63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• wollnerd #4603
    nem látom a vidit.....
  • crodgok3
    Ha megfelel, akkor külföldit találtam
    PAZ 32051

• adam993
    Valami hír a buszokról?:D Ki, hol tart?:D
  • 1903
    Köszi. :)
  • Geri556
    Szerintem majd holnap megcsinálom, mindig elcsúszik :-D
  • Hyp3r
    Ha már itt tartunk, a készülő Ikarusokban tachográf lesz, vagy sima óra?
  • Geri556
    Oks :-)
    Már elkezdtem, de elcsúszótt :-)
    Mindjárt kijavítom :-)
  • Hyp3r
    Ha van felesleges szabadidőd, és unatkozol, akkor miért ne:)
  • Geri556
    Ez se rossz :-)
    Megcsináljam ezzel is ?
  • Hyp3r
    Az Alba Volánnál ilyeneket szoktak használni Ikarusokban:

személy szerint nekem sokkal jobban tetszik ez a típus.
  • Geri556
    Köszi :-)
  • kitt2000
    km/h le lehet 0-ni valahogy?
  • zorba3333
    Aha :) textúra :)
    Szépre sikerült...
    Nekem a Bovába volt anno ilyen Kinzle típusú Tachográf.
    ..de szép is volt :)
  • Geri556
    *mód: textúra :-)
    Ilyenek vannak az Ikarusok nagy részében is.
  • zorba3333
    Mit jelent az, hogy "Ikarusokban is használatos tachográf mód"?
    Mit csinál pontosan?
  • Geri556
    Csináltam egy Ikarusokban is ismeretes tachográf módot.
    Kép:
    Ha kell, akkor szólj !
    Üdv:Geri
  • zorba3333
    Az analóg tachográf a vezetési idődet, pihenővel töltött időt, sebességet egyaránt rögzíti.
    A digitális az előbbieken túl, már tudja mérni a járó motorral, de álló helyzetben töltött üresjáratot, motorfordulatot, valamint a legújabbakkal, már kinyomtatható a memóriájából az átlagsebesség, legnagyobb sebesség, heti, havi átlag, leghosszabb vezetési ciklus, leghosszabb állásidő stb.
    Itthon a KPM csak a vezetési, és pihenőidőre kíváncsi, illetve hogy van-e nálad visszamenőleg 14 napi korong, vagy digitális műszer esetén az előző 28 napi kontrollszalag, vagy annak összesítése.
    Kint sokkal szigorúbban, de lényegesen rugalmasabban kezelik a kérdést, mint itthon.
  • ccv520
    Köszi, így már értem. A tachográf a vezetési időt és a sebességet is rögzíti?
  • zorba3333
    Néhány szó a Tachográf készülékekről:
    Létezik 2 fajta analóg, egy elektromos, és 2 fajta digitális. Ezeken belül persze számtalan altípus van gyártótól függően.
    Amire többen kíváncsiak vagytok ( a kis tekerhető kapcsoló)az az analóg órákon található. Két darab van belőle, az óra két oldalán, a km számláló mellett, vagy alatt. Ezzel tudjuk állítani, hogy vezetünk (keresztbe fordított kalapács)szünetet tartunk, vagy négykezes esetén a kolléga vezet(négyzet, benne egy X), vagy alszunk (ágy).
    Azért van kettő, mert ha hosszabb útra megy a kocsi, vagyis nem férsz bele a 9 órába (vezetési idő), illetve nincs tranzitszállás fizetve, akkor 2 gépész megy.
    Emiatt van két állítási lehetőség. Amíg egyikünk vezet, a másik korongjára pihenőt húz az óra, illetve fordítva....
    Mikor vége a napnak, mind két kapcsoló "ágyon") van, mert "alszol", illetve kiveszed a min.11 óra egybefüggő pihenődet.
    A korong 24 órás, hiszen ennyi egy nap, tehát nem veheted ki előbb, mert súlyos bünti jár érte, helytelen tachográf kezelés címen!
    Rugalmasság elvét követve 1 órával korábban kiveheted, de a lényeg, hogy a korongcsere közben nem telhet el öt percnél több, mert azért is büntetnek.
    Persze vannak olyan lehetőségek, hogy miután végeztél, rögtön lapot cserélsz, és az új korongon húzza a pihenőt az óra, de ezt külön fel kell tüntetni, hogy egy szolgálathoz tartozik, különben ismét jön a sarc.
