OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fuszhi
Háj írtam a mûvész úrnak. Tudjátok annak a srácnak aki csinált egy buszt. piros fehér buszt. Hátha segít nekünk a 260 ikarus ba.

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

Rayden02
Én is csak ugyanazt tudom mondani mind az elõttem szóló,hajrá!<#eljen>

AMD Phenom II X4 Black Edition 965 ,Gigabyte GA-MA790X-UD3P,6GB Kingston HyperX DDR2 1066mhz,Gigabyte Radeon HD 7850 2GB 256bit OC WindForce Edition

Hello. Honnan lehet letölteni a Spandau Modern V9 verziót? Láttam egy korábbi hsz.-ben linket de az már nem mûködik. Tudnátok még adni már kiadott valós útvonalakhoz linket?
Elõre is köszi.
Penge88
Hahh! Hát ez állati jó, ugyanis így fel lehet dobni a map-ot, de nagyon! Fél óránként járna vonat, ide-oda. :-) Kitartás a maphoz, szeretettel várjuk! :-)

Thank God, I\'m a Lada owner!

Igen. Mintha menetrendet szerkesztenél a buszokhoz.

Penge88
Több idõpontot is meg lehet adni? Szóval, hogy mondjuk 7:00 , 8:00 ...

Üdv.

Meglehet adni az idõpontokat persze.
Amit a képen látsz az a vonat 7:00-kor indult, kb 50m-rõl :-).
Nem egy bonyolult dolog.

Készülõben van egy fiktív pálya, amit most csinálok, abban lesz vonat.

Röviden ennyi.

Üdv. Discrete

Külön Editor nincs...
Elindítani a következõképpen lehet:
omsi.exe -editor
Vki tudna segíteni? Fel volt rakva az Omsi de elromlott eltöröltem újraraktam de azóta vhogy nem találom az Editort..
Penge88
Ez szuper discrete! Most már csak azt lenne jó tudni, hogy meg lehet adni, hogy mikor járjon a vonat? Ilyeneket fasza volna látni a pályákon.

köszönet
A Bad-Schmallingen nem tartalmaz hof fájlt, ezért nincs útvonal.
A Great_Grundorf "There are is at least one invalid track entry :75_se-se,Nr56" hibát jelez?
Ha igen, akkor keresd meg a 75_se-se.ttr fájlt (\omsi\maps\Great_Grundorf\TTData), nyisd meg egy szövegszerkesztõben, és az 56-os bejegyzésben a 77 számot írd át 50-re.
Mentsd el, indítsd az Omsit...
Sziasztok. Tegnap ki szerettük volna próbálni a Bad-Schmallingen és a Great_Grundorf pályákat, de utóbbi eleve hibaüzenettel indul, valamint nincsenek kiválasztható útvonalak. Mi lehet a hiba?
Köszi, jó játékot és fejlesztést mindenkinek.
Rayden02
jó féle!<#eplus2><#eplus2><#eljen>

AMD Phenom II X4 Black Edition 965 ,Gigabyte GA-MA790X-UD3P,6GB Kingston HyperX DDR2 1066mhz,Gigabyte Radeon HD 7850 2GB 256bit OC WindForce Edition

Hi all.

Kicsit eljátszadoztam a vonatokkal. 😄

fuszhi
Sziasztok!
Há-la a jó égnek.
Remélem valahová csinálnak egy leírást. Ábrákkal.
Mer elég "nyögve nyelõsen" haladok. Tuti a videó. Most igazán elvagyok kápráztatva. Végre megint mutat valami új dolgot valaki. Amit lehet hogy meg is tart magának.
Na szuper legalább tudjuk hogy nem lehetetlen. Üdv!

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

Rayden02
Ez milyen tipusu busz?<#fejvakaras>

Rayden02
Vuháá!<#taps><#taps>

Szóval, meglehet oldani. 😊

gumikacsa

Renault magnum http://kamionszim.hu

Helyesbítek, nem hiányoznak a Rollband kódok, csak nincsenek sehol feltüntetve, így vagy végigpróbálgatja az ember a variációkat, vagy az egyszerûbb utat választva, a menübõl elérhetõ 92-es ikonra kattintva használja azokat.

Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.

Nem egy nagy durranás az igaz, mégis kis kompromisszumokkal ugyan, de legalább játszható.
Rövidek a viszonylatok, hiányoznak a Rollband kódok, és a térkép sem túl fantáziadús.
Biztos, hogy nem ez lesz az év térképe, ellenben remek alap lehet egy esetleges továbbfejlesztésre, mint ahogy az a Grundorf map esetében is történt.
Mûködik patch nélkül is.

Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.

Errõl a Millvillrõl nem sok jót írnak a kinti fórumban.
Ahogy hallottam olyan mint egy átlagos strutúrált nyelv, azzal a különbséggel, hogy mondjuk 2 szám közti mûvelet nem úgy megy hogy 1+1 hanem úgy hogy 1 1 + tehát a végén van a mûvelet.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Rayden02
Mármint kosakkosak omsi forum tagnak!
Õ csinálja a Renault Magnum-ot!
ITT van a topikja!

