63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• adam993
    Ikarussal hogy álltok?
  • ozimak
    Jó látni,hogy ilyen ügyesek vagytok! Csak így tovább mindenkinek!
  • Vándorr
    szép munka, csak így tovább! Nagyon jó lesz ha ilyen is lesz benne
  • IkarusV134
    Az ajtó kapcsolók és a csengő le van scriptelve. Szét van választva a nyitás és a zárás, bár még nem tökéletes a szétválasztás.
    itt egy videó:
    http://virtualganz.fw.hu/letoltes/csengook.mp4
  • gabcsibkv
    b, modosítom: amikor van leszállásjelzés hátsó ajtónaál és kinyilik, utána mondja be mégegyszer a megálló nevét.
  • gabcsibkv
    Éppen ma próbáltam ki, nagyon jó. Ámde:
    a, Átszállási kapcsolatokat lehet belevinni?
    b, Az még jó lenne amikor az adott megállóba érkezvén ajtótnyitok akkor "gong" nélkül bemondja mégegyszer az érkező mgh nevét. Gondolom az ajtó scripthez kellene valamit belekontárkodni.
    c, Saját kiirást D92-nél külső kijelzőre hogyan készítek?

Előre is köszönöm a válaszokat !
  • gabcsibkv
    D92 utastéri kijelzőjén amikor pl. Betriebsfahrt, Fahrschule nem írja ki csak kívül elől a kijelzőn. Kívül Betriebsfahrt..belül semmi
    Lehetne úgy kiiratni mint a megállónevet? (a .hof -ban 013-nál ott van felsorolásban, de mégse irja ki a belső kijelzőn)
  • Routeres
    Szép lesz! Fejlesztésben kb hol tart a busz?
  • gabcsibkv
    köszönöm.
  • Warrior888
    Leszeded a 2 mod-ot amit belinkeltem, kicsomagolod őket, bemásolod a mappa tartalmát az Omsi/SceneryObjects mappába, majd leszeded a pályát, kicsomagolod, elindítod a telepítőt (magyar), megadod neki az Omsi mappáját, Install, és kész.
  • Warrior888
    D92 Innenanzeige Mod / Interior Display Mod
  • cSuwwi
  • IkarusV134
    Szeretem ezt a fórumot. Még szerencse hogy írni szabad... Bármit akarok le vagyok még korlátozva...
    tehát amit mutatnék:
    virtualganz.fw.hu/busz/arc13428.jpg
  • IkarusV134
    LAWO kijelző próbálkozás rendes fényekkel és nem textúrával szórakozva:

Kérdés le bírja e kezelni a játék a majd 1300 fényforrást ha minden LED világítani fog.
  • gumikacsa
    köszi kipróbálom.
  • Shatipix
    Sziasztok!
    Egy fura kérdés, de remélem lehetséges.
    A 99-es járatkóddal ugye bekapcsol a buszokon egy dinamikus mód a külső kijelzőkön, hol minden kis pont megjelenik, hol eltűnik, és ez váltakozik. Nem tudjátok véletlen, hogy az AI buszoknak ezt hogy lehetne mondjuk depómeneteknek megadni? Az Editorban otthon vok, de nem tudom mit kéne ott csinálnom, ha egyáltalán lehetséges. Remélem érthető a fogalmazásom, és előre is köszi a választ!
  • Zoliikp
    Ystad --> 900
    Malmo --> 907
  • deutsch96
    Erre tudsz adni egy cél kódot ?
  • H7
    Warrior888
    esetleg azt eltudnád mondani h ezt a Tropical City-t hogy kell felrakni mee engem érdekelt régebben is már ez a map csak nemtuttam felrakni :P :D
    ha gondolod akk írhacc privátot is ;)
    köszi!!!
  • Warrior888
    Tudom javasolni a Tropical City pályát.
    Bár nem teljesen helyközi, de van benne egy kevés városon kívüli rész ami a reptérre megy. Szerintem nagyon jó pálya, nekem ez lett a kedvencem, egy próbát megér.
    Hangulatos, szép helyen játszódik (valami spanyol tengerpartos környék), skin-ek, megállóbemondás van, egyszóval elég részletesnek mondható.
    LINK
    Térkép

Fontos hogy mint írta szükséges két mod.
    Schilder und Schranke 1.1 Set 1 by Seeadler
    SULO Mülltonnen by Nordenhamer and Ventyres
  • gumikacsa
    Sziasztok!

