OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nemeza
Én szétszedtem a feliratokat is (Ikarus, 260 és "Z60") illetve a díszcsíkot a rácson. Így ezeket akár festésbõl le is lehet venni, vagy lehet másikat aktiválni helyette.. Ha gondolod, átküldöm a 3ds fájlokat, vagy x-et, vagy o3d-t.. Van még néhány dolog, amit szétszedtem a festhetõség miatt. Pl. matricák a bolygóajtókon..
Egyszerûbben IkarusV134 hozzászólásához:
ha megnyitod a bmp-ket Paint-tal, akkor az alsó sorban mutatja, hogy melyik pixelen áll az egér.

Ezt még emésztem, majd próbálkozok. Azért köszi.

Ja, okés, így már megy, hogy megmutattad, melyik cfg-ben és mit kell átírni... :) Nekem a scripteléshez, editáláshoz 0 a hozzáértésem (bár így belenézve a cfg-be, egy-két dolgot azért sejtek).

azt hiszem szerelmes vagyok *_* :D
gyönyörü
Készülõdés a konvertálásra:

ccv520
Jaja, a genfi Volvokban is ilyen van.

««»» • ¦ CCV-520 • CCV-537 • HKZ-209 • MBZ-329 ¦ • ««»»

Van egy képed amin betûk vannak. Ezek pixelekbõl állnak melynek ugyanúgy van egy koordináta rendszere. Minden program írja hogy az egér éppen hol van pixelre a képben. Van egy másik fájl melyben a karakterek koordinátái vannak megadva. Itt tudod megadni azt is milyen magas legyen és milyen méretû képpel dolgozol. tehát egy repülõ de bármi más ikon is körbefogható egy négyzettel ennek koordinátáit hozzárendeled egy karakterhez. Mindegy mihez. Akár "1"-re is lehet valamilyen ikon. kis betû és nagybetû is játszik, tehát ahol a betûkhöz tartozó koordináták vannak nem csak "n" hanem "N" is létezik. Azt hogy a busz milyen mérettel írja ki az rajtad múlik hogy a hof fájlt hogy írod át. Ha tehát van egy végállomásod pl uránia és úgy látod kifér egy sorba akkor a hofba "URÁNIA"ként írod be a játék pedig a nagy karaktereket fogja használni. Ha pl kõbánya kispest ami nem fér ki akkor a hofba "kõbánya kispest"ként írod így a kis karakterrel lehet egy sorba, de ha még így is túl hosszú akkor két sorba fogja törni a kiírást a kijelzõ. Most ez legalábbis az ARC-ban homlokfali kijelzõn lévõ megoldás.
Kb. így nézne ki:

fuszhi
lazítsatok hoztam egy nem omsi videót : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DuXLseGC1XU

Jót tesz a mulatság

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

Nos, akkor lassítsunk le egy kicsit, mert nem igazán értelek:
ha átírod a kijelzõn a betûtípust, akkor ilyennek kellene lennie:

Innentõl kezdve csak a méretet kell belõni, utána minden ott megjelenítendõ szöveg azzal a karakterrel lesz kiírva...
Szerintem ez egy VDO mûszerfal, amit elég sok buszban használnak, pl a Merci Citaro-kban is ilyen van.

Nem, így sem, mert a belsõ kijelzõ karakterei az "LCD-Innenanzeige_alpha.bmp"-ben vannak. Milyen programmal lehet egyébként ezekbe belenyúlni? Mert ugye ott a gyerekszállítós piktogram, meg a 3szög, tehát gondolom lehetne oda is újakat csinálni.

Sanszos hogy abból ollózták ki...
Hali.

Valaki említett éjszakai járatot a pályámhoz, láttam benne a jövõt így gyorsan csináltam is kettõt :)

Íme egy kép róla, valamit egy nagyon egyszerû kis térkép, hogy mire kell számítani.

http://noob.hu/2011/10/18/map.jpg

http://noob.hu/2011/10/18/ejszakai.jpg
Azt válaszd ki...
Vagy nem mûködik azzal?
A belsõ lcd-s kijelzõre gondoltam, ami az utastérben írja ki a megállókat, ahhoz nincs. És az nincs benne az általad készítettben sem.

