63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Edmond14
    Újabban azt figyeltem meg, hogy stabil 30-35 fps, majd hirtelen 15-20 pár másodpercig, majd visszaáll 30-35-re. Minden pályán, minden busszal. Nem tud valaki valami megoldást rá? Nagyon zavaró...
  • Peti134
    Nekem viszont van hozzá ismeretségem.
    Ha szeretnéd a hétvégére vagy a jövő hétvégére tudok intézni :)

Utoljára szerkesztette: Peti134, 2015.06.15. 19:05:13
  • Edmond14
    Az O407 kijelzője nem ír ki semmit. A fontokat vagy 3-szor bemásoltam, de semmi. Tud valaki segíteni?
  • norb82
    Próbáltam cad-ben mérni a rajzokról, de a felbontás miatt nem lesz sokkal pontosabb az eredmény, mint a becslés.

Na igen, az a 412-es még szemmértékre is teljesen aránytalan. Meg pl a 400-asoknál egyáltalán nincs alul fürdőkádforma:D
  • geri1900
    Itt egy kép a szombathelyi jelenségről... Mint látható a textúra töltés befagy és előttem a nagy semmi...
    http://kepkezelo.com/images/1wubxfqyy9rx74k56sib.png
    Utoljára szerkesztette: geri1900, 2015.06.15. 10:12:14
  • Ikarusfan
    Saccperkábéra is lehetne rendes modellt csinálni, ha a főbb méretek stimmelnek és az ember tud mérni ilyen rajzokról (de az is elég lenne, ha lenne egy jó felbontású jó szögből készült kép egy buszról, amiről arányokkal minden méretet le lehetne venni). Csak hát a vbus-hoz bőven elég volt a gagyibb modell, egy komolyabb modellt összerakni meg elég nagy munka, és elég sok embernek a szemmértékével is gond van, lásd itt a fórumon :D
  • norb82
    "ennek köszönhető a nem túl természetes ív"

Mondjuk némelyik BKV-s kocsi már kezdte felvenni ezt az alakot:D
  • norb82
    A fő méretekhez jók, ezek de semmi másra. A többi része csak többé-kevésbé van pontosan rajzolva ezeknek. Pont ez a baj a vbus modellekkel is, hogy ilyen rajzokból, kb-ra lettek megcsinálva.

Körbe kéne mérni egy 415/35-öst, lemérve az utolsó kis szirsz@rt is rajta, néhány célszerszámmal is mint pl derékszög amivel ki lehet az íveket, dőléseket mérve, vízszintező, stb. Simán egész napos meló. Meg nekem sajna semmi olyan ismeretségem hogy ehhez rendelkezésre tudjon állni egy kocsi egész napra. Így lehetne megcsinálni a német buszok szintjén. Ezekből a jellegrajzokból semmi nem lesz.
  • Ikarusfan
    Ez a legjobb jellegrajz, amit 415-ösről tudok adni (könyvből fotóztam, ennek köszönhető a nem túl természetes ív)

A méretek leolvasásához mindenképp jó, de ha valaki megbűvöli photoshopban, még viszonyításnak is jó lehet.
  • norb82
    Ez a rajz már ránézésre tök aránytalan.....

"A tetejét meg az alját egyébként tök nem odafigyelésből húztam be"

Így nem dolgozunk!!!
  • Ikarusfan
    Én is nagyon örülnék egy 435-nek...

A 180-ast 100%, hogy nem fogom kiadni, főként a modell, de részben a hozzá nem értésem miatt (lásd csukló, fények, hasonlók). A 412T-t talán kiadom, de mindenképpen utána kell kérdeznem az engedélyeknek.
  • Banderasbkv
    Én a 180-nak is örülnék nagyon!!!
  • Harmat Márk
    Esetleg az Ikarus 412T nem szeretnéd majd kiadni? vagy tervben lenne a kiadása?
  • calathea
    Először én is azt hittem, hogy a csufi villamos vagy vlami ahhoz hasonló....
  • bajusza
    nagyon jók, gratu.
  • TNH
    Ezért kell normális modellezőprogramot használni. Ezeknél rengeteg ehhez hasznos tool van, pl. 3ds maxnál az X-Ray.
  • Peti134
    Igen épp ez a gond, hogy nincs jellegrajz megfelelő méretben és minőségben. Na meg ha van is, egy csomó fontos méret nincs rajta.
  • Peti134
    A méretek tuti stimmelnek, ebből van:
    Kattints ide
    A tetejét meg az alját egyébként tök nem odafigyelésből húztam be
  • Ikarusfan
    Nagyon aránytalan. Bár a méretei se tűnnek jónak, kb minden rossz helyen van. Illetve a tetőhosszmerevítő vagy hogy hívják, na az sem ilyen döntött. A SketchUp nagyon sok mindenre jó lehet (épületek, kereszteződések...stb), de jármű építéshez szinte alkalmatlan, csak egy nagyon jól hozzáértő tud értelmeset alkotni benne (pl. SnyperD).

Szerk:
    A legjobb jellegrajz, amit találtam 400-asról, az a trolis doksiban van/volt:

Igaz, ezt egy pdf-ből vágtam ki.

412T doksi
    Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2015.06.14. 15:16:15
  • norb82
    Ennek minden porcikája úgy aránytalan ahogy van. Komolyan, tegyél már mellé egy 412-es fotót hasonló szögből. Szemed se nagyon van ehhez....

