63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• padarmartin
    A Börzsöny rengeteg féle járatot tartalmaz, így a hofnak megírása eléggé terjedelmes.

Főleg ha az ember ilyen hofot szeretne csinálni hozzá:
  • PetiM44
    Tudtommal nincsen. Egyedül az a félig-kész van, ami már a megjelenéskor volt hozzá.
  • Edmond14
    Amúgy Börzsöny 2-höz van teljes HOF?
  • Edmond14
    Tudom, csak poénnak szántam....
  • Martinez01

Nem nagy cucc. Én úgy szoktam, hogy benyomom a kuplungot, rakok egy kettest, felengedem a kuplung billentyűjét (nálam TAB) és tövig nyomom a gázt. Általában szépen elindul rángatás nélkül.
    Dombon felfele 1-es, kézifékkel behúzva. Kuplung, egyes, kuplungról lemászok, gyorsan padlógáz, közben a másik kezemmel kidobom a kéziféket (természetesen az is gombra van állítva) :D
    Gyakorlás kérdése az egész.
  • Peti134
    @cxaxoxc:
    Előszöris, a nevedet megjegyezni lehetetlen :D
    Amúgymeg:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    HP 250 G2-m van, amiből 3 altípus van, amiből 2-ben dedikált VGA van. Előny hogy ugyanazt a hűtést kapta mind3, illetve foglalat ebben is van, csak egyszerűen "elfelejtettek" VGA-t tenni bele.
    Előnye az, hogy mivel garanciális gép, így megveszem a HP-nál a VGA-t, és ők ingyen belerakják, és ha esetleg elkúrják, akkor az egész alaplapot kicserélik, ott viszont lehet sumákolni, tehát például belerakják az i7-es verziót kompletten az enyém házába(többször is láttam már ilyet, csak az az ASUSnál volt)
    Mellesleg, ha nem rendelkezik a gép foglalattal, akkor valami tízezerkörüli összegért kapsz bele.(ez nem tudom hogy működik. Talán forrasztanak az alaplapra, vagy nemtom)
    legalábbis a HP-nál van ilyen lehetőség.
  • Edmond14
    Ó, igazi profival van dolgunk
  • cxaxoxc
    Kissé OFF hsz. Peti134 laptopba videókártyát vásárlós kommentjéhez. Elnézést érte! Akit nem érdekel csak görgessen tovább rajta... (Ezért is raktam spoilerbe inkább

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ezt a videókártya utólagos beszerelést én sem teljesen értem. Egy laptopnál (még annál is amit cserélhető kártyával dobnak piacra) ez egy nagyon macerás, és összetett dolog. Tulajdonképpen ez csak egy nagyon jó marketingfogás. Hisz látja az ember, hogy cserélhető, milyen szupi, akkor majd tudom bővíteni, hiba esetén meg kicserélni - gondolja a nép. Bár így lenne... Csakhogy a bővítés több ok miatt is lehetetlen, vagy csak nagyon korlátozottan lehetséges, hiszen a hűtés alapvetően ahhoz a kártyához van belőve, amivel piacra dobták, és még azoknál is inkább csak az elégségeshez közelít. Nagyobbal nem tud mit kezdeni a gép, mivel a hűtés már garantáltan túl kevés lesz hozzá. Ezt pedig utólag úgyszint nem lehetséges módosítani/bővíteni (legalábbis olyan mértékben nem, hogy annak érzékelhető haszna legyen). A hűtőpadokat el is lehet felejteni, az a néhány fok amit tudnak javítani pont nem elég a komolyabb sikerhez. De a legfőbb gond, hogy a laptop videókártyák típusspecifikusak nagyrészt. Azaz pl egy MSI kártyája nem fog működni egy Acer-ben, vagy ha véletlenül mégis, akkor sem biztos, hogy megfelelően. Méretben is eltérnek még gyártón belül altípusonként is. Az hogy pl. MXM II-es, az csak annyit tesz, hogy a csatlakozó ehhez a szabványhoz jó, de más típusú gépbe behelyezni a mérete és a rögzítő csavarok eltérő elhelyezése miatt nem lehetséges általában. A dedikált kártyás gépek tehát alapvetően azért jók, mert legalább komolyabbak a grafikus képességeik. A cserélhetőségre nem kell sokat számítani. Még az alapból benne lévő kártya pótlás is nevetségesen drága. Plusz ugye nagyon ritkák is a laptop videókártyák, így szinte képtelenség bele valót fellelni. Kíváncsi lennék annak a gépnek a pontos típusára. Én még olyanról életemben nem hallottam, hogy egy laptopot úgy dobnak piacra, hogy van benne dedikált kártyának hely, de gyárilag nem szerelik fel vele. Olyan van, hogy mondjuk kiadnak 2 típust, amik mindenben tökéletesen megegyeznek, de az egyikben nincsen dedikált kártya (és természetesen hely sem neki). Lásd pl.: Acer Aspire 5536/5536G páros. Ezzel nem leszólni akarlak, vagy ilyesmi, csak jelezni, hogy nagyon figyelj oda erre. Ha mégis létezne ilyen laptop, és te pont ilyennel rendelkezel, akkor is csak akkor vedd meg a kártyát, ha beszerelted és ki is lett próbálva, hogy 100%-ban kompatibilis a te modelleddel. Sok szerencsét

