OMSI - Omnibussimulator 1 & 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak a fok-gyemet használva tudsz kiírni bármit.
Be kell kapcsolni először bal panel alsó sor balról talán a második gomb.
Utána járatszám > beírod a számot pl. 282E (betű: shift + nyilak) utána enter, kiválasztod a felkínált végállomások közül ami tetszik, és mehetsz is.
Be kell kapcsolni először bal panel alsó sor balról talán a második gomb.
Utána járatszám > beírod a számot pl. 282E (betű: shift + nyilak) utána enter, kiválasztod a felkínált végállomások közül ami tetszik, és mehetsz is.
Sziasztok!
Letöltöttem a Nemeza-féle Ikarus 405-öt de, a kijelző és a Fok-Gyem nem ír ki semmit. Ikarus 412 és 260 2015-öm is van, mit tegyek?
Letöltöttem a Nemeza-féle Ikarus 405-öt de, a kijelző és a Fok-Gyem nem ír ki semmit. Ikarus 412 és 260 2015-öm is van, mit tegyek?
Mennyire biztos ez, hogy ettől fagy ki? Ettől pl egy komolyabb kereszteződés is kidolgozottabb...
Sajnos az a baj, hogy ez még nagyon sokkal fog bővülni, ugyanis ez majd parkolóház lesz buszoknak, 3 szinttel+az alagsori rész, és lényeges, hogy mindenhonnan látszódjon, mert majd lehet benne kanyarogni a busszal. Erre még az is jön, hogy a tervek szerint AI forgalom is lesz benne.
Utoljára szerkesztette: HEVManias, 2015.05.31. 16:04:58
Utoljára szerkesztette: HEVManias, 2015.05.31. 16:04:58
Nagyon szepen alakul, igenyes munka.
bajuszati Hewlett-Packard Gaming 15-ak002nh
Pedig ez annyira nem is tűnik részletesnek.
Ha spórolni akarsz még belőle, és úgyis csak a felszínről látszana Omsiban, bőven elég szerintem az első félszintig, onnan az aluljáróba lemenő rámpához már elég egy ügyes textúra. De ebben a formában se tűnik olyan durvának a modell...
Utoljára szerkesztette: norb82, 2015.05.31. 12:22:02
Ha spórolni akarsz még belőle, és úgyis csak a felszínről látszana Omsiban, bőven elég szerintem az első félszintig, onnan az aluljáróba lemenő rámpához már elég egy ügyes textúra. De ebben a formában se tűnik olyan durvának a modell...
Utoljára szerkesztette: norb82, 2015.05.31. 12:22:02
Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!
Talán ha visszaolvasol? 😊
Amúgy semmi új mostanában egyikkel sem.
Amúgy semmi új mostanában egyikkel sem.
Sziasztok srácok régen voltam így nem tudok semmit!! A rábával és a Setrával miújság?? kaphatnánk róluk képet? 😊
Sziasztok!
Omsi 2 mennyire bírja a részletes objektumokat?
Valami ilyenre gondoltam, mégis, mikor a szimulátorban használom, vagy fél percig gondolkodik, aztán lefagy.
Utoljára szerkesztette: HEVManias, 2015.05.31. 11:48:41
Omsi 2 mennyire bírja a részletes objektumokat?
Valami ilyenre gondoltam, mégis, mikor a szimulátorban használom, vagy fél percig gondolkodik, aztán lefagy.
Utoljára szerkesztette: HEVManias, 2015.05.31. 11:48:41
Ha gépnél leszek, megnézem, melyik az a pár sor. Én már átírtam.
Szia!
A .bus fájlban még az elején van egy ilyen sor:
sound\valami.cfg
Ezt a fájlt kell megkeresned a sound mappában. Ennek az vége felé van leírva az ajók hangja, itt tudod lecserélni!
A .bus fájlban még az elején van egy ilyen sor:
sound\valami.cfg
Ezt a fájlt kell megkeresned a sound mappában. Ennek az vége felé van leírva az ajók hangja, itt tudod lecserélni!
Szevasztok!
Valaki megtudná nekem mondani, hogy a 280 BKV-nál az ajtók hang fájljainak neve micsoda? Meg azt, hogy hol lehet őket esetleg átírni? Mert ki szeretném őket cserélni ugyan is bolygó ajtós létére ráncos hangja van és nem tudom miért.
Valaki megtudná nekem mondani, hogy a 280 BKV-nál az ajtók hang fájljainak neve micsoda? Meg azt, hogy hol lehet őket esetleg átírni? Mert ki szeretném őket cserélni ugyan is bolygó ajtós létére ráncos hangja van és nem tudom miért.