Ezek a neten fent lévő 500x300 pixeles jellegrajzok az égvilágon semmire nem jók.

Nézzük meg a német buszokat, Hamburg O405, O407, tuti hogy mm-re le lett méregetve egy eredeti busz utolsó porcikája is. Ha valaki csinál egy ilyet 400-asokról, vagy van tényleg normális rajza, nem ilyen sz@r jellegrajz, én megmodellezem, az már nem probléma.... Nekem is az a gondom hogy alapanyag nem igazán van...
  • TXGN
    Miez.xDDDDDDDD
    Olyan, mint egy villamos.:DDDDD
    Utoljára szerkesztette: TXGN, 2015.06.14. 14:59:39
  • Routeres
    Aránytalan. A fényszórók túl közel vannak egymáshoz, a sarkai nagyon le vannak kerekítve, a kaszni tetején és alján nincs ekkora behajló rész.
    Jelenlegi formájában az 550-es Ikarusra emlékeztet.
  • Peti134
    Bátor vagyok és megpróbálom a fórum beépített képfeltöltőjét használni.
    edit: mégsem, mert nem thumbnail
    Link a képhez: http://prntscr.com/7gt8u2

Tudom hogy szögletes még, az egyéb hibákra vagyok kiváncsi :)
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2015.06.14. 14:43:07
  • nemeza
    A vezetőfülke pont fordítva van.
  • norb82
    Nincs más modell -> neki kell állni:)
  • Peti134
    Mondjuk az 556-ost is le lehet tölteni és az sem a legjobb modell. Bár ezek(556,180) még a 400-as VBUS modellekhez képest nagyon is jók.
  • calathea
    Próbálkozni a kutya szokott....

ÉS

Nem akarásnak, nyögés a vége....
  • Ikarusfan
    Lehet az a baja a fórumnak, hogy png-t próbálsz belinkelni. Mondom, próbáld meg JPEG-ben, illetve ott van a teszt topik is, ott is lehet próbálkozni, amíg nem megy.

A 180-ast én sem kiadási szándékkal kezdtem meg, meg egyébként sincs más modell. Természetesen elég sok baja van a modellnek (kidolgozottság, textúrák...stb).
  • Peti134
    Úgy próbálom belinkelni a képet és mégsem jó.
    "Thumbnail fórumba"
    E: 180-ast énis elkezdtem, de padarmartin szerint nem érdemes VBUS-ból semmilyen modellt bekonvertálni. :(
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2015.06.14. 10:33:16
  • Banderasbkv
    Ezek nagyon komoly cuccok basszus! Főleg a 180-as.
    Utoljára szerkesztette: Banderasbkv, 2015.06.14. 09:55:54
  • Ikarusfan
    Mindkettő pár nap műve volt...

Utóbbin működik pár minimális dolog is (ajtók, kerekek, kormány, pedálok), bár én elsőre is különszedve konvertáltam be.

U.I.:
    Kérlek szépen tanulj meg rendesen képet belinkelni. A képkezelőn van négy link, meglepő módon a "Thumbnail fórumba" kell. Illetve javaslom a JPEG kiterjesztést, mert a png kb. olyan rossz, mint a bmp ehhez...
    Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2015.06.14. 09:43:01
  • sza5678
    Mercedes-Benz O 407 letölthető (O305 addon kell hozzá):
    Omsi-Webdisk
  • Peti134
    Próbálkozom :) Az a helyzet hogy 435-höz nincs megfelelő minőségű és felbontású jellegrajz a neten, így marad a jóöreg 412
    (GYK: Nem kiadásra készül)

direktlink
  • nemeza
    Próbálkozz, van aki inkább úgy tanul. Hátha egy idő után sikerül valamit összehozni. ;)
  • Peti134
    A szándék a lényeg, nem? :)
  • GMI
    Azt az egy órát is kár volt rászánni...
  • Peti134
    Én már megkaptam hogy aránytalan, és töröltem is a fenébe.
    c2driver: Az animálásra váró objektek nincsenek lefejtve a kasztniról, mert egyenlőre megnéztem hogy kell e szenvedni még a textúrákkal avagy sem.
    Egyébként hajrá, nekem ez csupán 1 óra volt, mert szar helyen volt a modell 3ds-ben.
    Az a baj hogy neked is csak nagy a szád, de ha csinálni kéne valamit....
    Én legalább próbálkozom tesó, és nem csak a szájkaratét nyomom.
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2015.06.13. 20:16:48
  • Banderasbkv
    Na akkor hajrá! 10 perc múlva mutasd be az elkészült szutykot! MOST! :D
  • c2driver
    De, az. Ez egy statikus modell, ami a vbusból direktben be lett konvertálva, kb semmi változtatás nélkül. Így omsiban használhatatlan. 10 perc alatt össze lehet hozni. :) Legalább már az animálásra váró objektek ne lennének egyben a kasztnival...
  • Banderasbkv
    Na, hát szerintem akárki akármit mond ez nem rossz! Több mint a semmi. Ha csinálsz neki egy normális hangot akkor komoly lesz. Ez is vBus-os és mivel az összes többi omsis 400-as ilyen ezért legalább nem lóg ki a sorból. :D
    Utoljára szerkesztette: Banderasbkv, 2015.06.13. 20:03:01