Frissítetted a Launchert?
Hátha az a baj...
Létezik...
Én készítettem:
http://data.hu/get/3667781/Fonts.zip
Ha jól emlékszem, lemaradt az egyik bmp fájl, amit innen szedhetsz le:
http://data.hu/get/4197955/IBIS-2_5x7.zip
Azzal csinálom. Én nem találtam sehol, de hátha más igen, szóval létezik a belsõ kijelzõre ékezetes karakterkészlet? Csak a külsõ táblákhoz találtam.

Sziasztok tudnátok abba segíteni hogy miért nem indul el az 1.01 es omsi patch nél a játék elõször kiír egy 4 est utánna meg egy hiba üzenetet mit kéne csinálnom
Öszze-vissza ez a kis csalás 5 percembe került:

Eredetileg egyben, és egy színû volt, de az ívet separáltam, külön kimentettem, majd a pontokat áthelyeztem a Deep UV-val.
Õszinte leszek: csalok.
Google-barátom segítségével ráleltem a Deep UV nevû programra, ami egy kicsit nehézkes ugyan, de nem kell újra textúráznom, a klasszikus értelemben.
A meglévõ texten lévõ vertex-pontokat átteszem arra a színre, amilyenre akarom...
Ezzel idõt, és agy-kapacitást nyerek<#crazya>.
Olyan ismerõs nekem ez a mûszerfal...
Nem ugyan ilyen volt a dízel busznak a BCCS 2011-ben?
nemeza
Látod akkor jól haladsz.
http://www.youtube.com/v/vNHa9bkbawo&version=3
Úgy tervezem, kb 1 hét alatt "felzárkózom" melléd....
A scriptelés már valóban más kérdés.
Ígéretet tettem, hogy nem adom ki addig, míg Te nem készültél el.
Sajnos 100%-ra egyikünk sem fogja tudni elkészíteni.
És a készítõktõl SDK-ra nem igazán számítok...
A vélemények megoszlanak, de mivel emberek vagyunk, ezért hibázunk és ha kiadjátok majd a buszt úgyis lesznek építõjellegû kritikák, hiszen mindenre ti sem tudtok figyelni :)
Kitartást és sok sikert minden építõnek ;)
nemeza
Remélem kapunk megjegyzéseket, mégpedig pozitívakat. Ezért a hamar szerintem nem jó szó a kiadásra, legalábbis részemrõl. Bár elõrébb vagyok pár lépéssel nálad.
Ikarusfan
100%, hogy ez lehetetlen. Megjegyzést biztos kaptok, legfeljebb pozitívat :)

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

Egyszerre a kettõ nem megy;
elkészítem a 260-ast, utána folytatom az 556-ost.

Remélem, hogy Nemezával karöltve, hamar kiadásra kerülnek a 260-asok.
Az is igaz, hogy sok scriptelési feladatot kell megoldani, az oka pedig egyszerû:
egyikünknek sincs kedve olyan buszt kiadni, ami után folyton megjegyzéseket kapnánk.
matesz19
Zoliikp: Megszeretném kérdezni tõled hogy az Ikarus buszodat mikor szeretnéd ki adni? Ami hasonlít egy 180-asra csak csuklós nélkül. :)

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

Például a fülkeajtó, a táblák, a visszapillantó tükrök, stb...
ccv520
Ha már szóba került a berlini pálya: az hogy lehet, hogy nálam csak azon az egy pályán 10 fölé sose megy az FPS? Még kb. 1 hete simán vitte 20-25-el. Azóta semmit nem változtattam sem a géppel, sem az Omsival.
Más pályákon semmi baja nincs.