Köszönöm a tippet. Töröltem párat, de valahogy csak nem sikerült azokat, akik az útba állnak... Esetleg akad valaki, aki ért is az ilyesféle dolgok babrálásához és megnézné pontosan miket kellene törölni? Elég sok bejegyzés van azokban a .cfg file-okban, és egy örökkévalóság lenne mire sikerül így megtalálnom a törlendő sorokat. Vagy van valami trükk, amivel a nyers sorokból rá lehetne jönni melyik bejegyzés melyik állóhelyet jelöli?
A korábbiakban is benne volt: pár állóhelyet kellene kitörölnöd a passangercabin.cfg-ből vagy a paths-ból.
Valaki tudna segíteni, hogy a 2015-ös kiadású 260-as BKV modban mit kellene átírnom, hogy a kedves utasok ne állják el teljesen a kilátást jobbra? Tudom, hogy így valósághűen van szimulálva a sok tahó viselkedése, de míg a valóságban rájuk szól az ember itt ez ugye nem opció...
Ezzel nem megy?
http://nemeza.hu/letoltes/omsi/bus_mods/omsi1-Ikarus_405_v0.8a-Alldoor_mod_by_nemeza.zip
http://nemeza.hu/letoltes/omsi/bus_mods/omsi1-Ikarus_405_v0.8a-Alldoor_mod_by_nemeza.zip
Köszi. Valaki nemtudja, van valami hír a Setrárol vagy az Ikarus EAG-ról?
Torolni kell az ailist.cfg fajlbol a sorokat, elvileg ennyi.
bajuszati Hewlett-Packard Gaming 15-ak002nh
Kiadva nincs, de egyébként van.....
Megtudná valaki mondani, hogy adott pályán a szirénázó AI autókat hogyan lehet kivenni? thx
Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En ’t lieve vaderland!
Köszi <#wink>#wink>
Sziasztok!
Ezeket a fájlokat nem találtam sehol, nem tud valaki valami letöltési linket
Ezeket a fájlokat nem találtam sehol, nem tud valaki valami letöltési linket
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sceneryobjects\Zane\Hst_saeule.sco
Sceneryobjects\Zane\misc_subwaysign_new.sco
Splines\Zane\str_4spur_Heerstr.sli
Azt szeretném megkérdezni, hogy az Ikarus 405-höz nincs OMSI 2 változat?
Hazavágtad az alpha csatornát paintben. Tényleg ne azzal csináld😄
Először is ha lehet, használj print screent, mert ez a módszer valami szörnyű (nem is értem, miért jó így csinálni, sokkal nagyobb nyűg).
Egyébként jó eséllyel az van, hogy az átfestést valami komolyabb programmal kéne csinálni (PS, paint.NET), máskülönben ez lesz az eredmény.
Egyébként jó eséllyel az van, hogy az átfestést valami komolyabb programmal kéne csinálni (PS, paint.NET), máskülönben ez lesz az eredmény.
Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM
Sziasztok. Csináltam pár festést Mercedes Citaro o530 hoz. De valami nem jó. A szélvédőn kivül minden ablak szürke. Mi lehet a probléma? Ittvan pár kép :
http://www.kephost.com/image/Fd2t
http://www.kephost.com/image/Fd2D
http://www.kephost.com/image/Fd2n
http://www.kephost.com/image/Fd2L
http://www.kephost.com/image/Fd2t
http://www.kephost.com/image/Fd2D
http://www.kephost.com/image/Fd2n
http://www.kephost.com/image/Fd2L
Sziasztok!
Tegnap ismét felraktam az OMSI 2-t, hogy a kisfiammal játszhassak egy kicsit. El is indult, végre beállítottam mindent ami kell és másnap már nem indult el.
Ezt a hibát kapom és már elfogyott a google kereső, mert mindent megnézetem, újra raktam stb, de semmi.
Hiba:
Zugriffsverletzung bei adresse 0059DBF5 in modul 'OMSI.exe'. Lesen von Adresse 00000000.
A beállításokban a PC2013-at választottam ki, mert elég jó gépem van, mert az is olvastam, hogy vegyem vissza a dolgokat, de úgy, hogy nem indul el a játék, elég nehéz :-)
Próbáltam az options.cfg-ben is lejjebb állítani, de nem sikerült megoldani.
Előre is köszönöm!
Tegnap ismét felraktam az OMSI 2-t, hogy a kisfiammal játszhassak egy kicsit. El is indult, végre beállítottam mindent ami kell és másnap már nem indult el.
Ezt a hibát kapom és már elfogyott a google kereső, mert mindent megnézetem, újra raktam stb, de semmi.
Hiba:
Zugriffsverletzung bei adresse 0059DBF5 in modul 'OMSI.exe'. Lesen von Adresse 00000000.
A beállításokban a PC2013-at választottam ki, mert elég jó gépem van, mert az is olvastam, hogy vegyem vissza a dolgokat, de úgy, hogy nem indul el a játék, elég nehéz :-)
Próbáltam az options.cfg-ben is lejjebb állítani, de nem sikerült megoldani.
Előre is köszönöm!
Mert nincs aktiválva a kiegészítő.
"Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide: OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC"
"Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide: OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC"
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni hogy miért van az hogy a busznak csak a váza látszik , és egy másik típusban pedig a belsejét jeleníti meg?
Itt egy kép is róla.
Előre is köszönöm!
Szép napot!
Egy kis segítséget szeretnék kérni hogy miért van az hogy a busznak csak a váza látszik , és egy másik típusban pedig a belsejét jeleníti meg?
Itt egy kép is róla.
Előre is köszönöm!
Szép napot!
Az editorban lehet valahogy állítani a víz áttetszőségén? A szín/tükröződés változtatása megy, de előbbi kevésbé.
A motor teljesítményét a scriptek között kell megtalálnod. Mivel általában a készítők zöme teleszórja a buszát felesleges (értsd nem is használt) scriptekkel, hangokkal (lásd 4-5 ugyanolyan fájl), először a bus fájlból kell kiindulnod. Abban a leírás meg a sound/passangercabin/path cfg fájlok után láthatod a scriptek hivatkozásait. Na, onnan neked egy cfg fájl kell, aminek valami olyasmi neve van, hogy engine_constfile (és ennek mindenféle verziója, de a lényeg, hogy ez a két szó általában benne van, illetve a constfile-ok között keresd a bus fájlban). Ha megvan a fájl neve, azt ki kell keresned a script mappában. Ha megtaláltad, akkor lesz benne ilyen rész, hogy:
############ THROTTLE CURVE FOR MAX. INPUT ###########
vagy valami hasonló.
A lényeg, hogy ezután fordulatszám pontonként meg van adva a motor nyomatéka (van amúgy ezután MIN. INPUT rész is). Ezeket kell nagyobb számokra írni. Ha ügyesen csinálod, nem valami hirtelen megugró motort kapsz, de gondolom ez neked mindegy.
############ THROTTLE CURVE FOR MAX. INPUT ###########
vagy valami hasonló.
A lényeg, hogy ezután fordulatszám pontonként meg van adva a motor nyomatéka (van amúgy ezután MIN. INPUT rész is). Ezeket kell nagyobb számokra írni. Ha ügyesen csinálod, nem valami hirtelen megugró motort kapsz, de gondolom ez neked mindegy.
Sziasztok!
Nam tudja valaki, hogy a Gladbeck v6 elérhető-e még valahol?
Nam tudja valaki, hogy a Gladbeck v6 elérhető-e még valahol?
Sziasztok! Otthoni szórakozásból (pl. hullámvasút-pálya) hogy lehet egyszerűen tuningolni egy buszt? Akár irreálisan, nem gáz ha az utolsó sebességfokozatban kiakad a motor, vagy egy fordulatszámon van de attól még gyorsul... 😄
Közben megtaláltam.
BKK nosztalgiás különmenet simán elképzelhető így.
Miért nosztalgiának jó lenne. Vezeted a modern buszt vagy ép amit és közben retro villamos megy a pályán. Tök buli lenne persze AI módban :-)
A villamososdit inkább jó mókának szántam, nem komoly pályabeli elemnek (pláne hogy az ezresek fénykora lejárt pár évtizeddel ezelőtt). <#vigyor2>#vigyor2>
Volt, hogy úgy állt nem lesz 2-es verzió, de ezt sikerült elhárítanom (az összes tile-t egyesével át kellett böngésznem meg kibogarásznom, melyik hibás, de végül meglett). Alkalmanként átkonvertálgatom a 2-be, eddig működik.
Kooperálni nem tudom, milyen pályával lehetne, elvégre elég gyér a valós pesti pályák száma, és egyik sem esik arrafelé. Illetve ha sikerül kiadnom a pályát egyszer (komolyan gondolom évek kérdése minimum), megvan már a tervem, mivel fogom folytatni.
Kooperálni nem tudom, milyen pályával lehetne, elvégre elég gyér a valós pesti pályák száma, és egyik sem esik arrafelé. Illetve ha sikerül kiadnom a pályát egyszer (komolyan gondolom évek kérdése minimum), megvan már a tervem, mivel fogom folytatni.
Azért remélem lesz 2 kompatibilis kiadás is - ha kész lesz 😊 Elvégre csuklós vonal..
Ami még előny a 2-ben: a világ koordináták. Így nem csak a tájat lehet közelebb tenni a valóshoz, hanem a nap is megfelelően áll, és adott esetben nagyon egyszerű más környező (szintén világkoordinátás) map-ekkel összeilleszteni.
Utoljára szerkesztette: nemeza, 2015.05.23. 15:44:32
Ami még előny a 2-ben: a világ koordináták. Így nem csak a tájat lehet közelebb tenni a valóshoz, hanem a nap is megfelelően áll, és adott esetben nagyon egyszerű más környező (szintén világkoordinátás) map-ekkel összeilleszteni.
Utoljára szerkesztette: nemeza, 2015.05.23. 15:44:32