OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szinte sejtettem, hogy valaki félreérti a dolgot... :D

A videóra gondoltam, azt töltötték le (mert nem volt fent youtube-on), és tették fel (a youtube-ra). Ez V134 videója. De, mondom, lehet csak én reagálom túl az esetet... :D
wollnerd
Hát nem azt mondtuk hogy csehek forgalmában is vannak Ikarusok? (más festésben)

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

(Bocs a dupláért...)

Ez pöpec kis feature lesz, hajrá! Az ilyenek tényleg jól tükrözik a játék szabad moddolhatóságát, csak rá kell jönni, hogy kell.
Ez a videó már régebb óta fent van a másik OMSI-s fórumon, csak nem volt youtube-ra feltöltve. De ezek a csehek tényleg felháborítóak. Mindent lenyúlnak, ami a mienk... ...vagy csak túlreagálom? :D
http://www.youtube.com/v/FG3ka4abqgU&version=3

Na ezt még nem láttam:)

http://www.youtube.com/watch?v=FG3ka4abqgU&feature=player_embedded#!

fuszhi
Ha megjelenik a kép zárjátok be az ikszre(X) kattintva és ... Tegyétek a szívetekre a kezeteket s tegyetek belátásotok szerint az oldalon ;) Az oldal jobb oldalán tehetitek szívetekre a kezeteket.

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

fuszhi
Nagyon ügyes az úr.

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

fuszhi
Tök jó kép, lehet kirakom háttérnek.

Eltévedtem:

fuszhi

Hát szerintem, minden pályaépítõ realisztikus pályát szeretne kiadni.

A jó munkához idõ kell, a szarhoz még több!

Megjöttek a pedálok, és a váltóbot is, bár a kuplung, és a váltó animációja függõben van.

http://zoiikp.xfree.hu/226779

Ha valakinek van ötlete, hogyan lehetne megoldani, meghallgatom...
Nem olvastam vissza, elnézést. De én szeretnék minnél realisztikusabb pályát kiadni, h mindenki élvezhesse...

Készülõ DélPest-Pálya oldala: http://www.delpest-palya.atw.hu

Fejlemény: csak és kifejezetten teljesen új, pályára lesz használható vagy egy megállóhoz! Nekem épp most szállt el az egész pályám!

Na arra már rájöttem, hogy ez a megoldás amit kitaláltam, csak újonnan épített útszakaszon használható! Úgy lehet tán átverni az omsi-t ha egy elkészül részt törlünk, majd ugyanúgy pótoljuk! De erre még rá kell jönnöm!

ccv520
Ha már tükör: a MAN-okban nem lehet valahogy beállítani a tükröt? Jó lenne ha lehetne mozgatni, mint pl. az autókban.

««»» • ¦ CCV-520 • CCV-537 • HKZ-209 • MBZ-329 ¦ • ««»»

Ha visszaolvastál akkor láttad Zolikp-nek a válaszom: a pályát így fogom kiadni, mellékelve a leírást!

Másik, nehogy már másnak legyen ilyen a pályája, mint nekem aki megcsinálta!

Egy segítség: kell hozzá az omsi editor, meg még valami!

Nem, nem gondoltam, csak gondolom, h mindenkinek jól jönnek a segítségek, hogy minnél több reális magyar pálya legyen, de akk nem kell segítség...

Most ugye nem gondolod, hogy leírom neked?, amikor én is 1-2 órán keresztül szenvedtem egy megállóval.

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ezt, hogy lehet megoldani? Amúgy Routeres-sel elég jól haladunk a Dél-pesti pályával, hnapra lesznek új képek, egy új videó, és beszámoló.
Köszönöm szépen a segítséget elõre is. :)

Hát a mercinek nem csak például a tükör a baja! Ha AI-ban megy egyszerûen nincs ajtaja!