Egyébként kem001 kommentjére is reagálva: Nem kell 300eFt-ig elmenni a keresésben. Vannak cserélhető kártyás laptopok jóval olcsóbb árban is. Az persze már más kérdés, hogy értelmük van-e, hisz ezekben rendre a proci is olyan amilyen... Csak példaképp, én 1,5 éve vettem egy ASUS X75VB lapit i5 3230M procival, cserélhető GT740M 2GB kártyával, 17" kijelzővel 187.000Ft-ért.
    Utoljára szerkesztette: cxaxoxc, 2015.07.22. 21:59:39
  • Martinez01
    Én rögtön 2-esből indulok, mint a nagyok --> Probléma kiküszöbölve :)
    [billentyűzeten játszom :) ]
  • Edmond14
    Jó megpróbálom. Köszi a tippet.
  • Pupesz
    De lehet csak ne nyomd folyamatosan a gázt..... Nyomd kicsit szaggatva! Vagy ott van az egér! Nagyon jól lehet vele irányítani!
  • Edmond14
    Igen, csak billentyűzettel nem lehet kis gázt adni, ezért rángat az 1. és a 2. fokozat között.
  • TNH
    Kihasználja a 4 magot, sőt még a HT szálakat is egész jól kezeli. (i3 tapasztalat)
  • kem001
    Ugye tisztában vagy vele, hogy a gépedben nem cserélhető a VGA? Egy ilyen laptop minimum 300 ezernél kezdődik, nem 150 körül..
  • kem001
    Nincs, és nem is lesz. Simán vezethető billentyűzettel is.
  • PetiM44
    Az OMSI legjobb tudomásom szerint csak 2 magot használ, tehát a 4 maggal nem mész messzire, a magonkénti teljesítmény még mindig többet számít.
  • Peti134
    Ez egy négy magos processzor. Nem a processzorral van a gond, hanem a videjókártyával.
    Ez a processzor alkalmas a GTA 5-öt elvinni. (Ismerősnek ugyanilyen laptopja van mint nekem csak vett bele VGA-t)
    [halkan megjegyzem hogy ez a proci húzható 2.5-ig]

Csak még azóta sem volt időm elmenni VGA-ért.
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2015.07.22. 16:59:56
  • Edmond14
    Ikarus EAG-ba nincs automata váltó? Nagyon kéne. Már próbáltam kicserélni, de minden egyes alkalommal hiba üzenetet kapok.
  • Edmond14
    Összehoztam egy menetrendet, de az indulási időket időket visszafelé számolja, a FUTÁR meg halmozza a késést:
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2015.07.22. 15:16:56
  • norb82
    Ez az OFF-ba tartozó kérdés, mivel az ok a crackelés táján keresendő.
  • GTT436
    Segítséget szeretnék kérni hogy amikor elindítom az omsi-t akkor elő jön az ablak hogy elindulna,de utánna egyből be is zárja? Problem?
  • EmcsiCH
    Nekem is ilyen van csak több a Ghz vagy mi
  • norb82

