63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Bobenő #58300 Köszönöm! :) -
#58299 Elsőbbséget. A lower az alacsonyabb, a higher a magasabb prioritás. Egy jobbkezes kereszteződésnél pl. a jobbról érkező path a higher, a tied meg a lower. De elsőbbségadást is így lehet csinálni ("macisajtosat"). -
Bobenő #58298 Sziasztok!
Az Editorban a "Traffic Rules" fülön a "Higher/Lower Priority-val mit lehet szabályozni? -
Routeres #58297 Az első csúszka az .sco fájlban megadott értékek alapján szabályozza az objektumok sűrűségét, de ez csak akkor működik, ha az objektum készítője használja ez a funkciót.
Complexity:
0 - very important object (standard) (crossings, normal buildings, street lights, traffic lights, traffic signs, busstops)
1 - important object (bus huts, bust stop number plates, small buildings)
2 - normal object (street name signs, tiny buildings, dust bins, telephone cells)
3 - detail object (parkbenches, pollars, sandboxes ...)
[complexity]
ide jön a szám 0 és 3 között
A második csúszkához pedig az Editorban lehet megadni, hogy a vonal melyik része rendelkezik magasabb prioritással. -
norb82 #58296 "Honnan tudja a gép hogy melyik utcán fogok menni és ezáltal mely utcához töltse be az objektumokat?"
Onnan hogy tudja milyen járaton vagy. Ha meg nincs járat felvéve, akkor is megvannak azok az útvonalak amiken van valamilyen járat, meg vannak az utcák amikben nincs semmi. Az is be van állítva hány tile-t tölt be egyszerre, így igazából nem nagy kérdés neki....
Esetleg azon a tile-on ahol elágazik a vonal, ott betölti mind a kettőt, na bumm, a következő tile-nál úgyis eldöntődik melyiket tölti. -
lanerto #58295 Ehhez kapcsolódva lenne egy kérdésem: van az a 2 csúszka az objektumok számával kapcsolatban. Azok milyen mértékben állítják a sűrűséget? Szóval pl. ha az objektumsűrűség 2-esen van, akkor milyen logika szerint tűnnek el az objektumok? Ugyanez a kérdés az alsó csúszkára: Honnan tudja a gép hogy melyik utcán fogok menni és ezáltal mely utcához töltse be az objektumokat? Lehet hogy értelmetlen kérdés, de engem ez foglalkoztat, hogy mi a logika ami alapján dolgozik az omsi :D -
Babszemzozo #58294 Köszönöm ! Így már jó :)
-
#58293 A beállításokat lejjebb vetted, így a kevésbé fontos objektek nem jelennek már meg. -
geri1900 #58292 Sziasztok! Mi lett a baja az omsi 2-nek?
Feltelepítettem a Chicago Downtown-t és a Three Generations-t.
Azóta az omsi nem indul el, kifagy amikor indítom ezt kapom:
http://kepkezelo.com/images/5cbhjx8ifdmzfx0cqpqd.png
http://kepkezelo.com/images/0i7frwzrjacszrdpdo7.png
http://kepkezelo.com/images/kdk5c6xjvtu2fcamzvn.png
Mi ez amit behoz, miért nem a normál menüvel indul és miért fagyhat ki? Próbáltam letörölni a 2 kiegészítőt, hogy hátha vissza áll de semmi ugyanezt csinálja... :( -
Babszemzozo #58291 Sziasztok mi lehet annak az oka hogy Grundorfon nem látom a kijelzőket amik eddig a buszmegállókban voltak ? egész egyszerűen eltűntek -
bazsiihmv #58287 engem nem csak a festés érdekel(mert szép munka), hanem ha esetleg neked megvannak a kijelzőképek Börzsöny 2-höz, azoknak is örülnék. régebben megcsináltam magamnak őket még az első Börzsönyhöz, csak aztán elszállt a vinyóm, azóta nem tudtam magamat rávenni :D -
#58284 Ez a festés egyszerűen gyönyörű!!! Gratulálok hozzá!!!!! Én is el szeretném kérni, ha publikálnád, vagy, ha elküldenéd PM-be nagyon hálás lennék. :D
Utoljára szerkesztette: MAN014, 2015.08.22. 15:50:52 -
#58283 Lévén a készítő OMSI 1-hez keres buszt, így nem. -
#58282 280? -
#58281 TNH-nak javaslata nyomán kipróbáltam a TITA féle 260.02-t, és azt kell hogy mondjam, hogy tökéletes, mint AI. Igaz ránc ajtós, meg tele van aggatva CD-kel, de abszolút gépbarát, teljesen tűrhetően néz ki, és ami legfontosabb, rendesen működik minden ajtaja, nincs semmi AI-beli hibája. -
bpyfan #58280 Ez gondolom inkább nekem szólt. :) És köszi várom! -
norb82 #58279 Úgy rémlik valaki írta egyszer hogy az Omsihoz legelőször megjelent 260-as (a lengyel készítésű) tökéletesen megy AI-ként.
