kerül" a komplett ajtó (textúrákkal ellátott X-, vagy 3ds fájl), akkor javítható a meglévő mozgás....
készítettem animációt, a saját magam konvertált buszokhoz.
Viszont, ha "kezembe kerül" a komplett ajtó (textúrákkal ellátott X-, vagy 3ds fájl), akkor javítható a meglévő mozgás....
Meg a scriptek egy jó részét, de jogos, nem írtam oda, hogy a modell nem tőle származik. 😊 Lényeg a lényeg, hogy várós.
Sziasztok.Esetleg tudtok-e Ikarus 280.76b-re BKV-st festést.Előre is köszönöm.
Valaki adna egy linket a bolygó modra (ikarus 280.02 bkv). Ja és lehetne olyan oldal amelyre nem kelll regisztrálni. Előre is köszönöm.
MAN SD 202 😊
Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!
Sziasztok.Tudtok-e valami jó buszt?<#confused>#confused>
Szerintem a driver a ludas. Haverom most vett G27-est, és neki is problémái voltak. Próbáld az 5.10-es verziót, az régebbi, de pl. az én DFGT-m csak azzal működik.
Bevan állítva a rev is mivel CD-t nem adtak hozzá így manuálisan telepítettem, mégis a gáz meg a fék nem kóser.
Innen szedtem le: https://support.logitech.com/hu_hu/product/273
Utoljára szerkesztette: reveszda, 2014.10.18. 20:47:04
Innen szedtem le: https://support.logitech.com/hu_hu/product/273
Utoljára szerkesztette: reveszda, 2014.10.18. 20:47:04
Driver fent van? Úgy tűnik, mintha egy tengelyen érzékelné a pedálokat.
A gáz- és fékpedálnál be kell jelölni amúgy a Rev. gombot, mert hajlamos fordítva érzékelni.
A gáz- és fékpedálnál be kell jelölni amúgy a Rev. gombot, mert hajlamos fordítva érzékelni.
Vettem egy logitech driving pro kormányt és, megnéztem routeres beállító videóját, megcsináltam mindent úgy, de a gázra + fékre nem reagál a busz, illetve ha beállítom vmelyiket is Gáz/Fékre a következőt csinálja:
Gázra állítom be: elindul magától, illetve ha elengedem a gázpedált, befékez magától
Fékre állítom be: El se indul a busz
Ha külön, külön, tehát a gázra a Gáz nevűt a fékre a Fék nevűt állítom, úgyszintén nem reagál, kérlek segítsetek. Köszönöm
Gázra állítom be: elindul magától, illetve ha elengedem a gázpedált, befékez magától
Fékre állítom be: El se indul a busz
Ha külön, külön, tehát a gázra a Gáz nevűt a fékre a Fék nevűt állítom, úgyszintén nem reagál, kérlek segítsetek. Köszönöm
A moddolás nem úgy működik, hogy kitörölsz fájlokat. Úgy persze, hogy hiányolni fogja őket és ki fog fagyni. A model.cfg-ben kell kiszedni az adott o3d fájl hivatkozásait, és akkor nem fog hibaüzenetet kidobni.
Szép, egyedi pálya, de nem a gépbarátok közé tartozó fajtából való. 😞 Eddig konkrétan 5 indításból 5-ször elkezdett valahol pattogni a busz, de az a vicc, hogy mindig máshol...
Számomra újdonság volt a hivatalos fórumot böngészve, hogy Morphi által készül egy Solaris U12(/18), ami igencsak ütősnek ígérkezik. 😊
Számomra újdonság volt a hivatalos fórumot böngészve, hogy Morphi által készül egy Solaris U12(/18), ami igencsak ütősnek ígérkezik. 😊
Sziasztok!
Valaki tudna infót mondani arról,hogy a Ikarus 280.26 pack-ban a első és hátsó rendszámot hogyan tudom eltávolítani a model mappában ?
Mert az elsőt megtaláltam a gos_p.o3d, de viszont a rejz.o3d fájl nincs. Sőt ha eltávolítom a gos_p.o3d fájlt akkor busz betöltéskor kidobja a hibát hogy hiányolja ezen fájlt. pedig már nem egyszer csináltam más busz tipusnál is ha kellett és nem dobot fel hibát. Azért szeretném eltávolítani főképen hátulról mert oda inkább a kocka rendszám passzol nem a hosszú.
Valaki tudna infót mondani arról,hogy a Ikarus 280.26 pack-ban a első és hátsó rendszámot hogyan tudom eltávolítani a model mappában ?
Mert az elsőt megtaláltam a gos_p.o3d, de viszont a rejz.o3d fájl nincs. Sőt ha eltávolítom a gos_p.o3d fájlt akkor busz betöltéskor kidobja a hibát hogy hiányolja ezen fájlt. pedig már nem egyszer csináltam más busz tipusnál is ha kellett és nem dobot fel hibát. Azért szeretném eltávolítani főképen hátulról mert oda inkább a kocka rendszám passzol nem a hosszú.
Bezony. Ha most kitalálnék valami dátumot, úgyse tudnám tartani.