A közlekedési szabályokra figyelek!

ozimak
Ez nagyon tuti,tényleg alakul már a játék szépen "élethûsõdik" vagy realizálódik :) Remélem odafigyelsz majd a közlekedési szabályokra mert sajnos sok pályán ezt lehagyják és sokszor elõfordul,hogy balról jobbról elémfordulnak a fõútra mert nincs kitéve a macisajt nekik... meg gondolom nincs rendesen beállítva a map. Szóval szerintem ez egy nagyon fontos dolog. De ez nagyon tetszik,hogy kikerülnek :) Már csak a mercinek kéne egy értelmes tükör... amihez nem kell felnézni és nem olyan a felbontása hogy csak foltnak látom az autót ha egyáltalán látom mert akkora a holttere mint az állat. :) Mondjuk mindez megoldódik ha kijön az elsõ Ikarus mert akkor úgyis azzal fogom tolni :)
Köszi a választ.
Most már kezd alakulni ez a játék...
Közben beanimáltam a kézifékkart...
Igen sikerült feltételhez kötni, keményen egy megállónál van kész még! A pályát így fogom kiadni, mellékelve a leírást!

Sikerült feltételhez kötni, vagy minden esetben, tehát ha nincs busz akkor is kerülnek?
Ha feltételes, akkor nagyon gratula hozzá...
Remélhetõ, hogy hozzá lehet majd férni a leírásához?
szabii98
minden bizonnyal

I met God. She's black

Gondolom ilyenre gondoltál :D

Ha nincs kialakítva buszöböl és keskeny az úttest, akkor sajnos nem fognak kikerülni, mivel azt is le kellett volna programozniuk a készítõknek, ami elég bonyolult lenne. Ezért nincs elõzés sem a játékban. Az egyik most készülõ "kamionszimulátorban" már lesz elõzés, illetve kikerülés is, igaz, az a játék egész más programozási nyelven készül.
ccv520
Telepítsd fel a DirectX 9-et, a Microsoft oldalán megtalálod.

««»» • ¦ CCV-520 • CCV-537 • HKZ-209 • MBZ-329 ¦ • ««»»

atila4
Ezt csak fel kell telepíteni?

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

Sziasztok!
Nálatok Windows 7-en mûködik az Omsi?
Mert nálam nem a probléma az hogy amikor bekapcsolnám akkor a DirectX9 kellene neki!
Ezen hogy lehet segíteni,hogy mûködjön?
Valaki mondja meg ha tudja!
Elõre is köszi: Buszvezeto1
Aki gondolja, írjon Iminek kép ügyben az [email protected], vagy az [email protected]! Ha válaszol, lehet kicsit bunkó lesz! Én szóltam.

fuszhi
Tiszteletem mindenkinek. Örömmel láttam a fejleményeket. További kellemes folytatást hozzájuk. :) Remek hogy a beszállító cég idõbe meg hozta Zoliikp megrendelt ajtóit. (remélem mindenki érti a tréfát) Többi buszról olvasott fejlemények is igencsak felvillanyoztak. Most gondolom mindenki úgy érezheti magát, mint karácsony elõtt pár nappal. :))))) A leírtak alapján széles a mosoly az arcomon köszi srácok. Mint egy futót a cél egyenesbe, úgy várom az új buszokat. - Gyertek - gyereeeertek, -igen, -iiigeeen :)<#vigyor2>

A kérdés inkább az, hogy hogy állsz be a megállóba...
Ugyanis, ha elég széles az úttest, és ráállsz a szegélykõre, akkor elmennek melletted.
Egyébként a szerkesztõben nem láttam lehetõséget rá...
Üdvözlet!
azt meg lehet valahogy oldani (pályaszerkesztõ), hogy ha én megállok a járda szélén a megállóba, akkor az autók kikerüljenek?

Intel Core 2 Duo 3 GHz, NVIDIA GeForce GTS250, 8GB RAM

Ahhoz kell az adott útvonal járatszáma /linie/, útvonala /Route/.
Általában a kiadott pályákhoz ezek le vannak írva, mert változhatnak.
Dupi30
Sziasztok énis nagyon kezdõ vagyok még ebben a játékban. A kérdésem az lenne hogy hogy tudok utasokat vinni,hogy felsszáljanaka buszomra. Válaszokat elõre is köszönöm.