Még egy alternatív ötlet, a 263-as? -
#58278 Jajj, nagyon szépen köszönöm! -
atty707 #58277 Annó a Börzsöny első változatához megcsináltam CCV-520 Ikarusainak AI változatát, csak nem lettek felhasználva, mert nagyon ették a gépet.
Az OMSI.HU Hagyatékból még elérhetőek a jarmuvek\Ikarus 260\Ikarus 260 AI.zip és Ikarus 260.32 AI.zip állományokban.
Nem OMSI2 kompatibilisek, de a 'csengő' szó 'csengo'-re cserélésével azzá tehetők. (Most próbáltam ki OMSI2 alatt, tökéletesen működtek AI-ként.) -
#58276 Állítólag van valami AI mod.
Mindenesetre végignéztem az összes BKV-s Ikarust, eddig ezek a tapasztalatok:
-405: Nincs ajtó, nincs hang, az ajtót nem tudja bezárni
-412: Nem tudja bezárni az ajtót, "behúzott" ajtófékkel araszol és nyitott ajtókkal
-415: Középső ajtót nem nagyon zárja (2. szárny), azon kívül aránylag elmegy (bár nekem se ez, se a többi nem állt be a megállókba Grundorfon)
-260: az ajtófék miatt el se tud indulni a megállókból, amúgy a középső ajtó 2. szárnya hol kinyilíik, hol bezár
-260 BKV: Már elindul a megállóból, csak ugyanúgy hülyét játszik a 4. ajtószárny -
#58275 Az ajtó kezelése még mindig szar annak, mert Grundorfba beraktam AI-ként, és a középső ajtó egyik fele kinyílik mindig. -
Routeres #58274 Achso. Részvétem. -
Routeres #58272 Semmit, köss inkább kompromisszumot. Végy egy működőképes városi buszt (C1), fesd át, és nézd félszemmel. :)
A 260-as sem működik tökéletesen AI-ként, az ajtókezeléssel bajai vannak, ablaktörlő és a koszolódás sem működik rajta. Bár nem tudom, hogy ki lett-e javítva azóta, rég próbáltam. -
#58271 Sziasztok!
Az eddig kiadottak közül melyik a legjobb kisteherautó (kisbusz)? Jelenleg a Sprintert használom.
Ugyanez lenne a kérdésem a személyautókra vonatkozóan is. -
#58270 Érdekelne, mit tudnál javasolni AI-nak az Omsi 1-ben, ami tényleg BKV-s, és nem C1. (Na nem mint ha Omsi 2-ben jobb lenne a helyzet.) -
Routeres #58269 A 260-as gyönyörűen megeszi majd az fps-t. -
bajusza #58268 Ha erre gondolsz, akkor ez az. Ha tévedtem, bocsi.
-
#58267 Ez már kivételesen kiadásra készült, csak még rendbe kell szedni pár dolgot... :D -
#58266 Valaki tudja, elérhető-e még valahol a 415 első verziója? Illetve mi a legújabb kiadása a busznak? Amit anno leszedtem (all in one, textezett kormánnyal), abban az összesnek a szélvédője rossz helyen van és nagyon nem szép látvány.
Illetve milyen olyan BKV-s (nem VT-s) busz van, ami AI képes? Amit eddig kizártam, az a 405 és a 412 (mindkettőnél az ajtót kéne kozmetikázni, és talán működne, mert csak az nem működik AI-ban). A 260-as elvileg működik, illetve ott van a használt Merci is. -
Geri556 #58265 Erről szerintem mondj le Gábort ismerve -
bpyfan #58264 Eltudnád nekem küldeni PM-ben? Nagyon meg köszönném! :) -
bajusza #58263 Egész jó lett. Egyébként ez lenne: Marcopolo-Saracakis Andare B12B kép
Utoljára szerkesztette: bajusza, 2015.08.20. 09:12:25 -
Benya01 #58262 Élek és virulok, csak időm nincsen folytatni :D (és sajnos valószínűleg nem is lesz az egyetem miatt) -
#58261 Én nem is olyan rég csináltam egy ilyet: ^_^
-
bpyfan #58260 Sziasztok!
Sehol nem találom ezt a Hajdú Volános festést a Volvo 9900-hez ami a videóban van.
video -
norb82 #58259 Van Classic homlokfal is, van 280 is, 263 is. Fogsz egy modellezőprogramot, és legózol ;) -
#58258 Szerintem senki. A C80 nem annyira elterjedt, mint mondjuk a 280, és még abból sincs egy normális se. -
Harixis #58257 Én C80 és C63-ra gondoltam ami normális változat lenne. -
Geri556 #58256 Van ! -
GTT436 #58255 Nem szerettem volta könyörögni,csak megkérdeztem hogy valaki ismeri-e.