&#171;&#171;&#187;&#187; &#8226; &#166; CCV-520 &#8226; CCV-537 &#8226; HKZ-209 &#8226; MBZ-329 &#166; &#8226; &#171;&#171;&#187;&#187;

Tapasztalataim szerint, ha egy busszal Berlinben, Rathaus Spandaunál megvan a 20-25 FPS, az már a MAN-okkal megegyezõ teljesítményt fog nyújtani. Bár ez nagyban függ a használt grafikai beállításoktól is.
nemeza
Egy csomó dolog akkor közös elvileg. Mire gondolsz a visszaöregítés terén?
Ez az az modell, amit Te is megkaptál, így a középpontja ugyan az.
A csere-bere ezáltal lehetséges, de nekem egy kicsit vissza kell "öregíteni", mert ezt kívánja a ráncajtó....
---
IkarusV134:
Jelenleg még az újratextúrázást végzem, nem lesz ennyire elaprózva, amennyire az omsi konverter engedi, össze lesznek rakva az elemek...
Nem tudom pontosan mitõl függ, de a sejtésem az hogy a modell elaprózásától kezd csökkenni az fps, ugyanis a buszom 220.000 poligon körül mozog 2048-as texteket használva nem is keveset. tehát míg a nemeza féle Ikarus evett 150MB memóriát textúrára addig az enyém 500MB körül mozgott, mégis az enyém még mindig jobb fps-ben. Már nem duplával ,de 5fps-sel biztos jobb az ARC még mindig.
nemeza
Remélem ezúttal közös koordináta-rendszerben dolgozunk, így esetleg lehet objekteket is csereberélni..
Igen.
Megváltozott a modell, - hála VL67-nek-, ezért teljesen elölrõl kezdtem.
Persze most hosszadalmasabb lesz, mert a textúrázáshoz használt fájl is változott a modellel, de egyszerûbb lesz más festés készítése.
Remélhetõleg a kisebb poligonszám miatt ez már jobban fog teljesíteni a játékban...
Örömmel látom, hogy végül mégsem hagytad abba az építkezést.
Ha jól látom, az alapoktól kezdted újra, nem konvertálsz.
Még csak "odarakva":

Még illeszteni kell...
A HofCreatorral kellene kipróbálni, hiszen azzal könnyebb az adott megállóhoz rendelni a kijelzõn megjelenõ szöveget...

------
Második kép:

Majd megnézem, ha rájövök, hogy kell. :) De vszeg felszállnak, ugyanis meg van adva a járatszám is (jelen esetben 154), de miután kiírja mellé a route-t, törlöm, és q-val így is szépen lépteti a megállókat. Még régebben próbálgattam, és az utasok nem a járatszámra, hanem a ziel-re érzékenyek (akár BKV is lehetett a járatszám helyére kiírva, akkor is felszálltak).

Az elképzelésed jó.
Megteszed, hogy kipróbálod a változtatással egy több vonalas pályán?
Azért, hogy így felszállnak-e az utasok...
(http://www.kephost.com/view3.php?filename=017kyae68rdgsymuvws9.jpg)

Természetesen képet beszúrni nem tudtam, ha ez sem megy, akkor törölje nyugodtan a hg. (nem tudom sg-n miért ilyen nagy macera egy rohadt képet beszúrni; a thumbnail linkjét másoltam bele a "kép beszúrása"-ba)

A kölök, és mások nyaggatására újra nekifekszem a ráncajtós 260-nak.
Egyenlõre itt tartok, szerintetek ez a kék jó lesz?

Kicsit unatkoztam, elkezdtem egy ibis állományt csinálni, hátha egyszer használni is lehet majd. :) (elsõ körben a kelenföldi vonalakat akarom megcsinálni) Szerintem a 4 karakteres járatok kiírására ez a módszer jobb híján vállalható (természetesen így is megállóstól benne van a vonal).

Majd ha a készítõ végez vele, a jó munkához idõ kell!