63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Ez a festés elérhető valahol? :)
Nagyon fainul jó.:D -
Pupesz #56133 Egy kis pihenő :)
-
norb82 #56132 Igen, hasznos lenne. -
kuzsi87 #56131 Köszi szépen! :D Lehúztam az egyik pedál érzékelőjéről a csatlakozót, így a 0-50 százalékos tartományban "süket" a kontroller, csak a fölötte lévőben operál. Amikor az ötven alatti tartomány következne leesik automatikusan nullára, így nem csúszik a kuplung. Elég maszek megoldás, de bejött. Még1x köszi :D -
mokesz96 #56130 Én meg tudtam oldani. Kivettem az egyik pedált újrakalibráltam azt a játékvezérlőt amelyiket csak kuplungként használok. És így 0-100 ig érzékeli azt az egy pedált. Remélem tudtam segíteni :) -
kuzsi87 #56129 Sajnálom :( Egyébként örülök,hogy van egy elő közössége a játéknak. :)
Amúgy a kuplung érdekesen, de megy. :) A második pedálsoron gázzal kiengedem, a féket pedig lenyomva tartva lehet menni a busszal. :D Lehet hogy valami mechanikus szörnyűséget rávarázsolok ami ahogy nyomom a gázt úgy engedi föl a féket és ahogy visszaengedem, úgy nyomja vissza azt. :D -
gabesz012 #56128 Ezért kéne egy FAQ a fejlécbe, ahogy sok másik topicban van is ilyen a visszatérő kérdéseknek. Az már más téma, hogy egyesek akkor sem olvasnak... :) -
A Szentimre projekt elvileg él, kb. 2 hete volt kint kép.
norb82: Sajnos nem tud mindenki mindent, és akinek kevés a türelme/megoldókézsége, az hamar belefárad, és felteszi inkább a kérdést. Ezek olyanok általában, amiket "mi" már meg tudtunk oldani, de nem mindenki. Az iskolákban (még) nem tanítják az OMSI használatát, ezért vagyunk itt. :D Nekem van türelmem a kezdőkhöz is, bár buszkészítést nem tanítanék... :) -
Valószínüleg nem lehet, ezt csak a profibb kormányoknál lehet. (Pl. a legtöbb olyan Logitech kormány, ami a Gaming Software-t használja mint a Momo,DFP,DFGT,G25,G27,stb.) -
norb82 #56125 De ez is már kb annyiszor volt leírva, mint a "nem tudok elindulni a Citaroval" :D -
Routeres #56124 Dél-Buda, illetve Szentimre névre hallgató projektek élnek még? -
kuzsi87 #56123 Még egy kérdés. :) Van két sima kormány+2 pedál vezérlőm. Beállítottam az egyiket kormánynak, gáz-féknek, a másikról pedig csak az egyik pedált kuplungnak. Fel is ismerte, működik is, szerintetek meg lehet valahogy oldalni, hogy ne 50-50 százaléknak "lássa" az egyik pedálsort, hanem 0%-nak. Tehát, hogy alapból ne legyen félig kinyomva kuplung. -
kuzsi87 #56122 Köszi szépen! Életet mentettél. :D -
Netreg2 #56121 A patch korábbi verzióból kiderül nem eredeti Omsi 2-t használsz, nem tudom melyik verziód van, de lehet ez is probléma.
A géped teljesen jó, nem hiszem hogy ez gond lenne. Intel chipset szoftver és a legfrissebb nvidia driver sem árt ha fent van.
Ami a beállításokat illeti, sajnos egyik beállítás sem működik mindenkinél. Akinek az alap Omsi beállítással fagy annak mással is fog. :( -
Inputs/gamectrl.cfg-ből törölj ki minden felejleges játégvezérlőt. Amikor kormányra beállítod a kuplungot, akkor a continous elötti részt pipáld be. -
kuzsi87 #56119 Egy alap kis Genius Speed Wheel 5 Pro-m van. (Az előbb ez lemaradt) -
kuzsi87 #56118 Nem tudom mi lehet ezzel az ablakmosóval, mind1, majd újratelepítem, hátha. Viszont van egy olyan ennél már nagyobb gondom is, hogy kormánnyal játszom a játékot (valami sima párezres Geniusról beszélünk :) ) és kézi váltós busszal nem tudok kuplungolni. Ilyenkor a TAB billentyű valamiért nem működik és hiába állítom be valamelyik gombra a kormányon, nem hajlandó kuplungolni és lefulladnak a buszok szép sorban. Erre esetleg van valami ötletetek? (a 250.59-et leszámítva, ahol szépen kuplungol magának) -
Azért az Árpád-hídnál szerintem lényeges a kilátás. Akár google mapsről is le lehet szedegetni az autó fotóit. :)
Szigethez mit szólsz? Olyan 2-3 km, végülis.. De persze más szával könnyű verni - tisztában vagyok vele :) -
Nem szeretnék nagyon kooperálni, jobb' szeretek magam dolgozni. Meg így is elég nagy meló a pálya, még ha véletlenül belekerül a 106-os is, akkor pláne.
@Nemeza
Hát, a Vörösvári útnál meg a Pacsirtamezőnél azt csináltam, amit írsz, azaz egy fotót bemodelleztem. Szerintem valami hasonlót fogok itt is csinálni, legrosszabb esetben a gyári "erdőszél" modellt rakom le a tile-ok szélére. -
Ha megmodellezem a kellő dolgokat, akkor lehet arról szó hogy belekerül a 186-143-243 ?
