63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• TheSosy
    Sajnos nem,hacsak nem másoltad be a pálya hof-file-át.
    Ha be van másolva,akkor próbáld meg a menüben,arra a 92-es icon-ra kattintva.
  • rarma
    Nem tudod hogyan lehet orvosolni
    ezt a hibát a buszon?.
  • TheSosy
    Fent a tv.Szerintetek kicseréljem plazmára?
  • Geri556
    Most hogy belegondolok én is az alap buszokból tettem be a sorokat, de jó volt, csak nagyon lent volt (Az a modell miatt volt)

• TheSosy
    Ez ötletet adott!Rakok énis ilyesmi tv-t!
  • SnyperD
    Amúgy nem nagyon értek még én sem hozzá :) csak ha valami oldalra megy az egyértelmű hogy valami koordináta de hogy hol kell keresni azt nem tudom :)
    @rarma jó ez a busz most látom először :) Köszi hogy megismertetted velem :D
  • rarma
    Sziasztok! Megszeretném kérdezni aki jártas abban, hogy ennél a busznál a járatszámot kirja de viszont a végállomást nem,egyátalán semmit nem ír ki, hol lehet rajta állítani,hogy működjön rendesen.
    BUSZ
  • Brad33
    Köszi a választ!
  • TheSosy
    Csak az a baj,hogy scriptekhez nem értek.Akkor már a gps-t is beüzemeltem volna,ami szintén van a buszban.
  • Robi546
    Van egy jó ötletem bár lehet nehéz meg valósítani. :D
    iPhone -on rá kattintasz hogy Clock vagy ilyesmi és ki írja a jelenlegi időt a játékban. :D
  • Geri556
    Nem mindig az alap buszokból kell kimásolni, mert meg kell adni a helyzetét
    (középpont) valamint a tengelyeket, hogy merre mozogjon és az alap buszokban nincs mindenhol ez benne.
  • TheSosy
    Ezt a 2-t másoltam énis.Az értéke nem jó.(Ik-ba)
  • Zoliikp
    Ez a D92-esé:
    ################################

[mesh]
    D92\D92_Rollo.o3d

[viewpoint]
    3

[mouseevent]
    cp_rollo

[newanim]
    origin_from_mesh
    anim_trans
    cp_rollo_pos
    -0.49

---------------------------

[mesh]
    D92\D92_Rollo_Bommel.o3d

[viewpoint]
    3

[mouseevent]
    cp_rollo_retract

[newanim]
    origin_from_mesh
    anim_trans
    cp_rollo_bommel
    0.007
  • TheSosy
    Kössz..Meglesem!:D
  • SnyperD
    valami z érték :D
  • TheSosy
    Mitől van az,hogy a roló oldalra mozog,nem lefele húzódik?
    Milyen értéket kel beírni?Hol lehet ezt az értéket megnézni?
  • SnyperD
    Amúgy nevet tudunk mondani de helyet nem :D
  • SnyperD
  • Zoliikp
    Hidd el a barátság fontos, és ilyen kérdésekben Google a legjobb... Szvsz.
  • Frenklin737
    Párdon
  • SnyperD
    ??? Előbb írtam. Nem fogom itt leírni hol juthatsz hozzá :D
  • TheSosy
    OFF:*kamera
  • TheSosy
    Csak a kemerát kell léptetni.Amerre menni szeretnél,arra a területre tolsz egy jobb kllikket.
  • Frenklin737
    Hol Lehet Ilyet Szerezni
  • SnyperD
    vagy megveszed vagy OFF: töltesz
  • Brad33
    Heló!
    Próbálnám továbbfejlesztgetni a Berlin Spandau V1.4 pályát, de amikor Editorral betöltöm, nem hozza be a teljes pályát. Van egy központi rész (ami ugyan a játékban nem lenne kicsi, de így szerkesztőben elég korlátolt), és egy idő után elfogy a map. Valaki tudja, hogyan lehet ezt orvosolni?
    Illetve még egy kérdés: hogyan lehet mozogni editorban? Egyelőre csak a zoomolást és a forgást találtam meg.
    Előre is köszönöm!
  • Frenklin737
    Honnan Lehet Ilyen programot szerezni?
  • SnyperD
    Kell egy tervező program, szabadidő, kitartás :D
  • Frenklin737
    Hogyan lehet buszt csinálni kell valami program?
  • Geri556
    Ez sajnos igaz, én se bírtam még megcsinálni a sajátomban, mert amikor feljebb vittem kilógott. Nemeza nem tudom hogy oldotta meg :S
  • TheSosy
    Én most rakok a 260-asomba a vezető fülkébe bal oldali ablakra rolót,seak az a baj,hogy oldalra mozog.:D
  • SnyperD
    és úgy meg lehet csinálni a mozgását hogy ugy menjen fel mint egy garázskapu? tehát befordul és felemelkedik?
  • SnyperD
    Amúgy a modellel kész vagyok márcsak konvertálni scriptelni kéne :D Csak meg kell tanulni mindkettőt :D
  • Zoliikp
    Még szét kell nézni az eddig kijött buszokon, hátha...
  • SnyperD
    Arra gondolok úgyis :) Mert a fiktív buszomba nem oldható meg hogy eltűnik a plafonba :D
  • Zoliikp
    Sajnálatos módon az alap buszok közül egyikben sincs az a fajta megoldás, ami a kollegának kell. A rolló ugyan működik, de "felmegy a falba, és a középső kijelző mögé rejtőzik.
    Amit láthatott, az Nemeza 260-asában volt, ami azt az érzést kelti, hogy feltekeredik, de a megoldása zseniális...
  • TheSosy
    Persze hogy meg lehet.Tanulmányozzátok valamelyik MAN model.cfg-jét.
    (rollo néven van)
  • Robi546
    Szerintem meg mivel én próbáltam is vagy az alap MAN SD 200 vagy SD 202-ben van vagy NL 202-ben,nem tudom de ha van ilyen akkor meg lehet csak nem tudom hogyan. :D
  • ozimak
    OFF:Akkor közel lehetsz mert én meg itt lakok a Kassai téren :)
    fjx235: Megpróbálom,de igazából ez a "festegetős" módszer,ha hallottál már róla. A lényeg,hogy csak az útszegélyeket rakom le,így úgy hajlítgatom,szélesítem,alakítom ahogy a helyzet kívánja. Utólag kerül rá a felfestés és a path. Szóval sok meló van vele. Egyszer végigmegyek magával az úttal,majd ha ez kész jöhetnek a felfestések,utána a path az AI-nak. Forgalmi rend,object-ek.
  • SnyperD
    Engem az érdekel hogy meg lehet e csinálni a tekerhető rolót? :D Már láttam szóval biztos :)