63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Zoliikp
    Nem bántásilag írtam...
    Megcsináltam az első párt /oda-visszaindulás/, majd a Do It gombbal sokszoroztam.
  • BKG
    Jaja, így legalább biztossá vált, hogy az én készülékemben van a hiba.
    Köszönöm a segítségedet!
  • Zoliikp
    Biztos, hogy valamit "elnéztél", mert nekem elsőre sikerült.

Nem fogja kiírni, mert nem ismeri...
    A Hof Creatorban el kell készítened, hogy menjen.
  • BKG
    Sajnos nem az a baj. Végig a két 100-as járat útvonala van (1-2 garázsmenettel meg volt spékelve az egész, aztán később kiszedtem azokat, de azután se működött). Így jártam akkor :)
    Viszont 1 dolgot nem vágok. Most csinálom a 200-as járatomat, ami egy az egyben a 100-as, a 100-as vonal útvonalát meghagytam, de aztán a megállókat nekem kellett megadni később. Aztán a végén kitöltöttem a terminust meg a járatot is mindent ugyanúgy mint a 100-asnál. Viszont a busznak a táblájára nem gy írja ki mint a 100-asnál, hogy Express Olympiastadion, hanem csak simán Olympiastadion. Ezt valahol a szerkesztőben át lehet írni, vagy a fájlok között kell kutatni?
  • Zoliikp
    Az elég hosszadalmas...
    Inkább ellenőrizd le, hogy a bal oldalon a Trip melletti mezőben a két 100-as útvonalat jelölted-e be...
    Mivel a pályán sok útvonal van, nekem is az első után a legördülő mező legelső útvonalára lépett vissza...
    Hátha csak az a baja.
  • BKG
    Így van, nálam is hasonlóan néz ki a szerkesztőben, eddig stimmel. És ezek után ha indítom a játékot, akkor írja ki a lentebb említett hibát.

Most kiszúrok úgy vele, hogy 200-as néven csináltam új vonalat, de a 100-assal teljesen megegyező útvonalon és állomásokkal, és abban ha megcsinálom a menetrendet, akkor működik tökéletesen.
  • Zoliikp
    Én is turkáltam:

Nagyon oda kellett figyelnem, melyik vonalat birizgálom...
    De működik.
  • Zoliikp
    Ha csak ennyire érdekelne engem is az egész...
    Piros nyíl --> pirosan bekarikázott szöveg.
    Direkt a Total Commanderben mutattam... Mindegy.
    Lehet, hogy nem használod.
    Windows asztal --> Omsi ikonon jobb klikk --> Tulajdonságok bal klikk
    A megjelenő ablakban a Cél ....omsi.exe -editor.
  • longhaul
    Megnyitom az Omsi-t jobb egér gombbal és átnevezem a Tulajdonságoknál? Amit mutat a nyíl, milyen *.kiterjesztésü fájlt nyissak meg?
  • BKG
    A 100-as vonalba nyúltam bele.
  • longhaul
    Nekem nincs Update alkönyvtáram benne?
  • Zoliikp
    Melyik vonalat módosítanád?
  • BKG
    Sajnos továbbra is ezt a hibaüzenetet küldi, amikor a pálya betöltésénél elérkezik a forgalom betöltéséig:

Zugriffsverletzung bei Adresse 004064B0 in Modul 'Omsi.exe'. Lesen von Adresse 34306E5D.
  • Zoliikp
    Nem hiszem...
    Én is behívtam az editorba, és sok olyan dolgot, ami szerintem felesleges volt, mint pl. egy plusz körforgalom, kitöröltem, és működik.
  • BKG
    Köszi szépen a linket!
    Elméletileg mindent a leírás szerint csináltam, és mivel csak új tourokat hoztam benne létre, nagyon sokmindent nem is tudtam elszúrni. Nem értem én ezt... Most már csak arra tudok gondolni, hogy le lett védettve, hogy ne lehessen változtatni rajta. Ez lehetséges?
  • Zoliikp
    Valahol ezen a fórumon is meg van, de itt egy link:
    http://www.omsi.precise-division.net/articles.php?article_id=9
  • BKG
    Új tourokat hoztam csak létre az adott vonalon belül, egyedül ennyi változást eszközöltem. És ezeket az új tourokat csináltam végig egész napra. Mindjárt utánakeresek akkor Peti44 írásának, nem tudtam, hogy már erről is született néminemű írás. Remélem sikerül az alapján megoldani a problémát.
  • Zoliikp
    Tessék:

De mielőtt elindítod az Editort, az templates mappából a NewMap nevű könyvtárt másold át a Maps nevűbe, és magát a mappát nevezd át másra.
  • Zoliikp
    Peti44 leírásában(is) szerepel, hogy a meglévő menetrendbe berakni, kivenni, nem lehet.
    Nem tudom, mit változtattál.
    Tapasztalat alapján azt ajánlom, hogy a meglévő menetrend mellé készíts újat, csak másik Tour-ként.
    Vagy a kiválasztott Tour-nál a Trip No csúszkával állj rá arra az időpontra, amit meg akarsz változtatni.