Rayden02
Neki meg ez a dolog nem megy!

Gondolom nem kell elárulnom hogy pontosan milyen script is ez!<#idiota>
Remélem sikerül rájönnie!<#rolleyes>

Köszi megnézem! Neked is kösz gumikacsa! Elõbb-utóbb csak kialakul 😊.
omsifan
Igen. Már csak a szkkriptelés volt.

BAS-953 :)

muHaHaHa
Már csak a be scriptelése a busznak volt hátra?

omsifan
Üdv,sikerült bejelentkeznem, köszönöm zil130-nak hogy bejelentette a rossz hírt. Sajnálom, nem sikerült<#sir>

BAS-953 :)

fuszhi
Én még rajta vagyok, de most kevesebb az idõm.
Kell nekem is, "nyugi".
Lehet mire kész leszek, addigra más már rég csinál egyet. Viszont én nem a képzelõ erõmet szeretném használni 😉 Nem tudom megéri e de egy kockát hamar összevágtam volna. Üdv!

Rayden02
Így igaz!<#eljen>

Misi az ezredes
Minden okkal történik 😊

A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...

Rayden02
Sajnos ez a helyzet!<#sir>
Amúgy innen is grat a két fejlesztõnek,iszonyat összetett és aprólékos munkát végeztek!Ember legyen a talpán aki képes lesz ki ismerni a script rendszer alapjait és rejtelmeit az eme fantasztikus játéknak!<#hawaii>!

Rémlik, hogy nekem is voltak hasonló problémáim más játékoknál mikor elõször megvettem a kormányom...Vezérlõpultban újrakalibrálás megoldotta nekem.
gumikacsa
kormány beállításainál(nem a játékban) ha van olyan, hogy kombinált (fék gáz) akkor azt ki kell pipálni. Ha ki van pipálva, akkor meg kivenni a pipát.

Nem biztos, hogy ez a megoldás, csak ötlet volt

Renault magnum http://kamionszim.hu

Köszi! Mindegy melyiket nyomom, 50%-rõl gázra csökken fékre nõ az érték beállításnál is, hiába pipálok, mindegy milyen sorrendben nyomom a pedálokat egy tengely ennyi 😞.
wollnerd
Sõt már a Newton nevû valós pálya is került kiadásra.
Newton város Dél-Angliában van.

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Vagyis Omsifan nevû kolléga volt csak ezt küldte nekem mert nem tud bejelentkezni, kérte hogy írjam le.

Hát sajnálom, én voltam aki átvette az ikarus 260 scriptelést de ez nem ment <#rinya> sajnálom, de az OMSI script rendszere nagyon bonyolult kisebbeket már csináltam de ez... na szóval remélem valaki átvenné és be tudná fejezni. Ma már feladtam <#nemtudom>

Remélem ikarus készítése nem "fagyott" be, mert nagy nagy szükségem lesz hozzá a saját készítésû valós méretû városom(vagyis "reális" map😄). Az az egy szerencsém hogy jól ismerem a várost és gyorsabban haladok mintha...😄
Sziasztok!

Megjelent egy új, fiktív vonalvezetésû map, Milvill néven!
Három rövid viszonylaton (64, 99, 99E)lehet vezetni, kisvárosi hangulatú környezetben.

Találtam benne néhány kisebb hibát, de ezek a mûködést nem befolyásolják:

- A GPS jelek nem tökéletesek.
- A Rollband rendszerû kijelzõkre a járatszámot csak menübõl lehet kiíratni, illetve hiányoznak a végállomás kódok is, így ezeket vagy végigpróbálgatja az ember, vagy kiíratja menübõl, de ettõl eltekintve mûködik.
(A Mátrix rendszerû viszonylatjelzõk tökéletesen mûködnek!)

A pálya használatakor figyelni kell arra, hogy a honállomás Milvill legyen, mert különben nem mûködnek az IBIS kódok.

Milvill 1.0 letöltés

Azaz órától balra, sorry egy ideje nem játszottam már vele =)
Csak tipp de mikor beállítod a kormányt, fék helyett a gázt nyomd és fordítva (nem tudom így mûködik-e, OMSI-t még nem próbáltam kormánnyal, 180 fokos elfordulás kevés, 900 kéne...)
GPS tudtommal nincs, de ha a menüben ráklikkelsz a sárga nyíl ikonra (órától jobbra) akkor a keresztezõdésekben egy szép nagy nyíl mutatja merre kell menni.
Sziasztok! Még ismerkedem a játékkal, kormánnyal megyek, egy gondom van vele: a gáz és a fék fordítva mûködik, hiába pipáltam a beállításoknál a megfordítást akkor is. Más: van valami gps féleség ami mutatná , hogy merre is kell mennem, vagy szükségem van vonalismeretre, hogy ne bolyongjak félórákat a következõ megállót keresve?
Atikah
bekell állítani tengelyenként, h mit észleljen ha mondjuk eltekered a kormányt..

@ atikahsuperstar.picturepush.nl

Sikerült.
és nem tudom beállítani, mert button 1,2 stb van és nem sikerül
De nem megy a kormány írjátok le hogy kell.