Helyközi szerű pálya csak az Ystad-Malmo map van? Tud valaki hasonlót? Mert egész jó rajta meni, csak kicsit sivár.
  • Zoliikp
    Alapból, igen.
    Ha ez kényelmetlen, Google a barátom felkiáltással kerestetsz vele egy "képlopó" programot. Pl.: HyperSnap, Fraps, stb.
    Ezekkel "fotózol" játék közben, majd kilépve megnézed...
  • gabcsibkv
    Sziasztok!
    képek lementésére csak a prontscreen gomb van? Egyenként vissza kell lépni a windowsba viszont ennél.
  • deutsch96
    Én nem látok változást ezen.
  • deutsch96
    Erre a linkre nekem is ezt a hibát találta.: ,,File does not exist."
  • Geri556
    Tessék :http://data.hu/get/3907908/D92_Panel.bmp
    A D92 textúra mappájába másold be :-)
    Ha ugyanolyan, mint volt, akkor szólj !
  • tenkenorman
    van egy csúszka, hogy kintről szívjon, vagy keringtessen, ha az átállítod kintről szívjonra:D akkor jó lesz lassan csökken a hőmérséklet.
  • deutsch96
    :D jó ötlet, bár nincs vas tüdőm, akkor marad az ablak.
  • Misi az ezredes
    Hát LOL :D Pedig tök logikus, beliheged :)
  • Brad33
    Nem tudom miért van így, de tényleg fűt akkor is, amikor a kéknél van a csúszka. Úgy látszik marad az ablak:/
  • deutsch96
    :D Akkor marad az ablakos módszer.
  • Apocalipto
    A MAN-okban nincsen légkondi...
  • deutsch96
    Lenne egy olyan gondom, hogy mikor bekapcsolom a légkondit egyre melegebb lesz a buszban. A piros kar teljesen lent van a kék ikonnál és a többi is alap helyzetben van, mellette felnyomom max.-ra azt a görgetős valamit :D és akkor nyomja be a levegőt, de nem hűt, hanem fűt :D
  • deutsch96
    Hello !

Geri 556-nak láttam a tachográf mod-ját elkérhetném ?
  • ozimak
    Úh akkor biztos nem egyszerű Mindenesetre jó munkát minden "modellező"-nek! Nagyon jól néznek ki a képek alapján!
  • Brad33
    Köszönöm;)
  • matesz19
    Ittaz OMSI honlapján találsz elég sok busz festést. :)
  • omsifan
    Az off topikban kéne megkérdezni!
  • Brad33
    Okés, köszönöm;)
  • zorba3333
    A szélvédő fölött, bal oldalon, a kezelőpanelen lévő zöld gombokkal.
    A piros gomb alaphelyzetre visszaállítja a táblát.
    Az eredeti 2 pályán, a vezetőablak fölött bal oldalon minden sorban, a célállomás neve mellett van egy szám. Ez jelenti az SD77 esetében, hogy melyik kód, melyik célállomáshoz tartozik.
    Amennyiben manuálisan (nem menüből) szeretnéd beállítani relációtáblákat (kijelzőt)a zöld gombok segítségével kell egyenként végigléptetned a lehetséges variációkat.
    Sajnos az utólag készült pályák többnyire nem tudják ezt a funkciót, mert kissé nehézkes, és mindenki menüből állítja az egyszerűsége miatt.