Ha engedi a módosítást szerencséd van, ha nem, akkor a végéről visszafelé törölnöd kell az időket a kérdéses pontig.
  • longhaul
    Az OMSI EDITOR hogy tudom megnyitni? (Tudom hogy magyarul vam leirva az ismertető) de ezek sok nekem, nyisd meg ezt és ezt és ezt,) Csak úgy lehet új mappát szerkeszteni ha az "ailists.cfg-ben beírod a dolgokat?? Vagy lehet ezt mást hogyan is? Megnéztem és a videóban sem egyértelmű előbb mit kell megnyitnom vagy mit kell beírjak, ahoz hogy egy üres zöld terepet kapjak? Köszönöm
  • BKG
    Az Editorban, az Edit Timetable menüpont alatt.
  • Zoliikp
    Mivel szerkesztetted a menetrendet?
  • BKG
    Tudja valaki, hogy mit kell módosítani a New Spandau pályán, hogy az általam módosított menetrenddel is betöltse a pályát?
    Csak mert módosítottam az egyik buszvonal menetrendjét, és utána már nem hajlandó betölteni, de amint visszateszem az eredeti ttl fájlt, már újra működőképes a pálya.
  • Apocalipto
    Amikor kiválasztod a buszt, a pályához passzoló garázst (depot) kell kiválasztanod.
  • Kristooof
    Próbáltam volna beállítani a célállomást,de nincs benne a Freudstr...ilyenkor mit csináljak?
    A menetrendet természetesen felvettem
  • Apocalipto
    Menetrendet is érdemes felvenni.
  • Kristooof
    Köszi szépen,majd kipróbálom.
  • stomachh
    @Kristooof: A célállomás-jelzőt is állítsd át (igazából ahhoz hogy felszálljanak, az a legfontosabb, mert azt nézik). Ha mátrixkijelzős a kocsi, akkor az ibissel beállítódik (persze ha megadod a Route-számot). Ha filmes kijelzős, akkor a legegyszerűbb azt Alt-menü 92-es ikonnal tudod.
  • Kristooof
    Sziasztok
    Mi lehet a gond?Beállítottam az IBIS-t,és a számot is,és mégsem szállnak fel
  • stomachh
    @Longhaul: biztos nekikented valaminek a kocsit. Az jelzi a sérülés mértékét, hogy elmegy az IBIS, nem tudod nyitni az ajtókat, stb...
    Alt-tal megnyitod a menüt, van egy csavarkulcs ikon, az megjavítja a buszt.
  • Solt
  • wollnerd #3678
    már töröltem. :)
  • Zoliikp
    Csak "úgy" nem kapcsol ki...
    Komolyabb sérülés esetén, igen, de akkor a felső menüben lévő szervizkulcsra kattintva, majd "E" betű.
  • Brad33
    Alapból nem világít. Egyszer-kétszer már kigyulladt pár másodperc erejéig, de aztán megint semmi. Nyilván semmi komoly, ami befolyásolná a játékot, de...kíváncsi vagyok.
  • atis0418
    Szerintem pedig akkor van csak baj ha már világít! Alapból nem szokott...
  • atis0418
    Ez engem is érdekelne, hogy mi van akkor ha az világít...? Főleg esős, taknyos időben szokott kigyulladni 2-3 menet után. Alapjáraton kicsit pihenve elalszik. Érdekes de elég valósághű. :)
  • crodgok3
    A kenés visszajelzőnek világítania kell, ellenkező esetben elég nagy baj van
  • Brad33
    A "kenés visszajelző" egészen pontosan mit jelent, ha világít?
  • Apocalipto
    ?? Olyan nincsen.
  • longhaul
    Hogy lehet vissza kapcsolni az IBIS-t? Mikor mentem most a 92-esen és automatikusan kikapcsolt.