Mondjuk ezzel a procival, meg az integrált videokarival ne nagyon csodálkozz ha sz@rul megy az Omsid.
  • GTT436
    Szivesen :) :D
    Segítséget szeretnék kérni hogy amikor elindítom az omsi-t akkor elő jön az ablak hogy elindulna,de utánna egyből be is zárja? Problem?
    Utoljára szerkesztette: GTT436, 2015.07.22. 09:06:28
  • Peti134
    TE EGY ISTEN VAGY! Ezért csökkent a k*** fps fél óra után.... Szóval... Köszönöm. :)
  • Edmond14
    OTT A PONT! Köszönöm szépen
  • GTT436
    Vedd ki a autómata mentést.
  • Edmond14
    Néztem ezt a Shift+Z dolgot, de akkor is akad amikor nem tölt semmit. Nem írja ki, hogy Creating AI.... de mégis akad. Már egyszer levettem csutkára, de akkor is akad. Bizonyos időközönként. Azért érdekes, mert ahogy már lejjebb írtam, az egyik patch óta ilyen.
  • Ikarusfan
    Megmondom a tutit. Nyomd meg háromszor a Shift+Z-t, ekkor ugye kihoz minden izgalmas dolgot. Ha akkor akad be az OMSI 2-d, amikor a legalsó sor azt írja "Creating AI traffic" vagy "Creating bármi", akkor egész egyszerűen azért akad, mert éppen akkor tölti be a következő néhány tile-t (azon a terepet, a forgalmat, a mindent).
    Ha ez a helyzet áll fent, akkor sok mindent nem tehetsz, lejjebb veheted a beállításokat, esetleg bepipálod, hogy előre töltse be az egész pályát (akkor ez nem lesz, de alapból rosszabbul fog futni)
  • Edmond14
    Minden pálya, minden busz. De ugye volt egy frissítés ami csak Windows 7-re volt jó. Nekem XP van. Nos addig nem tapasztaltam ilyen jelenséget, de azóta hogy volt az a javító patch ami kompatibilissé tette a játékot XP-re, azóta sokkal de sokkal instabilabban fut a játék. Pl.: Börzsöny 2 előtte 40 FPS busszal (MAN ÜL), utána 20-25.
  • calathea
    Milyen pálya, milyen busz? Gyári buszokkal a Grundorf vagy melyik kisebbik gyári pályán is? Konfigod? Frissítések fent vannak? Esetleg egy minimál beállítás? Újra telepítés? Mindenhogy? Miket? :)
  • Edmond14
    Már mindenhogy próbáltam. Olyan mintha ütemezetten esne le az FPS csak úgy magától.....
  • calathea
    Talán akkor tölti be a pálya következő Tile-t. Állítsd át a beállításokban, hogy az egész pályát töltse be. Jóval hosszabb így a betöltés, de nem akad meg 100-200-300 méterenként, megállónként stb.
  • Edmond14
    Akad az OMSI 2-m. Bizonyos időközönként levált 15 FPS-re, utána pár másodperc, és visszaáll 30-ra. Akkor is amikor nem tölt
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2015.07.21. 15:32:06
  • Peti134
    Sokat gondolkodtam rajta hogy melyik típus lehet, abban én is biztos voltam hogy MCI, de hogy D4500 abban nem, mert amiről "másolták" a Rockstarosok, annak valóban mindkét oldalán van ajtó.
    @JXBELL: Nem lett valami szuper a textúrázás, de ennek legalább belső tere is van.

Bár hogy őszinte legyek, a modell nagyon szar, OMSIba nem való.
  • jxbell
    Most ennek mi értelme volt? Tettél pár lépést visszafele a videóban látottaktól...
  • Banderasbkv
    Az nagyon fasza.
  • bajusza
    MCI D4500-as lenne? Ezt ismerem jobban, talan meg a Greyhound Canada buszait.
  • Peti134
    Ez lett belőle. Ha omsiba nem is jó, kis unaloműzésre tökéletesen megfelelt.

Spolierben nem direkt linkek vannak :)

Na de abbahagytam a "félig OFF"olgatást :)
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2015.07.20. 02:52:59
  • Banderasbkv
    Most nézem, hogy erről van egy komplett videó is. EMBER EZ KÖZLEKEDNI IS TUD! Viszont jó régi sajnos. :D

Utoljára szerkesztette: Banderasbkv, 2015.07.19. 22:35:00