Modellezés megy, a többihez hülye vagyok :S -
Nagyon korrekt! Csak így tovább!
Áprád-hídból is van már? Ott hogy tervezed a panorámát megvalósítani? A tile széleire teszel fotókat? Gondolom a kilátás kedvéért nem modellezed le a fél Városi Duna-szakaszt :)
Tipp: esetleg egy Centenáriumi Emlékműig járó 26-os könnyen beleférhet még - ha az Árpád-hídig megleszel. 2009. 08. 29-2011.10.20-ig volt így. -
Illetve Békásmegyeren is kicseréltem pár épületet, hogy ne már az alap házak legyenek ott:
Bocs a sok képért, még ha thumbnail is. A fórummotor se akarta engedni, hogy egy hsz-be menjen mind. -
A szünet alatt ismét elővettem a 34-est, azóta is szép lassú léptékben, de építgetem:
-
kuzsi87 #56111 Hát igen. :D Elég gyorsan elkoszolódik olyan szinten hogy rettentő zavaró legyen és nincs 3 kilométerenként benzinkút. :D
Kicsit idegesítő hogy minden út végén vissza kell pakolni a buszt a Volán telepre ahol lemosom. :) -
Fú,hát nekem ilyen fül még nincs is,mert az az azutáni patch-ekben van.Felteszem a 2.1-es frissítést,úgy már remélem jó. -
Nagyon erős a gyanúm, hogy a több mag kezelése lesz a hiba forrása. A beállításokban azt hiszem a második fül környékén lesz, ahol több jelölőnégyzet van egymás alatt (Multithreading a neve talán). -
Kipróbáltam a Routeres-féle beállításokat.Valamivel jobb lett a helyzet,többet tudtam vele menni(jóval),de megint kifagyott.
A több mag kezelését ki,-be hogyan lehet kapcsolni?
A 2.00.024-es frissítés van fent,tovább már nem szeretném frissíteni,mert akkor sokkal rosszabban fut a játék,de ha semmi más nem segít,akkor ezt is megpróbálom.
-
PetiM44 #56107 Azt remélem te sem gondoltad komolyan, hogy minden járat után majd keres egy benzinkutat, hogy ablakot mosson. -
---->benzinkút----->mosás -
kuzsi87 #56105 Sziasztok!
Egy Ikarus 250.59-et hajtok a Börzsöny fiktív 2-n. Az a gondom, hogy a sárfelverődés miatt már nem látok ki az ablakon és hiába nyomom az ablakmosót, nem tünteti el. Van valami ötletetek, hogy lehetne ezt megoldani? :( -
Meghajtottam a Citarot a börzsönyi hóban. 
-
lanerto #56103 lehet, hogy baromi nagy hülyeségnek hangzik, de mindig úgy tapasztaltam, hogy a netreg2-féle beállításoknál és is ugyanígy jártam mindig, viszont a routeres-féle beállítással soha nem fagy ki... (persze finomítgatok rajta) ne kövezzetek meg ezért, de nekem mindig ez volt, és én sem tudom, hogy miért... többször is próbáltam, és mindig így jártam, hátha neked is segít ez :) -
Direkt le van írva a Readme-ben, hogy a kijelző nem működik. -
reveszda #56101 A Te ikarus 280.00-dba hova kell tenni a .tga filokat, hogy a rollband lássa is?
Hofba így hívnám meg:
Utasokat nem szálít
UTASOKAT
Utasokat
Nem szallit
UTASOKAT
Gar_Del-pesti garazs.tga
Utasokat nem szálít
Ez így jó? -
Próbáltad már esetleg kikapcsolni több mag kezelését? Esetleg frissíteni a programot? Nekem ez a kettő megoldotta a problémát. -
Sziasztok!
Tudna valaki megoldást arra,hogy az OMSI 2 egy idő után (általában kameraváltásnál) miért fagy ki?
Nagyon idegesítő,kb 2 perc és megfagy a kép;hang , és az omsi.exe működése leállt.Logfile-ban sincs semmi erre utaló dolog.
(és minden pályán csinálja)
-
Akkor hiányos egy pálya (a 2-ben), ha hiányzik lényegében bármilyen tereptárgy, út, bármi. Ilyenkor érdemes ránézni a logfile-ra (az Omsi főkönyvtárában van, txt fájl), ott az error kezdetű sorok megmondják, milyen fájlok hiányoznak.
Egyébként nekem úgy rémlik, a pályához szükséges a Szczeczin, Börzsöny, meg még LMG kukái, amiket csak külön lehet letölteni valahonnan. -
erdeidominik99 #56097 Sziasztok! OMSI 2 alá felraktam a délpesti pályát(3.1), beállítom a buszt, és a kezdőpontot, de a térképnek csak egy foszlánya jelnik meg, majd lefagy, ez miért van? Előre is köszi! -
reveszda #56096 Köszi szépen
-
reveszda #56095 Sokáig csendben voltam, de most bejelentem, hogy készül a bkv mod új verziója melyben: fülkefal helyrerakva, kijelzők rollbandá alakítása, ablakok fogantyúja helyrerakva, és az üléselrendezés is átalkítva. Új hangok készültek, és váltó is cserélve lett, és a tükrök is cserélve lettek, + még pár apróság.... Release date: Február 16!