LFS World név: Dániel(hunn)

kem001
Megnyomod az Alt-otés felül keress egy sárga nyilat felette kérdõjellel. Azután mutatni fogja, hogy merre kell menned

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Sziasztok! Biztosan hülyének fogtok nézni, de még kezdõ omsi-zó vagyok. :)
Nagy nehezen már sikerült beállítanom az IBIS eszközt és fel is szállnak a buszra az utasok, csak az lenne a kérdésem h a játékban nincs egy térkép? Mert fogalmam sincs hogy melyik megálló hol van. Ti hogy tudjátok
Közi!:)
bocsi, a ""-t a gyorsanra szántam :)

Ez nemhogy frissült, hanem (ránézésre) kész :)
gondolom még scriptelések, meg egyebek hátra vannak, de azért elég durva, hogy ilyen gyorsan "megvagy" vele

Még annyit ehhez, hogy a 13-94 is hamarosan kijön a 08-92-höz hasonló fényezéssel és felújítással.
Milyen motor van a te modelledben? Ha ilyen, mint ebben a típusban, akkor lehet, hogy tudok segíteni:) Mit akarsz róla megtudni?
Frissültünk:
Egy fotó azért nem lett volna rossz elõtte, mert ez így kicsit furcsán hat, hogy mindjárt kiadás de még azon kívül semmi infó róla. Én kb a megjelenés elõtt 2-3 héttel estem neki az új modellnek és a nagyja el is készült, de a scripteléssel még most is küzdök, nem beszélve a hangokról. ha ismerõs neki egy 405-ös sofõr akkor úgy könnyebben megy, de jó minõségû hang csak úgy lesz ha valaki lepacsizik a sofõrrel és megkéri hogy segítsen neki a hangok felvételében. Az én esetemben a busz két sofõrje szerintem már rosszul van tõlem. :) Ezért hanyagolom is most õket pedig volna még mit kérdeznem tõlük.
Kösz az adatokat!

A készítõ azóta csinálja, amióta tudtára jutot, hogy pár nap múlva jön az omsi! Igazából kész a modell, minden mûködik rajta, a hang tökéletes ik 405! Csak most még kitalálta azt, hogy így külön-külön csinálgatja! Õ igazából keszthelyi, ott van 1-2 ilyen busz! A héten jön érdre csak addig szeretné megcsinálni így a buszokat!

Kelenföld: 01-96, 01-99, 02-05, 06-90, 06-91, 06-94, 06-96, 06-97, 08-92 (ez az elsõ felújított, új fajta fényezéssel), 13-85, 13-86, 13-87, 13-91, 13-93, 13-95, 13-96, 13-97, 13-99, 14-01, 14-03, 14-15, 14-17

Óbuda: 07-98, 08-93, 14-11

Elvileg még állományban lévõ, de nem közlekedõ buszok (ezek között lehet olyan, ami már nincs meg): 02-00, 02-02, 02-06, 06-92, 06-93, 07-92, 07-94, 07-96, 07-97, 08-00, 08-91, 08-97, 08-99, 13-89, 13-92, 13-94, 13-98, 14-00

A rendszám nyilván BPI-400 (=14-00); BPO-800 (=08-00).

Aktív... aktuálisat akartam írni. :D Majd összeszedem a rendszámokat. Azért erre a projektre nagyon kíváncsi vagyok, ha az úriember a rendszámokat sem tudja, akkor vajon minden a helyén van a mûszerfalon/ a hangok is olyanok, amilyennek kell lenniük? Nem akarom leszólni senki munkáját, de a merci szintjét ütõ modelleknek semmi értelme. Inkább készüljön sokáig, de legyen olyan igényes, mint amilyen majd az Arc lesz. :)

Ez már nagyon nem aktív, régen frissítette az állományt Hb. Eleve már csak Óbudán van pár db 405-ös, ill Kelenföldön a nagyobb része. Kb. 30 db van még állományban.