    Ha 24 órát meghaladóan áll a kocsi (pl.: hazajöttél hétvégére, vagy 2 út között van másfél napod), akkor tevékenységi lapon kell igazolni az idődet, illetve a tevékenységedet.
    Ekkor nem kell korongozni.
    Sokkal bonyolultabb mint sokan hinnétek. Akit érdekel a téma az AETR egyezmény szabályozza a vezetési, és pihenőidőket.
  • fjx235
    Sziasztok!
    Biztos volt már szó róla,mivel lehet menetrendet készíteni,és hogya
  • adam993
    Én is a tekerő gombra lennék kíváncsi. A kulcsot fent tudom, hogy ki lehet nyitni, és a papírkorongot ki lehet venni.
  • fuszhi
    Köszönöm a kedvességed. Bizony-bizony jól mondod. Ismerem és beszéltem is vele egy időben. Segítőkész is volt. Ő aztán nem viccel. Látszik is a munkáin. Profi nem akarom itt sztároltatni de ami jó az tényleg az. Bárki aki megnézi van olyan jó mint azon az oldalon amire felhívtam a figyelmet.
    Most én is a Zmodeler kezdem kitapasztalgatni Blender útán meg én nem találok semmit meg a Z ben , de ez el is fog egy ideig tartani.
  • mk452001
    Legalábbis én valahogy így tudom
  • ccv520
    Arra rögzíti a sebességadatokat. Én azt nem tudom, hogy alul bal és jobb oldalon a két kis tekerőgomb mit csinál?
  • mk452001
    Arra jó, hogy a nap végén a garázsban megtudják, hogy a sofőr gyorsan hajtott-e, vagy nem, illetve kamionoknál még azt is, hogy betartotta-e a nemtom hány órás pihenőt 8 óránként.
  • Geri556
    Az a tachográf kulcsa(?) amivel a valóságban le lehet nyitni és valami papír körcikket lehet betenni.
    Hogy mire jó, azt nem tudom :-)
  • omsifan
    Hát csakis manuális egy távolságiban.
  • muHaHaHa
    Milyen váltó lesz majd benne? Manuális vagy autómata?
  • Zoliikp
    Omsifan:
    Az ajtóról mutatott videód linkje megtalálható most már a hivatalos fórumin is...
  • cSuwwi
    lol _D
  • VL67
    Ha Tatabánya város önkormányzata, általam igen tisztelt önkormányzata nem vonogatná össze(vissza) az iskoláit, akkor most elég lenne lemenned az asztalos műhelybe és ott megtalálnál; Nagy tanár úrral szemben ülnék egy gyalupad mellett...
    2009 nyarán akár még találkozhattál is velem a folyosón az én egykori és a te jelenlegi iskoládban, ha akkor már odajártál.
  • tenkenorman
    hol? nem találom.
  • Zoliikp
    Személyesen nem ismerem, de aki ilyen remekműveket tud, az rossz ember nem lehet...
    Van elérhetősége az oldalon.
  • tenkenorman
    http://www.vl67.fw.hu odlal tulajdonosára.
  • Zoliikp
    Kire tetszik gondolni?
  • tenkenorman
    ismeri valaki az illetőt? én is tatabányai vagyok és kapcsolatban szeretnék vele lépni (mondjuk msn-en vagy bárhogy) mert már elég rég nyomom a 3d-t és valahogy a busz sosem jön össze.
  • Zoliikp
    Akkor újra kell nézned az autós leírásokat, be kell szerezned a busz jellegrajzát, leírását, rengeteg fényképet készíteni-keresni róla, ezek után modellező programmal elkészíteni.
    Pici titkokat, trükköket persze lehet találni a készítésről, de maga a munka nehézsége miatt teljes leírás nincs, és szerintem nem is lesz.
  • kriszraikonen
    Kár, hogy ezek az emberek nem adnak ki egy tutorialt a buszkészítésről. Autós van egy csomó, de buszos tutorialt egyet se láttam... szívesen csinálnák én is egyet, de fogalmam sincs hogyan álljak neki.
  • Zoliikp
    Hogy egy kicsit "fényezzem" a mestert, látogass el VL67 oldalára....
    http://www.vl67.fw.hu
    Ott is találsz csodát...
  • Zoliikp
    Letölteni innen lehet:
    http://av513.hkbdc.info/kenneth/great_grundorf_ibis_v2.rar